X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn-100 lat!!

vayn lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczko każde mm oddała niestety karmienie piersią, musisz rozbudzić laktację - przystawiaj cześciej :) u nas tez ciągle cos, za chwile kolejny skok rozwojowy i młoda domaga sie wiecej cyca, teraz karmie ja w dzien co 2h, wcześniej co 3, w nocy robi większa przerwę, ale i tak dzieci kp budzą sie cześciej niz te na mm. Dochodzę do wniosku ze kp to ciągła walka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 11:14

tulipanna, gorgeous lubią tę wiadomość

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia_wop wrote:
    Ja mam 170cm wzrostu, maz 5 cm wyższy. A masz moze jakis filmik fajny na yt jak wiązać? Kurczę napaliłam sie ma ta chustę, ułatwiło by mi to życie :)
    Zobacz ten filmik, moim zdaniem dobrze oddaje sedno wiązania :)
    https://m.youtube.com/watch?v=FRxk_0fCuh8
    i spróbuj najpierw zawiązać na lalce albo pluszaku żeby oswoić się z ruchami po kolei co i gdzie przekładasz a jak już poćwiczysz to dopiero na dziecku. Tym sposobem mniej się zdenerwujesz, że coś nie idzie ;) Przy waszym wzroście polecam 4,6, ja też mam 1,7m ale mój mąż prawie 2m i się wkurza, że za ciężko mu supeł wiązać ;)
    Zosia mam już 3 chusty :D mąż się nadziwić nie może po co mi tyle, ale one są takie ładne <3

Tuli robiłam kurs razem z mężem zresztą. W tym wiązaniu bioderka są odwiedzione, zobacz na filmiku, jak się dobrze chustę założy nie ma opcji żeby coś było nie tak z bioderkami. A kto powiedział, że tylko 2h? Pierwsze słyszę.

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilekroć mowa o karmieniu piersią ... i jak mam z młoda słabsze noce, że za bardzo nie chce zasnąć to przypomina mi się ta piosenka hahah :

https://www.youtube.com/watch?v=Lh352rqnZBE

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 12:05

• Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiu ja walczę i pragnę karmić piersią i sie nie poddam za nic w swiecie!,ale jak widze jak ona mi po czasie sie strasznie denerwuje i dalej chce jesc a w cyckach pusto to nie moge pozwolić na to zeby dziecko było głodne płakało i sie bardzo denerwowało.Ja ja do cycka przykładam jak tylko ona chce jest to co 2 godziny czasem co godzinę lub trzy zalezy od niej.U mnie nie ma szansy przykładać wczesniej bo tak jak pisałam moja mleczarnia jeszcze nie naprodukuje mleka a zeby ja przystawić i zeby tylko sie denerwowała to tez bez sensu :( zaraz zapewne bedzie chciała cyca a ja czuje ze w tych cyckach wielki chu....jest :/ i beda nerwy po 5 minutach Jak nie szybciej.

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi się tez jakoś ostatnio wydawało że mleka prawie brak bo cyce miękkie, ale ja mam teraz rozmiar 75g albo jakoś tak więc może i dlatego miękkie bo kanaliki dłuugie hehe
    ale właśnie jak ją bulwers chwytał to wyjmowałam cycka i ściskałam i leciało. Więc nerw pojawiał się z innego powodu niż brak pokarmu.
    Biedroneczko nie stresuj się. Mam koleżankę co też dokarmia mm, młody jej ma już 3 miesiące. Czasami ssie cycka, czasami ona ściąga i podaje w butli. Najważniejsze aby nie zapominać przystawiać albo odciągac aby ta produkcja cały czas trwała i cycki się nie rozleniwiły. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka ale mleko produkuje się na bieżąco, nie musisz mieć twardych piersi. Ja mam już twarde tylko w dłuższych przerwach między karmieniami, a tak to flaczki a Młoda je i przybiera, więc mleko jest (ba nawet ulewa nosem, jak zatankuje pod sam korek). Piersi to nie magazyn, tylko fabryka ;)

Zosia_wop, Tusiaa, gorgeous lubią tę wiadomość

• Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Maris za linki :)
    Biedroneczko tak jak Mari napisała, miękkie cycki nie oznaczają ze mleczka nie ma. Florka tez sie denerwuje przy jedzeniu nieraz, szczególnie popołudniu czasem jest koszmar, ssie 5 min wypluwa i juz nie chce zassać, denerwuje sie i płacze i tez mam wrażenie ze jest tam pusto...ale tłumacze sobie, ze mleko nie zanika od tak po jednym dniu i ze moze młoda zamawia sobie mleczko i chce cześciej i wiecej, jednego dnia lepiej drugiego gorzej szczególnie ze wlasnie nie możemy zobaczyć ile dziecko wypiło jak przy mm, a co oczy nie widzą to nie uwierzą ;) cxytalam, ze nawet anorektyczki mogą wykarmić dzieci i w krajach gdzie nie ma mm jest nie do pomyślenia ze kp moze sie nie udać :) wszystko jest w naszych głowach :) oczywiście jesli cos nie wychodzi to tez nic na sile zeby sie nerwicy nie nabawić :)cierpliwości kochana, próbuj, próbuj i jeszcze raz próbuj.

Ps. Wypróbowałam przy kryzysie swoim przystawianie ciało do ciała - myslalam, ze to guzik da...ale mleko samo mi dosłownie wypłynęło z obydwu piersi, wiec moze tez spróbuj? Karmienie z góry to nowe doświadczenie ;)

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia_wop wrote:
    Biedroneczko każde mm oddała niestety karmienie piersią, musisz rozbudzić laktację - przystawiaj cześciej :) u nas tez ciągle cos, za chwile kolejny skok rozwojowy i młoda domaga sie wiecej cyca, teraz karmie ja w dzien co 2h, wcześniej co 3, w nocy robi większa przerwę, ale i tak dzieci kp budzą sie cześciej niz te na mm. Dochodzę do wniosku ze kp to ciągła walka :)
    U nas dokladnie to samo, teraz co 2 godziny.
    Biedronko, a jak nie chce wieczorem cyca to sciagasz? Im rzadziej mala je tym mniej bedziesz produkowac..a z butli lepiej leci, to rozleniwia... Nie oszukujmy sie

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia_wop wrote:

Dana, a ile przybrał w miesiąc? U nas tez tak słabo. Waga spadkowa 3kg, a po miesiącu 3620, teraz przed szczepieniem 1,5 mca dopiero 4kg i tez nikt nie kazał dokarmiać. Jak widze ile waza kolezanek maluchy to moja nawet jednej wagi urodzeniowej jeszcze nie ma...

Na wyjściu ze szpitala miał 3690, a po prawie 5 tygodniach ma 4520, czyli wychodzi 166g tygodniowo, z tym ze przez 1,5 tyg na początku byl dokarmiamy. Potem Mari wkleiła jakieś mądre artykuły o karmieniu i bardziej uwierzyłam w siebie i w swój pokarm i przestałam go dokarmiać, ale patrząc na przyrost wagi to jednak z tylu głowy mi siedzi czy może dokarmić go jednak.

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marissith wrote:
    Biedroneczka ale mleko produkuje się na bieżąco, nie musisz mieć twardych piersi. Ja mam już twarde tylko w dłuższych przerwach między karmieniami, a tak to flaczki a Młoda je i przybiera, więc mleko jest (ba nawet ulewa nosem, jak zatankuje pod sam korek). Piersi to nie magazyn, tylko fabryka ;)
    Genialnie napisane! :) ja tez mam cycki miekkie w dzien. Po nocy sa twarde bo Jagoda dlugo soi

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja ciumka cycka 10-15 minut ... rzadko kiedy dokarmię ją po tym jak zasypia bo nie dam rady jej dobudzić. Położna na poatronażu powiedziała że jeśli śpi 2-3h to znaczy że się najada i jej wystarcza. Jeszcze młodej nie ważyłam. ale jakaś taka troszkę bardziej kluskowata się zrobiła.

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronko a nie chce sie tej Twojej malej moze ulac albo odbic jak sie zlosci? Moja jak zaczyna lapac i puszcA i sie dasac to chce do gory na odbicie albo ulanie. A czasem nawet jak spi to wlasnie to ja przebudzi

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dana222 wrote:
    Na wyjściu ze szpitala miał 3690, a po prawie 5 tygodniach ma 4520, czyli wychodzi 166g tygodniowo, z tym ze przez 1,5 tyg na początku byl dokarmiamy. Potem Mari wkleiła jakieś mądre artykuły o karmieniu i bardziej uwierzyłam w siebie i w swój pokarm i przestałam go dokarmiać, ale patrząc na przyrost wagi to jednak z tylu głowy mi siedzi czy może dokarmić go jednak.
    Dana ale przecież to dobry wynik! Może nie przybiera jakoś super extra ale cały czas przybiera. Minimum to chyba 20g/dobę a u Ciebie jest więcej.
    Poczytaj jeszcze artykuły
    http://www.mlecznewsparcie.pl/2015/12/jak-wazyc-niemowleta-czyli-o-kontroli-malych-przyrostow-rzecz/
    http://www.mlecznewsparcie.pl/2015/01/male-przyrosty/
    Serio ciężko dziecko przy cycku zagłodzić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 13:00

dana222 lubi tę wiadomość

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronko jak masz podawać mm to podawaj w dzień w nocy karm piersią bobmleko nocne jest tresciwsze mniej pijesz spisz i jest bardziej gęste. Ja w niedziele nakarmilam małego 6 razy raz dostał mm a wczoraj tak wył że ja nawet jak napić się nie miałam i starczyło mi na 4 aby. Musisz dużo pić ja pije około 4 litrów dziennie jak nie więcej. Z tym że ja małego nie przystawiam tylko odciagam pokarm bo jak on pije z piersi to non stop ulewa. Pije denerwuje się że mu nie leci łyka powietrze i potem non stop ulewa i płacze bo zaraz czkawka jest. I chodzi w efekcie głodny. A ściągam już po 120 na każde karmienie.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokazałam moje zajebiaszcze nosidełko położnej to powiedziala, że w nim to dopiero jak ortopeda powie ze są wykształcone juz bioderka. Ogólnie że lepiej nie nosić w tym... Szkoda w sumie, bo tani prezent to nie był. Ja mam chustę leny lamb koleżanka pożyczyła, trzeba pamiętać żeby był splot skośnokrzyżowy, nie kupować elastycznej. Na olx jest b dużo, popatrz sobie Lexi.
    Biedroneczka - żeby rozchulac laktacje to można laktatorem podobno pracować. I słód jeczmienny spożywać np. Femilakter są takie herbatki. W szpitalu usłyszałam fajne stwierdzenie: laktacja jest w głowie :-) będzie dobrze!

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• d84 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczko mi na starcie pomógł właśnie laktator i to już w szpitalu. Mi połozna na brak pokarmu polecała to, ale nie stosowałam http://femaltiker.pl/

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczko ja stodowalam i stosuje femaltiker i powiem ci ze jest ok :) mleczko jest a nawet cieknie z cycow ale mój mały i tak lubi wisieć na cycu :) też na początku chciałam sztucznym ale ookarmilam parę razy u tyle. Teraz tylko cycem . Mały różnie się budzi ale pewnie przez to że baczki puszcza albo przez to że brzuszek boli i kupy zrobić nie może lub tak jak Tuli pisała ze chce my się odbic :)
    Także nie poddawaj się ja byłam na skraju wyczerpania i rezygnacji z kp i się w ch.... Zloscilan a teraz jest lepiej. Chociaż nocne karmienia mnie wkurzaja bo mój potrafi 2 godz spać i 1.5 jeść z przysypianiem :/
    A no i tak jak brusia mówi dużo pij :) ja wykonam po ok 2 litry dziennie czy nawet czasem więcej i starcza , produkcja jest :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 15:16

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy dzisiaj na kontroli bioderek, zrobił też od razu usg i na szczęście wszystko jest w jak najlepszym porządku :)

Vayn sto lat, sto lat, stawiaj wirtualne piccolo :D

Kri, Lexi150, vayn lubią tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz nie wiem co kuzwa myślec,przystawilam malutka do cyca bo chciała oczywiscie znowu pociągnęła troche i zaraz zaczela sie strasznie złościć wiec postanowiłam ze wezmę w obroty lektator i zobacze o co chodzi a wiec:z poczatku mleko psikalo po czasie zczelo lecieć kroplami następnie kropelkami pozniej przestało,odczekałam moze z minutę i znowu psikalo pozniej nic i jak me dziecię ma sie nie denerwować?ona sie naprawde bardzo denerwuje spina cała jakby kupę robiła i wydaje takie dźwięki nerwowości. Nie moge tez tak pozwolić aby dziecko tak bardzo sie denerwowało :/ w sumie odciagnelam z jednego cyca 40ml mleka ale szło to strasznie :/ jak odciagalam wtedy jak miałam sutki poranione szło znacznie sprawniej.Teraz czas na drugiego cyca.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 16:13

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
‹‹ 1579 1580 1581 1582 1583 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ