X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje Dziecię właśnie zrobiło kupkę. A dokładnie rzecz ujmując zasrało się po same pachy. Dosłownie. Wszystko do przebrania. A kąpiel dziś obowiązkowa :P

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri ja właśnie od wczoraj przemywam octeniseptem bo tak nieładnie go wysypało. A zauważyłam że po spaniu mu wyskakuje więcej więc podejrzewam że to potówki.

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i chciałabym odciągnąć mleko, żeby mąż mógł podać małemu jak ja (może w końcu) wyjdę ;-) kiedy najlepiej odciągnąć? Przed samym wyjściem? Czy po karmieniu wczesniejszym ? Bo nie chce sobie zaburzac laktacji, jak Wy to robicie? I gdzie zostawiacie, w lodówce?

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri ja odciagalam kiedy była potrzeba i zostawiałam w lodowce pozniej tylko podgrzać buteleczkę z mleczkiem w wodzie :) a jak naprawde powinno sie prawidłowo robic to nie wiem.

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka wrote:
    Chyba tylko ja nie widzę nic ekscytujacego w chrzcinach. Gdyby ode mnie tylko zależało to bym nie chrzcila. I tak będzie cyrk pewnie bo ślubu kościelnego nie mamy tyljo cywilny i będzie problemów szukał ale to tylko kwestia ceny jest ;-)

To chyba akurat nie jest kwestia ekscytacji. ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2016, 15:41

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi150 wrote:
    Moje Dziecię właśnie zrobiło kupkę. A dokładnie rzecz ujmując zasrało się po same pachy. Dosłownie. Wszystko do przebrania. A kąpiel dziś obowiązkowa :P
    Moja zrobiła tak wczoraj, godzinkę po kąpieli :P

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Georgus ja mam podejście takie ze wiara a Kościół to dla mnie dwie różne sprawy. Bo wiara wiara a Kościół to tylko instytucja i jak byłaby inna opcja chrztu to bym ją z chęcią wykonała a jak mam iść i wysluchiwac moralow człowieka co pojęciu o życiu nie ma to mi się odechciewa. Poza tym ja tak trochę nie rozumiem nadymania takich akcji jak chrzty komunie to się powinno przezywac wewnętrznie a nie robić nie wiadomo jakie przyjęcia i kupować jak nie wiadomo drogie prezenty. No ale czasy konsumpcjonizmu wszystkich nas do tego pchają.

Lexi150, vayn, tulipanna lubią tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiaa wrote:
    A podlaczacie katarek czy coś innego do odkurzacza żeby gluty wyjąć czy jeszcze ustami wciagacie ?

Ja mam Katarek - początkowo przerażało mnie jego działanie, ale jak zobaczyłam, że Jaś jest nim zachwycony i nawet główką nie kręci i nie krzywi się, to już jestem spokojna :)

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri wrote:
    A i chciałabym odciągnąć mleko, żeby mąż mógł podać małemu jak ja (może w końcu) wyjdę ;-) kiedy najlepiej odciągnąć? Przed samym wyjściem? Czy po karmieniu wczesniejszym ? Bo nie chce sobie zaburzac laktacji, jak Wy to robicie? I gdzie zostawiacie, w lodówce?
    Jak wiem, że gdzieś będę wychodzić to odciągam poprzedniego dnia, wstawiam do lodówki a potem podgrzewają w podgrzewaczu.

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka wrote:
    Georgus ja mam podejście takie ze wiara a Kościół to dla mnie dwie różne sprawy. Bo wiara wiara a Kościół to tylko instytucja i jak byłaby inna opcja chrztu to bym ją z chęcią wykonała a jak mam iść i wysluchiwac moralow człowieka co pojęciu o życiu nie ma to mi się odechciewa. Poza tym ja tak trochę nie rozumiem nadymania takich akcji jak chrzty komunie to się powinno przezywac wewnętrznie a nie robić nie wiadomo jakie przyjęcia i kupować jak nie wiadomo drogie prezenty. No ale czasy konsumpcjonizmu wszystkich nas do tego pchają.

Oczywiście - każdy ma swoje poglądy i chwała nam za to. Tylko chodzi mi o to, że chrzczenie dziecka bądź nie, to indywidualna kwestia rodziców. Ja wierzę, chodzę do kościoła, jestem 1,5 roku po ślubie i dla mnie normalną sprawą jest to, że ochrzczę dziecko, a chcę to zrobić jak będzie miał 2 miesiące, bo później będzie go wszystko bardziej interesowało i może nie być zbyt spokojny w kościele. A te "nadymanie akcji" to też osobna sprawa każdego - jak ktoś chce robić imprezę na 100 osób czy kupić dziecku coś mega drogiego, to tak naprawdę ani mnie to ziębi, ani grzeje.

Zresztą i tak napisałaś, że będziesz chrzciła, więc chyba nie ma o czym gadać :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2016, 15:51

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka z ust mi to wyjęłaś. Uważam się za osobę wierzącą jednak kościół jako instytucja zniechęcił mnie do siebie już dawno swoim przestarzałym podejściem i poglądami ze średniowiecza. Na początku mieliśmy w ogóle nie chrzcić ale nie chciałam Małemu pod górkę robić. Bo później On może chcieć wziąć ślub kościelny i żeby nie miał problemów. To samo komunia. A później sam zdecyduje czy będzie chciał podejść do bierzmowania. Już będzie na tyle rozumny żeby samemu podjąć decyzję.

Bruśka lubi tę wiadomość

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co? to wszystko zależy od księży. W moim otoczeniu jest trochę takich, że liczy się tylko kasa i kasa. Do tego sami mają sporo za uszami, a prawią morały w konfesjonale jak mało kto. Za to w mojej parafii było i jest paru takich do rany przyłóż, którzy nie umoralniają i są bardzo ludzcy. To wszystko zależy od człowieka :)

Lexi150 lubi tę wiadomość

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorgeous to prawda co piszesz. Niestety przez całe swoje życie nie trafiłam na księdza "z powołania" i trochę zazdroszczę tym którzy mieli takie szczęście. Bo Kościół kościołem a trzeba trochę człowieczeństwa i swojego zdania aby być w dzisiejszych czasach kapłanem.

gorgeous lubi tę wiadomość

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri wrote:
    Kurcze a krostki na twarzy tez można octeniseptem? Bo ma ich coraz więcej mam wrażenie.
    Mi właśnie lekarką na patronażu jak zobaczyła sporą ilość potówek na czole u małej ti poleciła octanisept.
    Kri wrote:
    Ja wczoraj miałam wychodne na urodziny mojej chrześnicy ... odciągałam pokarm tego samego dnia z tej piersi z której karmiłam akurat małą czyli jak przystawiłam do prawej to po karmieniu jeszcze z niej coś tam odsysalam. Następne karmienie było z lewej i resztki z lewej odciągałam. Dopiero przed samym wyjściem a po karnieniu odciagnęłam z dwóch.
    Lexi150 wrote:
    Kri ja właśnie od wczoraj przemywam octeniseptem bo tak nieładnie go wysypało. A zauważyłam że po spaniu mu wyskakuje więcej więc podejrzewam że to potówki.
    może troszkę za ciepło go ubierać do spania. I się młodzieniec przegrzewa. Ja swoją młoda przegrzałam tak chyba ze 3 dni po wyjściu ze szpitala. Jak wstała na karmienie o 2 to szyjkę gorącą miała i jakby lekko spoconą. A na drugi dzień sporo potówek wyskoczyło. Teraz staram się aż tak ciepło nie ubierać.
    A w domu nie wiadomo jak gorąco nie mam ... bo 23,5 stopnia.

Kri lubi tę wiadomość

• gorgeous Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi, otóż to! :) Mnie np. denerwuje, że kościół próbuje przeforsować swoje zdanie w pewnych kwestiach, które nie powinny go w ogóle dotyczyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2016, 16:07

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia no właśnie w domu Młody tylko w bodziakach na krótkich rękaw jest i ew skarpetki. A temperaturę mamy ok 22 stopni. Ale zauważyłam, że ma jeszcze problemy z termoregulacją. Bo czasami spocony że aż bodziaki mokre a czasami zimne rączki i nóżki. A warunki cały czas jednakowe.

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdyby to ode mnie zależało to ja pozostawilabym wybór dla małego a że mąż chce to trzeba będzie iść. Powiem tak ze są różni tacy nuc nie warci i tacy z którymi można pi nocach gadać na różne tematy.
    Więc to właśnie zależy na kogo się trafi. I jakie ma podejście.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi ale zimnecrece i stopy to ok u takich maluchów jak są ciepłe to może to być temperatura. Ja się już stresuje bo w środę szczepionka udało mi się zarejestrować to tej przekletej przychodni i mamy tydzień w plecy że szczepionka bo w zeszły poniedziałek już miejsc nie było na trzy dni... Mam nadzieję że mały to dzielnie zniesie bo
    A) idę z nim sama co będzie koszmarem
    B) jedziemy w piątek do mnie do domu a to 270 km i mam nadzieję że ciężko tego nie odchoruje.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A składała któraś z Was wniosek o becikowe już? Bo cholera patrzę na te dokumenty i czarna magia. Już bardziej skomplikować nie mogli. :/

Odkryłam sekret spania w łóżeczku. Moje Dziecko potrzebowało pościeli! Do tej pory przykrywaliśmy go kocykiem, śpiworka nie uznawał, rożka też nie. Położyłam pościel i spokój. :)

Moniaa lubi tę wiadomość

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi - ja już nawet dostałam becikowe :P

Tak patrzę na to co piszecie i chyba za ciepło małego ubieram, chociaż i tak teraz o wiele lżej. ;<

dxom9vvj2dzo2yyb.png
‹‹ 1576 1577 1578 1579 1580 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ