WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • L Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gorgeous wrote:
    Mi kapie jak mały płacze i nie płacze, jak go widzę i nie widzę... czyli non-stop. Wietrzę piersi i muszę siedzieć z pieluchami przy cyckach, bo leje się tak, że mam majtki nawet zalane...

Kurcze mi tam nic nie kapie, przy pierwszej córce miałam nawał mleko sikało jak ze strzykawki .

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • L Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka29 wrote:
    Dziewczyny moja Ksiezniczka jest przepiękna jestem zakochana po uszy <3 przerwałam passe szybkich porodów u mnie to trwało 24 godz od pierwszych skurczy.Malutka cudownie ssie cycuchy wazy 3110 i 50 cm :) wlasnie sie karmimy :)

Gratuluję kochana buziole dla Sofijki kruszynki :-)

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi też mnie boli, aale ja miałam długo poród sn i tam mi ręce wkładali i gmemali to może tez dlatego. Dodatkowo mam większe zaparcia niz w ciązy ;/

Dziś byliśmy u położnej i waga na dziś 3400 (urodzeniowa 3050) więc ładnie przybieramy i położna mówi że mam dobre mleko. A i oderwała małemu pępek tzn wzieła gazik pomachała i odpadł a ja się z nim tak delikatnie pitoliłam :P

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Roberta Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    Kri ja karmie tylko przez nakladki, tez wczesniej nie ssal a mam jeszcze średnie brodawki. Probowala mi go położna przystawić bez i nawet wyszlo choc bol duuuzo większy, przez nakladki prawie juz nie boli. Ja zostaje przy nakladkach, będzie to jedynie uciążliwe zawsze pamiętać żeby je zabrac ze sobą ale to tyle co nic. Mi położna mówiła ze to nie ma złego wpływu na zgryz ani nic

Nakładki hamują laktację...

• Mila920 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Księciunio kończy dziś 3 tygodnie i waży 3810 :-) w tydzień przybrał 300g, położna mówiła że bardzo ładnie. Oprócz tego jest tak Kochany, że ostatnio przespał prawie 6 godzin w nocy i dał pospać mamusi :-)

d84 lubi tę wiadomość

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roberta a czemu nakładki hamują laktację??

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zgodze sie ze nakladki hamuja laktacje. Ja w pierwszej ciazy karmilam 4 misiace przez nakladki bez dokarmiania mm. I jak juz wspomnialam wczesniej karmilam syna do dwuch lat.

Owszem jesli ma sie malo mleka i dodatkowo karmimy przez nakladki to moze byc problem. Lecz gdy juz mamy pokarm i dzidzus nie meczy sie by mleczko mu polecialo to jest ok.

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle ze tego czy nakladki maja wplyw na zgryz jeszcze nikt nie sprawdzil,bo dzieci na nich karmione jeszcze nie maja wszystkich zebow, bo to stosunkowo nowy wynalazek:-)
    W kazfym razie smoczki na pewno maja wplyw na zgryz. A moze inaczej-smoczki w pore nie odstawione:)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    53538da880c5b7b6med.jpg Wojtuś <3 7 dni;-)
    /nie cytujmy /

gezanew, gorgeous, Bruśka, tysiaa93, vayn, Lexi150, Tusiaa, tulipanna, Mila920, Moniaa, Biedroneczka29, marissith, dana222 lubią tę wiadomość

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś

Mamy miesiąc nie cytujmy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 22:51

tysiaa93, vayn, Lexi150, Tusiaa, gezanew, Mila920, marissith lubią tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri jakie cudne włoski. Kri a czemu Was rozdzieliki przez zoltaczke?? Ja miał aż m lampę w sali i to ja go wyjmowalam na karmienie i przewijanie i był że mna non stop.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 20:23

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Mysle ze tego czy nakladki maja wplyw na zgryz jeszcze nikt nie sprawdzil,bo dzieci na nich karmione jeszcze nie maja wszystkich zebow, bo to stosunkowo nowy wynalazek:-)
    W kazfym razie smoczki na pewno maja wplyw na zgryz. A moze inaczej-smoczki w pore nie odstawione:)

Powiem tak jako dziecko wcale smoczka nie przyjelam mimo prób oszukiwania a zgryz i żeby do poprawy nie mówić o tym że jeszcze mam mleczaki. Chyba właśnie wpływ ma na to długość trzymania smoka a nie samo trzymanie. Bo jak ma go 5 i 6 latek a są takie przypadki no to chyba przesada.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super chłopaczki, będą łamać serca :)

my walczymy z katarkiem.

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia ale katar katar że coś leci czy poprostu tak charczy?

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Charczy przy jedzeniu i ciężko się jej zasypia a nigdy jeszcze tak nie miała, psikam jej nos wodą morską i widać, że katarek wycieka, a potem gile wyciągam gruszką. Dzisiaj jest lepiej niż wczoraj. Ale jak jutro się pogorszy to będzie trzeba jechać do lekarza, żeby dalej nigdzie nie przeszło i jej nie rozłożyło

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A masz taką poduszkę klina?? Jak będzie 30 stopni to lepiej będzie się oddychalo. A do poprawy możesz inhalacje z olejku zrobić. Jak masz taki kominek to parę kropelek np sosnowego. Doda ulgi lub jak masz nawlzacz to tam nakroplic.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie nie mam tej poduchy ale podstawiłam książki pod łożeczko, żeby głowę miała wyżej :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia tak dzis mozemy juz isc na spacerek,ale oczywiscie nici ze spacerku pada deszcZ a wczoraj było 15 stopni i słonko.Czuje sie dobrze tylko tam na dole mnie denerwuje to dziwne uczucie.
    No i moje sutki nie wytrzymały widze strupki krwi,dzis maz jedzie po dojarkę i bede podawać mleko z butelki i jak sutki sie wygoja to na przemian.

Dziewczyny która dojarka lepsza???reczna czy elektryczna??
    Mi sie wydaje ze mała sie nie najada cała noc na cycu wisi.l

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczko jak zamierzasz częściej odciągać to lepsza elektryczna. Mniej czasu będziesz tracić. A Sofijka pewnie lubi się przytulać do mamuni dlatego tyle wisi :)
    Mnie dziś w nocy zalało. Rzeka mleka. Mały nakarmiony a ja muszę odciągnąć bo cycuchy twarde. Z jednej piersi już prawie 40 zebrałam.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka wrote:
    Kri jakie cudne włoski. Kri a czemu Was rozdzieliki przez zoltaczke?? Ja miał aż m lampę w sali i to ja go wyjmowalam na karmienie i przewijanie i był że mna non stop.
    Bo w szpitalu nie ma miejsca. Łóżek na oddziale jest chyba 12 czy 14 i dziewczyny często na korytarzu leżą też. Ja z małym tez byłam w sali jak om był pod lampą, ale jak nam stuknela 4 ta doba to mnie wywalili 2 piętra niżej na oddział patologii ciąży, a on został na noworodkach. Wyznaczone godziny są kiedy masz przychodzić karmić itp. To jest okropne, bo akurat mnie przerzucali w dzień baby blusa to sobie wyobraźcie ja w głos wyłam. Okropieństwo. A jak już tobie mija 7 doba od porodu i jesteś do wypisu to ciebie wypisują ze szpitala a jak dziecko jeszcze nie może wyjść to zostaje np. Ma zoltaczke. I dojeżdżają dziewczyny z domu.jak mają blisko to lux, a jak nie. Także ja słyszałam o tym ze tak jest w tym szpitalu ale nie przykładałam do tego wagi, ale teraz wiem, że poważnie bym się zastanowiła nad tym szpitalem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 08:39

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

‹‹ 1532 1533 1534 1535 1536 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ