WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na piersiach wychodza wlasnie takie jasne rozstępy. Boję się czymkolwiek smarować zeby małemu buźki nie uczulilo, może znacie jakieś bezpieczne kremy? :-)

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się karminy dalej przez kapturki :/ Moje sutki nadal są miekkie i schowane.

2 razy ratowałam się mm, przy jej bólach brzuszka wisi mi cały czas na cycu, i ssie do ostatniej kropli i później nie wyrabia bufet

U nas wczoraj masakryczny atak chyba kolki, tak strasznie krzyczała, płakała, łzy się lały - kupy zrobić nie mogła. Jak puściło po 6 godzinach to poszło w sumie 7 pampersów, każdy pełny. Co słyszałam że poszło na mokro to zmiana, 3 były zielone.

Dzisiaj byłyśmy na 1 spacerze! Pogoda średniawa, szaro, ale bez wiatru i deszczu. 30 min wietrzenia dupki i przy wjeździe do domu krzyki bo co ja sobie myślę :P No i sobie śpi ładnie już ponad godzinkę

Czekam na zdjęcia bobasków! Powodzenia mamuśki, trzymam kciuki żebyście nie musiały już długo czekać :*

marissith lubi tę wiadomość

• Kri Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d84 wrote:
    ja jak mnie zostawili w szpitalu i zrobili badania wyszło mi jakieś podwyższone crp świadczące o infekcji i dawali mi antybiotyki przez 5 dni, czułam się ok i nigdy bym nie stwierdziła że mam infekcję.

moje KP też jest średnie. Mleka mam dużo, ale mały leniwy i ssie 10s potem odlatuje albo się rzuca. Więc w większości odciągam pokarm i z butelki pije. Dodatkowo przy piersi wdycha za dużo powietrza i ma gazy i się męczy, pręży itp.

Całą ciążę ani jednego rozstępu na brzuchu, a teraz zauważyłam 6dni po porodzie na brzuchy wyłażące okropne różowe rozstępy ble...
    No to ja mam właśnie to samo, crp podwyższone a czuję się normalnie, nic mi poprostu nie dolega. Tak głupio być w szpitalu i nic Ci nie dolega.
    A z rozstepami to słyszałam właśnie, że mogą wyjść po...:-( może bio Oil spróbuj póki czerwone.

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj o 13:00 urodzil sie nasz dlugo wyczekiwany synek :). Waga 4005g, 56 cm.

vayn, Kri, Doti87, marissith, gezanew, Lexi150, niecierpliwa_92, Biedroneczka29, tysiaa93, Mila920, Moniaa, d84, lula.91, dana222, tulipanna, L lubią tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Kri Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję,duży chłop ;-) jak będziesz miała siłę napisz jak było :-)

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn wiesz, że należy wam się refundowana szczepionka na pneumokoki? Nam też ale w szpitalu nikt się słowem nie zająknął! Wściekła jestem!
    http://www.stopnop.pl/prawo/77-rozporzadzenie-ministra-zdrowia-z-dnia-18-sierpnia-2011-r-w-sprawie-obowiazkowych-szczepien-ochronnych
    W dodatku zarazili mnie gronkowcem złocistym! W wymazie z 36 tyg czysto a przy porodzie już był. Nie dostałam antybiotyku, Nina była narażona na to gówno i nic nie powiedzieli!

Agulineczka gratulacje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 19:02

• niecierpliwa_92 Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka gratuluje!! :) no mam nadzieje ze teraz sie juz ruszy ;) dzis juz wysluchuje trzeciego porodu, mowie wam jakbym mogla to bym zwiala tak krzycza :-/

l22nio4pat68ge0a.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka gratuluję!

My jeszcze w dwupaku :) miałam kroplowke z oxy ale nic nie ruszyło. Może na noc założą balonik. Ogólnie powinnam pójść na pagologie ale nie ma miejsc wiec leżę na porodowce. Cisza i spokoj dzis. W każdym bądź razie wiem,że jutro rodzimy. Ach juz się doczekać nie mogę. Męża odeslalam do domku. Niech odpocznie bo od rana działamy :)

tysiaa93, marissith, Biedroneczka29, Kri, vayn, d84, gezanew, niecierpliwa_92 lubią tę wiadomość

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś

Lexi super, że już jutro będziesz miała synka przy sobie :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dzieki dziewczyny :)

Porod SN udalo sie bez znieczulenia, choc w pewnym momencie zaczelam o nie prosic, ale polozna mnie dopingowala i mowili, ze zzo moze spowolnic cala akcje, ktora szybko ruszyla po oxy. Przed 8 mnie podlaczyli pod kroplowke, o 13 Maly byl na swiecie. Tez juz czasami sie darlam bo bol momentami okropny.
    Tak czy inaczej dziewczyny dacie rade!

marissith, Biedroneczka29, Kri, tysiaa93, vayn, lula.91, niecierpliwa_92, dana222 lubią tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ciekawe jak tam Lexi i Myszka :)

Edit:Lexi ale super oby szybko poszło :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 19:07

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo czytam Was na bieżąco i trzymam kciuki za nierozpakowane :) juz za chwilke wszystkie ciąże pójdą w "niepamięć" przeciez to juz koniec lutego prawie ;) jak ten czas szybko minął :) tak sobie pomyslałam, ze moze spotkamy sie znow kiedys w innym wątku przy staraniach o rodzeństwo :P

Gratulacje dla nowych mam :)

Czytam, czytam, ale gdy juz chce napisać to nie pamietam o czym :D bo co chwile poruszacie nowy temat ;) tyle mi sie przypomina, ze tez jestesmy mega zadowoleni z pieluszek babydream. No i co do szczepień skłaniamy sie na NFZ, znajomy z sanepidu tak polecał, mówił lekarze/pielęgniarki dobrze zarabiają na tych skojarzonych, poza tym 5 czy 6 w 1 to duzo szczepów wkłute w jedno miejsce, no i jesli chodzi o plusy to ciagle powtarzają tylko ze mnie ukłuć i dziecko mniej cierpi, ale kiedys tylko tak szczepili i nikt tego nie pamięta... Poza tym dawanie wyboru to mieszanie ludziom w głowach, zrobili by jeden wariant i nie byłoby dylematu...;)no i teściowa jest pediatra i tez nie polecała nam tych skojarzonych, mowila ze ciagle przyjmuje dzieci z powikłaniami po tych szczepionkach. My bynajmniej tak robimy, a kazdy moze miec swoje zdanie i swoją intuicje co dla jego dziecka bedzie najlepsze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 19:26

marissith, Kri lubią tę wiadomość

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • d84 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tym podwyższonym crp to ja do końca nie wiedziałam co to, powiedzieli mi tylko że zarówno może to być pęcherz, gardło itp.

Ja się też darłam, pomaga to.

Jutro przychodzi do nas położna i ona mi chyba ściągnie szwy.
    W ciągu doby spadły mi kolejne 2 kg :D jeszcze 8, ale o dziwo w ogóle apetytu nie mam, chyba po 5 dniach w szpitalu się przestawiłam na ich porcje.

Trzymam kciuki za jutrzejsze porody i gratki dla nowych mam.

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja już po wizycie i pierwszym ktg... termin z usg mam na dzis... a z om na za tydzień czuli jednak 01.03
    Jeśli chodzi o ktg to wszystko w porządku i bez jakichkolwiek zastrzeżeń. Na kolejne ktg mam się zgłosić we czwartek. A i skurcze to jakieś malusie się pisały... 20-30
    GBS na szczęście ujemny!
    Jeśli się nie rozpakuję do przyszłego wtorku to lekarz wystawi skierowanie do szpitala.
    Lekarz pooglądał młodą na usg. Po mierzył i powiedział ze na chwile obecna młoda waży 3500 ... wiadomo z ta waga to różnie może być. Ale lepiej usłyszeć 3500 niż 4200 ☺

Kri lubi tę wiadomość

Wysłany: 23 lutego 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia u Ciebie chociaz jakies skurcze sie pisały u mnie nic,ja naprawde zostanę sama na polu bitwy.

Sofija <3
    201602294556.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroniu czyli u Ciebie normalnie płasko tam gdzie skurcze? Nic a nic nie widać?

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2016, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 23:27

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2016, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vayn wrote:
    My się karminy dalej przez kapturki :/ Moje sutki nadal są miekkie i schowane.

2 razy ratowałam się mm, przy jej bólach brzuszka wisi mi cały czas na cycu, i ssie do ostatniej kropli i później nie wyrabia bufet

U nas wczoraj masakryczny atak chyba kolki, tak strasznie krzyczała, płakała, łzy się lały - kupy zrobić nie mogła. Jak puściło po 6 godzinach to poszło w sumie 7 pampersów, każdy pełny. Co słyszałam że poszło na mokro to zmiana, 3 były zielone.

Dzisiaj byłyśmy na 1 spacerze! Pogoda średniawa, szaro, ale bez wiatru i deszczu. 30 min wietrzenia dupki i przy wjeździe do domu krzyki bo co ja sobie myślę :P No i sobie śpi ładnie już ponad godzinkę

Czekam na zdjęcia bobasków! Powodzenia mamuśki, trzymam kciuki żebyście nie musiały już długo czekać :*

Vayn ja przy pierwszym dziecku karmiłam przez kapturki prawie 4 miesiące.

Teraz też próbowałam by małej lepiej było chwycić brodawki.
    Zrezygnowałam z kaptukow bo mała nie opróżniania wystarczająco pierś i zaczęły mi się robić guzki.

Teraz przystawiam bez osłonek. Troche jeszcze mamy problem z chwytaniem brodawek i trochę mnie bolą, ale jak już zaśsie jest ok.

Nie ukrywam, przy pierwszym dziecku miałam się z tym karmieniem. Teraz na razie mam łatwo.
    Nawału pokarmu tez nie odczułam bo mała je co 2- 2/5 godziny wiec ładnie ściągnęła pokarm.

Ciekawa jestem czy dziś któraś się rozpakuje :)

Trzymam kciuki :)

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis nie mam zamiaru bo mąż wypił piwko a samej nie chce mi się jechać do tego szpitala hehe

Wysłany: 23 lutego 2016, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa ja nawet nie widziałam tego zapisu z ktg ale pytaliśmy lekarza czy jakies skurcze były powiedział ze nie.

Sofija <3
    201602294556.png
‹‹ 1510 1511 1512 1513 1514 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ