Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi canpol się sprawdza, ladnie lapie przez te oslonki. Ja mam póki co dziecko Aniola, dzis spal od 1-6 i od 7-10.15 bo go obudziłam teraz. Ladnie przybiera wiec się w nocy nie budzimy ale w dzień to go budzę bo tak spi : )
-
D, ja mialam aventu i super są,mieciutkie. Ale juz w domu to co drugie karmienie uzywalam bo najlepiej sitki wyciagnie dziecko. A nakladki sa pomocne ale ja odstawilam i Jagoda sie nauczyla ssac samego cycka. Tak naprawde to natura stworzyla nas tak ze kazda moze karmic (chodzi mi o budowe) jednej przyjdzie to latwiej innej trudniej ale kazda:)
A jak ilosc mleka??? Ja tam mysle ze chodzi o sciaganie. Moja mama pojechala, ja siedze na tykku i noemalnie juz mam jak moalam. Jak scigala to laktacja galopowala az uderzenia goraca mialm.
Tez tak macie ze jak dziecko placze to Wam kapie z cyckow???? -
Witamy się i My
My już w 3 dobie byliśmy na pierwszym spacerku.
Wczoraj Mężu po powrocie z pracy zajął się Młodym i 3 godzinki Mamusia sobie pospała. A dzisiaj tylko od rana zmieniamy pampera, karmimy się i dalej śpimy. Właśnie po cycowaniu i Igorek jadł z jednego a z drugiego ciurkiem mleko leciało o_O To normalne?
Dziewczyny po cc mam pytanko. Boli Was przy siusianiu? Bo teraz jak idę sikać na początku jest ok ale już pod koniec zaczyna kłuć tak na dole i nie wiem czy to norma?
No i dzisiaj kończymy tydzień
A u Nas nakładki w ogóle się nie sprawdziły. Młodemu nie pasowały. A mam z canpolu i babyono.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 12:21
-
Lexi mnie strasznie kuło nawet teraz 4 tyg po czasami coś boli. Na początku to aż bałam się siać bo wiedziałam co mnie czeka:(
Ja bym z chęcią pospacerować ale mam starszakami w domu chorego wiec się kisimy ale byle do piątku ☺
Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
córeczka luty 2013, córeczka luty 2016
Moja Wielka Rodzina 2+4+kot -
Mam tak strasznie sucha skórę wszędzie ze jak dotykam to szelest jak papier. Nawet smarowanie nie wiele pomaga. A twarz i dłonie to jakaś masakraCóreczka lipiec 2007, synek luty 2009,
córeczka luty 2013, córeczka luty 2016
Moja Wielka Rodzina 2+4+kot -
Dziewczyny jak robicie żeby się uszy nie zaginaly. Mojemu strasznie się jedno zacina nawet opaskę ma i też się zagina
normalnie nie mam pomysłu. W czapce to mu za gorąco i zresztą te, macha tak ta głowa ze sie uszy odkrywają i odginaja. Nie da rady za każdym razem przypilnowac tego
Kubuś
-
Jesteśmy po wizytach. Mały miał pobierane badania że wzg na moją tarczyce i dodatkowo na ulewanie usg brzuszka i też usg głowy. Nie wyszło nic że ma ferluks poprostu się przejada. A co do diety Tuli to już musiałabym powietrzem żyć bo jem tylko wędliny drobiowe jogurow kuz Miałam dość i nie patrzę nawet na nie i jem ciadtka owsiane i biszkopty. Z warzyw to robię piersi gotowane z wloszczyzna i koprem. I to cała moja rozrywka jedzeniowa. No plus herbaty koprowa laktacyjne i tak w kółko plus kompot jabłkowy i wybrykiem jest kostka białej czekolady która nie jest nawet czekolada.
-
My juz w domu! Szpital i to rozdzielanie z dzieckiem to najgorsza rzecz jak może być!
Nawał mi przeszedł, mały w szpitalu ssał już w miarę normalnie, ale pokarmu nie mam dużo. A nakładki to świętość! Po ich założeniu nauczył się ssać! Mam Avent polecam. Juz w szpitalu ssał bez nic a w domu jakoś się denerwował i nie chciał gołego cyca i daje mu przez nakładki. Myślicie, że to jest całkowicie bezpieczne? Bo jak wisi na cycu dłużej to ma od nich odciśnięte na twarzy... A i właśnie wisi i wisi na tym cycu cały czas. Może słabo się najada moim mlekiem? Dać mu sztucznego? Ale przynajmniej nawał minął cycki są w końcu nie głazy, miękkie.
Czy wiecie jakie są proporcje żeby sobie rozrobić Bebilon na 1 porcję? Na opakowaniu jest podane na cały dzień i trudno mi to Wyliczyć...
A i od kiedy podawać Wit d a kiedy k? Od którego dnia życia? Od tygodnia chyba Wit. D? Czyli jak dziś kończy 7 dni to już? I jak to robicie? Jakimś zakraplaczem czy jak? A pępka to ja się bardzo boje ruszać, muszę codziennie? Brrrr. Ale Was zasypałam -
nick nieaktualnyKri wit D od urodzenia, K od 8 doby. Ja mam takie ampułki twistoff, odrywasz i całość wyciskasz do buziulki dzidzi
Mleko 1 miarka - 30ml wody
Kobietki podajecie dzieciaczkom, albo bedziecie podawać cebion/cebionmulti?
W ogóle dzisiaj miałam ciężką noc i to nie z powodu krzyku, płaczu albo bólu brzuszka... Moje dziecię spało w kawałku 5 godzin, ja pitolę zamiast spać to sprawdzałam czy wszystko z nią w porządku. Całymi dniami i nocami potrafi mi się drzeć, a tu takie coś
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 14:49
Kri lubi tę wiadomość
-
tulipanna wrote:Tez tak macie ze jak dziecko placze to Wam kapie z cyckow????
Mi kapie jak mały płacze i nie płacze, jak go widzę i nie widzę... czyli non-stop. Wietrzę piersi i muszę siedzieć z pieluchami przy cyckach, bo leje się tak, że mam majtki nawet zalane... -
Kri ja karmie tylko przez nakladki, tez wczesniej nie ssal a mam jeszcze średnie brodawki. Probowala mi go położna przystawić bez i nawet wyszlo choc bol duuuzo większy, przez nakladki prawie juz nie boli. Ja zostaje przy nakladkach, będzie to jedynie uciążliwe zawsze pamiętać żeby je zabrac ze sobą ale to tyle co nic. Mi położna mówiła ze to nie ma złego wpływu na zgryz ani nic
-
Kri ja kilka razy dałam swojej Blance na początku sztucznego ale ja miałam mało pokarmu. Od ponad tygodnia dostaje tylko pierś. Była dziś położna i kazała odstawić nabiał jak ja przeżyję bez mleka
też mi leci z drugiego jak karmie a dziś aż męża oblalam tak sikalo jak chciałam mała przystawic i zajęłam stanik.