X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri gratulacje :) synuś drobniutki.

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri polubiłam tylko za to ze jesteście już w dwóch osobach.
    Biedroniu może nie będzie tak źle ze aż do 21 marca musialabys czekać na Sofiję

• Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa nie No z tym 21 marcem to sobie żartuje :)

Moniaa lubi tę wiadomość

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri, Lexi gratuluje . Kri Mały Ci wynagrodzi te cierpienia :)

Co do spacerów my nie werandowalismy, bo nie mamy balkonu i od razu w 2 tyg poszliśmy na spacer i teraz jak nie pada to prawie codziennie gdzieś sobie wyjdziemy na godzinkę :)

Niestety mamusia dalej gruba :( wszystko wszystkim, ale na swój brzuch to patrzeć bie moge...zawsze miałam fajny płaski, a teraz taka galareta. Niby schodził na początku -10kg, ale teraz stanął w miejscu od 2 tyg :/ zostało jeszcze 7 do zrzucenia ehhh ...

No i od jutra juz nie bedziemy noworodkiem tylko niemowlakiem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 15:45

Moniaa, lula.91 lubią tę wiadomość

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie Lutóweczki, piękne te wasze dzieciątka, napatrzeć się nie mogę. Wszystkim Mamusiom życzę tylko tego co najlepsze, niech wasze pociechy rosną zdrowo.
    Koleżanki z maluchami w brzuchu już chyba można policzyć na palcach jednej ręki. Życzę zatem, aby maleństwa wzięły się do roboty, bo zostało już tylko 4,5 dnia do końca miesiąca!! :)

Bruśka, marissith, vayn, tulipanna, gezanew, Evans, tysiaa93, lula.91 lubią tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi, Kri gratulacje :)
    My zaliczyłyśmy pierwszy spacer, musi bujać bo inaczej Nina się wkurza ;) całe szczęście mamy dziurawe chodniki :P

• Tusiaa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marissith wrote:
    A od kiedy wasze dzieci mają problemy z brzuszkiem? Karmicie piersią czy mm? Jak to się objawia? Nina pręży się jak bąka nie może puścić ale nic jej nie daję.

Mari ja karmie piersia i podaje Nan pro 1 mleko i zauwazyłam ze mały jeszcze bardziej spina sie, nózki podkurcza i prostuje, płacze, srednio baki puszcza i nie moze kupy zrobic. w sumie jak wyszlismy do domu to tez nie robil za bardzo :/ ale nie płakał a teraz widac ze mu zle :( tylko ze to sa takie napady przejsciowe, tak jakby atakowało i puszczało na jakis czas

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia bo mleko modyfikowane dłużej maluszki trawia i jest im ciężej, nasze cyckowe mleko jest łatwiejsze w trawieniu dla naszych maluchów :-)

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia a podajesz witaminę k?? Bo jak dajesz i to i to mleczko i jeszcze dajesz witaminy to może być przyczyną spinania.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k nie podaje bo jak dokarmiam to nie mozna. Daje tylko wit D

mój wypije 60ml mm i za 1-1,5 sie budzi i pcha rece do buzi :/ jakby był głodny. nie moge go na cycku upspac bo triche zje i zaspia a jak zabieram cyca to sie budzi i tak w kłoko. nie pospi mi sam ze 2-3 godz :/

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zdarzyło się Waszym maluszkom zwymiotować wraz z krwią? Mój Jaś je straszliwie łapczywie, a ja mam bardzo dużo mleka i dosłownie ciurkiem się leje, więc mały nieraz nie nadąży przełykać. No i mam nieco poranione sutki, więc mam nadzieję, że ta krew to przez to... :(

A wygląd mojego brzucha mnie zaskoczył - w zasadzie go nie mam (kuzynka urodziła 2,5miesiąca przede mną i ma większy niz ja w 5 dniu po porodzie). Zawsze miałam płaściutki, a teraz nieco odstaje, ale nawet jakby już taki został, to i tak nie będzie tragedii. Tylko taki "nie mój" jest, odrętwiały. ;-) Ach, no i odważyłam się zobaczyć dziś szwy - panicznie się bałam, ale.. ani jednego siniaka, niczego dosłownie. Jedna kreseczka tylko... faktycznie pięknie mnie zszył. :)

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy problem z karmieniem. Mały jest leniuszkiem i mimo, ze mam troszkę tej siary to ciężko idzie a najgorsze, że trzeba go wybudzac bo taki z niego śpioch. Dzisiaj pierwsza nasza wspólna nocka. Trochę się boję. Dzis juz od rana smigalam ale teraz czuję, że boli wiec przeciwbólowe poszły w ruch. Najgorzej się rozkręcić.

A i Mały ma często takie niekontrolowane odruchy jak śpi. To normalne?

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    te odruchy tak to norma, mój miał je zwłaszcza w szpitalu, teraz ma ich coraz mniej. Macha rękami jak ninja. Abo ustawiał się jak superman w locie.

Tusiaa lubi tę wiadomość

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka wrote:
    Tuli a to nie jest od 4 tyg tak w ulotce czytałam? Bo myślę nad sproeadzeniem tego sab simplex podobno najlepsze są.
    No niby tak mowi ulotka a na oddzialach daja od urodzenia:-) 3 pediatrow mi to powiedzialo :-) plus gin.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vayn wrote:
    Mari u nas brzuszek twardy, Pola kupy ani bąka nie może puścić a jak ją w końcu popuści to pampers od tyłka po pępek upaprany. Nawet nosząc na rękach się pręży i płacze :/ zdaję sobie sprawe, że czasami to noszenie na wyrost wymuszone przez nią, no ale jak ją odłożę to jest ryk nie z tego świata.

Ona wyje, a ja razem z nią. Serce mi się kraje

Tysia do której przychodni zapisaliście Gabrysię?
    Niechcacy polubilam:/ u nas bylo to samo kilka razy ale ja zaczelam dawac espumisan i przeszlo. Jagoda ma gorsze dni- dzis np w ogole nie spala tylko cycowala- od 6 rano nie spi- jak tylko przykimala to 10 min i ryk a dostawiam ją i jest galant :-) taki ma dzien. W nocy nedzie spala jak zabita:)
    My dajemy 3x 7 kropli od 1tż. I jest ok. W ulotce jest ze nawet 50 kropli w dawkach podzielonych wiec nie zaszkodzi dawac. A espumisan przypominam dziala zapobiegawczo a nie przeciwbolowo,wiec jak juz boli to nic nie da.
    Ogolnie jak boli to dziecko sie prezy, szuka cyca a nie łapoe, puszcza nin stop jest niespokojne, ryczy w nieboglosy :/ i twardy brzunio.. Caly czas, to nie jest chwilowe przed kupa czy bąkami prezenie.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi150 wrote:
    My mamy problem z karmieniem. Mały jest leniuszkiem i mimo, ze mam troszkę tej siary to ciężko idzie a najgorsze, że trzeba go wybudzac bo taki z niego śpioch. Dzisiaj pierwsza nasza wspólna nocka. Trochę się boję. Dzis juz od rana smigalam ale teraz czuję, że boli wiec przeciwbólowe poszły w ruch. Najgorzej się rozkręcić.

Lexi- Jagoda tez byla len i sie rozkrecila:) budz ja dotykajac w kącik policzka:) nie masz problemow z karmieniem. Po prostu takie są poczatki, nie martw sue.. Nie zadreczaj. Siara nie tryska strumieniami:) ja na 4 dobe po cc dostalam pokarmu a tak to lekko kapalo. Dziec ma zoladek wielkosci paznokcia po urodzeniu- spokojnie- najada sie:) bedzie dobrze,poczatki sa trudne nie zniechecaj sie Kochana :)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz wspominalam- na rotawirusy nie szczepie! :-) moja lekarka swoja wnuczke zaszczepila i rok walczyli z powiklaniami: krwià w kupie, slabymi wynikami watroby..powiedziala ze koldjnego wnuczecia by nie zaszczepila na bank i ja nie szvzepie. Pneumokoki i meningokoki zaszczepie po ukonczeniu 12 miesiaca..tabunu gosci nie mam,w gosci nie chodze,po badenach i galeriach latac nie bede

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie Lexi ja dostałam pokarmu w 5 dobie. Więc będzie dobrze jak nie pije to jak Tuli mówi pod broda posmyraj lub wewnątrz dłoni. A do pobudzenia dodatkowo laktator weź i metoda 3/5/7 sproboj na przemian piersi stymulowac.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Ja juz wspominalam- na rotawirusy nie szczepie! :-) moja lekarka swoja wnuczke zaszczepila i rok walczyli z powiklaniami: krwià w kupie, slabymi wynikami watroby..powiedziala ze koldjnego wnuczecia by nie zaszczepila na bank i ja nie szvzepie. Pneumokoki i meningokoki zaszczepie po ukonczeniu 12 miesiaca..tabunu gosci nie mam,w gosci nie chodze,po badenach i galeriach latac nie bede

Dzięki Tuli!!

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi150 wrote:

Lexi mamy identyczne problemy. Mój wogle nie chce jeść a już doba mija. Cyca bierze i nie ssie, położne mówią ze tak może być. nie jadł wogóle. :-( ale ja osłabienie mam i też laktacji mi nie rusza. Krew dostaję.
    Mój też się rzuca, rękami wywija.
    Dalej sama nie wstaję jak po cc albo gorzej :-(

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

‹‹ 1516 1517 1518 1519 1520 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ