Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Niecierpliwa też miałam bóle krzyżowe i to samo mówiłam. Miałaś wywolywany poród czy sam się zaczął ?
Z tym termometrem żeby włożyć w tyłek jakoś bym się bała
U mojego też czasem słychać fajnie jak piję aż się nieraz dlawi a innym razem tylko jakieś mlaskanie itteż się zastanawiam czy w tym czasie cokolwiek piję. Nie mogę zrozumieć mojego dziecka. Cały czas na cycu by był ...Kubuś
-
Synuś lubi się kąpać
Woda 40 stopni idealna. Za to za cholerę nie mogę zrozumieć dlaczego tak się drze jak przebieramy pampersa albo w ogóle przebieramy. Macie jakieś pomysły?
Po kąpieli załapał cyca tylko na chwilę i w kimono. A mi jedna pierś się twarda robi i nie wiem czy mam odciągać czy tylko trochę "ręcznie" z niej popuścić?
Biedroneczka pewnie na porodówce -
Brusia to nie to, bo nakrywanie też nic nie daje. Dopiero jak zmienię pampera i zapnę czystego to się uspokaja. A tak ryk jak nie wiem co. Mężu mówi że ma uraz po szpitalu że niby zawsze jak go rozbierali to coś mu robili.
A no i jeszcze jedna rzecz. Mały uwielbia spać w pozycji żabki na naszych klatkach piersiowych i zastanawiam się czy w takiej pozycji nie położyć go do łóżeczka. Tylko że ma tendencje do ulewania i nie wiem czy to aby bezpieczne? -
No może Lexi bo nasz mały jak wracał z pobierania krwii i zasnął to budził się z krzykiem. A co do ząbki to jak najwięcej na brzuchu z nóżkami podkurczonymi tak właśnie ale samego w łóżeczku jeszcze nie. Bo jeszcze tak głową nie operuje i może się przydusic. Choć powiem Wam że mały tak sztywno głowę trzyma i jak jest na piersiach u nas to normalnie sam się odchyla i przekreca głowę i nogami się wybija. Silny jest. Już w szpitalu z tą głową cudowal ale teraz sam siebie przechodzi.
-
Jak dobrze Was poczytać i uspokoić się , że moje dziecko zachowuje się jak inne dzieci -Wasze
jestem taka spanikowana, że coś źle zrobię mojemu największemu szczęściu, że ciągle tylko asluchuje czy wszystko z nią ok. Dziś nasza gwiazda zaliczyła pierwsza wizytę u dziadków i cala przespala
nawet na ubieranie/rozbieranie kombinezonu się nie obudziła. Za to ryczała nam po kapaniu w nieboglosy. Mam pytanie czy Wasze dzieci też tak "wyciskaja" dłuższą chwilę kupę? Mam wrażenie ze ja to meczy i ze ona się męczy.
Laktator mam i ręczny i elektryczny. Wydałam kupę kasiory na elektryczny aventa ale to zupełnie inna bajka. Dzięki niemu karmie dziś bez żadnego problemu piersią, wiec by, wart każdych pieniędzy -
Urodziłam dziewczyny!!!!! O 20.44 przyszedł na świat Piotruś... Ma 58 cm i waży 3820 g
właśnie lezymy i odpoczywamy
Poród hmm już nie pamiętam tego bólu ale łatwo nie było, dziękuję że mąż był ze mną bo pilnował żebym dobrze oddychala i dawało to duża ulgę...tysiaa93, vayn, natalica06, dana222, Biedroneczka29, Moniaa, lula.91, marissith, Astra, Mila920, d84, gezanew, niecierpliwa_92, gorgeous, Lexi150, Kri, Zosia_wop, Tusiaa lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny ja jeszcze rodzę,dostałam zzo to jest k**wa kosmos nagroda Nobla dla tego kto wymyślił,mam nadzieje ze chociaz końcówka pójdzie szybciej,co do skurczy to znośne były i gdybym wiedziała ze kolejne 4cm pójdą szybciej to moze bym zzo nie brała.Jedna ze mną lezala miała 2 cm i tak strasznie cierpiała,ja 3cm na 100% i nic,ciekawe od czego to zalezy.Moje dziecię wybrało wyjątkowa datę
kurde ja zamiast spac bo w nocy nie spałam dzis od rana tez to na komórce nadaje:)
Moniaa teraz kolej na CiebieBruśka, tysiaa93, dana222, Moniaa, marissith, Mila920, d84, gezanew, niecierpliwa_92 lubią tę wiadomość
-
Kciuki zacisniete kochana!!!! Oby szybko poszło.. Ja rodziłambez zzo tylko na normalnych znieczuleniach co w sumie gówno dało... Biedroneczka jak już przyjdą skurcze parte to chwilamomentbiedzie po wszystkim..
Ja w sumie tej końcówki nie pamiętam bo już tak bolało i co chwile przec musiałam..
Ale jaka cudowna chwila jak już jest po wszystkim i Bobo jest na zewnątrz... Ahh wspaniałe uczucie ulgi że to koniec już i momentalnie zapomniałam od razu jak to wszystko bolałotysiaa93, Biedroneczka29 lubią tę wiadomość
-
Doti nie dziwię ci się, ja też pierwszej nocy w szpitalu nie przespalam tylko czuwalam, to są tak ogromne emocje emocje że szok
Biedroneczka fajnie że dostałaś znieczulenie, przynajmniej pójdzie trochę mniej boleśnie, powodzenia, a data wyjątkowa -
O widzę silna nocną zmianę ☺
Biedroneczko Sofijki jest wyjątkowa dlatego wybrała sobie taka wyjątkowa datę.
Trzymam mocno kciuki zeby szybko poszło.
Lexi fantastyczne wieści z ta laktacja ☺ sama to przeżyłam wiec wiem jaka to satysfakcja jak się uda.
U nas nocki tez do łatwych nie należą bo maleńka śpi tylko w tulana we mnie lub przy piersi. Tylko jak wyjme cycus i to ona znów szuka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 09:39
Biedroneczka29 lubi tę wiadomość
Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
córeczka luty 2013, córeczka luty 2016
Moja Wielka Rodzina 2+4+kot -
Dzięki dziewczyny :* tez z mezem mowie ze nasze dziecię bedzie wyjątkowe
ja nadal w dwupaku.Byl moj Bog anestozjolog i zapodał kolejna dawkę zzo
za 10 minut podejmą decyzje czy przebijają wodę czy oxy.Oby wody!!
lula.91, O92, L lubią tę wiadomość