Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Brusia dacie radę! My idziemy za 2 tygodnie się szczepić ale na szczęście z Mężem. Za to na bioderka idę sama z Młodym i będę musiała taxi podjechać bo to kawałek drogi. A ostatnio spotkała mnie miła niespodzianka w przychodni bo przychodzę rano na 8 do rejestracji co by się dostać na ten sam dzień no i wizyta za 40 min więc biorę Młodego i idę pod gabinet. Tam czeka jakiś facet i dwie babcie przede mną i wszyscy jednym głosem wpuścili mnie jako pierwszą mimo, że Młody grzecznie spał i nie marudził. W szoku byłam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2016, 16:50
-
Gorgeous to powiedz mi jakie dokumenty składałaś oprócz wniosku? No i dochody mają być za 2015 czy 2014? Bo mi dali w centrum świadczeń taką rozpiskę to tam jest że za 2014 ale wydaje mi się że to błąd.
Monia tylko on cały dzień przykryty kocykiem bo w zasadzie tylko je i śpi. A jak nie śpi to mu ubieram spodenki albo coś na rączki i wtedy nie przykrywam. A w szpitalu już na Nas krzyczeli że za ciepło ubieramy i musiałam się przestawić. -
nick nieaktualny
-
Lexi150 wrote:Gorgeous to powiedz mi jakie dokumenty składałaś oprócz wniosku? No i dochody mają być za 2015 czy 2014? Bo mi dali w centrum świadczeń taką rozpiskę to tam jest że za 2014 ale wydaje mi się że to błąd.
Ogólnie to mąż wszystko składał - ja tylko podpisywałam w domuDochody były za 2014 właśnie... co dla mnie jest głupotą, ale cóż - Polska. Oprócz wniosku to potrzebne było zaświadczenie lekarskie o byciu pod opieką poniżej 10 tygodnia ciąży, dowód osobisty, zaświadczenie z urzędu skarbowego o dochodach z 2014 i mąż chyba musiał mieć zaświadczenie z pracy o zarobkach.
-
Kri wrote:A właśnie te dochody to później dzieli się już na 3? W sensie czy wlicza się dziecko?
Też już składałam dokumenty o becikowe i są potrzebne dokładnie te, które Gorgeous wymieniła, a zarobki męża/partnera muszą być koniecznieWiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2016, 20:04
gorgeous lubi tę wiadomość
-
My mamy dzis cyrk na kolkach
młoda ciagle płacze i tylko cycek ja uspokaja, wisi po 30 minut, ale tylko na chwile sie uspokaja i dalej ryk...padam na pysk.. Teraz zasnęła i mam chwile...pierwszy raz tak , juz byłam bliska dać mm
moze to kolejny kryzys, juz sama nie wiem
Dziewczyny - za 2014r bo ten rok jest zamkniętym rokiem podatkowym, za 2015 dopiero składamy pity, stad te wymogi
A na swieta ma byc 16, a nawet 20 stopniświetne to wieści
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2016, 20:20
-
nick nieaktualnyDobrze wiedzieć o tym zaświadczeniu małża. Myślałam, że zaświadczenie ze skarbówki tylko wymagają :p Zbieramy się do złożenia wniosku. Dziś w końcu poszłam do pzu po $$ za urodzenie. W piątek mam przyjść z zaświadczeniami ze szpitala bo może mi coś wpadnie dodatkowo za poród i ten pobyt w grudniu. Podobno niektóre polisy nie obejmują hospitalizacji w ciąży
oby nie moja
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2016, 20:50
-
A ja mam ubezpieczenie w compensie. Złożyliśmy wniosek przez neta z Małżem i po 3 dniach pieniążki na koncie były
No właśnie jak tam czytam to nie koniecznie potrzebne jest zaświadczenie z US tylko wystarczy oświadczenie. Ale jak jest zobaczę w środę.
Zosiu może Malutka ma skok rozwojowy? -
Vayn u mnie niestety wypłacili tylko zaurodżenie dziecka, za pobyt w szpitalu juz ńiestety nie
Była u mńiedzisiaj polozna, zmierzyła małego i wyszło 59cm, jest możliwe ze w miesiąc urósł 3cm? Bo ja podejrzewam ze w szpitalu go po prostu złe zmierzono bo od początku ubranka na 56 były przyciasnawe. Z waga dziecka mam problem, bo przybiera ok24g dziennie. Pomimo ze polozna powiedziała zeby go nie dokarmiać to ja sie jednak nad tym zastanawiam, zwłaszcza wieczorami, bo wtedy wisi mi na okrągło na cycu, wtedy nie wiem czy jest głodny czy potrzebuje bliskości.
-
vayn wrote:Dobrze wiedzieć o tym zaświadczeniu małża. Myślałam, że zaświadczenie ze skarbówki tylko wymagają :p Zbieramy się do złożenia wniosku. Dziś w końcu poszłam do pzu po $$ za urodzenie. W piątek mam przyjść z zaświadczeniami ze szpitala bo może mi coś wpadnie dodatkowo za poród i ten pobyt w grudniu. Podobno niektóre polisy nie obejmują hospitalizacji w ciąży
oby nie moja
vayn lubi tę wiadomość
-
Wizyt patronazowych "przysługuje" chyba 6. dziś będzie moja 4 ta to zapytam i może też zmierzymy.
Ja z PZU kasę dostałam na drugi dzień i jeszcze za pobyt w szpitalu i 200 zł na karcie aptecznej.
A dzwoniłam do mojego mopsu i mówią że trzeba zaświadczenie z US, że prawo się zmieniło i oświadczenia nie wystarczą już. -
Mamy mały sukces dziecię przespało w nocy uwaga ok 7h
Mam nadzieję że to nie incydentalne zdarzenie, ale obawiam się że odsypiał dzień bo dokazywał równo i plakał cały dzień, tylko jak się skakało z nim na piłce to spokój, ale ile można ;/ może ma ten skok rozwojowy 5tyg.
17/2/2016 B
11/3/2018 I -
D,u mnie Jagoda tak spi:) ale ja ją wieczorem pilnuje co do godzin. Max do 17:30 karmienie. Potem zabawa albo sen lekki, najczescie od 18 zaczyna sie placz i wtedy ja trzymam juz do kapieli do 18:30 i po kapieli cyc ile chce i spanie do 2-3 w nocy:) potem o 5 wstaje-cyc, drzemka i kolo 6:30-7 poranne oporzadzanie, przebieranie,kosmetyka,leki etc. I zauwazylam ze co 2 godziny juz teraz je. Kiedys co 3 teraz co 2