Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Mari większość jest właśnie dla większych maluszków ale to ponoć można od urodzenia bo dzieciątko jest w nim w pozycji żabki. Na razie nie widzę innego rozwiązania
popytam jeszcze położnej i może poczekam do wizyty u ortopedy.
-
nick nieaktualny
-
Na stronie babytula.pl pisze, ze mozna dokupić do nosidełka wkładkę dla niemowlaka i wtedy mozna używać dla dziecko od 3,5kg. Tez sie nad nim zastanawiam, jakby był troche tańszy to bym sie nie zastanawiała tyle, ale właśnie nie wiadomo czy dziecku sie spodoba i chće jeszcze zapytać ortopedę jak będę na kontroli bioderek
-
Hej,
A my już po chrzcinachMała przespała całą msze na szczescie, nawet przy polewaniu główki się nie wierciła.
U nas drugi dzień mała prawie w ogóle nie spi w ciagu dnia...jakby chiała zasnąc ale nie może okropnie sie denerwujetysiaa93 lubi tę wiadomość
-
O Marsupi wyczytylam tyle, że jest idealne dla noworodków i małych niemowląt do 6 miesiąca. Ale wszystko zależy od wagi. Maluszek musi mieć minimum 3,5 kg. Iguś ma już na bank powyżej 4. Ehh tyle opinii i komu ufać. Muszę w każdym razie znaleźć jakieś rozwiązanie.
Tak poza tym jak wasze kregoslupy? Ja mam wrażenie, że dalej nie powrócił do stanu przed ciążą w sensie środka ciężkości. Czasem nawet mam problem żeby podnieść Małego bo mam wrażenie że zaraz pęknie. -
Kri dobrze pamietam to Ty masz tez fotelik cybex??? Mam wrażenie ze dziecko jakos w nim jest mało w pozycji leżącej bardziej na siedząco jak to u Was wyglada?? Ta dodatkowa "wkładkę"wkładasz pod plecki??
Szumis-u mnie corka nie zwraca na niego uwagi ja jestem lepsza szumama
L lubi tę wiadomość
-
Biedroneczko ja mam cybexa ale jechaliśmy w nim póki co tylko 1 raz ze szpitala i nie jestem pewna czy bejbika dobrze zapieliśmy w nim. Z tego co pamiętam to był w nim w takiej pozycji jak dzieci w innych fotelikach tzn pół na pół leżąco siedziąca. Nie wiele pomogłam, nie umiem tego inaczej opisać.
Czytam i czytam o tych szczepieniach bo zbliża się ten dzień wielkimi krokami i jestem tym przerażona ile qwa powikłań może być itp. Dalej nie umiem się zdecydować jakimi szczepić ;/17/2/2016 B
11/3/2018 I -
D 84 ja się chyba będę decydować na ta 5 w 1 pentaxim bodajże. Mocno odradzają te 6w 1 z kim rozmawiam. Ale u mnie szczepienie w 8 tyg dopiero.
Biedroneczka - ja mam Kiddy fotelik i też tylko raz używaliśmy jak narazie wiec się jeszcze nie przejrzałam mu dokładnie
Lexi mój w chuście uwielbia od razu usypia. Mam też nosidełko babybjorn ono jest od 3,5 kg wagi. Niby można nosić, pozycja w chuście jakby bliżej Ciebie dziecko, takie bardziej przyciśnięte. w sumie jakby nosidełko to nie było dla niemowląt to by tego nie pisali.ogolnie porządnie wykonane koszt 300 zł.
Pytanko do dzieciolin które były żółte - powtarzaliscie badania bilirubiny po wyjściu ze szpitala?
-
Nasz Mały zrobił się żółty po wyjściu ze szpitala ale po dwóch czy trzech dniach zeszło. A Wojtuś dalej żółty? Jak je, przybiera na wadze i siusia to wszystko powinno być ok.
Kri a jakie wiązanie w chuście stosujesz? -
Kri my nie powtarzaliśmy. Ale po małej widać było jej spadek, poza tym była u nas położna środowiskowa jeszcze w drugim tygodniu i mówiła, że jest dobrze.
Lexi szybko robiliśmy ale u nas raczej wcześniej te dzieciaczki się chrzci. A powiem wam , że jakoś tak lepiej się czuje wiedząc , że mała już ochrzczona jest -
Żółte ma jeszcze oczka i buzię trochę ja widzę, że dużo mniej niż w szpitalu było. Lekarz jak był to kazał zrobić kontrolnie. Ale kurcze ja nie chce go ciągnąć po jakiś szpitalach jak on jeszcze nie szczepiony... Wymyśla coś... Dziecko normalnie je, przybiera, kupki i siku w normie.
Lexi wiązanie na kieszonkę.
Pępek odpadł! Jupi! ( trochę mu pomogliśmy;-)
d84, Lexi150 lubią tę wiadomość
-
Wróciliśmy właśnie od moich rodziców
Klarcia po 2 dniach bez snu właśnie padła jak mucha, starszaki pod okiem taty a ja "zmywam"z siebie cała wyprawę relaksujące się w kąpieli.
Podróż super. Mała przespala w obie strony po 1,5 godz. wreszcie trafił mi się egzemplarz co nie ma czujnika wrażliwego na auto ☺ ze starszakami to sceny dantejskie się działy. Tydz przed podróżą sraczki dostawałam ☺
Kri nasza mała byla wręcz pomarańczowa od bilirubiny. Sprawdzałam poziom jeszcze 3 razy po wyjściu ze szpitala bo była obawa ze podskoczy bo Klarcia słabo jadła
Całe szczęście było na granicy a po 3 badaniu nawet zaczęło spadać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 19:22
tulipanna lubi tę wiadomość
Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
córeczka luty 2013, córeczka luty 2016
Moja Wielka Rodzina 2+4+kot -
marissith wrote:Lexi szczerze mówiąc pierwsze słyszę o takich nosidełkach. Może zapytaj jakiegoś fizjoterapeuty dziecięcego albo ortopedy. Na lenny lamb piszą, że od 5 m-ca najwcześniej można nosić w nosidełku.