Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
lula.91 wrote:Biedroneczka gratuluję
Wczoraj była u mnie położna i oglądała pepuszek Małego. Powiedziała, że jeszcze co najmniej 2 tygodnie... Macie jakieś sposoby na to? Psikam octaniseptem 2 razy dziennie, wyginam, czyszcze patyczkiem i dupa....
widocznie miałaś grubą pępowinę...lula.91 lubi tę wiadomość
-
Biedroneczka gratulacje!!!
Monia powodzenia
Wczoraj była u mnie położna i oglądała pepuszek Małego. Powiedziała, że jeszcze co najmniej 2 tygodnie... Macie jakieś sposoby na to? Psikam octaniseptem 2 razy dziennie, wyginam, czyszcze patyczkiem i dupa....
u nas jak była położna to nas uświadomiła że ten cały octanisept to nawilża dodatkowo pępek i żeby nim 2 razy nie psikać tylko max 1, a podczas kąpieli zamoczyć pępek wymyć dokładnie mydłem - ja używam białego jelenia i potem dokładnie osuszyć. Od niecałego tygodnia stosuję te zasady i widzę mega poprawę. Dziś mamy 2 tygodnie pępowina jeszcze jest ale widzę że już o wiele suchsza niż była. Pewnie ma ją tak długo bo na początku źle to robiłam - heh tak jak w szpitalu ;/. I pamiętaj odginaj ją.
Co do długości porodu to nie wiem czy mnie ktoś przebije - ponad 2 doby ze skurczami na patologi i potem na porodówce 8h z finałem cc. Jak byłam na patologi to pytam położną czy tylko ja tak jojczę na te skurcze, że mnie boli itp a ona, że tylko ja jestem tu rodząca???. Jakby małemu tętno na ktg nie spadło to pewnie by mi tak tydzień kazali chodzić. W wypisie mam wpis - niewłaściwa czynność skurczowa macicy.
Moniaa, lula.91 lubią tę wiadomość
17/2/2016 B
11/3/2018 I -
Lula odstaw ten badziewny octanisept on tylko pogarsza sprawę bo rozmacza kikut.
Kup spirytus zwykły i rozrób go do 70 %. na wacik na przecieraj kukut , ewentualnie gaziki ze spirytusem z apteki.
tylko nie musisz porządnie odginać i nam w srodku oczyszczac.
Mi połozna to wprost powiedziała ze octanisept ze te jeden z gorszych wynalazków i nie ma jak stare sposoby.
lula.91 lubi tę wiadomość
Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
córeczka luty 2013, córeczka luty 2016
Moja Wielka Rodzina 2+4+kot -
Dziewczyny gratulacje, już prawie wszystkie mamy swoje skarby. Monia została jak wisienka na torcie
Octanisept nie jest taki zły, ja psikalam nawet 3 razy dziennie albo i częściej bo zaczął nam się trochę kikut slimaczyc, ale od razu czyscilam patyczkiem do uszu i było ok już ale fakt jest taki ze najlepiej spirytusem lub gazikami nasaczonymi to przecierać i raz dwa się zagoi i odpadnie. Nam równo po 2tygodniach odpadł.
My po kilku kryzysach w końcu ogarnelismy karmienie i juz nawet nakładek nie używamy. Także dziewczyny jak chcecie karmić, to się nie poddawajcie bo każda przeszkoda jest do przeskoczenia. U nas od początku był problem bo mały nie chciał ssać piersi w ogóle, ja nie miałam pokarmu, potem jak się pokarm pojawił to dalej problem ze ssaniem, okazało się też ze synek ma mocno cofniety język i to jest też utrudnieniem (podejrzewalam wędzidełko ale u niego w ogóle go nie widać), potem nagle w ogóle odmówił ssania... Cały dzień przeryczalam z nim, ale w końcu się udało:-) także za każdą która chce kp mocno trzymam kciuki! Nie zawsze jest to bajka ale powalczyć warto, bo później jest tylko lepiej.
Mały jest prawie nieodkładalny ale w sumie bardzo mi to nie przeszka. Chusta tez zakupiona. U nas póki co sielsko - anielsko, noce ładnie pzesypiamy, z brzuszkiem problemów większych póki co nie ma. Przed samą kupą się prezy i płacze trochę ale jak zrobi to jest już ok. Może kupimy jakieś kropelki żeby mu troszkę pomoc na ten niedojrzały układ.
Pozdrawiamy i trzymamy kciuki za ostatnie porodye-ness, Moniaa lubią tę wiadomość
-
Ja tez psikalam octaniseptem 3 razy dziennie i po 12 dniach kikut odpadl.. Nam polozna powiedziala zeby czekac az wyschnie ten octanisept i nie przywijac pampersem. Ale i gazikami ze spirytem przemywalam czasem.
Biedroniu-gratki wielkie:)
Moja Jagoda wyrosla z pierwszych pajacow-tych na 50 :-)ale te na 56 z 5-10-15 wciaz za duze:)A smyk to juz w ogole ma gigantyczna rozmiarowke jak widze:-)
Zielona kupa oznacza podobno ze w diecie mamy cos sie zadzialo nie tak,jak jest jasnozielona to nic zlego podobno. -
Ja tez plakalam ze on nie chwyta po czym się okazało ze mam za płaskie brodawki i musza być oslonki - z oslonkami pięknie nam idzie, mam tylko nadzieje ze ty nie będzie miało wpływu złego za zgryz
-
nick nieaktualnyNina robi kupę co kilka dni. Pytałam położnej i powiedziała, że mam bardzo dobrze przyswajalny pokarm i kupa może być raz w tygodniu.
Właśnie mija nam pierwsza drzemka na brzuszku! Brawo my!
U nas kikut odpadł w 4 dobie. Octaniseptem psikneliśmy ze 2 razy, później pepuszek raz dziennie.
Biedroneczka gratulacje
Moniaa trzymam kciuki!Moniaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mi położna powiedziała dzisiaj, że Mały ma cofniętą żuchwę i może mieć problem ze ssaniem ale póki co odpukać od wczoraj pięknie się karmimy. Teraz wisiał na cycu prawie godzinkę. Odłożyłam do łóżeczka, włączyłam szumisia i Igorek odleciał
Nad nami jakiś remont. Wiercą i stukają a Małemu nic nie przeszkadza
-
nick nieaktualny
-
Moniaa wrote:Dziewczyny co do tych sutek i wogóle... to u mnie w domu i kiedyś mama i teraz 3 siostry jak rodziły jak coś się działo na początku z sutkami traktowały je masłem ... tak zwykłym takim łaciatym albo coś... także może spróbujcie może i Wam szybko pomoże
smarowałam i polecam! daje ulgę zdecydowanieMoniaa lubi tę wiadomość