WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi canpol się sprawdza, ladnie lapie przez te oslonki. Ja mam póki co dziecko Aniola, dzis spal od 1-6 i od 7-10.15 bo go obudziłam teraz. Ladnie przybiera wiec się w nocy nie budzimy ale w dzień to go budzę bo tak spi : )

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my szykujemy sie do domku :) :) jutro mozemy juz isc na spacerek :) alez radocha :)

Tusiaa, marissith, tysiaa93, szara myszka, gezanew, lula.91, d84 lubią tę wiadomość

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczko tak szybko na spacerek ? :) o nieźle. My się kisimy w domu jeszcze tzn na wizyty do lekarza tylko wychodzimy :)
    A jak się czujesz ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 11:16

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d84 - moja położna mówi, że Avent jest najlepszy, więc może spróbuj z nimi?

Mi też marzy się już spacer, ale u nas pogoda lipna - ciągle pada i mokro, więc będziemy czekać na słońce...

d84 lubi tę wiadomość

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D, ja mialam aventu i super są,mieciutkie. Ale juz w domu to co drugie karmienie uzywalam bo najlepiej sitki wyciagnie dziecko. A nakladki sa pomocne ale ja odstawilam i Jagoda sie nauczyla ssac samego cycka. Tak naprawde to natura stworzyla nas tak ze kazda moze karmic (chodzi mi o budowe) jednej przyjdzie to latwiej innej trudniej ale kazda:)
    A jak ilosc mleka??? Ja tam mysle ze chodzi o sciaganie. Moja mama pojechala, ja siedze na tykku i noemalnie juz mam jak moalam. Jak scigala to laktacja galopowala az uderzenia goraca mialm.
    Tez tak macie ze jak dziecko placze to Wam kapie z cyckow????

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się i My :)

My już w 3 dobie byliśmy na pierwszym spacerku. :)

Wczoraj Mężu po powrocie z pracy zajął się Młodym i 3 godzinki Mamusia sobie pospała. A dzisiaj tylko od rana zmieniamy pampera, karmimy się i dalej śpimy. Właśnie po cycowaniu i Igorek jadł z jednego a z drugiego ciurkiem mleko leciało o_O To normalne?

Dziewczyny po cc mam pytanko. Boli Was przy siusianiu? Bo teraz jak idę sikać na początku jest ok ale już pod koniec zaczyna kłuć tak na dole i nie wiem czy to norma?

No i dzisiaj kończymy tydzień :D

A u Nas nakładki w ogóle się nie sprawdziły. Młodemu nie pasowały. A mam z canpolu i babyono.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 12:21

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi mnie strasznie kuło nawet teraz 4 tyg po czasami coś boli. Na początku to aż bałam się siać bo wiedziałam co mnie czeka:(
    Ja bym z chęcią pospacerować ale mam starszakami w domu chorego wiec się kisimy ale byle do piątku ☺

Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
    córeczka luty 2013, córeczka luty 2016

Moja Wielka Rodzina 2+4+kot
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam tak strasznie sucha skórę wszędzie ze jak dotykam to szelest jak papier. Nawet smarowanie nie wiele pomaga. A twarz i dłonie to jakaś masakra :(

Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
    córeczka luty 2013, córeczka luty 2016

Moja Wielka Rodzina 2+4+kot
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecię ciągle spi :D w końcu siadlam na tylko bez tych szwów, boskie uczucie : D

f2wlj48apsehglf6.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Ci dobrze Myszko. Ja nadal nie siadam boję się i trochę boli jeszcze :(
    A co do mleczka mi nie leci jak karmię czy jak ściągam z jednego. Drugi też suchy .

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi to klocie to obkurczajaca sie macica:-) tez tak mialam,juz przeszlo

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak robicie żeby się uszy nie zaginaly. Mojemu strasznie się jedno zacina nawet opaskę ma i też się zagina :/ normalnie nie mam pomysłu. W czapce to mu za gorąco i zresztą te, macha tak ta głowa ze sie uszy odkrywają i odginaja. Nie da rady za każdym razem przypilnowac tego :/

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy po wizytach. Mały miał pobierane badania że wzg na moją tarczyce i dodatkowo na ulewanie usg brzuszka i też usg głowy. Nie wyszło nic że ma ferluks poprostu się przejada. A co do diety Tuli to już musiałabym powietrzem żyć bo jem tylko wędliny drobiowe jogurow kuz Miałam dość i nie patrzę nawet na nie i jem ciadtka owsiane i biszkopty. Z warzyw to robię piersi gotowane z wloszczyzna i koprem. I to cała moja rozrywka jedzeniowa. No plus herbaty koprowa laktacyjne i tak w kółko plus kompot jabłkowy i wybrykiem jest kostka białej czekolady która nie jest nawet czekolada.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak małemu pobraly krew z ręki że ma cała dłoń sina z paluszkami. Strasznie to wygląda. I wazymy 3970:-D więc dziś ma miesiąc i przybrał 870 g od wagi urodzeniowej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 14:26

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz w domu! Szpital i to rozdzielanie z dzieckiem to najgorsza rzecz jak może być!
    Nawał mi przeszedł, mały w szpitalu ssał już w miarę normalnie, ale pokarmu nie mam dużo. A nakładki to świętość! Po ich założeniu nauczył się ssać! Mam Avent polecam. Juz w szpitalu ssał bez nic a w domu jakoś się denerwował i nie chciał gołego cyca i daje mu przez nakładki. Myślicie, że to jest całkowicie bezpieczne? Bo jak wisi na cycu dłużej to ma od nich odciśnięte na twarzy... A i właśnie wisi i wisi na tym cycu cały czas. Może słabo się najada moim mlekiem? Dać mu sztucznego? Ale przynajmniej nawał minął cycki są w końcu nie głazy, miękkie. :-)
    Czy wiecie jakie są proporcje żeby sobie rozrobić Bebilon na 1 porcję? Na opakowaniu jest podane na cały dzień i trudno mi to Wyliczyć...
    A i od kiedy podawać Wit d a kiedy k? Od którego dnia życia? Od tygodnia chyba Wit. D? Czyli jak dziś kończy 7 dni to już? I jak to robicie? Jakimś zakraplaczem czy jak? A pępka to ja się bardzo boje ruszać, muszę codziennie? Brrrr. Ale Was zasypałam :-)

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri wit D od urodzenia, K od 8 doby. Ja mam takie ampułki twistoff, odrywasz i całość wyciskasz do buziulki dzidzi

Mleko 1 miarka - 30ml wody

Kobietki podajecie dzieciaczkom, albo bedziecie podawać cebion/cebionmulti?

W ogóle dzisiaj miałam ciężką noc i to nie z powodu krzyku, płaczu albo bólu brzuszka... Moje dziecię spało w kawałku 5 godzin, ja pitolę zamiast spać to sprawdzałam czy wszystko z nią w porządku. Całymi dniami i nocami potrafi mi się drzeć, a tu takie coś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 14:49

Kri lubi tę wiadomość

• Tusiaa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri jak bedzies podawać sztuczne to wtedy Wit k nie podajesz dziecku :)

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Tez tak macie ze jak dziecko placze to Wam kapie z cyckow????

Mi kapie jak mały płacze i nie płacze, jak go widzę i nie widzę... czyli non-stop. Wietrzę piersi i muszę siedzieć z pieluchami przy cyckach, bo leje się tak, że mam majtki nawet zalane...

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri ja karmie tylko przez nakladki, tez wczesniej nie ssal a mam jeszcze średnie brodawki. Probowala mi go położna przystawić bez i nawet wyszlo choc bol duuuzo większy, przez nakladki prawie juz nie boli. Ja zostaje przy nakladkach, będzie to jedynie uciążliwe zawsze pamiętać żeby je zabrac ze sobą ale to tyle co nic. Mi położna mówiła ze to nie ma złego wpływu na zgryz ani nic

f2wlj48apsehglf6.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri ja kilka razy dałam swojej Blance na początku sztucznego ale ja miałam mało pokarmu. Od ponad tygodnia dostaje tylko pierś. Była dziś położna i kazała odstawić nabiał jak ja przeżyję bez mleka :-( też mi leci z drugiego jak karmie a dziś aż męża oblalam tak sikalo jak chciałam mała przystawic i zajęłam stanik.

201602111680.png
‹‹ 1531 1532 1533 1534 1535 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ