WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi150 wrote:
    Brusia to nie to, bo nakrywanie też nic nie daje. Dopiero jak zmienię pampera i zapnę czystego to się uspokaja. A tak ryk jak nie wiem co. Mężu mówi że ma uraz po szpitalu że niby zawsze jak go rozbierali to coś mu robili.

A no i jeszcze jedna rzecz. Mały uwielbia spać w pozycji żabki na naszych klatkach piersiowych i zastanawiam się czy w takiej pozycji nie położyć go do łóżeczka. Tylko że ma tendencje do ulewania i nie wiem czy to aby bezpieczne?
    Lexi, jesli kupisz poduszke klin (ok20 zl) to spokojnie na wznak mozna klasc.glowka na bok i tak poleci. Moja tak spi a ulewa jak cholera.. Nie moge zrozumiec.. W dzien wrecz wyrzyguje co zje,chlusta tak ze szok czasem po jedzeniu 4 razy mimo odbicia..40 miin trzymania w gorze nic nie daje.. Poloze ją i chlust.. Albo w gorze uleje.. Raczej ulewa niz odbija..a i po odbiciu ulewa.. Nie ma reguly..

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    Leci mój tak samo! Rozbieranie i ubieranie spokojny a jak przyjdzie przebrać pampers to ryk : \
    A w jakiej kolejnosci to robicie?jak mala sie obudzi, budzi to ja biore jeszcze lekko kolowata i wtedy zmieniam pampersa, zero placzu.. Przebieram,daje "bananka"(espumisan),witaminy ogarniam cala pielegnacje a potem szama. Bo jak soe rozryczy juz obidzona to tez mam ryk przy pampersie.. A poza tym mysle sobie ze w kupie bym lezec nie chciala a potem zmiana pieluchy, mokre chusteczki na cieplej dupci..sprobujcie po zdjeciu podpaski przetrzec tylek taka chustka.. Nic przyjemnego... :-)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuli też nie miałam problrmu ulewania wystąpił dopiero w zeszły czwartek. Odbijany jest i przed odbiciem idzie fonntann a później beka albo bez bekniecia. Raz ulewa tym co wypił prosto mlekiem a raz ulewa już takim serkiem. Moeia że jak serkiem to dobrze ale nie jestem pewna ze niby się tuczy. No na razie przybiera 40 g dziennie. Ale przez to ulewanie ma taki jakby nos zapchany bałam się że to katar i nie wychodzilam czekałam na polozna ale ona mówi że to od ulewania może być psikamy sól morska i fizjologiczna do noska. Ze dzieciom niby i buźka i noskiem może się ulewac i jak farfocle osiadaja to tak skwietcza potem w nosie. Już cudujemy z nawilzaczem itp.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 07:47

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka wrote:
    Niecierpliwa gratulacje! Duza dziewczynke urodzilas :) Moj synus tez do najmniejszych nie nalezal. Dziewczyny my nadal w szpitalu, tak zazdroszcze tym co wychodza, tym bardziej, ze nie ma odwiedzin :( z laktacja tez lipa, ale staram sie walczyc, musze niestety dokarmiac mm. Mam nadzieje, ze sie jednak rozkreci. Dzisiaj Maluch possal 10min jedna piers, drugiej nie chcial wcale. Butelke po tym ciagnie jak szalony. Mnie bola sutki, mam nadzieje, ze ten bol tez kiedys minie jak sie nauczymy madrze przystawiac.
    Ja to samo, identyko. Nawał mam
    Wczoraj rozdzielili mnie z dzieckiem, on został pod lampami a ja na patologie dwa piętra niżej bo nie ma miejsc.o jeszcze baby blues wczoraj, mój stan psychiczny to makabra. Ja juz w tym szpitalu to jestem 9 dn, 5 doba po porodzie. Chcę stąd wyjść! Problem mam z tym karmieniem, nawał jest, a mało leci...

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusiaa- to samo mamy, czasem mam wrazenie ze jej swiszczy w nosku,w gardle.. Czasem robi tak jakby miala spiewac takie "ioooo" i zaraz ulewa:/ siostra mi mowila-ma rocznego smyka ze na to nie ma rady i trzeba przetrwac, jej syn do 7 mca tak ukewal i nawet na butelce. Nie bylo rady, nawet pokarm zageszczali i tez lipa

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co wiecej-mam wrazenie ze zasnie przy cycu, podnosze ja budze i nie odbija, za cheile znow chce cyca bo sie zlosci..o dziwo jak w nocy karmie to nie ulewa...nie mam wagi, nie waze jej bo bym oszalala:)widac ze rosnie bo pajace z tesco na 50 zrobily sie za małe :-)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka juz na pewno tuli Sofijke:)
    A pamietacie jak chwalilysmy sie brzuchami? Odwazy sie teraz ktoras z Nas??????

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri-musisz to sciagnac! Wiem ze boli. Mocno masuj i sciagaj bo goraczki dostaniesz i w ogole nie wyjdziesz! Bierz sie do robity. Ja wierz mi siedIalam xala noc-laktator,Jagodaa,,recznie nad zlewem albo w pieluche bo juz dzwoeku laktatora nie moglam wytrzymac. Szubciutko poki jeszcze leci cokolwiek! Mi pow piekegniarki ze jak nie sciagne to nie wyjde na drugi dzien bo bedzie goraczka i to mnie zmobilizowalo...

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis Jagoda konczy 5 tygodni:) ale ten czas leci...
    Ps- strasznie dretwieja mi dlonie i nogi ,dalej magnez biore... Chyba sie organizm przyzwyczail do 4 asparginow:-) i wszystkie stawy mnie bola... Chyba kregoslup wraca do siebie sprzed ciazy:) i teraz spojenie mnie boli..

Moniaa lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jo wrzucę później.

tulipanna lubi tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już teraz to ja zaczynam Wam zazdrościć tego macierzyństwa... ale jutro idę do lekarza po skierowanie do szpitala... bo jakoś nie liczę na to że jakakolwiek akcja się dziś rozkręci ...

• d84 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lexi mi położna powiedziała że w takiej pozycji - na brzuszku może leżeć nawet cały dzień, ale nie w nocy tzn może tak lezeć jak ty nie śpisz.

Pokarmu zaczełam ściągać mniej zobaczymy czy podziała, karmię butelką i cyckiem ale mój średnio chwyta, a jak już coś to tylko prawego cyca.

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi zamiast poduszki klina jak Iorek spi na pleckach wystarszy podnieść jedna strone łóżeczka do góry, np. podkładając książki.

Moje dzieci wszystkie spały na brzuchu, obawiałam się kłaść na plecach właśnie ze względu na ulewanie.

Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
    córeczka luty 2013, córeczka luty 2016

Moja Wielka Rodzina 2+4+kot
  • d84 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój nie cierpi spać na plecach, po 1s już marudzi, tylko boczek i brzuszek i jeszcze sam przekłada głowę z jednej strony na drugą

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    24pyn9w.jpg

Jutro minie 4 tyg od porodu. Smaruje się dopiero od zeszłego czwartku bo mam tyle wody ze ciągle spocona jestem. Mój piękny pępek nie jrst już piękny i została mi jeszcze kreska. Zero rostepow tylko mam na zdjęciu odgnioty od piduszki po karmieniu. Może będzie lepiej robię brzuszki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 10:16

Moniaa, tysiaa93, L, Zosia_wop, Tusiaa lubią tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka ładnie się prezentujesz ... !!!

Właśnie a co u Madzi2526???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 10:33

• Roberta Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem kto wymyślił kolki u dzieci :( w sobotę Mikołaj był prawie cały dzień na rękach, co się go położyło to ryk :( nie wierzę w to, że miesięczne dziecko chce się nosić cały czas... stosujemy kropelki, masowanie brzucha, nawet biszkoptów i herbatników już nie jem żeby mu nie zaszkodziło i jest płacz :((( mam już zakwasy na rękach, a kręgosłup boli tak że chodzę jak staruszka :(

• e-ness Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roberta chustę polecam☺ nie dziw się ze małemu najlepiej na rękach jak go noszą, co innego robiłaś przez ostatnie 9 miesiecy:)

Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
    córeczka luty 2013, córeczka luty 2016

Moja Wielka Rodzina 2+4+kot
  • L Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Biedronka mam nadzieję, że malutka jest już z tobą :-)

Roberta współczuję kolek :-( Przechodziłam przez to z pierwszą córą i ten czas był okropny a z mężemy chodziliśmy jak zombie . Pocieszające jest to , że ten stan kiedyś minie . Trzymaj się !!!

Bruśka ładny brzuszek po 4 tygodniach ;-) Ja na wagę jeszcze nie zdążyłam wejść, czuje się jak flak :-P

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • L Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ulewania , to moja mała 2 razy ulała ale to ewidentnie z przejedzenia .

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
‹‹ 1526 1527 1528 1529 1530 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ