WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roberta ale mały jak nosisz tez płacze? Przy kolkach to nawet noszenie nie pomaga,w zasadzie to podczas ataku to nic nie pomaga:(
    Jak płacze po dołożeni to lek separacyjny, potrzeba bliskości i poczucie bezpieczeństwa

Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
    córeczka luty 2013, córeczka luty 2016

Moja Wielka Rodzina 2+4+kot
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chuste odradzam. Po pierwsze dziecko takie male łacznie tylko 2 godzny dziennie mona nosic w chuscie, po drugie nozna spartolic biodra dziecku nieumiejetnym wlozeniem i odwiedzeniem bioderek i miednicy. Tzn moze tak- do chustowania najlepiej isc na kurs,bo samemu mozna narobic krzywdy

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • niecierpliwa_92 Ekspertka

Wysłany: 29 lutego 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysiu sam sie zaczal i to dosc szybko poszlo :)

l22nio4pat68ge0a.png
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecię dziś anioł. Szama spanie szama spanie idę ciasto ukręcić bo nie wiem co mam z wolnym czasem zrobić ☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 12:30

Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
    córeczka luty 2013, córeczka luty 2016

Moja Wielka Rodzina 2+4+kot
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde mam twarda jak kamień pierś, przystawiać jak najwięcej do niej tak??

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iguś został dziś obywatelem naszego kraju. :D No i załatwiliśmy też przychodnię. Pierwsza wizyta na 9.03. W środę chyba będzie u Nas położna.
    Synuś cały czas spał podczas załatwiania dokumentów. Przyszliśmy do domu, pociumkał cyca i odłożyłam go do łóżeczka. Trochę popatrzył na świat a potem zasnął. Taki grzeczny :) Ja trochę ogarniam mieszkanko póki dziś jeszcze Mężu w domu.
    A do spania kupiłam małemu wałeczki bo nam kazali go kłaść na lewym boku z powodu kręczu szyi. No i jestem wtedy spokojna że nawet jak uleje to się nie zakrztusi.Tylko on i tak najbardziej lubi na brzuszku spać :)

Ja się brzuchem pochwalę w środę jak szwy zdejmą :P Ale do wagi sprzed ciąży zostało tylko 1,5 kg. No ale jest jeszcze opuchnięty brzuszek więc nie wygląda szałowo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 12:50

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję nowym mamusiom!

Biedroncia jak sytuacja na froncie? Sofijka już w ramionach?

Ja mam brzuch praktycznie płaski od dnia porodu, ale ja miałam mały brzuch do porodu.

Zazdroszczę Wam leżenia na brzuszku, Pola od razu w ryk jak tylko ją przekręcę :/

Noc była kiepskawa brzunio bolał. Myślałam, że to biegunki bo sama woda z dupci, ale lekarka mówi że normalne.

Myszka jak miałam twarde piersi to szłam pod prysznic i masowałam. Było mi tak wygodniej niż na sucho je 'puczyć'. Przystawianie pomoże, laktator, kapusta też nie zaszkodzi

szara myszka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż kupił chustę do noszenia, oczywiście kolory typowo męskie, brąz i khaki bo on w różowej nosić nie będzie. Umawiamy się na indywidualne konsultacje z doradcą w tym tygodniu i heja :D
    Nina na problem z kupą :( wasze maluchy na cycku ile razy robią kupala?

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari co 2 karmienie był pampers zakupczony. Odkąd brzunio boli to cieszę się, że chociaż 3 dziennie, ale to jak pisałam woda brązowa. Upręży się niemiłosiernie, a jak nie wychodzi to wrzask

• szara myszka Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marissith wrote:
    Mąż kupił chustę do noszenia, oczywiście kolory typowo męskie, brąz i khaki bo on w różowej nosić nie będzie. Umawiamy się na indywidualne konsultacje z doradcą w tym tygodniu i heja :D
    Nina na problem z kupą :( wasze maluchy na cycku ile razy robią kupala?

Mój to tak z 7-8 na dobę chyba :)

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Gabryski z kupą jest różnie, czasem zrobi jedną na dzień a czasem jest cała seria. W nocy się karmilysmy i nie było nic a nad ranem obudziła się i nawet rożek był ufajdany :D

vayn lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuli, ja się odważę ;-)

http://zapodaj.net/images/88c41c6137833.png

Bruśka, vayn, tysiaa93, Moniaa, Zosia_wop, madziak2202, marissith, Tusiaa lubią tę wiadomość

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie praktycznie po każdym karmieniu kupa, ale zazwyczaj nie odrazu tylko budzi go robienie kupy przed następnym karmieniem, czyli 2-4 godzinki po karmieniu jest kupa, czasem odrazu a czasem w ogóle nie ma. Pytanie czy Wasze pociechy tez robią zieloną kupkę? Bo lekarz i polozna ze szkoły rodzenia mowili ze zielona to norma, a środowiskowa polozna mowi ze to źle i bądź tu mądry?

Drugie pytanko z innej beczki, zbliża się dzień kobiet i tak się zastanawiam nad wyjściem z dziewczynami na troszkę :-) tatuś mnie wygania z domu, mam mu tylko z cyca spucic i tak myślę czy nie wypić lampki wina albo piwka z sokiem o którym śnie od początku ciazy :-D tylko czy to nie za wcześnie? Wy też się gdzieś może wybieracie? Bo ja odrazu mam jakieś wyrzuty sumienia i sama nie wiem :-P

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila jak mały ma zoltaczke i robi zieliba to jest ok bo bilirubine wydała a nawet bez zoltaczki na początku to normalne.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa, Doti gratuluję! Biedronka żeby móc pisać podczas porodu, no no zazdroszczę! ;-)
    Spada małemu bilirubina a mi morfologia mam 7 i dlatego źle się czuję.... Ale już tak nie ryczę :-)

Roberta lubi tę wiadomość

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ładne macie figurki, mi jeszcze flaczek z przodu został ;)

Co do wyjścia gdzieś samemu to jeśli masz ochotę to pewnie, że idź. Najważniejsze, żeby znaleźć chwile przyjemności dla siebie :) A o wypiciu zimnego smakowego piwka to po prostu marzę i za jakiś czas trzeba będzie odciągnąć sporo mleczka i spełnić swoją zachciankę, mamusiom też się coś od życia należy, a co! :P

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ładne macie te brzuchy, w sumie moj tez nie jest najgorszy, troche musi sie uelastycznić. A nosicie te pasy poporodowe, bo moja mama zmusiła mnie do jego kupna, cały czas mówiła mi ze inaczej nie dojdę do figury z przed ciazy. Nie nosze go cały czas, bo bym zwariowała.

A co do wyjsć. Prowadziliście juz samochód, bo ja na razie 2 razy wyskoczyłam do sklepu i dziwnie siedziało mi sie za kierownica, chyba mi brzucha brakowało hehe, jakos pusto było.

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e55f37e3a057.jpg
    A to ja 7 dni po porodzie. Mi strasznie brakuje brzuszka. Tak się już do niego przywiązałam :(

Zosia_wop, Mila920, vayn, tysiaa93, Moniaa, Tusiaa lubią tę wiadomość

• Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti, Niecierpliwa - gratulacje !!!
    Monia-rozumiem, ze sie niecierpliwisz, ale przyjdzie i na Ciebie czas :)
    Biedroneczka milczy to chyba rzeczywiście rodzi :)

Jak dzisz Wasze maluchy? Florka prawie cały dzien spi, nawet na jedzenie musze ja budzić, zje i zasypia...zwalam winę na pogodę...chyba, ze w nocy zrobi sobie dzien...

Tulipanna- tez mi drętwieją ręce i stopy, tez biorę magnez, ale jakos sie to nasila, zamiast byc lepiej
    Dziewczyny brzuchy macie fajne, moj moze z boku tez nie wyglada najgorzej, ale jak z góry patrzę to widze jak odstaje :( a apetyt mi dopisuje to i nie chudnę...po połogu musze zmusić sie do diety, bo inaczej to depresja katem mnie czeka

Na piwo tez bym wyszła!!! Straszna mam ochotę na spotkanie towarzyskie, ale dojechać, posiedzieć, wrócic to pare godzin, a ściąganie mleczka mi nie wychodzi, nie za wiele udaje mi sie sciągnąć jak mała zjada na bieżąco wszystko, no i tak bym nie mogła nic wypić...a jakbym wypiła to chyba na czworaka do domu bym wracała ;) marże zeby wyjsc do fryzjera, ale to tez minimum 4 godz poza domem

Moniaa, tulipanna lubią tę wiadomość

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa no i my dzis mamy juz miesiąc <3

vayn, tysiaa93 lubią tę wiadomość

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
‹‹ 1527 1528 1529 1530 1531 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ