WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • d84 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje mleko ma kolor mleczno żółty, zdecydowanie nie jest białe.

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A biedroneczko a Ty teraz chodzisz tez tylko na ktg czy jednak lekarz ma jakieś plany ze np. W konkretny dzień położyć Cię do szpitala?

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d84 wrote:
    moje mleko ma kolor mleczno żółty, zdecydowanie nie jest białe.
    Moje też, a jak postoi z dzień w lodówce to robi się na nim taki tłuszczyk :P chyba za tlusto jem ;p

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jesteśmy właśnie po wizycie patronażowej. Lekarka powiedziała, że Jaś wygląda jak miesięczne niemowlę!! :D No i mam go nie budzić w nocy, bo go przekarmię i będzie ulewał, a do tego podawać smoka, żeby nie wisiał na mnie, bo ma potężny odruch ssania. Ogólnie na razie to mam złote dziecko i niech tak zostanie! Je cudownie, ja akurat leczę jedną brodawkę, bo ponagryzał, ale jest coraz lepiej. No i mleko leci mi ciurkiem, aż mały ledwo zdąży przełykać.

A dzisiaj zszedł mi szew... ;o A położna miała przyjść jutro go zdjąć. :P

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • Ashley Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    Moje też, a jak postoi z dzień w lodówce to robi się na nim taki tłuszczyk :P chyba za tlusto jem ;p

No właśnie, a ddużo tego tluszczyku się oddziela?

___Bartuś___ 4050g /57cm
    * 08.02.16r. godz. 15.05
    lprk2n0ax3utoe40.png[/url]
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś tez tylko cycus i rączki, inaczej ryk ze uszy bolą.
    Na brzuszek podaje dicoflor i bobotic choć ten drugi raczej okazjonalnie.

Dziś odjeżdża moja mama i choć wkurzala mnie to jednak fajnie było ja mieć pod ręką.

Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
    córeczka luty 2013, córeczka luty 2016

Moja Wielka Rodzina 2+4+kot
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa ja na ktg byłam w pon wtedy tez pobrali mocz,zrobili usg i kazali przyjechać 29 na kolejne ktg jakbym nie urodziła,a ze moja lalunia jest malutka 3kg to narazie nic nie mowili co zamierzają robić dalej,Boshe ja mam nadzieje ze juz nie pojadę na te kolejne ktg tylko rodzic :)

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj mi koleżanka z pracy powiedziała żeby nie patrzeć na to ktg ze np skurczy nie było... ona miała prostą krechę w poniedziałek a we wtorek urodziła córcię. Wiec Biedroneczko to tez takie pocieszenie dla Ciebie ☺

Biedroneczka29 lubi tę wiadomość

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odstane mleklo w lodówce oddziela się na warstwy musisz je mieszać a im więcej ma tej górnej earstwy to jest super.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    Z tych które się udzielają to jeszcze Doti została :)

Szara myszka gratulacje, szybciutko ci poszło :)

Ja żadnych witamin nie biorę :P

U nas dzisiaj średnio. Mała była najedzona, przebrana a i tak przez 3 godziny trochę płakała a trochę była spokojna. Jedynie jak miała cyca w buzi to było trochę lepiej, kochana terrorystka :P Dziwi mnie tylko, że skoro ma tak silny odruch ssania to czemu nie chce smoka... A w pewnych momentach to już ryczałam razem z nią. Teraz od jakiejś godzinki śpi i pozwoliła matce obejrzeć serial :D
    Tysia!!! U mnie to samo!:) tylko ja przeczekuje.. Ja sie tak na 24h uwiazac nie dam.. Noszenie nie pomaga aby cyc :)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy odpadły waszym dzieciaczkom kikuty pępowin??? i jak o nie dałyście?? Bo przed chwilką jak mojego przebierałam to zauważyłam po odgięciu kikuta tam trochę takiej jakby krwistej mazi??? i nie wiem co z tym zrobić.

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uh my po wizycie

Klocek mały waży już 4kg, wychodzi 0,5kg na 2 tyg.

Mam jej nie przystawiać do piersi częściej niż 2-2,5 godz nawet jak strasznie krzyczy - wtedy mam cytuję "wsadzić jej czopka". Myślałam, że na piersi nie da się przekarmić a teraz wyszło, że kolki to moja wina bo dziecko przekarmione ;/

Dzisiaj przed wyjściem 2 razy mi się zaniosła, kuźwa była purpurowa i nie oddychała. Za przeproszeniem japierdole nigdy więcej

Sab Simplex 6 kropli przed każdym posiłkiem
    Dicoflor 5 kropli raz dziennie
    Paracetamol w czopku jak krzyczy

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D, u nas po 12 dniach od urodzenia. 3x dzienbie octenisept, ja jeszcze gazikami z alkoholem dotykalam delikatnie i psikalam octaniseptem. Na pierwszej wizyxie u lekarza przepisala nam Neonecyne w sprayu zeby podeschlo tam w srodki bo mowila ze bardziej suche powinno byc tak po rozchyleniu pepusia. Po 5 dniach bulo suchutko a polozna mowila zeby 1 raz psikac jeszcze

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie, zaczynam znajdować czas na komputer, to chyba znak, że dobra ze mnie matka i że powoli wszystko się zaczyna układać :) nie nadrobię 2 tygodni nieobecności, bo zanim nadrobię to tyle nadrukujecie, że i tak nie będę w temacie. Jeśli chodzi o mleko to najpierw było u mnie żółte, później trochę bardziej przezroczyste i białe, a teraz czekam na lekko niebieskawe. Z tego co mówiła położna to tak ma być.
    U nas pępol odpadł dziś, a wczoraj Blanka skończyła 2 tygodnie, zostało trochę czerwonego syfu, ale nie chciałam jej tam za mocno szorować, więc dokończę sprawę wieczorem. Mam gaziki z alkoholem i w zupełności to wystarcza, żeby opanować sytuację :) Mała trochę marudzi, bo ciężko jej idzie z kupą, nie ma raczej kolek, ale po pierwsze jem codziennie kilka jabłek, a po drugie kilka razy dziennie położna kazała ją kłaść na brzuszku i to na pewno pomaga.
    Co do rodzenia, to w środę byłam u lekarza i była "afera", że mało urosła, bo niby ważyła 2800 a dzień później urodziła się 3140. Na ktg nie było ani jednego skurczu :) To tyle się powymądrzałam :) Miłego dnia

201602111680.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn czyli jednak tylko 6 kropli? To ja już zglupialam eh kazdy mowi inaczej i bądź tu mądry :-D

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten cały octanisept to jedna wielka ściema. Tylko pogarsza stan kikuta bo go rozmacza. Nam zalecono wycierania gazikiem na sucho i spirytus czyli stare sprawdzone metody.
    Kikut odpadł po 6 dniach.

gorgeous lubi tę wiadomość

Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
    córeczka luty 2013, córeczka luty 2016

Moja Wielka Rodzina 2+4+kot
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E-Ness masz rację my stostowalismy octenistept i do tej pory nie odpadł, chociaż w szpitalu mówiłi ze szybko dopadnie bo ładnie wygląda. Tatuś chciał dobrze i przemywał 3 razy dziennie a to zdecydowanie za często i zamiast schnac to go moczylismy niepotrzebnie, ale w szpitalu tak kazali robic, za to polozna środowiskowa nas uświadomiła dlaczego do tej pory nie odpadł :-)

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja psikałam octaniseptem raz dziennie i kikut odpadł po kilku dniach :P

Vayn oby Poli się poprawiło po tych wszystkich kropelkach.

Za radą Tuli kupię ten Espumisan i będę regularnie podawać, po co ma się dziecko męczyć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 16:00

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Ashley Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka wrote:
    Odstane mleklo w lodówce oddziela się na warstwy musisz je mieszać a im więcej ma tej górnej earstwy to jest super.
    No właśnie na 90ml mleka Górna warstwa u mnie to noże z 2mm. Słabo co nie?

___Bartuś___ 4050g /57cm
    * 08.02.16r. godz. 15.05
    lprk2n0ax3utoe40.png[/url]
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naprswde u nss Espumisan super! A miesiecznemu dziecku pisza ze juz do 50 kropli. My dajemy regularnie i zero placzu odkad dajemy. No ale nie w tskiej dawce.
    Szara Myszko-gratki wielkie!!!
    Natali-jablka podobno niekorzystnie na kupe u malucha dzislaja i stad moze jej ciezko zrobic?
    U mniemleko tez bylo zolte jak w szpitalu bylam a teraz juz biale wrevz w niebieskawy wpada.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
‹‹ 1519 1520 1521 1522 1523 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ