X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia_wop wrote:
    Dziewczyny po cc - pytaliście lekarza kiedy mozna ćwiczyć najszybciej? Byłam dzis ma kontroli, ale mi tylko ciśnienie podniósł, a juz nie wspomnę ile kasy wziął za wizytę bez usg, ze mam nerwa az do tej pory, a przez to wszystko zapomniałam zapytać o to... :(

Ja jeszcze nie byłam u lekarza, ale z tego co słyszałam to tak najwcześniej po 3 miesiącach i niezbyt mocno, a już bardziej można po 6 miesiącach. W zasadzie nie będę o to pytać, bo mi ćwiczenia niepotrzebne - może któraś z dziewczyn wie więcej. :)

P.S. Dopiero zobaczyłam, że Tuli też tak napisała, więc skoro mamy te same informacje, to prawdopodobnie są prawdziwe. :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2016, 09:11

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuli - mój Jaś będzie miał miesiąc za 2 dni, czyli mogę się wypowiedzieć? :P Mały ma czkawkę bardzo często - najczęściej po jedzeniu i podczas przewijania.

tulipanna lubi tę wiadomość

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moje dziecko spało dzisiaj niestety że mną, czuje sie jeszcze bardziej niewyspana przez to, ale w sumie to była moja wina. Po pierwszym nocnym karmieniu strasznie wierzgał nożkami w łóżeczku i nie chciał spać wiec uznałam ze wezmę go i położę na sobie i dam mu do ssania moj palec, w momencie sie uspokoił ale ja tez musiałam szybko zasnąć i tak razem spaliśmy do następnego karmienia a mi ręce zdrętwiały trzymając go na sobie. Kolejne karmienie było krótkie i jak zaczął w łóżeczku ssać palce to uznałam ze go dokarmia w łożku i znowu zasnęłam. Mnie podobńo nawet maz budził i mówił że dziecko juz śpi i mozna go odłożyć, ja nawet tego nie pamietam. Tez jesteście takie nieprzytomne w nocy?

Tuli moj ma czkawkę najcześciej jak sobie nie odbije, a w sumie jak odbije to tez sie zdarza, ale ta czkawka jest po karmieniu

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Pytanie do Mam starszakow z forum,takich miesiecznych i wyzej: czy Wasze dziecioliny maja czesto czkawke???Jagodzie po jedzeniu sie odbije (zaczelo jej sie ladnie odbijac),czasem tez uleje troche a po godzinie jest czkawka.. Najpierw taki jakby spiew jakby ja czkalo do ulania a potem czkawka..i nie ulewa..
    Ja nie jestem mamą starszaka ... ale zaobserwowałam 2 razy ze jak mała uleje i połknie ulane mleko to wtedy jest czkawka.
    Ale taka teoria by się zgadzała i u Ciebie bo skoro po czkawce nie ulewa to znaczy ze konsumuje to ponownie.
    A co do zmiany pieluchy zmieniam ja w trakcie karmienia albo przed nim. Aby nie tarmosić dzieciaka bo później rzyga...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2016, 09:34

• e-ness Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :)

Nocka średnia bo mała ma zapchany nosek i wybudzała się , był pediatra u nas na szczęscie ten kaszel to efekt spływającej po gardle wydzieliny a nie infekcja gardła.

Teraz odsypia a ja mam chwilke dla siebie bo wczoraj to tylko mamusia, nawet płakała z takim żalem jak ją odkładałam ze mi serce pękało.

Musimy się kurować bo za tydz chcemy jechać na ferie świąteczne na Mazury,

Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
    córeczka luty 2013, córeczka luty 2016

Moja Wielka Rodzina 2+4+kot
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antykoncepcja w minimpigułce niestety ma to do siebie ze plamienia przy niej to mam wrażenie podstawa :(

Ja plamiłam na przemian z krwawieniem przez 4 miesiące po czym się poddałam bo nie dość ze z sexu nici to jeszcze wiecznie z podpachą . brrrrr

Teraz nie wiem co zrobić , pewnie będę je łykała licząc na szczęście ze tym razem będę należa do tych szczęśliwców co w ogóle nie odczują jej skutków.
    Poki co jeszcze plamie po cc i tez mi się to nie podoba :(

• e-ness Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuli u nas czkawka jest efektem właśnie " nie - ulania" tzn chce jej się odbic ale jak treśc się cofnie do żąłodka to pojawia się czkawka. tak ma od urodzenia z tym ze teraz trochę rzadziej

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuli ma po jedzeniu i tak jak u Ciebie że po czasie ale nie za każdym razem.

Ta maść z tej promocji Wczoraj rano złożyłam z amowienue a dziś już przyszła. Ekspres.
    Powiem że okres po porodzie mniej boli to jeden wielki mit. A leci jeszcze więcej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2016, 10:16

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gorgeous wrote:
    Tuli - mój Jaś będzie miał miesiąc za 2 dni, czyli mogę się wypowiedzieć? :P Mały ma czkawkę bardzo często - najczęściej po jedzeniu i podczas przewijania.
    No tak, wlasnie o takie starszaki mi chodzilo:-)

gorgeous lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mały kupy nie może zrobić i się prezy. To nie kolka bo brzuch miekki piardy idą tylko siedzi dziadostwo. Mydło lekko pimoglo zobaczymy na ile. Wczoraj też caky dzuen krzyczał ale kupa szla. A mbie dodatkowo i głowa od ucha i brzuch id @. Myślałam że nie wytrzymam. A na ucho bić nie mozba. Więc nasmarowalam lekko amolem.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e-ness wrote:
    Antykoncepcja w minimpigułce niestety ma to do siebie ze plamienia przy niej to mam wrażenie podstawa :(

Ja plamiłam na przemian z krwawieniem przez 4 miesiące po czym się poddałam bo nie dość ze z sexu nici to jeszcze wiecznie z podpachą . brrrrr

Teraz nie wiem co zrobić , pewnie będę je łykała licząc na szczęście ze tym razem będę należa do tych szczęśliwców co w ogóle nie odczują jej skutków.
    Poki co jeszcze plamie po cc i tez mi się to nie podoba :(
    Ja zaczynam miec wrazenie ze na tym ma polegac efekt antykoncepcyjny :-) na krwawieniu... Bo to co jest u mnie to plamieniem bym tego nie nazwala.. Jak sikam to nawet kapie.. Czysta zywa krew..skoncze to opakowanie i tez chyba dam spokoj...

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e-ness wrote:
    Tuli u nas czkawka jest efektem właśnie " nie - ulania" tzn chce jej się odbic ale jak treśc się cofnie do żąłodka to pojawia się czkawka. tak ma od urodzenia z tym ze teraz trochę rzadziej
    No tak, czyli to normalne.. U mnie to samo, tylko czasem to godzine po jedzeniu nastepuje..jakby jeszcze chciala ulac ale sie cofnie i czka:)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuli - to jest leżaczek w którym dzieci mogą spać bo rozkłada się całkowicie na płasko i ma twarde podłoże.

http://www.e-mama.pl/galerie/w/wielofunkcyjny-lezaczek_4475.jpg
    dokładnie taki mam.

Dziś mamy pierwszą podróż komunikacją miejską do ortopedy - ciekawe czy da koncert czy będzie spał :P

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Kri Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d84 wrote:
    Kri i działają te gazrurki, płacze dziecko przy tym?
    Nie, przy wkładaniu wybitnie nie płakał. Płakał ogólnie bo brzuch go bolał, czy działają to powiem tak że kopka wyleciała czyli efekt był ale i tak dopiero po gorącej kąpieli przeszło. Jak babka w szpitalu mu zrobiła ale taka zwykłą rurką miękką to od razu przestał beczec. Ale to jak będziesz używac to pamiętaj odsunąć się od pupy bo może wystrzelić. :-)

MamaNieMama lubi tę wiadomość

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruska Ty juz okres?

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dana oj tak w nocy to ja jestem kompletnie nieprzytomna, czasem się przebudzę i rozglądam się dookoła czy mała śpi czy mam ją przy sobie w łóżku :P

Tuli moja też często czka, czasem aż z pół godziny się z tym męczy, dobrze przynajmniej, że ta czkawka nie boli :P

Mam nadzieję, że pierwszy okres dostanę dopiero za jakieś pół roku a nawet i później :D Ostatnio zauważyłam u siebie taki rozciągliwy śluz jak podczas dni płodnych i od razu przypomniały mi się starania o bobaska :)

Słoneczna pogoda dzisiaj :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojemu na czkawke pomaga dać mu się napić z cycka. Od razu przechodzi.
    Kiedy powinna być pierwsza wizyta u ortopedy?bo ja się nie mogę Doczekać na łaskawą wizytę patronazowa z ośrodka...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2016, 11:18

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kontrola bioderek u ortopedy najlepiej w 6 tygodniu.

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri wrote:
    .
    Kiedy powinna być pierwsza wizyta u ortopedy?bo ja się nie mogę Doczekać na łaskawą wizytę patronazowa z ośrodka...

Kri do poradni preluksacyjnej juz dzwon i się umawiają bo może nie być terminów. To nie tak jak u dorosłych ze musisz skierowanie u nich zostawić. Można telefonicznie. Ja umawiamy się 2 dni temu a dzwoniłam do 2 poradni i zajęło to 3 dni zanim ktoś łaskawie odebrał telefon.

A co do wizyty patronażowej to patrzę ze jeszcze lepiej niż u mnie z położną. Ona do mnie zawita dopiero jutro. A lekarką była 4 dni po wypisze ze szpitala

• gorgeous Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    A co do zmiany pieluchy zmieniam ja w trakcie karmienia albo przed nim. Aby nie tarmosić dzieciaka bo później rzyga...

Że tak zapytam... w trakcie karmienia? JAK? :D W sensie, że pomiędzy jednym podaniem piersi a drugim? bo inaczej nie mogę sobie tego wyobrazić :P

Moniaa lubi tę wiadomość

dxom9vvj2dzo2yyb.png
‹‹ 1568 1569 1570 1571 1572 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ