Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
My jesteśmy właśnie po wizycie patronażowej. Lekarka powiedziała, że Jaś wygląda jak miesięczne niemowlę!!
No i mam go nie budzić w nocy, bo go przekarmię i będzie ulewał, a do tego podawać smoka, żeby nie wisiał na mnie, bo ma potężny odruch ssania. Ogólnie na razie to mam złote dziecko i niech tak zostanie! Je cudownie, ja akurat leczę jedną brodawkę, bo ponagryzał, ale jest coraz lepiej. No i mleko leci mi ciurkiem, aż mały ledwo zdąży przełykać.
A dzisiaj zszedł mi szew... ;o A położna miała przyjść jutro go zdjąć. -
U nas dziś tez tylko cycus i rączki, inaczej ryk ze uszy bolą.
Na brzuszek podaje dicoflor i bobotic choć ten drugi raczej okazjonalnie.
Dziś odjeżdża moja mama i choć wkurzala mnie to jednak fajnie było ja mieć pod ręką.Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
córeczka luty 2013, córeczka luty 2016
Moja Wielka Rodzina 2+4+kot -
Moniaa ja na ktg byłam w pon wtedy tez pobrali mocz,zrobili usg i kazali przyjechać 29 na kolejne ktg jakbym nie urodziła,a ze moja lalunia jest malutka 3kg to narazie nic nie mowili co zamierzają robić dalej,Boshe ja mam nadzieje ze juz nie pojadę na te kolejne ktg tylko rodzic
-
Dzisiaj mi koleżanka z pracy powiedziała żeby nie patrzeć na to ktg ze np skurczy nie było... ona miała prostą krechę w poniedziałek a we wtorek urodziła córcię. Wiec Biedroneczko to tez takie pocieszenie dla Ciebie ☺
Biedroneczka29 lubi tę wiadomość
-
tysiaa93 wrote:Z tych które się udzielają to jeszcze Doti została
Szara myszka gratulacje, szybciutko ci poszło
Ja żadnych witamin nie biorę
U nas dzisiaj średnio. Mała była najedzona, przebrana a i tak przez 3 godziny trochę płakała a trochę była spokojna. Jedynie jak miała cyca w buzi to było trochę lepiej, kochana terrorystkaDziwi mnie tylko, że skoro ma tak silny odruch ssania to czemu nie chce smoka... A w pewnych momentach to już ryczałam razem z nią. Teraz od jakiejś godzinki śpi i pozwoliła matce obejrzeć serial
tylko ja przeczekuje.. Ja sie tak na 24h uwiazac nie dam.. Noszenie nie pomaga aby cyc
-
nick nieaktualnyUh my po wizycie
Klocek mały waży już 4kg, wychodzi 0,5kg na 2 tyg.
Mam jej nie przystawiać do piersi częściej niż 2-2,5 godz nawet jak strasznie krzyczy - wtedy mam cytuję "wsadzić jej czopka". Myślałam, że na piersi nie da się przekarmić a teraz wyszło, że kolki to moja wina bo dziecko przekarmione ;/
Dzisiaj przed wyjściem 2 razy mi się zaniosła, kuźwa była purpurowa i nie oddychała. Za przeproszeniem japierdole nigdy więcej
Sab Simplex 6 kropli przed każdym posiłkiem
Dicoflor 5 kropli raz dziennie
Paracetamol w czopku jak krzyczy -
D, u nas po 12 dniach od urodzenia. 3x dzienbie octenisept, ja jeszcze gazikami z alkoholem dotykalam delikatnie i psikalam octaniseptem. Na pierwszej wizyxie u lekarza przepisala nam Neonecyne w sprayu zeby podeschlo tam w srodki bo mowila ze bardziej suche powinno byc tak po rozchyleniu pepusia. Po 5 dniach bulo suchutko a polozna mowila zeby 1 raz psikac jeszcze
-
witajcie, zaczynam znajdować czas na komputer, to chyba znak, że dobra ze mnie matka i że powoli wszystko się zaczyna układać
nie nadrobię 2 tygodni nieobecności, bo zanim nadrobię to tyle nadrukujecie, że i tak nie będę w temacie. Jeśli chodzi o mleko to najpierw było u mnie żółte, później trochę bardziej przezroczyste i białe, a teraz czekam na lekko niebieskawe. Z tego co mówiła położna to tak ma być.
U nas pępol odpadł dziś, a wczoraj Blanka skończyła 2 tygodnie, zostało trochę czerwonego syfu, ale nie chciałam jej tam za mocno szorować, więc dokończę sprawę wieczorem. Mam gaziki z alkoholem i w zupełności to wystarcza, żeby opanować sytuacjęMała trochę marudzi, bo ciężko jej idzie z kupą, nie ma raczej kolek, ale po pierwsze jem codziennie kilka jabłek, a po drugie kilka razy dziennie położna kazała ją kłaść na brzuszku i to na pewno pomaga.
Co do rodzenia, to w środę byłam u lekarza i była "afera", że mało urosła, bo niby ważyła 2800 a dzień później urodziła się 3140. Na ktg nie było ani jednego skurczuTo tyle się powymądrzałam
Miłego dnia
-
Ten cały octanisept to jedna wielka ściema. Tylko pogarsza stan kikuta bo go rozmacza. Nam zalecono wycierania gazikiem na sucho i spirytus czyli stare sprawdzone metody.
Kikut odpadł po 6 dniach.gorgeous lubi tę wiadomość
Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
córeczka luty 2013, córeczka luty 2016
Moja Wielka Rodzina 2+4+kot -
E-Ness masz rację my stostowalismy octenistept i do tej pory nie odpadł, chociaż w szpitalu mówiłi ze szybko dopadnie bo ładnie wygląda. Tatuś chciał dobrze i przemywał 3 razy dziennie a to zdecydowanie za często i zamiast schnac to go moczylismy niepotrzebnie, ale w szpitalu tak kazali robic, za to polozna środowiskowa nas uświadomiła dlaczego do tej pory nie odpadł
-
ja psikałam octaniseptem raz dziennie i kikut odpadł po kilku dniach
Vayn oby Poli się poprawiło po tych wszystkich kropelkach.
Za radą Tuli kupię ten Espumisan i będę regularnie podawać, po co ma się dziecko męczyćWiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 16:00
-
Bruśka wrote:Odstane mleklo w lodówce oddziela się na warstwy musisz je mieszać a im więcej ma tej górnej earstwy to jest super.___Bartuś___ 4050g /57cm
* 08.02.16r. godz. 15.05
[/url]
-
Naprswde u nss Espumisan super! A miesiecznemu dziecku pisza ze juz do 50 kropli. My dajemy regularnie i zero placzu odkad dajemy. No ale nie w tskiej dawce.
Szara Myszko-gratki wielkie!!!
Natali-jablka podobno niekorzystnie na kupe u malucha dzislaja i stad moze jej ciezko zrobic?
U mniemleko tez bylo zolte jak w szpitalu bylam a teraz juz biale wrevz w niebieskawy wpada.