WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odkąd jem jabłka problem kupy zniknął i u mnie i u małej :-)

201602111680.png
  • Roberta Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d84 wrote:
    Kiedy odpadły waszym dzieciaczkom kikuty pępowin??? i jak o nie dałyście?? Bo przed chwilką jak mojego przebierałam to zauważyłam po odgięciu kikuta tam trochę takiej jakby krwistej mazi??? i nie wiem co z tym zrobić.

urodził się w środę, w sobotę wieczorem już odpadł :P psikałam octaniseptem i ruszałam :P potem było trochę krwi ale już jest piękny :)

• Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Nasze mamuśki sie rozpisały :) fajnie ze nadal jestescie i sie udzielacie :)

Ciekawe jak tam Madzia :)

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczko a my teraz tylko musimy zapamiętywać te cenne rady które tutaj wypisują.

Może u Madziu akcja trwa w najlepsze! :D

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bo tego się używa tylko do psikania po odgieciu pępka właśnie gdy jest taka maź. Gdy jest sucho nie psikajcie. Ruszacz pepkiem trzeba i odginac lekko i wacikami gazikami wycierac nam pępek odpadł w 8 dniu.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szara Myszko - gratuluje :)

My pępuszek tez psikalismy octaniseptem po kąpieli, urodziłam w piątek, a odpadł za tydzien w niedziele na sesji zdjęciowej ;)

Cos Florka od 2 dni nie ssie cyca jak powinna, łapie, ssie 2 min i wypluwa...a jak zassie w końcu to Max na 10 min i juz sie denerwuje ze za mało przybiera przy takim jedzeniu, w nocy tez spi po 4-5h od paru dni, położna nie kazała juz wybudzać jak juz nie ma żółtaczki...poza tym piersi miękkie to chyba oznacza ze sie laktacja ustabilizowała? Ma ktos tak?

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    od kilku dni wiem co to jest twardnienie brzucha,myslalam ze to moje dziecię sie tak wypina a to jednak twardnienie brzucha bo robi sie twardy jak kamień i puszcza.Wczoraj wieczorem dwa razy zakłulo mnie bardzo mocno w pipce takie promieniujące kłucie boshe az strach pomysleć jak skurcze konkretne chwycą :/ a dzis rano miałam bol miesiączkowy.I to tyle "atrakcji"

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • tulipanna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam miekkie jak maka wyssie.. A moze Ty pojarm tracisz??? Bo skoro nie ssie jak powinna Mala to cos jej nie pasi.. A moze zjadlas cos co jej smakowo nie odpowiada

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam miekkie jak maka wyssie.. A moze Ty pojarm tracisz??? Bo skoro nie ssie jak powinna Mala to cos jej nie pasi.. A moze zjadlas cos co jej smakowo nie odpowiada

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na mlecznewsparcie.pl czytałam, ze miękkie piersi nie oznaczają braku pokarmu...ake juz sama nie wiem, widze ze młoda ma mleko na brodzie jak wypluwa cyca...i teraz czy to problem z pokarmem czy moze oznaka ustabilizowania laktacji? W następnym tygodniu przyjdzie położna ją zważyć to wtedy sie dopiero okaże czy jest problem

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kp zaczęło mnie normalnie stresować, a stres = problem z mleczkiem i koło sie zamyka :(

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co do skurczy i ktg, nie wiem czy pisałam juz...jak poszłam dzien przed cc do szpitala zrobili ktg a tam przy twardnienie brzucha bezboli żadnych (a przy leżeniu na plecach to cześciej mi twardnial) skurcze na ktg 120-140 co pare minut, śmiali sie żebym nie urodziła jeszcze w nocy, ale ja takie twardnienia częstsze miałam z tydzien albo i wiecej, wiec widać ze co organizm to inaczej

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia_wop wrote:
    Szara Myszko - gratuluje :)

My pępuszek tez psikalismy octaniseptem po kąpieli, urodziłam w piątek, a odpadł za tydzien w niedziele na sesji zdjęciowej ;)

Cos Florka od 2 dni nie ssie cyca jak powinna, łapie, ssie 2 min i wypluwa...a jak zassie w końcu to Max na 10 min i juz sie denerwuje ze za mało przybiera przy takim jedzeniu, w nocy tez spi po 4-5h od paru dni, położna nie kazała juz wybudzać jak juz nie ma żółtaczki...poza tym piersi miękkie to chyba oznacza ze sie laktacja ustabilizowała? Ma ktos tak?

U mnie tak jest. Tzn mam już miękkie piersi. Mała jeszcze ma zoltaczke ale i tak sama budzi się co 2h. W nocy tez.

Jesli chodzi o długość ssania to mała jedna pierś ssie 20 min a druga 10.

Ostatnio Zuza tez marudzila przy piersi. To nie mogła uchwycić brodawki, a jak jej się udało to zaraz wypluwala i prezyla się.
    Ale u nas od dwuch dni nie było kupki i myślę że to dlatego tak jest.

Nie dość że mam bardzo duże piersi to jeszcze jedna jest mniejsza od drugiej.
    W trakcie laktacji bardziej to widać.

Pepuszek odpadł dzisiaj w nocy. Psiukalismy ocaniseptem 2 razy dziennie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 20:10

• Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gezanew no to bardzo szybko Ci sieunormowala laktacja

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • Kri Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile powinien zjadać 2 dniowy noworodek? 20 ml na raz jest ok?bo daje butlę bo siara kiepsko leci... On kiepsko ssie... A położne nie zawsze są takie ze chcą pomóc. Zaczynam się dołować jak to będzie, tak bardzo chcę żeby wogle coś ssał.:-(

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri wrote:
    Ile powinien zjadać 2 dniowy noworodek? 20 ml na raz jest ok?bo daje butlę bo siara kiepsko leci... On kiepsko ssie... A położne nie zawsze są takie ze chcą pomóc. Zaczynam się dołować jak to będzie, tak bardzo chcę żeby wogle coś ssał.:-(
    Jak po cc miałam problem z przystawieniemz nawału pokarmu to po wyjściu ze szpitala w 4 dobie dawaliśmy 30ml, wiec 15-20ml raczej powinno stuknąć...a nie dokarmiają położne u Ciebie? Laktacja tez Ci sie rozkręci :)

Kri lubi tę wiadomość

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • d84 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak 20ml na 1 karmienie

Kri lubi tę wiadomość

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Kri Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i dziewczyny oczekujące: ból jak na okres plus ból krzyża to u mnie były porodowe. Na ktg tych skurczy nie pisało. Później jak juz zaczęło porządnie rwac to jak pisałam jakby ktoś kijem po plecach walił i zaczęło rwać tez w udach. Jakbym nie była w szpitalu to na pewno bym nie zdążyła z domu dojechać albo dojechałabym ba finisz. A i trochę śluzu mi odpłynęło białego, potem zabarwionego na różowo, pewnie czop, wkładka była wiglotna cała i to były wody nic nie chlusnęło. Jak będę miał wene to opiszę Wam poród jak chcecie ale jak mówię traumatyczne szczególnie przez komplikacje później a sam był hardokorowy, mocny, szybki
    Jak słyszałam jak laski z zzo sobie delikatnie stękają... U mnie był żywioł. :-)

Tusiaa lubi tę wiadomość

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Doti87 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri dawaj opis :-) w niedzielę jadę na wywołanie i zobaczymy co mnie czeka.. Wolęwiedzieć co i jak... Chociaż wiem że u każdego różnie to bywa

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia_wop wrote:
    Gezanew no to bardzo szybko Ci sieunormowala laktacja

Zosia sama się wystraszyłam, ze pokarm mi zanika :/

Ale najlepszy dowód ze wszystko jest ok jest obserwacja dziecka.
    Jeśli podczas karmienia słychać odgłos połykanie to jest ok.
    Dodatkowo widzę ze mała robi się taka pyzata na buzi tzn. że mleczko jest ok.

Jak będę miała wątpliwość to skonsultuj się z pediatra.

Na razie nie wpadam w panikę. :)

‹‹ 1520 1521 1522 1523 1524 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ