WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri u mnie podobnie. Ciezko mi sie podniesc, usiasc, a urodzilam we wtorek. Do tego hemoroidy... Ktoras z Was miala je po porodzie naturalnym? Wchlona sie w koncu? Moj maly tez jest spioch-possie z 6 razy i zasypia. Dalam mu troche mm i ladnie zjadl. Martwie sie, ze sie nie najada :( a u mnie wciaz siara tylko i w nieznacznej ilosci.

Kri lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i tez Wojtus:)

Kri lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieczyny ale to tak jest, najpierw siara kilka dni, na 3 dobę dopiero przychodzi pokarm, a i wtedy nie jest go jakoś dużo mega i jest żółtawy bo jeszcze z siarą się miesza...spokojnie, nie martwcei się, nie zadręczajcie bo to tylko gorzej działa.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia, ja się nie dziwię ze Twój syn tak przybrał jak butlą karmisz :P Z ciekawości, ile zjada mililitrów??? I ile ściągasz przed karmieniem laktatorem na jedno karmienie??? I ile pokarm może stać w butelce?? To się podgrzewa jakoś??? Szykuję się na randkę bo jutro moja mama przyjeżdzą w odwiedziny więc robimy ucieczkę z Lubym na kilka godzin :P tzn takie są plany :P

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka nie czekaj az hemoroidy sie same wchłona. Niech Ci ktos kupic czopki i masc do smarowania. Lepiej od razu bo poźniej moga nawracac :(

MOj ma tak samo zassie pare razy i koniec jak zamknie buzie to nie otworzy juz ale czesto jest tak że zasnie, zassa, i tak w kółko moge cały dzień z nim lezec :/ a i tak mi sie wydaje ze sie nie anjada. Jestem przerwazliwiona bo był odwodniony i boje sie że znowu cos mu bedzie :(

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuli butelka karmilam dwa dni aby bo się przejadal potrafił nawet i 70-80 wypic. A było tak że po karmieniu z dwie godziny zaczynałam ściągać i z obu piersi sciagnelam do pełna mała butelje aventu. Tzn pod sam korek. A dziś też ma jakiś leniwy dzień. Wczoraj jadł ostatni raz o 22 i obudził się o 3. Potem o 5. Kolejne jedzenie było o 8 i 10,30. Z tym że na tym ostatnim jadł z obu piersi. Potem na spiocha pociumkal o 14 30 prawie i o 17 też niezbyt chętnie. Przed kapaniem dostał trochę bo był już zły i po kąpieli tak słabo dokonczylismy. Czekamy co zrobimy po 22.

Pokarm odciagniety możesz trzymać 48 godzin. Tylko lepiej go na małe porcje dzielić żeby nie odgrzewac w kółko tej samej porcji i nie mieszać z tym z którego dziecko już pilo bo ślina itp nie zbyt dobrze działają. A podgrzewalam w podgrzewaczu. Jak nie masz to w garnuszku z wodu byle nie w mikrofali.

tulipanna lubi tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko, że ja mam siary sporo. I doradca tez pokazywala jak Malego pobudzać ale on zassie raz i śpi. I nie mozna go obudzić a jak go próbuje odłożyć to płacze i szuka cyca. Narazie udalo mi sie uspokoić go smokiem i szumisiem. Ale jak dydus wypada to zaczyna się krzyk. Zobaczymy czy będzie współpracował przy następnym karmieniu. Jak nie to pójdę niech go dokarmia.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi bo tej siary to niewiele potrzeba bo jest kleista i bardzo odżywcza. Ale jak nie masz pokarmu to pewnie idź z tym że nie daj aby się wyzywaly jak na mnie w szpitalu że mam dostawiac bo pokarm miałam dopiero w 5 dobie i to mało.a mały był głodny i płakał. Dopiero jak awanturę zrobiłam i dostałam ciśnienia 170 na 120 to dawały mleko bez problemu. Sciagalam po 20 ml i do 50 musiały mi dolewac bo mały dostał zoltaczki i miał zjadać po 50 ml.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i mnie strasznie bola sutki, pewnie zle przystawiam, ale nie potrafie inaczej. Kapturki z canpolu sa do niczego. Nie wiem tez kiedy wyjdziemy zeze szpitala bo maly ma podwyzszone crp,a dzisiaj jeszcze taki zolciutki jest :(

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • d84 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jak ściągam mleko to trzymam je max 8h w pokojowej temp. i nie podgrzewam.
    Ale chyba zacznę ściągać więcej i trzymać w lodówce, bo mój różnie cyca łapie.W dzień mogę się bawić w przystawianie, ale w nocy daję butelkę. Nocami śpi czasami nawet 5-6h i położna radziła go nie wybudzać, twierdząc że w dzień nadrobi.

Mój uwielbia być kąpany, ale od 3 kąpieli jak daliśmy mu cieplejszą wodę niż wcześniej o ok 1-2st.

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostał mleko w strzykawce i śpi jak Aniołek. :)

Bruśka lubi tę wiadomość

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny karmiace piersia, myslicie, ze mimo tego, ze dokarmiam Malego mm w szpitalu ( nie wiem ile tu bedziemy) to czy na spokojnie w domu moze udac sie powrot tylko do cycusia? Maly musi otrzymywac wiecej pokarmu teraz.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka wrote:
    Dziewczyny karmiace piersia, myslicie, ze mimo tego, ze dokarmiam Malego mm w szpitalu ( nie wiem ile tu bedziemy) to czy na spokojnie w domu moze udac sie powrot tylko do cycusia? Maly musi otrzymywac wiecej pokarmu teraz.

U mnie był dokarmiany przy zoltaczce bo miałam po 20 ml własnego pokarmu i dolewaly mi miesznki. Ważne zebys też i swoje mleko dawała a jak leży pod lampa to karm butelka bo to szybciej i zaraz pid lampę niech wraca.zebys go na puersi i 40-50 min nie trzymala bo musi jak najwięcej tam być. a po powrocie do domu raz daliśmy mm. Laktacja się ogarnęła i dajemy radę.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Ja po porodzie naturalnym dostałam pokarmu dopiero w 4 dobie. Mało tego mała dużo straciła w drugiej dobie i musiałam podać mm. Podałam tylko raz 90 ml, które wypiła partiami przez noc.
    A tak cały czas starałam się ją przystawiac jak najczęściej.

Brodawki bolą bo muszą się zahartowac.
    Osłonki są pomocne, ale w moim przypadku mała nie wyróżniała do końca piersi i robiły się gózki.

Teraz brodawki bolą mnie tylko jak Zuza zaczyna ssać, bo jak już się zaśsie i je rozciągnie to jest ok.

Także dziewczyny spokojnie. Mleko na pewno się pojawi. Trzeba dużo pić i przystawiac do piersi niech maluchy się ucza ssać.

Grunt to pozytywne nastawienie. Ja ciągle sobie powtarzałam ze chce karmić piersią i nic mi nie przeszkodzi.

• d84 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój też był dokarmiany w szpitalu,jak 99% bejbików na oddziale, teraz je tylko moje.
    Grunt to też mieć dobrą butelkę już w szpitalu,ja mialam jakąś zwykłą i mój się rozleniwił.
    Mąż dowiózł mi do szpitala laktator i ściągałam swoje mleko i potem tym go karmiłam zamiast mm,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 23:03

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 00:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Urodziłam Michalka we wtorek 3200 i 56cm SN bez znieczulenia. Przebili mi wody i dali oxy. Całość trwala 4h! Nie wiem jak dalam rade bo bol ogromny ale jestem z siebie dumna : )

gezanew, Lexi150, Bruśka, vayn, Kri, Tusiaa, tysiaa93, tulipanna, Moniaa, marissith, Doti87, Astra, Mila920, d84, L, Biedroneczka29, Zosia_wop, lula.91, niecierpliwa_92, dana222, Evans lubią tę wiadomość

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 00:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz placze a on mi ciągnie z cyca przez oslonke, dzis sie okazalo ze mam juz piersi pelne mleka ale dopiero przez oslonke chwycil. Szarpie jak szalony caly czas, a jeszcze narobilam dziadostwa bo dalam mu mm żeby odsapnąć i namieszalam mu w ciagu 3h miał i mój i mm i caly czas teraz wisi na moim

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • madzia2526 Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2016, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szara myszka gratuluję!!!

Dziewczynu proszę o kciuki za szybkie rozkręcenie akcji. Dzisiaj zgłaszam się do szpitala i wieczorem początek prób wywołania balonikiem. Zjada mnie stres, oby trwało to tak krótko jak się tylko da.

Powodzenia dla jeszcze nierozpakowanych. Biedroneczko trzymam kciuki!

marissith, d84, Biedroneczka29, Zosia_wop, lula.91 lubią tę wiadomość

7a4ap07wpy0eq58n.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Myszka!
    Mojemu podobno podały butlę i zjadł. Wogle nie chce ssać mojego cycka wiec mi nawet siara nie poleciała. Jak jestem inna? Mam nadzieje ze to przez osłabienie ale krew mi wczoraj podali i czuję się już lepiej

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Tusiaa Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia ja miałam balonik w sumie nic strasznego ale trzeba się przyzwyczaić do tego. Miałam go dzień i noc i niby rozwarcie ruszyło ale nic się nie działo później u mnie.

Myszko gratuluję :)
    Kri mojemu e szpitalu też podawali butlę. Ale niby coś ssal cycka. Tyle że teraz problem bo dam mu cyca a on chwilkę zje i tyle :( i tak w kółko. A z butli ciągnie w sekundę chociazvtez ma problem ze zlapaniem jej. Myślę że maluszek musi się też nauczyć ssac :) przystawiaj go ile się tylko da żeby wyjadl Ci ta siare.

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
‹‹ 1517 1518 1519 1520 1521 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ