X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia ja rozumiem,ale jak jedna osoba wypytuje najpierw mnie pozniej męża czy został tata maz odpisuje ze nie ze jak zostanie to napisze a ta osoba wypytuje na kolejny dzien moja siostrę i znowu mnie No to sorry ale nóż w kieszeni sie otwiera!

No ciekawe czy któraś dzis urodzi w koncu mamy pełnie :) :) ja na prwno nie :/

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w dniu terminu.
    Biedroneczko doskonale rozumiem twoje wkurzenie bo mam to samo. Już nawet telefonów nie odbieram bo nie mam ochoty słuchać tych głupich pytań. A najlepsze jest "Kiedy rodzisz?". Jakbym wiedziała...

Wszystkie dziewczynki w szpitalach trzymam kciuki za szybie rozwiązanie. Lecimy na tym samym wózku.

U mnie kolejna noc nieprzespana. Skurcze i bóle krzyżowe. Już nawet nie mam siły jęczeć z bólu. Właśnie się szykujemy i lecimy na ktg i usg. Zobaczymy co nam dalej powiedzą. :/

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam szpitalne laseczki... na którąś ta pełnią wpłynęła??

• Kri Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic. Bóle okresowe miałam nad ranem i tyle. Juz nie wiem czy chcę tu być do porodu, bo jak to jeszcze tydzień to nie będę tyle siedzieć.
    Dziewczyny a właśnie co u Was przemawia za szczepieniami nfz nad skojarzonymi?

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri ale Ty dzisiaj chyba masz spotkanie ze swoim prowadzącym jeśli dobrze pamiętam.
    Może Ciebie puści do domku?
    A właśnie jak jest w Waszych szpitalach? Czy przez tę grypę jakieś ograniczenia co do odwiedzin są czy wszystko normalnie funkcjonuje?

A mi się wydaje ze nasza Gorgeous chyba urodziła ... jakaś podejrzana cisza panie z jej strony!

• madzia.rka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki. Boże że jak mbie dawno tanie było. Powiem Wam że nie sądziłam że będzie tak ciężko mi się dostosować do nowej roli. Już jest dobrze ale początek masakra. Po cięciu koszmar ale u mnie były jak zawsze powikłania. Miesniak który miał być tylko pryszczem przyrosl do jelita miałam dren. Na drugi dzień koszmar chodzić nie umiałam. Potem zakaz odwiedzin bo świńska grypa panuje we Wrocławiu. Na szczęście te pierwsze najgorsze dni mąż był że mną. Miałam super dziewczynę w pokoju więc jakoś przeżyłam. Z tego co wiem odwiedzin dalej nie ma. Jestem mega zakochana w moim słoneczku ale to wcale nie takie hop siup się do takiego maluszka nauczyć. Ale najgorsze za nami teraz tylko będzie lepiej.

Dziewczynki które urodziły podczas mojej nieobecności duże gratulacje i gorące buziaki. A za te co mają rodzic trzymam kciuki żeby było wszystko oki i bezboleśnie. I dużo łez szczęścia bo ja płakałam jak bobr :-*

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • Kri Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie miałam badanie. Jeszcze daleko u mnie do porodu... Nie wiedzą chyba co ze mną robić bo w terminie jestem, ale dobrze się czuję nic mi nie jest,to co chyba nie będą mnie trzymać... Zobaczymy co powiedzą. Z jednej strony bez sensu tu np tydzień siedzieć ale z drugiej możnaby juz coś działać. Też ja zdrowa a leżę z dziewczyną u której muszą wyeliminować świńską grypę.tak ją lekarz nastraszył. i zakaz odwiedzin u nas jest właśnie przez grypę....

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• madzia2526 Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej u mnie pełnia nie zadziałała. Po masażu szyjki przez lekarza miałam delikatne brązowe plamienia i kilka skurczy ale wszystko minęło. Dzisiaj tylko ból w pachwinach i krzyżu :( chciałabym żeby coś się ruszyło do wywoływania w piątek...

7a4ap07wpy0eq58n.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Kri to taka dziewczynę powinni trochę odizolować od innych pacjentek.

• Doti87 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia to co my chcemy to wiesz... Nasze dziecko ładnie weryfikuje że możemy sobie chcieć hihihihi on już jest najważniejszy i on decyduje... Hihihihi
    U mnie też wszystko ładnie się wyciszylo także nuda kolejny dzień :-)

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś no maksymalnie jutro powitam na świecie Igorka. Byłam w poradni. Ktg w porządku ale na usg okazało się że nie ma już wód, tzn. jest ich na tyle mało że musimy urodzić. Rozwarcie dalej na takim samym poziomie niestety. Więc wpadliśmy na chwilę do domu po torby i lecimy do szpitala na indukcję. Poza tym Młody waży ok 3200 i ponoć ma strasznie długie nogi :D Jak to dr ujęła: "Jak się odepchnie to sam wyskoczy" :D Trzymajcie za nas kciuki!

Doti87, dana222, Moniaa, vayn, niecierpliwa_92, Biedroneczka29, tysiaa93, Kri, domiii, gezanew, Astra, Evans, lula.91, tulipanna lubią tę wiadomość

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki lexi za szybki poród!!!!!!!

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • Ashley Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki,
    Gratuluję rozpakowanym i trzymam kciuki za pozostałe ;) Pamiętacie jak ja się zamartwialam, że nic mnie nie bierze, a 2 dni po terminie odeszły mi wody. Także głowa do gory, tak czy siak nie potrwa już to dlugo i wkrótce będziecie tulić swoje dzieciaczki :)

U mnie również początek w nowej roli nie był kolorowy. Zwłaszcza jak się karmimy, czasem wygląda jakbyśmy walczyli że sobą. Jeszcze przeżyłam nawał pokarmu, mówię wam masakra. A teraz? Chyba zaczęły się u nas kolki :( brzuszek boli, pręży się :( nie wiem jak mu pomóc. Kocham go najmmocniej na świecie, ale czasem czuje się już zmęczona :(

___Bartuś___ 4050g /57cm
    * 08.02.16r. godz. 15.05
    lprk2n0ax3utoe40.png[/url]
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi ... w końcu przyszedł Twój czas ☺ <3

• Magdalena87 Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny;) maly jest słodki poznajemy się i próbujemy dojść do porozumienia ze łóżeczko jest jego A nasze łóżko to nasze Ale jak narazie maly wygrywa i śpi ze mną przy cycce;) ogólnie to spioszek z niego;) miałam poród wywoływały więc o 9 stawilam się w szpitalu po zbadaniu lekarz powiedział ze mam już 4 cm rozwarcia, zaprowadziła mnie do pokoju pizamka i do wyrka;) dostałam środek na lewatywe i po zrobieniu tego co trzeba...;) podlaczyli mi kroplowke i czekaliśmy po 12 przebili mi wody plodowe, skurcze jeszcze jako tako okolo 14 rozwarcia 6 cm po 17 już 9 cm skurcze już bolesne poprosiłam o znieczulenie i po przejechaniu mojego ginekologa parlam 35 min maly utkna w kanale rodnym i lekarz pomógł mu specjalna ssawka wyjsc i tak oto jest z nami;)

Biedroneczka29, Kri, Doti87 lubią tę wiadomość

6bf940ceba.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twitam Was dziewczyny. My mamy już 3 tygodnie. Nawalu pokarmu do tej pory nie miałam. Więc nie wiem co to. Właśnie się Karmimy. Mały jest slociutki. Jedne wieczory są wzorowe inne jak wczoraj rozdzieraja moje serce. Biedny krzyczy nie wiadomo czemu. Podaję herbatę koperkowa i staramy się masować brzuszek i obwiniam się zeznow coś zjadłam choć i tak uważam. Ogólnie mały jest taki że na jedzenie yrzeba go czasem budzić a w nocy to sam jedno karmienie omija a na spiocha czy wybudzenie i tak nicnie daje bo nieprzytomny nie ciągnie. Jak tak płacze to mam wrazenie że krzywdę mu zrobię i płakać mi się chce i modlę się aby jak moja mama pojedzie krzyczał tylko wieczorem jak już mąż będzie. Najgorsze jest to. Ze czuje się ok poporodowo nic mi nie dolega. Ale chyba mam rzut hashi i to mnie dobija. Głowa i sen mnie nawiedzaja.

Lexi straszaku trzymam za Ciebie kciuki. Poród przy tym co przeszlas będzie ekspresowy.
    Biedroneczko Kri Szara Myszko trzymam za Was kciuki. Będzie dobrze i się doczekacie.
    U nas powiem tak jestem wdzięczna że poszło z zaskoczenia i tak szybko. Moja kuzynka urodziła 19 córkę ale maleństwo 2300 i 52 długa przez cc ale cierpi strasznie dziewczyna. Do tego ma problem z piersiami więc jak czas macie jeszcze to smarujcie piersi brodawki.
    Trzymajcie się dziewczynki będzie dobrze. I już niedługo chce tu widzieć super fotki.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • niecierpliwa_92 Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. My juz lezymy na oddziale.. po badaniu wyszlo ze mam 1.5 cm rozwarcia ostatnio nie bylo go wgl ;) lekarz stwierdzil ze powoli sie szykujemy do porodu wiec moze nie beda musieli mi wywolywac :) teraz czekam na usg i zobaczymy jaka nosze kluske :D

marissith, Moniaa, gezanew, Biedroneczka29 lubią tę wiadomość

l22nio4pat68ge0a.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia no ja niby razem z nią jestem na izolatce bo też przyjechałam gorączką ;-) ale nie ma tam żadnej świńskiej grypy, tak se powiedział. A u mnie jaja najlepsze- przyszedł mój prowadzący i gada ze mną, że lepiej mnie zostawić jak antybiotyk przyjmuję, a ja do niego jak to? nic mi nie dają. W papierach stoi że dostaję a nikt mi nie daje i 2dni w plecy "leczenia" . Jakby on nie zapytał to dalej żylibysmy w niewiedzy. Niezły burdel w papierach Hehe. I tym sposobem ja byłam przygotowana, że mnie dziś wypiszą, bo leczyć nie leczą, rodzić nie rodzę a tu takie info, że lepiej zostać. Powiedział mi że przed terminem wywoływać nie będą bo nie ma do tego wskazania. A termin wg nich to nie 26 jak wynika z om tylko 28 albo nawet 29 bo 22+7 się liczy. No nic pozostaje cierpliwie czekać i mieć nadzieję, że już zaraz urodzę a nie, że wypiszą mnie za parę dni i wrócę po dniu czy coś... :-)

Lexi! w końcu! Powodzenia! :-)

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• madzia2526 Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa w końcu się doczekałaś :) Super, trzymam kciuki ;)

niecierpliwa_92 lubi tę wiadomość

7a4ap07wpy0eq58n.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jak mnie zostawili w szpitalu i zrobili badania wyszło mi jakieś podwyższone crp świadczące o infekcji i dawali mi antybiotyki przez 5 dni, czułam się ok i nigdy bym nie stwierdziła że mam infekcję.

moje KP też jest średnie. Mleka mam dużo, ale mały leniwy i ssie 10s potem odlatuje albo się rzuca. Więc w większości odciągam pokarm i z butelki pije. Dodatkowo przy piersi wdycha za dużo powietrza i ma gazy i się męczy, pręży itp.

Całą ciążę ani jednego rozstępu na brzuchu, a teraz zauważyłam 6dni po porodzie na brzuchy wyłażące okropne różowe rozstępy ble...

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
‹‹ 1509 1510 1511 1512 1513 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ