X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Roberta Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lula.91 wrote:
    Biedroneczka gratuluję :)

Wczoraj była u mnie położna i oglądała pepuszek Małego. Powiedziała, że jeszcze co najmniej 2 tygodnie... Macie jakieś sposoby na to? Psikam octaniseptem 2 razy dziennie, wyginam, czyszcze patyczkiem i dupa....

widocznie miałaś grubą pępowinę...

lula.91 lubi tę wiadomość

• miszkaaa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia. Tez mam dzisiaj wizytę i sie dowiem wtedy. Ostatnio zagadnęłam lekarza to powiedzial ze indukcja od 41tc wiec jeszcze jest pare dni. Zobaczymy. Strasznie nie chciałabym wywoływania, ale jak nie będzie innego wyjścia to trudno.

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka gratulacje!!!
    Monia powodzenia
    lula.91 wrote:

Wczoraj była u mnie położna i oglądała pepuszek Małego. Powiedziała, że jeszcze co najmniej 2 tygodnie... Macie jakieś sposoby na to? Psikam octaniseptem 2 razy dziennie, wyginam, czyszcze patyczkiem i dupa....

u nas jak była położna to nas uświadomiła że ten cały octanisept to nawilża dodatkowo pępek i żeby nim 2 razy nie psikać tylko max 1, a podczas kąpieli zamoczyć pępek wymyć dokładnie mydłem - ja używam białego jelenia i potem dokładnie osuszyć. Od niecałego tygodnia stosuję te zasady i widzę mega poprawę. Dziś mamy 2 tygodnie pępowina jeszcze jest ale widzę że już o wiele suchsza niż była. Pewnie ma ją tak długo bo na początku źle to robiłam - heh tak jak w szpitalu ;/. I pamiętaj odginaj ją.

Co do długości porodu to nie wiem czy mnie ktoś przebije - ponad 2 doby ze skurczami na patologi i potem na porodówce 8h z finałem cc. Jak byłam na patologi to pytam położną czy tylko ja tak jojczę na te skurcze, że mnie boli itp a ona, że tylko ja jestem tu rodząca???. Jakby małemu tętno na ktg nie spadło to pewnie by mi tak tydzień kazali chodzić. W wypisie mam wpis - niewłaściwa czynność skurczowa macicy.

Moniaa, lula.91 lubią tę wiadomość

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lula.91 wrote:

Lula odstaw ten badziewny octanisept on tylko pogarsza sprawę bo rozmacza kikut.

Kup spirytus zwykły i rozrób go do 70 %. na wacik na przecieraj kukut , ewentualnie gaziki ze spirytusem z apteki.
    tylko nie musisz porządnie odginać i nam w srodku oczyszczac.

Mi połozna to wprost powiedziała ze octanisept ze te jeden z gorszych wynalazków i nie ma jak stare sposoby.

lula.91 lubi tę wiadomość

Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
    córeczka luty 2013, córeczka luty 2016

Moja Wielka Rodzina 2+4+kot
  • Astra Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratulacje, już prawie wszystkie mamy swoje skarby. Monia została jak wisienka na torcie ;-)

Octanisept nie jest taki zły, ja psikalam nawet 3 razy dziennie albo i częściej bo zaczął nam się trochę kikut slimaczyc, ale od razu czyscilam patyczkiem do uszu i było ok już ale fakt jest taki ze najlepiej spirytusem lub gazikami nasaczonymi to przecierać i raz dwa się zagoi i odpadnie. Nam równo po 2tygodniach odpadł.

My po kilku kryzysach w końcu ogarnelismy karmienie i juz nawet nakładek nie używamy. Także dziewczyny jak chcecie karmić, to się nie poddawajcie bo każda przeszkoda jest do przeskoczenia. U nas od początku był problem bo mały nie chciał ssać piersi w ogóle, ja nie miałam pokarmu, potem jak się pokarm pojawił to dalej problem ze ssaniem, okazało się też ze synek ma mocno cofniety język i to jest też utrudnieniem (podejrzewalam wędzidełko ale u niego w ogóle go nie widać), potem nagle w ogóle odmówił ssania... Cały dzień przeryczalam z nim, ale w końcu się udało:-) także za każdą która chce kp mocno trzymam kciuki! Nie zawsze jest to bajka ale powalczyć warto, bo później jest tylko lepiej.

Mały jest prawie nieodkładalny ale w sumie bardzo mi to nie przeszka. Chusta tez zakupiona. U nas póki co sielsko - anielsko, noce ładnie pzesypiamy, z brzuszkiem problemów większych póki co nie ma. Przed samą kupą się prezy i płacze trochę ale jak zrobi to jest już ok. Może kupimy jakieś kropelki żeby mu troszkę pomoc na ten niedojrzały układ.

Pozdrawiamy i trzymamy kciuki za ostatnie porody :-)

e-ness, Moniaa lubią tę wiadomość

http://vitanonestperfecta.blogspot.com/
    11.02.2016 powitaliśmy nasz Cud 3290g 56cm
    ec8a5b5bf3.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez psikalam octaniseptem 3 razy dziennie i po 12 dniach kikut odpadl.. Nam polozna powiedziala zeby czekac az wyschnie ten octanisept i nie przywijac pampersem. Ale i gazikami ze spirytem przemywalam czasem.
    Biedroniu-gratki wielkie:)
    Moja Jagoda wyrosla z pierwszych pajacow-tych na 50 :-)ale te na 56 z 5-10-15 wciaz za duze:)A smyk to juz w ogole ma gigantyczna rozmiarowke jak widze:-)
    Zielona kupa oznacza podobno ze w diecie mamy cos sie zadzialo nie tak,jak jest jasnozielona to nic zlego podobno.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez plakalam ze on nie chwyta po czym się okazało ze mam za płaskie brodawki i musza być oslonki - z oslonkami pięknie nam idzie, mam tylko nadzieje ze ty nie będzie miało wpływu złego za zgryz

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronko gratki!!!!

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina robi kupę co kilka dni. Pytałam położnej i powiedziała, że mam bardzo dobrze przyswajalny pokarm i kupa może być raz w tygodniu.
    Właśnie mija nam pierwsza drzemka na brzuszku! Brawo my!
    U nas kikut odpadł w 4 dobie. Octaniseptem psikneliśmy ze 2 razy, później pepuszek raz dziennie.
    Biedroneczka gratulacje :)
    Moniaa trzymam kciuki!

Moniaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dzisiaj mam wychodne! Mleko już odciągnięte! Oł yeah!

Lexi150, Moniaa, Kri lubią tę wiadomość

• Lexi150 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi położna powiedziała dzisiaj, że Mały ma cofniętą żuchwę i może mieć problem ze ssaniem ale póki co odpukać od wczoraj pięknie się karmimy. Teraz wisiał na cycu prawie godzinkę. Odłożyłam do łóżeczka, włączyłam szumisia i Igorek odleciał :) Nad nami jakiś remont. Wiercą i stukają a Małemu nic nie przeszkadza :D

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam pytanie czy odciągnięty pokarm się podgrzewa, taki co stoi np. 4h w pokojowej temperaturze??

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d84 wrote:
    mam pytanie czy odciągnięty pokarm się podgrzewa, taki co stoi np. 4h w pokojowej temperaturze??
    Jak stoi w pokojowej temperaturze to nie trzeba, ten z lodówy trzeba :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to git bo tak robiłam, ale mnie matka podstresowała, że trzeba

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę długo go trzymasz bez lodówki. Tem pokarmu to jakieś 36-37 stopni a pokojowa to 22-26 więc ja podgrzewam z tym że nie zostaeiam pokarmu bez chłodzenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 14:38

vayn lubi tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D, mi przy wypisie ordynatorka noworodków mówiła że mój pokarm max 2h w temp pokojowej bo szybko mogą się namnożyć w nim bakterie. Taki pokarm też musisz podgrzać, papu z cycka ma taką temp jak ciało - ok.37

• gorgeous Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    Dziewczyny co do tych sutek i wogóle... to u mnie w domu i kiedyś mama i teraz 3 siostry jak rodziły jak coś się działo na początku z sutkami traktowały je masłem ... tak zwykłym takim łaciatym albo coś... także może spróbujcie może i Wam szybko pomoże :)

smarowałam i polecam! daje ulgę zdecydowanie ;)

Moniaa lubi tę wiadomość

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez podgrzewalam i nigdy nawet godzine nie trzymalam w temp pokojowej

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mi mówili inaczej :P Wkurzające, że ze wszystkim są sprzeczne opinie ;p

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czyścicie jakoś noski maluchów?

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
‹‹ 1529 1530 1531 1532 1533 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ