Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Szwy mi we wtorek zdejmą, juz się nie mogę doczekać bo faktycznie uwierają. A to zgrubienie to boli właśnie, poczekam jeszcze trochę ale jak nie przejdzie to tez będę musiała iść do jakiegoś lekarza
-
Co do kapieli to my zawsze 37 stopni i Jagoda sie darla.Luby teraz tobi ciut cieplejsza i tez jest git:)I przestala czkac po kapieli jak byla cieplejsza:)Ulewa za to na potege:)Ja podkrecilam laktacje teraz 2 dni temu, bo przyjechala moja mama to chcialam na zajupy pojechac i sciagalam pokarm:) to se tak podkrecialm ze az glazy sie robia z cyckow miedzy karmieniami:)i sciagalam po 10 ml po karmieniu zeby mamie zostawic to w piatek caly dzien zeby jej 60ml zostawic s juz w sobote 40 ml po dwoch karmieniach a dzis 60 ml po jednym sciagnelam!Moja mama mowi, ze za jej czasow byla taka zasada zeby po karmieniu reszte pokarmu z tej piersi sciagnac. I prawda!super sie podkrecila laktacja. Pusta piers- mozg dostaje sygnal ze trzeba produkowac- pelna- nie trzeba
-
Biedroneczko powodzenia!!
ja się zastanawiam czy małemu smoczek dawać.
wykańcza mnie to karmienie piersią, mleka mam tyle,że jak ściągnę stanik to mi na podłogę kapie ;/ mój średnio chwyta dalej i ratuję się laktatorem, ale nie wiem co i ile ściągać. Czasem ściągam po 130 ml w sumie, a spoty zapas pozostaje...
Położna nam mówiła, że czkawek to taki noworodek to może mieć i z 20dziennie i może z nią spać, jeść itp.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2016, 16:27
17/2/2016 B
11/3/2018 I -
biedroneczko powodzenia !!
trzymamy kciuki.
Myszko ja Cię pociesze ale sie nie załąmuj. ja juz jestem 13 dni po porodzie i dzisiaj usiadłam na półdupku dopiero ale i tak boli nadal ale nie aż tak bardzo. szwy w piatek poszłam zdjąc i samo to że pare mi wrosłono ale blizej niz dalej i bede miała blizne. Ja nie wie, czy oni mnie tak nacieli czy pekłam... bo ja mam za pochwe po lewej stronie dziabniete ..
Dziewczyny moj synek juz 3 dzień kupy nie zrobił i tylko sie pare razy w ciagu dnia spina, preżey, nogoi podkula i widac ze chce a nie moze. Miałam plan zeby mu czopka dzisiaj wlozyc co Wy na to??
Mleko to ja mam białe. Jak postoi to cos tam jest tłuszczyku ale nie duzo. Noo i on by na cycu wisial. Niby taki głodny a jak mu daje possie 5 razy i spi i musze go budzic a jak zabiore to płacze, rece do buzi i strasznie g,łowa macha jakby szukał.
Nieceirpliwa gratulacje ! mamusiaWiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2016, 18:04
niecierpliwa_92 lubi tę wiadomość
Kubuś
-
Tusia moj jak robił mało kup, to nim wyszłam z szpitala to sie spytałam o to. Pediatra powiedział ze norma jest od 8kup dzienne do 1 tygodniowo. Ja tez chciałam dawać czopki, to mi powiedział ze to ma tylko właśnie sens, jak sie mocno pręży.
Teraz mam inny problem, Michas robi na okrągło kupy, nawet jak go przewijam. Niestety od tego zrobiło sie małe odparzenie przy wyjściu stolca. Nie stosuje chusteczek, tylko wodę przegotowana. Smarowałam wcześniej bepathenem a wczoraj zmieniłam na alantan zielony, staram sie wietrzyć pupę. Niestety to nic nie pomaga. Miała któraś z Was taki problem, pomogło cos na to?
-
Tusiu u mnie bylo podobnie , to zgrubienie mnie martwi, u mnie 5dzien ale placze z bólu : \
My od piątku w domu, maly od wczoraj markotny, nocki ciężkie.. W dzień spi duzo a w nocy humorzasty -
Ja po 3 tyg przestalam krwawic, tylko taki sluz lecial czasem podbsrwiony krwia. A i krwawic nie krwawilam non stop, tylko przy sikaniu kapalo a na poczatku po porodzie to jak Jagoda cyca doila.U mnie juz po pologu, nic juz nie krwawie,nie plamie. Blizna jest rozowa,nieflugo zaczne smarowac Sutriconem i contratubexem. Miejce ciecia i ponizej oraz powyzej jak u wszystkich z Was jest zdretwiale.. Tak sie dzieje bo ciecie w tę strone to przeciecie nerwow.To normalne po cc.
Z Lubym zaczynamy przytulaski pomalu:-p Mam tska ochote na sex.. Jeszcze tylko tydzien i zielone swiatlo!
Nam raz jak Jagoda przyspala 5 godzin to tez pupa sie zaczerwienila i puder Nivea dziala cuda:-)
D, skoro az tak ciekniesz to przestan sciagac tyle pokarmu laktatorem.,im wiecej sciagasz tym bardziej pobudzasz..jak na rozkrecenie trzeba sciagac i sciagamy coraz wiecej to ty sviagaj coraz mniej. Pusty cycek- trza produkowac- pelny?trzeba przystopowac.Systematycznie ciut mniej sciagaj.A poza tym to Ty burla karmisz?sciagasz i karmisz butla?Moze zacznij przystawiac?Dziecko Ci wyreguluke laktacje.. Bo laktaatorem to rzeczywiscie rozhustac soe mozna konkretnie..gorgeous, d84 lubią tę wiadomość
-
Moje Dziecię po raz pierwszy godzinkę temu zjadło z cyca! Bez butli i najedzony zasnął jak Aniołek! A po stymulacji laktatorem mleczko teraz leci jak ta lala. Taka jestem szczęśliwa
szara myszka, lula.91, d84, Kri lubią tę wiadomość
-
Lexi to super, ja co do mojej laktacji jeszcze nie jestem pewna, czasem mam wrażenie ze pije jak szalony, a czasem chyba nic nie leci, bo ńie słyszę takiego przełykania.
Myszko mi sie przypomniało, ze polozna zalecała psikac octaniseptem w środku w pochwie, a tez mam takie zgrubienie.
-
jak masz tresciwy i przyswajalny pokarm to moze i wcale kupy nie robic. my dzis na spacerku bylismy godzine. wczoraj pierwsze wietrzenie a pogoda dzis super to i spacrr zaliczylismy. ja miałam dwa szwy załozone ale one mi same wyszly i długo tez psikałam sie octaniseptem. nie piecze to oni nic ale wazne zeby osuszac i psikac.
czołgamy małego do kapieli moze dzis fajnie nocke przespi. bo wczoraj dalismy ciała i cały dzien pozwolilismy mu spac. i moze nie płakał w nocy ale trzeszczał chciał sie bawic. ogolnie to m atak ze jak sie obudzi o 6-7 to do 10-11 nie spi. potem sie zdrzemnie i do 15-16 spi. pozniej znów do ok 20 nie spi i zje o 22 -23 sie obudzi naje i do 4 ładnie sie zdrzemnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2016, 19:47
-
Nie mialam kiedy napisac
tak wiec oglaszam wszem i wobec
27.02 przyszla na swiat najpiekniejsza istotka jaka znam Zuzia :* waga uwaga uwaga 4400 g
i 58 cm dlugosci
mam problem z rozbujaniem laktacji ale staram sie ile moge dla mojej ksiezniczki wszystko
porod sn sama peklam i to tylko dlatego ze malej podwinela sie raczka ale bole mialam tylko i wylacznie z krzyza
nie zycze najgorszemu wrogowi... najwazniejsze ze moj sens zycia juz jest ze mna, zakochana jestem po uszy
:*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2016, 19:51
Bruśka, Lexi150, vayn, baassiia, marissith, tysiaa93, gezanew, gorgeous, Astra, lula.91, Mila920, dana222, d84, Kri, Zosia_wop, Tusiaa lubią tę wiadomość
-
Agulineczka mam Lovi Prolactis. Jest super. Mogę regulować nim siłę ssania, ma dwie fazy i w każdej chwili mogę je przełączyć. Monitoruje mi też czas więc zegarka nie muszę mieć w pobliżu. Ręcznym bym się zamęczyła. Póki Mały będzie jadł to laktator będzie używany przy nawale albo jak będę chciała gdzieś wyjść ale i tak uważam że było warto zainwestować.
My też się dziś przeszliśmy chwilkę a jutro jedziemy załatwiać sprawy urzędowe od rana. No i zaraz pierwsza kąpiel w domu