WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • madzia2526 Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2016, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiaa podejrzewam, że u mnie z tym balonikiem będzie podobnie skoro do tej pory nie miałam nawet jednego skurczu po terminie. Mają mi założyć go na noc i rano pewnie oksytocyna jak nic nie ruszy. Bardzo długo trzymali Cię z tym balonikiem.

Agnesia lubi tę wiadomość

7a4ap07wpy0eq58n.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia, ale 60-70 zjadal Maly za jednym katmieniem??? Bo nie czaje...to ja myslalam ze mam tyle pokarmu ale ja nie sciagne tyle w zyciu... Wlasnie sciagnelam 20 ml z pelnej piersi...z tej co nie karmilam Jagody..

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla rozpakowanych ale znów był wysyp ☺

My świętujemy mały sukces☺ po 3 tyg walki ,kombinowania z laktatorem butelkami i strzykawka Klarcia jest tylko na piersi a co najważniejsze ruszyła z wagą.

Nadal jest ospala bo ma zoltaczke i mało aktywna przy piersi ale poprawiłysmy technikę co pozwala małej na efektywniejsze ssanie.
    U nas ewidentnie dokarmianie w szpitalu butelka zaszkodziło, bo mała zaczęła ssać pierś jak butelkę.

Niestety nie w każdym szpitalu jest możliwość dokarmianie innymi metodami dlatego Lexi masz ogromne szczęście ze u Ciebie weszła w ruch strzykawka.

Jak rodziłam w Zosce to oczywistym było ze kp jest najważniejsze i jeśli była konieczność dokarmianie to właśnie strzykawka, teraz w Medicover to każdy ma zlew i dają butle i cieszą się jak dziecko ładnie zjadło.

Nam też konsultant laktacyjny powiedział ze maluch musi nauczyć się ssać a i jak buzka podrosnie o tydz,dwa to tez juz jest łatwiej.

Kri są takie specjalne strzykawki Medela do ściągania siary może warto w nie zainwestować. Bo jak się ściągnie laktatorem do butelki to wszystko zostaje na jej ściankach.

PS. Mnie niestety na te moje zatoki czeka operacja bo jak pani dr powiedziała chodzę z tyka jacy bomba.
    Chciałabym w wakacje ale nie wiem na ile uda mi się z tym chodzić.

Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
    córeczka luty 2013, córeczka luty 2016

Moja Wielka Rodzina 2+4+kot
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Tuli potrafił tyle wypić. A z obu piersi sciagalam cała mała butlę aventu po przelaniu do pojemnika była ok 150-180 ml.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 08:56

vayn, tulipanna, Evans lubią tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia to obie mamy małych głodomorów :-) moja w 3 dobie potrafiła 2 butle po 35ml mm jedna za drugą a położne zdziwione, że tyle zjada. Ja laktatora używałam zaraz po wyjściu ze szpitala z 1 piersi po 40-70 ściągałam...

Miarka się przebrała dziś idziemy do lekarza z małym bin ladenem, w nocy 2h spała dopiero po 90ml mm tak to był ryk. W brzuchu sie przelewa tak jakby ktoś w misce z wodą grzebał.

Ni i przed chwilą mnie obudziła na cyca leżąc na brzuchu. Nie wiem kiedy sie przekręciła...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 09:16

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn jak miło nazywasz Polkę... mały bin Laden hehe. To aż szok jak takie dzieciole szybko się usprawniają.

• d84 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla nowych mam i powodzenia dla tych w szpitalach

dziewczyny a bierzecie jakieś witaminki przy KP ???
    Bo się zastanawiam czy te same co w ciąży brać + produkty bogate w wapń?

Nosicie już pasy poporodowe?

Dziś ubierałam się i robiłam poranną toaletę przez 1,5h :P c małego zostawiłam samego to ryk hheheh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 09:58

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn a probowalas kropli sab simplex? Mój Tymuś bawił się w bin ladena jedna nocke i polozna kazala nie czekać tylko podawać krople narazie profilaktycznie dwa razy dziennie i jak narazie jest ok :-) jeden dzień podawałam przed każdym karmieniem, a teraz profilaktycznie i łatwiej mu idzie kupka :-) ogolnie jest mnóstwo kupy, a sezon na osikiwanie i osrywanie rodziców uważam za otwarty, widzę że kupke zrobił, czekam jeszcze 15-20 min tak w razie czego żeby sobie spokojnie dokończył, przebieram go i w momencie wycierania pupki on właśnie kończy :-D. Pralka naparza 24/dobę :-D

tulipanna, vayn, L, Evans, Tusiaa lubią tę wiadomość

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • mallinka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję nowym mamusią :)
    Luty dobiega końca, na szczęście wszystkie ciąże szczęśliwie rozwiązane <3
    Trzymam kciuki za nierozpakowane :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 10:03

lula.91 lubi tę wiadomość

201602031762.png
    200602041778.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila od 2 dni jedziemy na sabsimplex. Ile położna kazała Wam dawać kropli przed karmieniem? Może ja zamało daję - niby pisze, że po 15 przy każdym karmieniu dla mnie to zadużo

• Mila920 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazała wlasnie 15 kropli, bo twierdzi że mniej nie ma sensu bo nie zadziała, tylko że ona kazała narazie póki nic takiego strasznego się nie dzieje dawać dwa razy dziennie, bardziej profilaktycznie, a jeśli będzie gorzej to wtedy przed każdym karmieniem i ja tak jeden dzień zrobiłam po tej nocce a teraz już tylko 2 razy daje, póki co jest ok :-)

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • L Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    Hej! Urodziłam Michalka we wtorek 3200 i 56cm SN bez znieczulenia. Przebili mi wody i dali oxy. Całość trwala 4h! Nie wiem jak dalam rade bo bol ogromny ale jestem z siebie dumna : )

Myszka gratuluję !!! Szybko ci poszło :-)

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli na placu boju pozostała jeszcze dzisiejsza Madzia, Biedroneczka29 i ja???
    Czy ktoś może jeszcze?

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzie kupilyscie ten sab simplex??

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszko myslalam o Tobie :) miałas na mnie czekac :( :) :) :) a tak serio to gratuluje :)

Madzia trzymam kciuki oby poszło jak najszybciej :)

Edit Monia a u Ciebie jak tam ???dzieje sie cos??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 10:50

Moniaa lubi tę wiadomość

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za bardzo nic się nie dzieje. Staram się aktywnie w miarę możliwości funkcjonować. Wczoraj chciałam sobie porobić trochę fotek z brzuchem. No i tak się zmachałam jak stara babka. Hehe i stwierdziłam ze może na porodowke pojadę ... ale lekkie bóle brzucha szybko przeszły.
    Byłam na tym ktg wczoraj i zamiast płaskiej linii miałam całą poszarpaną.. max do 40. Ale będzie co ma być. Jeśli noc się nie będzie działo w weekend to we wtorek idę do swojego gina po to skierowanie do szpitala. Jakoś nie mam chęci aby mnie przetrzymywali w szpitalu.

• Roberta Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila920 wrote:
    Kazała wlasnie 15 kropli, bo twierdzi że mniej nie ma sensu bo nie zadziała, tylko że ona kazała narazie póki nic takiego strasznego się nie dzieje dawać dwa razy dziennie, bardziej profilaktycznie, a jeśli będzie gorzej to wtedy przed każdym karmieniem i ja tak jeden dzień zrobiłam po tej nocce a teraz już tylko 2 razy daje, póki co jest ok :-)

ja daję 15 kropli przed każdym karmieniem. Jak mi się skończą to będę dawać bobotic forte bo ten sam skład co sab simplex tylko stężenie wyższe więc mniej kropelek trzeba podać- a i cena niższa :P

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    Czyli na placu boju pozostała jeszcze dzisiejsza Madzia, Biedroneczka29 i ja???
    Czy ktoś może jeszcze?
    Z tych które się udzielają to jeszcze Doti została :)

Szara myszka gratulacje, szybciutko ci poszło :)

Ja żadnych witamin nie biorę :P

U nas dzisiaj średnio. Mała była najedzona, przebrana a i tak przez 3 godziny trochę płakała a trochę była spokojna. Jedynie jak miała cyca w buzi to było trochę lepiej, kochana terrorystka :P Dziwi mnie tylko, że skoro ma tak silny odruch ssania to czemu nie chce smoka... A w pewnych momentach to już ryczałam razem z nią. Teraz od jakiejś godzinki śpi i pozwoliła matce obejrzeć serial :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 11:21

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Ashley Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki, mam pytanie o wasz pokarm :D Czy jak ściągnięcie wasze mleko i zostawicie lodówce utworzą się wam warstwy mleka. Może głupie pytanie, ale ponoć te wartościowe mleko ma kolor mleczny, biały, a mało wartościowe to taka woda. To prawda? Może doświadczone mamy mi pomogą? Bo ja mam samą taką wodę, a synek płacze więc podejrzewam że może byc głodny. Co myślicie? Jak wasze mleczko wygląda?

___Bartuś___ 4050g /57cm
    * 08.02.16r. godz. 15.05
    lprk2n0ax3utoe40.png[/url]
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruska mi akurat rodzinka z Niemiec przywiozła ten sab Simplex :-)

Roberta mówisz, ze ten sam skład? Daj znać jak przewrzucisz się na bobotic forte czy rzeczywiście tak samo działają :-)

Ja na poczatku dokonczylam moje witaminy, a teraz według zaleceń ze szpitala biorę DHA 500mg

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
‹‹ 1518 1519 1520 1521 1522 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ