Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Tusiaa podejrzewam, że u mnie z tym balonikiem będzie podobnie skoro do tej pory nie miałam nawet jednego skurczu po terminie. Mają mi założyć go na noc i rano pewnie oksytocyna jak nic nie ruszy. Bardzo długo trzymali Cię z tym balonikiem.
Agnesia lubi tę wiadomość
-
Gratulacje dla rozpakowanych ale znów był wysyp ☺
My świętujemy mały sukces☺ po 3 tyg walki ,kombinowania z laktatorem butelkami i strzykawka Klarcia jest tylko na piersi a co najważniejsze ruszyła z wagą.
Nadal jest ospala bo ma zoltaczke i mało aktywna przy piersi ale poprawiłysmy technikę co pozwala małej na efektywniejsze ssanie.
U nas ewidentnie dokarmianie w szpitalu butelka zaszkodziło, bo mała zaczęła ssać pierś jak butelkę.
Niestety nie w każdym szpitalu jest możliwość dokarmianie innymi metodami dlatego Lexi masz ogromne szczęście ze u Ciebie weszła w ruch strzykawka.
Jak rodziłam w Zosce to oczywistym było ze kp jest najważniejsze i jeśli była konieczność dokarmianie to właśnie strzykawka, teraz w Medicover to każdy ma zlew i dają butle i cieszą się jak dziecko ładnie zjadło.
Nam też konsultant laktacyjny powiedział ze maluch musi nauczyć się ssać a i jak buzka podrosnie o tydz,dwa to tez juz jest łatwiej.
Kri są takie specjalne strzykawki Medela do ściągania siary może warto w nie zainwestować. Bo jak się ściągnie laktatorem do butelki to wszystko zostaje na jej ściankach.
PS. Mnie niestety na te moje zatoki czeka operacja bo jak pani dr powiedziała chodzę z tyka jacy bomba.
Chciałabym w wakacje ale nie wiem na ile uda mi się z tym chodzić.
Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
córeczka luty 2013, córeczka luty 2016
Moja Wielka Rodzina 2+4+kot -
nick nieaktualnyBrusia to obie mamy małych głodomorów
moja w 3 dobie potrafiła 2 butle po 35ml mm jedna za drugą a położne zdziwione, że tyle zjada. Ja laktatora używałam zaraz po wyjściu ze szpitala z 1 piersi po 40-70 ściągałam...
Miarka się przebrała dziś idziemy do lekarza z małym bin ladenem, w nocy 2h spała dopiero po 90ml mm tak to był ryk. W brzuchu sie przelewa tak jakby ktoś w misce z wodą grzebał.
Ni i przed chwilą mnie obudziła na cyca leżąc na brzuchu. Nie wiem kiedy sie przekręciła...Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 09:16
-
Gratulacje dla nowych mam i powodzenia dla tych w szpitalach
dziewczyny a bierzecie jakieś witaminki przy KP ???
Bo się zastanawiam czy te same co w ciąży brać + produkty bogate w wapń?
Nosicie już pasy poporodowe?
Dziś ubierałam się i robiłam poranną toaletę przez 1,5hc małego zostawiłam samego to ryk hheheh
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 09:58
17/2/2016 B
11/3/2018 I -
Vayn a probowalas kropli sab simplex? Mój Tymuś bawił się w bin ladena jedna nocke i polozna kazala nie czekać tylko podawać krople narazie profilaktycznie dwa razy dziennie i jak narazie jest ok
jeden dzień podawałam przed każdym karmieniem, a teraz profilaktycznie i łatwiej mu idzie kupka
ogolnie jest mnóstwo kupy, a sezon na osikiwanie i osrywanie rodziców uważam za otwarty, widzę że kupke zrobił, czekam jeszcze 15-20 min tak w razie czego żeby sobie spokojnie dokończył, przebieram go i w momencie wycierania pupki on właśnie kończy
. Pralka naparza 24/dobę
tulipanna, vayn, L, Evans, Tusiaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kazała wlasnie 15 kropli, bo twierdzi że mniej nie ma sensu bo nie zadziała, tylko że ona kazała narazie póki nic takiego strasznego się nie dzieje dawać dwa razy dziennie, bardziej profilaktycznie, a jeśli będzie gorzej to wtedy przed każdym karmieniem i ja tak jeden dzień zrobiłam po tej nocce a teraz już tylko 2 razy daje, póki co jest ok
-
Myszko myslalam o Tobie
miałas na mnie czekac
a tak serio to gratuluje
Madzia trzymam kciuki oby poszło jak najszybciej
Edit Monia a u Ciebie jak tam ???dzieje sie cos??Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 10:50
Moniaa lubi tę wiadomość
-
Za bardzo nic się nie dzieje. Staram się aktywnie w miarę możliwości funkcjonować. Wczoraj chciałam sobie porobić trochę fotek z brzuchem. No i tak się zmachałam jak stara babka. Hehe i stwierdziłam ze może na porodowke pojadę ... ale lekkie bóle brzucha szybko przeszły.
Byłam na tym ktg wczoraj i zamiast płaskiej linii miałam całą poszarpaną.. max do 40. Ale będzie co ma być. Jeśli noc się nie będzie działo w weekend to we wtorek idę do swojego gina po to skierowanie do szpitala. Jakoś nie mam chęci aby mnie przetrzymywali w szpitalu.
-
Mila920 wrote:Kazała wlasnie 15 kropli, bo twierdzi że mniej nie ma sensu bo nie zadziała, tylko że ona kazała narazie póki nic takiego strasznego się nie dzieje dawać dwa razy dziennie, bardziej profilaktycznie, a jeśli będzie gorzej to wtedy przed każdym karmieniem i ja tak jeden dzień zrobiłam po tej nocce a teraz już tylko 2 razy daje, póki co jest ok
ja daję 15 kropli przed każdym karmieniem. Jak mi się skończą to będę dawać bobotic forte bo ten sam skład co sab simplex tylko stężenie wyższe więc mniej kropelek trzeba podać- a i cena niższa
-
Moniaa wrote:Czyli na placu boju pozostała jeszcze dzisiejsza Madzia, Biedroneczka29 i ja???
Czy ktoś może jeszcze?
Szara myszka gratulacje, szybciutko ci poszło
Ja żadnych witamin nie biorę
U nas dzisiaj średnio. Mała była najedzona, przebrana a i tak przez 3 godziny trochę płakała a trochę była spokojna. Jedynie jak miała cyca w buzi to było trochę lepiej, kochana terrorystkaDziwi mnie tylko, że skoro ma tak silny odruch ssania to czemu nie chce smoka... A w pewnych momentach to już ryczałam razem z nią. Teraz od jakiejś godzinki śpi i pozwoliła matce obejrzeć serial
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 11:21
-
Hej dziewczynki, mam pytanie o wasz pokarm
Czy jak ściągnięcie wasze mleko i zostawicie lodówce utworzą się wam warstwy mleka. Może głupie pytanie, ale ponoć te wartościowe mleko ma kolor mleczny, biały, a mało wartościowe to taka woda. To prawda? Może doświadczone mamy mi pomogą? Bo ja mam samą taką wodę, a synek płacze więc podejrzewam że może byc głodny. Co myślicie? Jak wasze mleczko wygląda?
___Bartuś___ 4050g /57cm
* 08.02.16r. godz. 15.05
[/url]
-
Bruska mi akurat rodzinka z Niemiec przywiozła ten sab Simplex
Roberta mówisz, ze ten sam skład? Daj znać jak przewrzucisz się na bobotic forte czy rzeczywiście tak samo działają
Ja na poczatku dokonczylam moje witaminy, a teraz według zaleceń ze szpitala biorę DHA 500mg