Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Kri u mnie podobnie. Ciezko mi sie podniesc, usiasc, a urodzilam we wtorek. Do tego hemoroidy... Ktoras z Was miala je po porodzie naturalnym? Wchlona sie w koncu? Moj maly tez jest spioch-possie z 6 razy i zasypia. Dalam mu troche mm i ladnie zjadl. Martwie sie, ze sie nie najada
a u mnie wciaz siara tylko i w nieznacznej ilosci.
Kri lubi tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Dzieczyny ale to tak jest, najpierw siara kilka dni, na 3 dobę dopiero przychodzi pokarm, a i wtedy nie jest go jakoś dużo mega i jest żółtawy bo jeszcze z siarą się miesza...spokojnie, nie martwcei się, nie zadręczajcie bo to tylko gorzej działa.
-
Brusia, ja się nie dziwię ze Twój syn tak przybrał jak butlą karmisz
Z ciekawości, ile zjada mililitrów??? I ile ściągasz przed karmieniem laktatorem na jedno karmienie??? I ile pokarm może stać w butelce?? To się podgrzewa jakoś??? Szykuję się na randkę bo jutro moja mama przyjeżdzą w odwiedziny więc robimy ucieczkę z Lubym na kilka godzin
tzn takie są plany
-
agulineczka nie czekaj az hemoroidy sie same wchłona. Niech Ci ktos kupic czopki i masc do smarowania. Lepiej od razu bo poźniej moga nawracac
MOj ma tak samo zassie pare razy i koniec jak zamknie buzie to nie otworzy juz ale czesto jest tak że zasnie, zassa, i tak w kółko moge cały dzień z nim lezeca i tak mi sie wydaje ze sie nie anjada. Jestem przerwazliwiona bo był odwodniony i boje sie że znowu cos mu bedzie
Kubuś
-
Tuli butelka karmilam dwa dni aby bo się przejadal potrafił nawet i 70-80 wypic. A było tak że po karmieniu z dwie godziny zaczynałam ściągać i z obu piersi sciagnelam do pełna mała butelje aventu. Tzn pod sam korek. A dziś też ma jakiś leniwy dzień. Wczoraj jadł ostatni raz o 22 i obudził się o 3. Potem o 5. Kolejne jedzenie było o 8 i 10,30. Z tym że na tym ostatnim jadł z obu piersi. Potem na spiocha pociumkal o 14 30 prawie i o 17 też niezbyt chętnie. Przed kapaniem dostał trochę bo był już zły i po kąpieli tak słabo dokonczylismy. Czekamy co zrobimy po 22.
Pokarm odciagniety możesz trzymać 48 godzin. Tylko lepiej go na małe porcje dzielić żeby nie odgrzewac w kółko tej samej porcji i nie mieszać z tym z którego dziecko już pilo bo ślina itp nie zbyt dobrze działają. A podgrzewalam w podgrzewaczu. Jak nie masz to w garnuszku z wodu byle nie w mikrofali.tulipanna lubi tę wiadomość
-
Tylko, że ja mam siary sporo. I doradca tez pokazywala jak Malego pobudzać ale on zassie raz i śpi. I nie mozna go obudzić a jak go próbuje odłożyć to płacze i szuka cyca. Narazie udalo mi sie uspokoić go smokiem i szumisiem. Ale jak dydus wypada to zaczyna się krzyk. Zobaczymy czy będzie współpracował przy następnym karmieniu. Jak nie to pójdę niech go dokarmia.
-
Lexi bo tej siary to niewiele potrzeba bo jest kleista i bardzo odżywcza. Ale jak nie masz pokarmu to pewnie idź z tym że nie daj aby się wyzywaly jak na mnie w szpitalu że mam dostawiac bo pokarm miałam dopiero w 5 dobie i to mało.a mały był głodny i płakał. Dopiero jak awanturę zrobiłam i dostałam ciśnienia 170 na 120 to dawały mleko bez problemu. Sciagalam po 20 ml i do 50 musiały mi dolewac bo mały dostał zoltaczki i miał zjadać po 50 ml.
-
No i mnie strasznie bola sutki, pewnie zle przystawiam, ale nie potrafie inaczej. Kapturki z canpolu sa do niczego. Nie wiem tez kiedy wyjdziemy zeze szpitala bo maly ma podwyzszone crp,a dzisiaj jeszcze taki zolciutki jestSynek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
ja jak ściągam mleko to trzymam je max 8h w pokojowej temp. i nie podgrzewam.
Ale chyba zacznę ściągać więcej i trzymać w lodówce, bo mój różnie cyca łapie.W dzień mogę się bawić w przystawianie, ale w nocy daję butelkę. Nocami śpi czasami nawet 5-6h i położna radziła go nie wybudzać, twierdząc że w dzień nadrobi.
Mój uwielbia być kąpany, ale od 3 kąpieli jak daliśmy mu cieplejszą wodę niż wcześniej o ok 1-2st.17/2/2016 B
11/3/2018 I -
Dziewczyny karmiace piersia, myslicie, ze mimo tego, ze dokarmiam Malego mm w szpitalu ( nie wiem ile tu bedziemy) to czy na spokojnie w domu moze udac sie powrot tylko do cycusia? Maly musi otrzymywac wiecej pokarmu teraz.Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
agulineczka wrote:Dziewczyny karmiace piersia, myslicie, ze mimo tego, ze dokarmiam Malego mm w szpitalu ( nie wiem ile tu bedziemy) to czy na spokojnie w domu moze udac sie powrot tylko do cycusia? Maly musi otrzymywac wiecej pokarmu teraz.
U mnie był dokarmiany przy zoltaczce bo miałam po 20 ml własnego pokarmu i dolewaly mi miesznki. Ważne zebys też i swoje mleko dawała a jak leży pod lampa to karm butelka bo to szybciej i zaraz pid lampę niech wraca.zebys go na puersi i 40-50 min nie trzymala bo musi jak najwięcej tam być. a po powrocie do domu raz daliśmy mm. Laktacja się ogarnęła i dajemy radę.
-
nick nieaktualnyHej.
Ja po porodzie naturalnym dostałam pokarmu dopiero w 4 dobie. Mało tego mała dużo straciła w drugiej dobie i musiałam podać mm. Podałam tylko raz 90 ml, które wypiła partiami przez noc.
A tak cały czas starałam się ją przystawiac jak najczęściej.
Brodawki bolą bo muszą się zahartowac.
Osłonki są pomocne, ale w moim przypadku mała nie wyróżniała do końca piersi i robiły się gózki.
Teraz brodawki bolą mnie tylko jak Zuza zaczyna ssać, bo jak już się zaśsie i je rozciągnie to jest ok.
Także dziewczyny spokojnie. Mleko na pewno się pojawi. Trzeba dużo pić i przystawiac do piersi niech maluchy się ucza ssać.
Grunt to pozytywne nastawienie. Ja ciągle sobie powtarzałam ze chce karmić piersią i nic mi nie przeszkodzi. -
mój też był dokarmiany w szpitalu,jak 99% bejbików na oddziale, teraz je tylko moje.
Grunt to też mieć dobrą butelkę już w szpitalu,ja mialam jakąś zwykłą i mój się rozleniwił.
Mąż dowiózł mi do szpitala laktator i ściągałam swoje mleko i potem tym go karmiłam zamiast mm,Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 23:03
17/2/2016 B
11/3/2018 I -
Hej! Urodziłam Michalka we wtorek 3200 i 56cm SN bez znieczulenia. Przebili mi wody i dali oxy. Całość trwala 4h! Nie wiem jak dalam rade bo bol ogromny ale jestem z siebie dumna : )
gezanew, Lexi150, Bruśka, vayn, Kri, Tusiaa, tysiaa93, tulipanna, Moniaa, marissith, Doti87, Astra, Mila920, d84, L, Biedroneczka29, Zosia_wop, lula.91, niecierpliwa_92, dana222, Evans lubią tę wiadomość
-
Teraz placze a on mi ciągnie z cyca przez oslonke, dzis sie okazalo ze mam juz piersi pelne mleka ale dopiero przez oslonke chwycil. Szarpie jak szalony caly czas, a jeszcze narobilam dziadostwa bo dalam mu mm żeby odsapnąć i namieszalam mu w ciagu 3h miał i mój i mm i caly czas teraz wisi na moim
-
Szara myszka gratuluję!!!
Dziewczynu proszę o kciuki za szybkie rozkręcenie akcji. Dzisiaj zgłaszam się do szpitala i wieczorem początek prób wywołania balonikiem. Zjada mnie stres, oby trwało to tak krótko jak się tylko da.
Powodzenia dla jeszcze nierozpakowanych. Biedroneczko trzymam kciuki!marissith, d84, Biedroneczka29, Zosia_wop, lula.91 lubią tę wiadomość
-
Madzia ja miałam balonik w sumie nic strasznego ale trzeba się przyzwyczaić do tego. Miałam go dzień i noc i niby rozwarcie ruszyło ale nic się nie działo później u mnie.
Myszko gratuluję
Kri mojemu e szpitalu też podawali butlę. Ale niby coś ssal cycka. Tyle że teraz problem bo dam mu cyca a on chwilkę zje i tylei tak w kółko. A z butli ciągnie w sekundę chociazvtez ma problem ze zlapaniem jej. Myślę że maluszek musi się też nauczyć ssac
przystawiaj go ile się tylko da żeby wyjadl Ci ta siare.
Kubuś