Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Chyba tylko ja nie widzę nic ekscytujacego w chrzcinach. Gdyby ode mnie tylko zależało to bym nie chrzcila. I tak będzie cyrk pewnie bo ślubu kościelnego nie mamy tyljo cywilny i będzie problemów szukał ale to tylko kwestia ceny jest
tulipanna lubi tę wiadomość
-
To chyba pozycja ok jak piszecie ze poł siedząca poł leżąca mi sie jakos zdawało ze powinna bardziej na leżąco byc ale moze sie mylę.
Lexi póki co nie kupiłam tego leżaczka bo kupiłam bujaczek ktory sie buja lecą melodyjki itp i jak narazie malutka nie lubi w nim leżeć wiec narazie leżaczek poszedł w zapomnienie,narazie nie ma sensu kupowac moze jak podrośnie troszke to wtedy. -
Bruśka wrote:Chyba tylko ja nie widzę nic ekscytujacego w chrzcinach. Gdyby ode mnie tylko zależało to bym nie chrzcila. I tak będzie cyrk pewnie bo ślubu kościelnego nie mamy tyljo cywilny i będzie problemów szukał ale to tylko kwestia ceny jest
A chrzciny też będą głównie dlatego, że dziadkowie nalegają.
Bruśka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, nosidła bez względu na to co opowiada producent są dla dzieci samodzielnie siadajacych. W chuście dziecko ma pozycję dokładnie taką jakby leżało na brzuszku dlatego można jej używać od urodzenia i żadne nosidło a nie daj Boże wisiadło nie zapewni takiej pozycji dziecku a jeśli ktoś pisze ze nosidło jest od urodzenia to jest to zwykły chwyt marketingowy nawet z jakąś niby wkładką dla noworodka. Polecam rozmowę z doradcą od noszenia lub właśnie fizjoterapeutą. Tule są super ale dla starszych dzieci.
marissith, e-ness lubią tę wiadomość
-
Ja będę chrzcila w 3 sobotę kwietnia. Myślałam w marcu ale chrzestna Michała miała termin na 10 marca a w końcu urodziła 18, ja mam ślub kościelny, wiec nie ma problemu, ale moja kolezanka nie ma żadnego ślubu i ksiądz jej powiedział ze udziałi chrztu ale nie w terminie kiedy sa normalnie chrzty tylko jej zrobi osobno, bo ńie bedzie miała razem z małżeństwami. Ten ksiądz oszalał.
-
Mamuśka wczoraj miała wychodne i pojechała z przyjaciółką na zakupy, wyjątkowo kupiłam coś dla siebie a nie dla córy
Przydał mi się taki wypad, naladowalam akumulatory na aktualny tydzień
My chcemy chrzic jakoś w czerwcu / lipcu, nie spieszy nam się. A ślubu wcale nie mamy więc też się ksiezulek nagada, ale jak już zostało tu wspomniane wszystko jest kwestią ceny...
No i witam się już WIOSENNIE -
Bruśka wrote:Chyba tylko ja nie widzę nic ekscytujacego w chrzcinach. Gdyby ode mnie tylko zależało to bym nie chrzcila. I tak będzie cyrk pewnie bo ślubu kościelnego nie mamy tyljo cywilny i będzie problemów szukał ale to tylko kwestia ceny jest
-
Mila920 wrote:Pytanko do dziewczyn, które mają elektryczne laktatory, jakie posiadacie i czy jestescie zadowolone? Bo ten ręczny to ja sobie mogę.. ta pompeczke w d wsadzić.. gdyby dziecko nie spało w pokoju wylądował by na ścianie
Ja mam canpol i jestem mega zadowolona nie drogi a dobry
Nasz kochany Olus -
nick nieaktualnyGdyby kościół był bliżej to Pola byłaby już ochrzczona - taka tradycja u mnie w regionie. Aczkolwiek mieszkamy na mazowszu i tutaj mamy w 'pobliżu' 2 parafie jedna w wawie 40km, druga do której należymy 60km od nas. Robimy chrzciny w czerwcu razem z naszą 2 rocznicą ślubu. U nas księża jakoś bardziej liberalni, pewnie dlatego że sami żonaci i dzieciaci.
Ja mam z canpola elektryka za 150zł, nie mam porównania z innimo niestety. Z jednej piersi ściągałam ok 20-30 min, uratował mi dupę jak miałam cyce do krwi pogryzione. -
Kri wrote:D 84 ja się chyba będę decydować na ta 5 w 1 pentaxim bodajże. Mocno odradzają te 6w 1 z kim rozmawiam. Ale u mnie szczepienie w 8 tyg dopiero.
Biedroneczka - ja mam Kiddy fotelik i też tylko raz używaliśmy jak narazie wiec się jeszcze nie przejrzałam mu dokładnie
Lexi mój w chuście uwielbia od razu usypia. Mam też nosidełko babybjorn ono jest od 3,5 kg wagi. Niby można nosić, pozycja w chuście jakby bliżej Ciebie dziecko, takie bardziej przyciśnięte. w sumie jakby nosidełko to nie było dla niemowląt to by tego nie pisali.ogolnie porządnie wykonane koszt 300 zł.
Pytanko do dzieciolin które były żółte - powtarzaliscie badania bilirubiny po wyjściu ze szpitala?
My powtarzalismy bo małemu mało schodzilo. Okazało się że jest 6,2 i zaraz badania dodatkowe. W moczu bakterie i mamy antybiotyk i skierowanie na usg brzuszka. Po antybiotyku zielona kupa trzeci dzień i kurde dziś znów lekarz. Mi powiedziano że jeśli mało spada to czasami na dwa dni odstawia się cycka i karmi mm wtedy w ciągu dwóch dni niby odwołać się dziecko. U nas najprawdopodobniej przez tą infekcje jest żółty dalej.
My po chrzcie w sobotę mały aniołek przez całą mszę i potem poczestuneczek. My mamy tylko cywilny ale i księdza zajebistego więc się nie nasluchalam.
Nasz maluszek dziś kończy 6 tygodni i waga wskazuje 6 kg i jest tylko na cycku. A ja się dziwię że kręgosłup mi siadaWiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2016, 08:00
Nasz kochany Olus -
nick nieaktualnyHej. My planujemy chrzciny na 2.05.
U sad hardkorowo. Mala nie chce sie przyzwyczaic do tych szelek. Juz sama nie wiem co robic. Mala jak ma okresy aktywnosci to batdzo marudzi. Dodatkowo od 4dni nie bylo kupy. Podejzewam ze to tez moze wplywac na jej samopoczucie.
-
Mila920 wrote:Pytanko do dziewczyn, które mają elektryczne laktatory, jakie posiadacie i czy jestescie zadowolone? Bo ten ręczny to ja sobie mogę.. ta pompeczke w d wsadzić.. gdyby dziecko nie spało w pokoju wylądował by na ścianie
-
Madzia dzicecko na piersi może być żółte nawet 3 miesiące
Nasza tez jeszcze zółta ale nic już z tym nie robie bo łądnie przybiera i fajnie się rozwija:)Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
córeczka luty 2013, córeczka luty 2016
Moja Wielka Rodzina 2+4+kot -
Genezaew nasz mały brzuch ma miekki a jupy zrobić nie mógł bo karmie go piersią i mm. Wczoraj sukces tylko raz dostał mm. Brawo ja! Ale wracając takiego fizia dostał więc stary sposób dziś termometr nasmaruj oliwka i koniuszek wsadz wiadomo gdzie. Zatocz lekkie kółko i gwarantuje ze coś wyjdzie. Ja od razu musiałam iść się wykąpać. Cały podkład do wymiany. Mały od razu inny. A to działa jak te rurki co dziewczyny wklejaly.
-
Kolejna cyferka mi wskoczyła na liczniku:)
Ciacho i kawusia dla Was , częstujcie się
vayn, dana222, tulipanna, tysiaa93, d84, Kri, Moniaa lubią tę wiadomość
Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
Bruśka wrote:Genezaew nasz mały brzuch ma miekki a jupy zrobić nie mógł bo karmie go piersią i mm. Wczoraj sukces tylko raz dostał mm
. Brawo ja! Ale wracając takiego fizia dostał więc stary sposób dziś termometr nasmaruj oliwka i koniuszek wsadz wiadomo gdzie. Zatocz lekkie kółko i gwarantuje ze coś wyjdzie. Ja od razu musiałam iść się wykąpać. Cały podkład do wymiany. Mały od razu inny. A to działa jak te rurki co dziewczyny wklejaly.
Dziewczyny ale tej metody nie można stosować za często bo niestety rozleniwia dziecie a raczej jego jelitka. Tak samo jak czopki.
A to że boli brzuszek przed kupka to naturalne. moja 3 latka do dziś za każdym razem jak chce jej się kupke to najpierw mówi ze ja brzuch boli.
Przebadana wzdłuż i w szerz, pediatra mówi ze to naturalne i mam nie szukac choroby.
Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
nick nieaktualny