X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri gratulacje :) synuś drobniutki.

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri polubiłam tylko za to ze jesteście już w dwóch osobach.
    Biedroniu może nie będzie tak źle ze aż do 21 marca musialabys czekać na Sofiję

• Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa nie No z tym 21 marcem to sobie żartuje :)

Moniaa lubi tę wiadomość

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri, Lexi gratuluje . Kri Mały Ci wynagrodzi te cierpienia :)

Co do spacerów my nie werandowalismy, bo nie mamy balkonu i od razu w 2 tyg poszliśmy na spacer i teraz jak nie pada to prawie codziennie gdzieś sobie wyjdziemy na godzinkę :)

Niestety mamusia dalej gruba :( wszystko wszystkim, ale na swój brzuch to patrzeć bie moge...zawsze miałam fajny płaski, a teraz taka galareta. Niby schodził na początku -10kg, ale teraz stanął w miejscu od 2 tyg :/ zostało jeszcze 7 do zrzucenia ehhh ...

No i od jutra juz nie bedziemy noworodkiem tylko niemowlakiem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 15:45

Moniaa, lula.91 lubią tę wiadomość

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie Lutóweczki, piękne te wasze dzieciątka, napatrzeć się nie mogę. Wszystkim Mamusiom życzę tylko tego co najlepsze, niech wasze pociechy rosną zdrowo.
    Koleżanki z maluchami w brzuchu już chyba można policzyć na palcach jednej ręki. Życzę zatem, aby maleństwa wzięły się do roboty, bo zostało już tylko 4,5 dnia do końca miesiąca!! :)

Bruśka, marissith, vayn, tulipanna, gezanew, Evans, tysiaa93, lula.91 lubią tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi, Kri gratulacje :)
    My zaliczyłyśmy pierwszy spacer, musi bujać bo inaczej Nina się wkurza ;) całe szczęście mamy dziurawe chodniki :P

• Tusiaa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marissith wrote:
    A od kiedy wasze dzieci mają problemy z brzuszkiem? Karmicie piersią czy mm? Jak to się objawia? Nina pręży się jak bąka nie może puścić ale nic jej nie daję.

Mari ja karmie piersia i podaje Nan pro 1 mleko i zauwazyłam ze mały jeszcze bardziej spina sie, nózki podkurcza i prostuje, płacze, srednio baki puszcza i nie moze kupy zrobic. w sumie jak wyszlismy do domu to tez nie robil za bardzo :/ ale nie płakał a teraz widac ze mu zle :( tylko ze to sa takie napady przejsciowe, tak jakby atakowało i puszczało na jakis czas

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia bo mleko modyfikowane dłużej maluszki trawia i jest im ciężej, nasze cyckowe mleko jest łatwiejsze w trawieniu dla naszych maluchów :-)

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia a podajesz witaminę k?? Bo jak dajesz i to i to mleczko i jeszcze dajesz witaminy to może być przyczyną spinania.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k nie podaje bo jak dokarmiam to nie mozna. Daje tylko wit D

mój wypije 60ml mm i za 1-1,5 sie budzi i pcha rece do buzi :/ jakby był głodny. nie moge go na cycku upspac bo triche zje i zaspia a jak zabieram cyca to sie budzi i tak w kłoko. nie pospi mi sam ze 2-3 godz :/

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zdarzyło się Waszym maluszkom zwymiotować wraz z krwią? Mój Jaś je straszliwie łapczywie, a ja mam bardzo dużo mleka i dosłownie ciurkiem się leje, więc mały nieraz nie nadąży przełykać. No i mam nieco poranione sutki, więc mam nadzieję, że ta krew to przez to... :(

A wygląd mojego brzucha mnie zaskoczył - w zasadzie go nie mam (kuzynka urodziła 2,5miesiąca przede mną i ma większy niz ja w 5 dniu po porodzie). Zawsze miałam płaściutki, a teraz nieco odstaje, ale nawet jakby już taki został, to i tak nie będzie tragedii. Tylko taki "nie mój" jest, odrętwiały. ;-) Ach, no i odważyłam się zobaczyć dziś szwy - panicznie się bałam, ale.. ani jednego siniaka, niczego dosłownie. Jedna kreseczka tylko... faktycznie pięknie mnie zszył. :)

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy problem z karmieniem. Mały jest leniuszkiem i mimo, ze mam troszkę tej siary to ciężko idzie a najgorsze, że trzeba go wybudzac bo taki z niego śpioch. Dzisiaj pierwsza nasza wspólna nocka. Trochę się boję. Dzis juz od rana smigalam ale teraz czuję, że boli wiec przeciwbólowe poszły w ruch. Najgorzej się rozkręcić.

A i Mały ma często takie niekontrolowane odruchy jak śpi. To normalne?

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    te odruchy tak to norma, mój miał je zwłaszcza w szpitalu, teraz ma ich coraz mniej. Macha rękami jak ninja. Abo ustawiał się jak superman w locie.

Tusiaa lubi tę wiadomość

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka wrote:
    Tuli a to nie jest od 4 tyg tak w ulotce czytałam? Bo myślę nad sproeadzeniem tego sab simplex podobno najlepsze są.
    No niby tak mowi ulotka a na oddzialach daja od urodzenia:-) 3 pediatrow mi to powiedzialo :-) plus gin.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vayn wrote:
    Mari u nas brzuszek twardy, Pola kupy ani bąka nie może puścić a jak ją w końcu popuści to pampers od tyłka po pępek upaprany. Nawet nosząc na rękach się pręży i płacze :/ zdaję sobie sprawe, że czasami to noszenie na wyrost wymuszone przez nią, no ale jak ją odłożę to jest ryk nie z tego świata.

Ona wyje, a ja razem z nią. Serce mi się kraje

Tysia do której przychodni zapisaliście Gabrysię?
    Niechcacy polubilam:/ u nas bylo to samo kilka razy ale ja zaczelam dawac espumisan i przeszlo. Jagoda ma gorsze dni- dzis np w ogole nie spala tylko cycowala- od 6 rano nie spi- jak tylko przykimala to 10 min i ryk a dostawiam ją i jest galant :-) taki ma dzien. W nocy nedzie spala jak zabita:)
    My dajemy 3x 7 kropli od 1tż. I jest ok. W ulotce jest ze nawet 50 kropli w dawkach podzielonych wiec nie zaszkodzi dawac. A espumisan przypominam dziala zapobiegawczo a nie przeciwbolowo,wiec jak juz boli to nic nie da.
    Ogolnie jak boli to dziecko sie prezy, szuka cyca a nie łapoe, puszcza nin stop jest niespokojne, ryczy w nieboglosy :/ i twardy brzunio.. Caly czas, to nie jest chwilowe przed kupa czy bąkami prezenie.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi150 wrote:
    My mamy problem z karmieniem. Mały jest leniuszkiem i mimo, ze mam troszkę tej siary to ciężko idzie a najgorsze, że trzeba go wybudzac bo taki z niego śpioch. Dzisiaj pierwsza nasza wspólna nocka. Trochę się boję. Dzis juz od rana smigalam ale teraz czuję, że boli wiec przeciwbólowe poszły w ruch. Najgorzej się rozkręcić.

Lexi- Jagoda tez byla len i sie rozkrecila:) budz ja dotykajac w kącik policzka:) nie masz problemow z karmieniem. Po prostu takie są poczatki, nie martw sue.. Nie zadreczaj. Siara nie tryska strumieniami:) ja na 4 dobe po cc dostalam pokarmu a tak to lekko kapalo. Dziec ma zoladek wielkosci paznokcia po urodzeniu- spokojnie- najada sie:) bedzie dobrze,poczatki sa trudne nie zniechecaj sie Kochana :)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz wspominalam- na rotawirusy nie szczepie! :-) moja lekarka swoja wnuczke zaszczepila i rok walczyli z powiklaniami: krwià w kupie, slabymi wynikami watroby..powiedziala ze koldjnego wnuczecia by nie zaszczepila na bank i ja nie szvzepie. Pneumokoki i meningokoki zaszczepie po ukonczeniu 12 miesiaca..tabunu gosci nie mam,w gosci nie chodze,po badenach i galeriach latac nie bede

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie Lexi ja dostałam pokarmu w 5 dobie. Więc będzie dobrze jak nie pije to jak Tuli mówi pod broda posmyraj lub wewnątrz dłoni. A do pobudzenia dodatkowo laktator weź i metoda 3/5/7 sproboj na przemian piersi stymulowac.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Ja juz wspominalam- na rotawirusy nie szczepie! :-) moja lekarka swoja wnuczke zaszczepila i rok walczyli z powiklaniami: krwià w kupie, slabymi wynikami watroby..powiedziala ze koldjnego wnuczecia by nie zaszczepila na bank i ja nie szvzepie. Pneumokoki i meningokoki zaszczepie po ukonczeniu 12 miesiaca..tabunu gosci nie mam,w gosci nie chodze,po badenach i galeriach latac nie bede

Dzięki Tuli!!

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi150 wrote:

Lexi mamy identyczne problemy. Mój wogle nie chce jeść a już doba mija. Cyca bierze i nie ssie, położne mówią ze tak może być. nie jadł wogóle. :-( ale ja osłabienie mam i też laktacji mi nie rusza. Krew dostaję.
    Mój też się rzuca, rękami wywija.
    Dalej sama nie wstaję jak po cc albo gorzej :-(

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

‹‹ 1516 1517 1518 1519 1520 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ