WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulipanna od dziś nutramigen bez refundacji.
    No przecież to mleko w sterylnych warunkach nie jest odciagane. A lodówka nie powoduje że on staje się też jalowy tylko spowalnia namnazanie bakterii. A dodatkowo w lodówce tylko 48 h pod warunkiem że nie jest ciągle odgrzrwane lub z niego pite. Taka porcje co dziecko już jadło a niedojadlo można podgrzać dodatkowo raz.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    A czyścicie jakoś noski maluchów?

Lejemy physiomer baby i sól fizjologiczna dodatkowo Gruszka i take coś jak nosferida. Tylko ta nosferida to najpierw woda potem odciaganie.

tysiaa93 lubi tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosek czyszcze solą fizjologiczna i frida. Codziennie wychodza gluty. Nawet w nocy jak małej coś swiszcze to tez czyścimy na śpiocha
    Sól po kropel ce wpuszczam na boczki noska wystarczy dosłownie 1-2 tak aby oklein gluty of nosa.
    Klara nie protestuje nawet płaczu nie ma.

Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
    córeczka luty 2013, córeczka luty 2016

Moja Wielka Rodzina 2+4+kot
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka gratulacje !!
    Moniaa zycze szybkiego porodu i żeby się juz zaczeło :)

Nadrobiłam Was :D ii widze, że ładnie się o mnie martwiłyscie czy urodziłam czy nie :D ale to bardzo miłe.

U nas kupy sa co 3-4 dni niestety i przy tym mały sie spina :(
    Dzisiaj spi prawie całyu dzień jak aniołek. Mleczka jest coraz wiecej.

Ja mam laktator canpol easystar elektryczny. W sumie to nawet jestem zadowolona. Innego nie miajałam to nie mam pojecia ale jak czytałam że Lexi ma jeszcze zegarek to mi sie bardziej spodobał. No ale cenowo tez na pewno jest ładnie :P

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja po wizycie skurcze juz zdecydowanie większe się dziś pisały i były nawet takie sięgające 100... lekarz powiedział ze ktg bardzo ładne. Dał skierowanie do szpitala. Ale powiedział ze i tak z takimi slabiutkimi skurczami odesla mnie do domu. Wiec mam się stawić na IP we czwartek. No chyba ze akcja zacznie się wcześniej.

• d84 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde w moim szpitalu jak byk wisiał na ścianie plakat z rozpiską ile jaki pokarm może być przechowywany i w temp. pokojowej i do 25st napisane było, że 8h i położna środowiskowa potem mi to potwierdziła, kurde szlak mnie trafi powinny być jednakowe wytyczne anie co szpital itp to inaczej.

link do wytycznych ministerstwa zdrowia
    http://www.mz.gov.pl/zdrowie-i-profilaktyka/zdrowie-matki-i-dziecka/karmienie-piersia/odciaganie-i-przechowywanie-mleka-matki

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akurat robiłam zamówienie w gemini, wiec zamówiłam te waciki. Do tego czasu wypróbuję Wasze sposoby :) mam nadzieję, że to coś da :)

U nas kupki są kilka razy dziennie. Może nie przesadzając z 9-10. Czyli przewijam przed karmieniem (karmie min co 3h) i często muszę też po. Ostatnia była zielonkawa ze sluzem i Mały strasznie puszczał bąki. Możliwe, że to od spagetti, bo nie byłam w stanie się opanować :(
    Jeżeli Mały wali tyle kupek to źle? Tzn, że mam zła dietę i mój pokarm nie jest dobrze przyswajany?
    I w ogóle to strasznie dużo siusia :) często na mnie jak go przewijam... :) :) :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle Tuli skorzystałam z tego sposobu o którym pisałaś (tak chyba robiła Twoja mama), że po karmieniu odciagasz pokarm z tej piersi jeszcze laktatorem. Fajnie, bo jakoś pokarmu nadal mam duzo: i Mały najedzony i zapas zrobiony :) :)

• szara myszka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Położna wyjela mi szwy, jest o niebo lepiej, ponoc użyli jakis koński grubych nici : \ jednego nie dala rady wyjąć : ( a on uwiera najbardziej, oby następnym razem się udalo

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na wadze ladnie przybralismy, a jestesmy tylko na moim mleczku. Jest znowu waga urodzeniowa. Ale kurde zaczęli nam sie ulewac, a wcześnie tak nie bylo : \

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszko ja też miałam coś nie halo z nićmi. Mi w szpitalu na 3 dzień wyjeli jednego i na 4 dzień też chyba jednego i już sama poszłam na zdjęcie kolejnych dopiero na 10 dzień po porodzie i się okazało ze sie piwrastaly i bolało jak mi gin wyjmowal :/ a ich było jeszcze ze 3

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nosek czyacimy sola fizjologiczna,ale nie codziennie..wiem jak to jest przyzwycAic sluzowke nosa do kropli/wody. Jagoda nie przepada za tym Abiegiem.plus gruszka:/
    Brusia,a czemu Nitramigen u Was?
    Ja znakazlam swoj sposob na ulewanie-ksrmie czesciej a mniej. I juz tak nie chlusta Jagoda.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniłam dziś do położnej w sprawie tego ulewania które jest masakryczne. Kazała podawać delicol przed karmieniem. Zobaczymy czy coś da będzie u nas w czwartek. Jemy na raty. Poje odbicie znów poje znów odbicie i tak w kółko. Jutro mamy noeonatologa to zobaczymy powiem o wszystkim. Niech go przebadaja.I poradnie preluksacyjna. Co mądrego tam powiedzą.

Tuli Tobie pisałam bo chyba w szpitalu Ci to dawali co?
    Wczoraj się przejadl raz dane 70 potem 80 i co twardy brzuch mimo że mleko z cyca. Bałam się że mleko znikło bo cycki miękkie i z jednego wydusilam aby 20. Więc sviagnelam trochę i takie efekty. A jest taki że ile by mu się nie dało tyle zje. Wojowal do 21 od 16. Jak zrobił kupę to spał do 2;30. A dziś powtórka tzn już nie tak drastycznie ale dzień na raczkach. Co zje to fonntanna i w sumie nie wiem czy się najadl czy nie. Jestem już zmęczona. Kocham go ale mógłby mniej krzyczeć. Jak nie było problemu. Ubieraniem przebieraniem to się właśnie mu wlaczylo.a częstsze karmienie po mniej też nie zda efektu bo od karmienia do karmienia na cycu by wisiał bo z tym odbijamiem noszeniem i po enzymie jeszcze 20 mni minimum w pionie. Oszaleje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 22:08

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 05:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecię kolejna cała noc spędziło na cycku,cycki to jej świętość ,jak nie ciągnie to trzyma w buzi albo raczka :) sutki to mam tak obolałe ze słabo mi sie robi.Mam nadzieje ze dzis do domku :)

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 05:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia u mojej starszej ulewanie to był jeden z objawów alergii. Może poobserwuj swoją dietę i może znajdziesz winowajce.

80 ml to nawet dla malucha który nie ulewa to dużo jak zmieszać porcję plus delicol to może juz pomoże a poradnia gastroenterologiczna to świetny pomysł, choc w naszym przypadku nie wiele pomogli.

Tusiaa lubi tę wiadomość

• e-ness Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 05:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczko my też właśnie cycamy☺
    Mnie brodawki strasznie bolały ale po kilku dniach jak się przyzwyczaiły do ssaka było ok, choć żeby z bólu tez zaciska łam ;)
    Życzę miłego dnia i powrotu do domku

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusiu, tak Nutramigen moja Jagoda jadla, ale my mamy uzasadnienie. Z uwagi na to ze ja mam atopowe zapalenie skory i astme to mala jest szczegolnie narazona,wiec dmuchajac na zimne tylko to mleko moge jej podawac.Sama tez na nim sie wychowalam:-) smierdzi okrutnie :)
    Za rada e-ness przyjrzalabtm sie diecie swojej.Moze cos jesz niedobrego dla Ssaka:) U mnie bylo to samo,chlustala po 4-6 razy po jedzeniu tak ze myslalm ze nie je wcale. Nosilam, odbilo sie albo i nie potem przy zmianie pieluchy chlusty 2 ze trzeba bylo przebierac bo rekaw i ramie zafajdane i to wcale nie taka serwatka tylko plynnym niestrawionym mlekiem.Przebieralam- chlust nastepny, od nowa przebieranir. Podnioslam w pion- zarzygiwala mi cycki:)Alvo jafla jadla i chlust.czasem nie zdazylam nawet podniesc a i to niewiele dawalo bo jej sie mea rzadko odbija.Tak bylo jak jadla co 3 godziny, z lapczywosci chyba sie przejadala. A teraz co 2 godziny- je wolniej, krocej, podnosze-tez nie odbija zwykle ale nie ulewa albo troche i juz twarozkiem takim sporo po jedzeniu.Tez mam wrazeniw zze niewiele ma czasu na sen, bo je,potem w pionie trzymanie,schodzi ze 40 min zostaje na sen 1h20min.a czasem jeszcze jak pielucha to mniej. A biorac pod uwage ze ona niechetnie spi w dzien to czasem przylula sie na 15 min..
    Dodam Brusiu, ze ja naprawde jestem ba restrykcyjnej diecie..Moze sprobuj i Ty diety, zero produktow mlecznych ( nawet zupy zabielanej nie jem) Szkoda Malego cycka pozbawic. Mnie alergolog powiedziala ze najlepsze co moge jej zapewnic to karmienie piersia..a jesli jiz bede MUSIALA to Nutramigen..wtedy karmienie piersia stalo sie dla mnie punktem honoru..

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronko, naprawde super jest Maltan na obolale sutki.Oklady sie robi miedzy karmieniami.Delikatnie tez mozna swoim wlasnym pokarmemm posmarowac i wietrzyc- nie przykladac wkladkami

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E-ness niechcący polubiłam wiadomość Twoja :D

Mój jest terrorysta jakimś dosłownie ma cycku cały czas. Nie zje normalnie i nie usunie. W nocy czy na wieczór jest z nim problem. Wczoraj był na cudu od 19-23 i się Darł jak zavieralam. Nie wiedziałam o co mu chodzi .Nie chciał spać , smoczka nie chciał. Tylko cycka. I co się okazało dałam mu moje mleko wcześniej spuszczone i zjadł i zasna. Ja już nie wiem co mam robić bo nie da się go odseparowax od cyckow bo szuka cały czas i w dodatku mogę wisieć z nim na cycku a on i tak nie bajkę się i nie zaśnie. A co mnie Wkurza najbardziej ze bierze do buzi niby zje i puszcza i weź co chwilę mu wkładaj a on się wierzga jak dziki. Nie chcę go sztucznym dokarmiac bo zaraz brzuszek będzie go bolał.

Od 8 jest na cycku a na pewno z nocy tam jest a on ani się nie najadl ani nie śpi. Tzn przysylia z cyckiem w buzi. A mnie szlak trafia bo jak wyjme to się budzi i szuka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 09:04

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój wczoraj też miał masakryczny dzień mało spał, domagał się ciągłej atencji i jadła a ja nie nadążałam z produkcja mleka :/. W nocy po raz pierwszy dałam mu smoczek bo zasnąć nie chciał i podziałało, dałam go na 10 min i potem wyciągnęłam.

Możecie mi polecić jakieś nakładki na sutki, mam canpola.Chcę kupić jakieś lepsze bo mój dalej średnio chwyta cyca, a że nie chcę cały czas ściągać pokarmu to chyba to rozwiązanie wydaje mi się najlepsze. U mnie to przystawianie to trwa z 15 min a i tak nie zawsze chwyci i tylko się denerwuje i piszczy. Problemem jest chyba rozmiar moich cycków, ale grunt że mam mleko.

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
‹‹ 1530 1531 1532 1533 1534 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ