WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia z mlekiem mam tak samo, nie mam jak sciągnąć, bo Michał wszystko wypija, czasem sie zastanawiam czy ja w ogole mam na tyle zeby sie najadal, ale w sumie w piątek polozna kontrolowała wagę i było ok, w środę kolejna kontrola i mam nadzieje ze bedzie dobrze, bo troche mńie to stresuje.

Ja marże zeby wyjsć do centrum handlowego i kupic sobie buty. Niestety do najbliższego CH mam ok 20km wiec to by była dłuższa wycieczka, mleka nie potrafię sciągnąć a Michałek jest jeszcze za mały na wyjścia po sklepach, wiec muszę jeszcze poczekać.

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cisza i spokój na wątku :)
    Każda zajęta maleństwem albo wyczekiwanie na porod.

Ciekawe jak tab Biedronka sobie radzi?

• Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moja Ksiezniczka jest przepiękna jestem zakochana po uszy <3 przerwałam passe szybkich porodów u mnie to trwało 24 godz od pierwszych skurczy.Malutka cudownie ssie cycuchy wazy 3110 i 50 cm :) wlasnie sie karmimy :)

gezanew, Evans, vayn, Moniaa, Mila920, tysiaa93, Bruśka, dana222, Kri, marissith, Lexi150, gorgeous, Zosia_wop, lula.91, d84, tulipanna, natalica06, Tusiaa, L, niecierpliwa_92 lubią tę wiadomość

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Asicka 81 Koleżanka

Wysłany: 1 marca 2016, 00:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i nas wreszcie odpad Pępol po wczoraj po równych trzech tygodniach, będziemy wreszcie paść koniki na brzuszku.Biedronia gratulacje doczekalas soew o Ty na Sofijke.

Evans, d84 lubią tę wiadomość

Asiula
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 00:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczko serdeczne gratulacje :)

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 02:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka gratulacje, o której dokładnie urodzilas? :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 02:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje biedroneczka! :-) pochwal się zdjęciem w wolnej chwili ;-)

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 02:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka29 wrote:
    Dziewczyny moja Ksiezniczka jest przepiękna jestem zakochana po uszy <3 przerwałam passe szybkich porodów u mnie to trwało 24 godz od pierwszych skurczy.Malutka cudownie ssie cycuchy wazy 3110 i 50 cm :) wlasnie sie karmimy :)

W końcu wieści. Gratulacje. O zawał przyprawiasz kochaba i milionowe odświeżanie forum. Całusy :-* a my mamy dziś 4 tyg:-D

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 04:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia 7:43 matko boska ssak tylko ssie a mi suty chca odpaść :/

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    50cm? Oj jaka ona musi byc drobniutka. Gratulacje

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję Biedroneczka! Ale 29 luty czy 1 marca?
    Kto nam został? Monia? No bo to już marzec, streszczać się ;-)

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri ii tak ja zostałam....

Biedroneczko no mam jednak nadzieję że nie przerwałaś tej passy szybkich porodów ... I to był tylko jednorazowy wybryk.
    Gratuluję Tobie serdecznie ze tulisz już swoją gwiazdeczkę!!!

A jedyną rzecz która mnie przybliża do porodu to wczorajsza wieczorna biegunka. No ze 4 razy siknelam pod rząd nie tą dziurką co trzeba.

• e-ness Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczko ogromne gratulacje!!!!

Sofijko witaj :)

Monia za Ciebie trzymam kciuki, :)

buziaki i miłego dnia Wam zycze

Moniaa lubi tę wiadomość

Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
    córeczka luty 2013, córeczka luty 2016

Moja Wielka Rodzina 2+4+kot
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczko, gratuluję! Ja też męczyłam się 24h ze skurczami, aż w końcu zrobili cesarkę, więc znam ten ból... Czekamy na zdjęcia Sofijki!

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczko gratuluję!

Monia jak urodzisz wszystkie otwieramy Picolo i świętujemy oficjalne rozwiązanie lutóweczek :)

Jesteśmy po wizycie położnej. Szwy zdjęte. Iguś miewa się bardzo dobrze. Przybiera już na wadze więc jest super.
    Tatuś poszedł dziś do pracy i zostaliśmy sami. Ale nie jest źle. Synuś doi cycusia aż miło. Mleczko pięknie leci.

Wczoraj dopadł mnie baby blues. Całe popołudnie ryczałam, a jeszcze tak mnie sutki bolały od karmienia... Na szczęście dziś już lepiej. Trzeba się było wziąć w garść. :)

Moniaa, tulipanna lubią tę wiadomość

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co do tych sutek i wogóle... to u mnie w domu i kiedyś mama i teraz 3 siostry jak rodziły jak coś się działo na początku z sutkami traktowały je masłem ... tak zwykłym takim łaciatym albo coś... także może spróbujcie może i Wam szybko pomoże :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka gratuluję :)

Wczoraj była u mnie położna i oglądała pepuszek Małego. Powiedziała, że jeszcze co najmniej 2 tygodnie... Macie jakieś sposoby na to? Psikam octaniseptem 2 razy dziennie, wyginam, czyszcze patyczkiem i dupa....

• Lexi150 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lula nam położna mówiła że jest taki środek na pępuszek ale kurczę nie zapisałam nigdzie i nie pomogę. Ogólnie powinien odpaść w ciągu 14 dni. Dziewczyny tutaj pisały że lepszy efekt dają waciki nasączone spirytusem niż octenispet. Więc może to.

lula.91 lubi tę wiadomość

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    Kri ii tak ja zostałam....
    .

Nie martw się, nie jesteś sama :) widzę ze jestesmy w tym samym Tc i u mnie tez cisza, nic sie nie dzieje. Masz juz ustalony z lekarzem jakiś plan na indukcje porodu?

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miszkaaa wrote:
    Nie martw się, nie jesteś sama :) widzę ze jestesmy w tym samym Tc i u mnie tez cisza, nic sie nie dzieje. Masz juz ustalony z lekarzem jakiś plan na indukcje porodu?
    Właśnie plan jest taki ze o 13 mam wizyte u prowadzącego, on ma mi dać skierowanie do szpitala. No i chyba dziś od razu się zgłoszę na IP bo akurat ma ten szpital dyżur w którym chciałabym urodzić.
    A co mi w szpitalu powiedzą ... to nie wiem ... pogadam jeszcze z lekarzem jakie byłoby najlepsze wyjście z tej sytuacji. czy czekać na samą akcję czy jednak kłaść się do szpitala musowo i indukcja...
    Jestem po in vitro więc u mnie co do czasu zapłodnienia i terminu porodu nie ma żadnego gdybania ponieważ wszystko wiadomo.

EDIT: A u Ciebie jest jakiś plan ustalony czy też nie za bardzo ??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 10:23

‹‹ 1528 1529 1530 1531 1532 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ