WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam mamuśki w dwupakach?

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D84 ale cudowny Borysek <3 <3 <3

Dziewczyny a co do tego czopa to on musi odpaść koniecznie ????bo u mnie to cos jeszcze nie odpadło ja to kurwa urodze ale chyba 21 marca :/

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    espumisan...byle regularnie, my nadal podajemy, od 1 tygodnia zycia... po 7 kropel 3 razy dziennie na łyzeczce maluskiej. tylko to zapobega, wiec jak boli to nie pomoze, ale regularne dawanie przeciwdziała

Tuli a to nie jest od 4 tyg tak w ulotce czytałam? Bo myślę nad sproeadzeniem tego sab simplex podobno najlepsze są.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka mi niby ten śluz z krwią się sączył a nawet nie zauważyłam kiedy czop odpadł... cholera wie jak z tym jest

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miś Szumiś działa cuda! :)
    A taki paskudny mi się wydawał :P

vayn lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Roberta Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka29 wrote:

Dziewczyny a co do tego czopa to on musi odpaść koniecznie ????bo u mnie to cos jeszcze nie odpadło ja to kurwa urodze ale chyba 21 marca :/

mi odpadł po odejściu wód czyli 5 h przed urodzeniem syna :)

• madzia2526 Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka29 wrote:

Mi odrobina czopa odeszła wczoraj rano ale do dzisiaj nic się nie dzieje. Położna mówiła, że jak czop odchodzi to i kilka i nawet kilkanaście dni można tak chodzić bez porodu więc tu nie ma reguły. Często ten czop wcale nie odchodzi wcześniej - dopiero podczas porodu.

Dziewczyny a orientujecie się może ile dni trwają próby wywołania porodu?

7a4ap07wpy0eq58n.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratuluje wszystkim mamusiom :) i zycze powodzenia tym które czekaja :)

Witam ma na imie Kubus :) straszny ze mnie głodomor a mamusia nie ma tyle mleczka :(

postaram SIE was nadrobic :) dzisiaj lapa odpaliłam w końcu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 12:32

vayn, marissith, tysiaa93, Moniaa, lula.91, Kri, Bruśka, Astra, Evans, Biedroneczka29, d84, Mila920, Zosia_wop, Lexi150, tulipanna, Helenucha Klucha, dana222 lubią tę wiadomość

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka wrote:
    Tuli a to nie jest od 4 tyg tak w ulotce czytałam? Bo myślę nad sproeadzeniem tego sab simplex podobno najlepsze są.

My dawaliśmy espumisan+dicoflor od 3 tż. Od wczoraj Pola jest na sabsimplex tylko tego się cholernie dużo daje - 15 kropli po każdym posiłku oszaleć można. Wiadomo 1 dzień cudów nie zdziała - nadal się drze jakby ją ktoś ze skóry obdzierał

Bruśka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny wpadlam serdecznie pogratulowac lutoweczkom ktore juz zostaly mamusiami jak i trzymac kciuki za te ktore jeszcze w dwupaku za szybkie rozwiazanie!

tysiaa93, lula.91 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A od kiedy wasze dzieci mają problemy z brzuszkiem? Karmicie piersią czy mm? Jak to się objawia? Nina pręży się jak bąka nie może puścić ale nic jej nie daję.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari u nas brzuszek twardy, Pola kupy ani bąka nie może puścić a jak ją w końcu popuści to pampers od tyłka po pępek upaprany. Nawet nosząc na rękach się pręży i płacze :/ zdaję sobie sprawe, że czasami to noszenie na wyrost wymuszone przez nią, no ale jak ją odłożę to jest ryk nie z tego świata.

Ona wyje, a ja razem z nią. Serce mi się kraje

Tysia do której przychodni zapisaliście Gabrysię?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 12:36

tulipanna lubi tę wiadomość

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marissith wrote:
    A od kiedy wasze dzieci mają problemy z brzuszkiem? Karmicie piersią czy mm? Jak to się objawia? Nina pręży się jak bąka nie może puścić ale nic jej nie daję.
    U mnie identycznie, karmię cycem.

Witaj Roxa, co tam u ciebie? :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fakt, najgorszy jest ten płacz dziecka :/
    Vayn jeszcze jej nigdzie nie zapisałam, nie mogę się zdecydować mimo że jakiegoś dużego wyboru to tutaj nie ma

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia patrzylam teraz na liste i twoja Gabrysia urodzila sie dokladnie w.moje 29 urodziny <3

A co u mnie hmmmm... bez zmian nadal bez ktoska w brzuszku, do tego w trakcie przerwy w staraniach bo kiedy moj organizm coraz gorzej radzil sobie z lekami tzn reagowal na nie coraz gorzej to z czasem coraz gorzej bylo mi to udzwignac i stwierdzilam ze potrzebuje przerwy bo zwarjuje...
    Do tego w zeszla sobote wypadal moj wyznaczony termin porodu wiec troszke ciezej ten dzien przezylam na cale szczescie bylam akurat u rodzinki bo babcia z pl przyjechala w odwiedziny wiec mialam mala odskocznie zeby caly dzien o tym nie myslec...

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roxa wiem co czujesz bo po poronieniu gdy był dzień mojego porodu, to też to przeżywałam, nie da się inaczej... Tutaj na wątku jest sporo dziewczyn, które w przeszłości straciły dzieci a teraz urodziły i są szczęśliwymi mamami, dlatego i tobie wkrótce się uda, to oczywiste :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie po ktg bez zmian... lekarz powiedział ze jak chce to mogę w weekend na IP pojechać i nakładać ze za bardzo ruchów nie czuję to zrobią ktg i najwyżej jak nic się nie będzie działo to puszcza do domu. Ale jakoś tak mi się nie chce iść do szpitala jak jic nie będzie się działo. A jak mnoe zostawią to będę leżała jak ta pipka

madziakor lubi tę wiadomość

• Kri Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    24.02.2016 21:25. 3050g 51 cm 10 pkt Wojtuś <3
    Urodziłam Naturalnie. tragedia, jak mam być szczera. dalej leżę miałam krwotoki i dalej mdleje jak wstaje. Ale żyję, już nie jest tak źle... Podpowiadam jak dojdę do siebie. :-) ale to nie jest fajna historia. Szła akcja jak burza i masakrycznie się darłam razem z wulgami.

Evans, tysiaa93, d84, vayn, Moniaa, Mila920, Zosia_wop, lula.91, marissith, Tusiaa, Lexi150, tulipanna, gezanew, Helenucha Klucha, niecierpliwa_92, dana222 lubią tę wiadomość

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje mamuśki!! Kri całe szczęście że już za Tobą to wszystko Wojtuś wynagrodzi.

Lexi trzy tyg Jasiek starszy a w wadze dużej różnicy nie było. Super ze jesteście już razem a jest sliczniutki. Te oczeta:-D

U nas była polozna i w 16 dni przybralismy 600 g :-D :-D . Nadal jesteśmy żółci ale przy karmieniu piersią dłużej schodzi przy mieszance byłby szybciej odzolcony. No i przy tarczycy też wolniej schodzi. Więc może będziemy robić jedna butelkę mieszanki na noc. I tak puszka otwarta i trzebaby wyrzucić za dwa tygodnie a jedną porcja wzięta.
    Ale nie jest źle. Uważam że sporo przybrał. A co do szczepień to zdecydujemy się na te 5w1 chyba bo ja myślałam że te na NFZ to są rozłożone w czasie a polozna mnie uświadomiła że te szczepienia są realizowane w jednym dniu więc na raz 4 lub 5 wkluc i dodatkowo każda zawiera konserwanty więc wolę zapłacić i tyle raz mniej konserwantów i mniej igieł bo na pierwszej wizycie będą wtedy i tak dwie bo druga dawka WZW i wtedy plust to 5w1. Ja myślałam że poprostu się częściej na nie chodzi. A tu klops że takie rozporządzenie sanepidu że wszystko jest w jeden dzień.

Tuli a co bralas pneumokoki czy rotawirusy?? A Wy dziewczyny coś z tego bralyscie??
    Mamy 2.03 wizytę na bioderka i 7.03 neonatologa więc może tam dopytam lekarza jeszcze.
    Trzymajcie się pozdrawiamy.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri gratulacje :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
‹‹ 1515 1516 1517 1518 1519 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ