X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No- potrzymalam ją troche bez cyca przed kapiela,troche pokrzyczala,troche reke pocmokala,nie palec a cala pięsc!I uspokoil ja odkurzacz:) a potem kapiel to zawsze jest spokojna i cyc- i padla:) bo i spac nie chciala dzis prawie wcale :/

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My rano byliśmy u lekarza. Osłuchowo czysto. Na szczęście. A to charczenie to ta sapka. Ale strachu trochę było bo tatusia dziś kompletnie rozłożyło a i ja jakoś niewyraźnie się czuję. A na kolkę to samo co do tej pory. Delicol + symetykon. Ale od dziś dajemy bobotic forte i Małemu strasznie smakuje :D Daję na smoczek i nie może przestać ciamkać :)

Nocka była trochę marudna a i wciągu dnia nie za bardzo pospał bo wpadł brat z bratanicą i Młoda strasznie zazdrosna o Igora co chwilę go budziła. :/ Teraz już marudzimy ale czekamy na Tatę co by kąpiel zaliczyć.

U nas na bioderka idziemy w 5 tyg ale nie wiem czy to usg czy konsultacja. Dowiem się jak pójdę. No i niestety moje dziecię odmawia leżenia w leżaczku :/

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja dzis po kontroli bioderek. Zuza musi nosic szelki bo ma dysplazje bider obustronna.
    Ponoc najgorsze sa pierwsze dwa dni.
    Szelki zakupione i zalozone.
    To teraz oprocz kolek mamy jeszcze to... :/

Na razie mala spi bo od 15 nie spala z wrazenia po wizycie.

• dana222 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mńie zalecają wizytę u ortopedy w 6 tygodniu, pomimo ze maz załatwił skierowanie zaraz jak przyszliśmy z szpitala, to i tak nigdzie nie dostał sie zeby zaliczyć to na NFZ, muszę iść prywatnie, ale zmobilizowało mnie to do załatwienia karty z opieka medyczna z mojej pracy, mam ja na rok za darmo dla dziecka.

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko, widzę że nie jestem sama. Nic prawie w dzień nie spał i dalej marudzi. Chyba taki dzień...

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• dana222 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko przed chwila tak sie darlo, jakbym głodziła przynajmniej tydzien, gdybym miszkala w bloku, to pół byłoby obudzone, a co robi moj maz ktory śpi obok w łożku, dalej chrapie i nic nie słyszy

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gezanew a widzialas jakies objawy???Chodzi mi o to czy to widac ze cos jest nie tak? Czy to tylko w usg widac?

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli jest cos nie tak to widac to na udach. Chodzi o ilosc faldek na udach. U zuzy na jednej nozce sa trzy faldki a na drugiej juz tylko jedna.

Natomias na usg juz bylo widac ze cos jest nie tak. Prawdopodobnie wada powstala jeszcze w brzuszku gdy mala byla ustawiona posladkowo pod koniec ciazy okolo poltora miesiaca. Obrucila mi sie dopiero w 38 tygodniu - tydzien przed porodem.

Dodatkowo nie wiedzialam ze mala ma problem i czesto ja kladlam na boczku. A przy tej wadzie nie jest to wskazane.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 08:56

• e-ness Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to jestem chyba z innej bajki :))

1. Uwielbiam nosic moje dziecko, nosić przytulać , przytulać nosić.
    Uwielbiam mieć ją na rekach i patrzeć jak ufnie na mnie spogląda mówić " Mamo dziekuje ze moge być blisko Ciebie" .
    Zadziwiajace jest to ze gdy mała płacze , wystarczy że się zbliżam ona już wie ze za chwilke ja przytule i wszystko będzie ok.

2. Spanie z dzieckiem to dla mnie nieodłączny element macierzyństwa:)
    Jeszcze w szpitalu zastanawiałam się jak uda mie się "pogodzić" 3 latke wpadająca do nas nad ranem do lózka i noworodka?
    Ułozyło się samo, starsza sama wie że musi się kłaść obok taty a nie tam gdzie jest Klara.

3.Kolki? Mam na nie własna teorie poparta doświadczeniem :)
    Im jestem spokojniejsza i zadowolona, im bardziej ciesze się z tych wspólnych chwil z małą i staram się wsłuchiwać w jej potrzeby a nie oczekiwać z ekazdego dnia będzie idealnie spała, jadła zrobi 2 lub 3 kupki, a ja umalowana i zorganizowana z zegarkiem w reku, tym Klara jest spokojniejsza.

Jesłi mamy wariacki dzień i w domu czuc poddenerwowanie od razu pojawia się "kolka" .
    Dla mnie stam spychiczny maluszka jest nierozerwalnie związany z jego układem trawiennym.

Przy pierwszym maluchu nawet wysikać nie miałm się kiedy bo oczekiwałam ze będzie "idealnie" tak jak w książkach. Teraz tez sa chwile że jest ciężko ale już nie odczuwam złości jak wszystko jest pod górke.
    Kiedyś w stawałam rano i zastanawiałam się jak to będzie ( czyt. znów będzie płacz i nezwy. ) a teraz kłade się spać i mówie sobie "o ale dzisiaj było fajnie - jak amiła niespodzianka"

Nie oczekuje i nie zakładam - dziecko nie da się zaporogramować :)
    My tez mamy lepsze i gorsze dni , a co dopiero taki Okruszek.

Głowa do góry dziewczyny.
    Nie wiem czy najgorsze sa 3 pierwsze miesiące , bo z punktu widzenia matki 4 dzieci uważam ze prawdziwe problemy dopiero przed nami ;D

Miłego dnia i dużo optymizmu życze :)

vayn, dana222, marissith, gezanew, Kri, L, Biedroneczka29 lubią tę wiadomość

Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
    córeczka luty 2013, córeczka luty 2016

Moja Wielka Rodzina 2+4+kot
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E-ness zgadzam się w całej rozciągłości. Czas tak szybko leci, że to jedyny moment żeby nosić i przytulać do woli :)

e-ness lubi tę wiadomość

• Kri Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie noszenia - nosicie w chuście albo nosidelku? Bo ja mam jedno i drugie ale gdzieś wyczytałam ze maluszków nie powinno się nosić pionowo.

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri wrote:
    Odnośnie noszenia - nosicie w chuście albo nosidelku? Bo ja mam jedno i drugie ale gdzieś wyczytałam ze maluszków nie powinno się nosić pionowo.
    Kri noszę w chuście :) Mała uwielbia, szybko się uspokaja i zasypia. Można nosić maluszki ale najbezpieczniejsza na początek jest kieszonka i kangurek. My się nosimy w kieszonce.

e-ness lubi tę wiadomość

• e-ness Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri dziecko noszone w chuście czy w nosidle ergonomicznym nie jest w pozycji pionowej tylko embrionalnej :)

Ja nosze w chuście póki co elastycznej Tuli, później zamienie na na tkana Storczyka na przemian z nosidłem :) Już czekają na kolejnego maluszka w szafie :)

• natalica06 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się boję nosić w tych chustach, jak byłam w ciąży ciągle obijalam o coś brzuch albo o szafkę albo o stół itd. Teraz się boję że byłoby to samo z dzieckiem :-/ Blanka tez wczoraj od 17 była maruda zasnęła dopiero o 21 razem ze mną :-) w sumie to nic jej nie było raczej tylko tak sobie poplakiwala, pomogło jak się położyłam z nią na łóżku i tak mocno przytuliłam. Wczoraj u nas tatuś miał chrzest bojowy jakoś tak trzymał mała ze jej siku z pieluchy wyleciało, może za słabo jej zapielam i obsikala mu całą koszulkę :-) :-) poza tym moja panna wyrosła z rozmiaru 56 :-) jak te nasze szkraba rosną minęło dopiero 5 tygodni a ona się tak bardzo zmieniła, leży my sobie od kilku dni rano i "gadamy" a ona słucha jak zaczarowana aż ślina jej cieknie po buzi, ciągle się śmieje i tak "spiewa" jak taki ptaszek :-) co rano zakochuje się w niej od nowa :-)

201602111680.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja niestety Igusia nie noszę bo mi kręgosłup wysiadł a w chuście na razie mu się nie podoba. A może źle ją wiążę. Macie jakieś poradniki na ten temat? Za to uwielbiamy się przytulać :D Mały czuje się bezpiecznie leżąc na naszych klatkach piersiowych. I w zasadzie tylko tak śpi spokojnie. Czasami jak chcę coś zrobić to odkładam go takiego śpiącego i włączam szumisia z biciem serca i śpi sobie ale i tak z rodzicami najlepiej :) Miałam inny plan ale jak Igorek się pojawił to okręcił Nas w okół siebie.

Nasz Synek wczoraj też patrzył na mnie i się uśmiechał i mogłabym dać sobie rękę uciąć, że to był świadomy uśmiech :) A po jedzonku jak go biorę do odbijania to tak wzdycha z zadowolenia. I czasami udaje mu się wydać takie pojedyncze dźwięki typu: "oooo", "uuuu" :)

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Magdalena87 Ekspertka

Wysłany: 18 marca 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny;) mam pytanie na temat kupek....mój synek ma 4 tyg i robi kupki smierdziuszki czy wasze malenstwa też robia kupole o intensywnym nieprzyjemnym zapachu?? Smierdzaca sprawa hehehe

6bf940ceba.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda u nas to samo :) Ale maja odpowiedni kolor i konsystencję :P więc myślę, że to norma :)

Magdalena87 lubi tę wiadomość

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas lekko czuc,ale nie jest to jakies nieprzyjemne.
    E-Ness, zgadzam sie w 100%! Co do chusty to ja juz niwilam ze boje sie o te bioderka, pisza zr to trzeba umiec chodzi o odwiedzenie bioderek i ulozenie miednicy. Ja nie umiem,boje sie ze krzywde zrobie na lata. Pozyczylamnosidlo Tule zobacze jak sie sprawuje i kupie jak bedzie ok.
    E-Ness! Pisalas ze bralas minipigulke.. Myslis ze jest sens to brac jak ja 5 dzien mega krwawie??? To nie plamienie-mowie od razu. Niby w ulotce pisza i o tym i napisali zeby dalej brac ale to wyglada gorzej niz u mnie @ przed ciaza..

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuli z tymi tabletkami to sprawa indywidualna ☺
    Ja dam im jeszcze jedna szanse i zobaczę jak tym razem bedzie

tulipanna lubi tę wiadomość

• Mila920 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś

Mój mały przystojniak z pierwszą laską w łóżku ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2016, 14:24

Lexi150, tysiaa93, tulipanna, vayn, Tusiaa, e-ness, Biedroneczka29, marissith, gorgeous, dana222, Moniaa, d84, Kri, lula.91, niecierpliwa_92 lubią tę wiadomość

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
‹‹ 1570 1571 1572 1573 1574 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ