Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Zosia_wop wrote:Dziewczyny po cc - pytaliście lekarza kiedy mozna ćwiczyć najszybciej? Byłam dzis ma kontroli, ale mi tylko ciśnienie podniósł, a juz nie wspomnę ile kasy wziął za wizytę bez usg, ze mam nerwa az do tej pory, a przez to wszystko zapomniałam zapytać o to...
Ja jeszcze nie byłam u lekarza, ale z tego co słyszałam to tak najwcześniej po 3 miesiącach i niezbyt mocno, a już bardziej można po 6 miesiącach. W zasadzie nie będę o to pytać, bo mi ćwiczenia niepotrzebne - może któraś z dziewczyn wie więcej.
P.S. Dopiero zobaczyłam, że Tuli też tak napisała, więc skoro mamy te same informacje, to prawdopodobnie są prawdziwe.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2016, 09:11
-
A moje dziecko spało dzisiaj niestety że mną, czuje sie jeszcze bardziej niewyspana przez to, ale w sumie to była moja wina. Po pierwszym nocnym karmieniu strasznie wierzgał nożkami w łóżeczku i nie chciał spać wiec uznałam ze wezmę go i położę na sobie i dam mu do ssania moj palec, w momencie sie uspokoił ale ja tez musiałam szybko zasnąć i tak razem spaliśmy do następnego karmienia a mi ręce zdrętwiały trzymając go na sobie. Kolejne karmienie było krótkie i jak zaczął w łóżeczku ssać palce to uznałam ze go dokarmia w łożku i znowu zasnęłam. Mnie podobńo nawet maz budził i mówił że dziecko juz śpi i mozna go odłożyć, ja nawet tego nie pamietam. Tez jesteście takie nieprzytomne w nocy?
Tuli moj ma czkawkę najcześciej jak sobie nie odbije, a w sumie jak odbije to tez sie zdarza, ale ta czkawka jest po karmieniu
-
tulipanna wrote:Pytanie do Mam starszakow z forum,takich miesiecznych i wyzej: czy Wasze dziecioliny maja czesto czkawke???Jagodzie po jedzeniu sie odbije (zaczelo jej sie ladnie odbijac),czasem tez uleje troche a po godzinie jest czkawka.. Najpierw taki jakby spiew jakby ja czkalo do ulania a potem czkawka..i nie ulewa..
Ale taka teoria by się zgadzała i u Ciebie bo skoro po czkawce nie ulewa to znaczy ze konsumuje to ponownie.
A co do zmiany pieluchy zmieniam ja w trakcie karmienia albo przed nim. Aby nie tarmosić dzieciaka bo później rzyga...Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2016, 09:34
-
Witam się i ja
Nocka średnia bo mała ma zapchany nosek i wybudzała się , był pediatra u nas na szczęscie ten kaszel to efekt spływającej po gardle wydzieliny a nie infekcja gardła.
Teraz odsypia a ja mam chwilke dla siebie bo wczoraj to tylko mamusia, nawet płakała z takim żalem jak ją odkładałam ze mi serce pękało.
Musimy się kurować bo za tydz chcemy jechać na ferie świąteczne na Mazury,Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
córeczka luty 2013, córeczka luty 2016
Moja Wielka Rodzina 2+4+kot -
Antykoncepcja w minimpigułce niestety ma to do siebie ze plamienia przy niej to mam wrażenie podstawa
Ja plamiłam na przemian z krwawieniem przez 4 miesiące po czym się poddałam bo nie dość ze z sexu nici to jeszcze wiecznie z podpachą . brrrrr
Teraz nie wiem co zrobić , pewnie będę je łykała licząc na szczęście ze tym razem będę należa do tych szczęśliwców co w ogóle nie odczują jej skutków.
Poki co jeszcze plamie po cc i tez mi się to nie podobaCóreczka lipiec 2007, synek luty 2009,
Tuli u nas czkawka jest efektem właśnie " nie - ulania" tzn chce jej się odbic ale jak treśc się cofnie do żąłodka to pojawia się czkawka. tak ma od urodzenia z tym ze teraz trochę rzadziej
tulipanna lubi tę wiadomość
Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
Tuli ma po jedzeniu i tak jak u Ciebie że po czasie ale nie za każdym razem.
Ta maść z tej promocji Wczoraj rano złożyłam z amowienue a dziś już przyszła. Ekspres.
Powiem że okres po porodzie mniej boli to jeden wielki mit. A leci jeszcze więcej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2016, 10:16
-
Mały kupy nie może zrobić i się prezy. To nie kolka bo brzuch miekki piardy idą tylko siedzi dziadostwo. Mydło lekko pimoglo zobaczymy na ile. Wczoraj też caky dzuen krzyczał ale kupa szla. A mbie dodatkowo i głowa od ucha i brzuch id @. Myślałam że nie wytrzymam. A na ucho bić nie mozba. Więc nasmarowalam lekko amolem.
-
e-ness wrote:Antykoncepcja w minimpigułce niestety ma to do siebie ze plamienia przy niej to mam wrażenie podstawa
Ja plamiłam na przemian z krwawieniem przez 4 miesiące po czym się poddałam bo nie dość ze z sexu nici to jeszcze wiecznie z podpachą . brrrrr
Teraz nie wiem co zrobić , pewnie będę je łykała licząc na szczęście ze tym razem będę należa do tych szczęśliwców co w ogóle nie odczują jej skutków.
Poki co jeszcze plamie po cc i tez mi się to nie podobana krwawieniu... Bo to co jest u mnie to plamieniem bym tego nie nazwala.. Jak sikam to nawet kapie.. Czysta zywa krew..skoncze to opakowanie i tez chyba dam spokoj...
-
e-ness wrote:Tuli u nas czkawka jest efektem właśnie " nie - ulania" tzn chce jej się odbic ale jak treśc się cofnie do żąłodka to pojawia się czkawka. tak ma od urodzenia z tym ze teraz trochę rzadziej
-
Tuli - to jest leżaczek w którym dzieci mogą spać bo rozkłada się całkowicie na płasko i ma twarde podłoże.
http://www.e-mama.pl/galerie/w/wielofunkcyjny-lezaczek_4475.jpg
dokładnie taki mam.
Dziś mamy pierwszą podróż komunikacją miejską do ortopedy - ciekawe czy da koncert czy będzie spał17/2/2016 B
11/3/2018 I -
d84 wrote:Kri i działają te gazrurki, płacze dziecko przy tym?
MamaNieMama lubi tę wiadomość
-
Dana oj tak w nocy to ja jestem kompletnie nieprzytomna, czasem się przebudzę i rozglądam się dookoła czy mała śpi czy mam ją przy sobie w łóżku
Tuli moja też często czka, czasem aż z pół godziny się z tym męczy, dobrze przynajmniej, że ta czkawka nie boli
Mam nadzieję, że pierwszy okres dostanę dopiero za jakieś pół roku a nawet i późniejOstatnio zauważyłam u siebie taki rozciągliwy śluz jak podczas dni płodnych i od razu przypomniały mi się starania o bobaska
Słoneczna pogoda dzisiaj -
Mojemu na czkawke pomaga dać mu się napić z cycka. Od razu przechodzi.
Kiedy powinna być pierwsza wizyta u ortopedy?bo ja się nie mogę Doczekać na łaskawą wizytę patronazowa z ośrodka...Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2016, 11:18
tulipanna lubi tę wiadomość
-
Kri wrote:.
Kiedy powinna być pierwsza wizyta u ortopedy?bo ja się nie mogę Doczekać na łaskawą wizytę patronazowa z ośrodka...
Kri do poradni preluksacyjnej juz dzwon i się umawiają bo może nie być terminów. To nie tak jak u dorosłych ze musisz skierowanie u nich zostawić. Można telefonicznie. Ja umawiamy się 2 dni temu a dzwoniłam do 2 poradni i zajęło to 3 dni zanim ktoś łaskawie odebrał telefon.
A co do wizyty patronażowej to patrzę ze jeszcze lepiej niż u mnie z położną. Ona do mnie zawita dopiero jutro. A lekarką była 4 dni po wypisze ze szpitala -
Moniaa wrote:A co do zmiany pieluchy zmieniam ja w trakcie karmienia albo przed nim. Aby nie tarmosić dzieciaka bo później rzyga...
Że tak zapytam... w trakcie karmienia? JAK?W sensie, że pomiędzy jednym podaniem piersi a drugim? bo inaczej nie mogę sobie tego wyobrazić
Moniaa lubi tę wiadomość