X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn-100 lat!!

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczko każde mm oddała niestety karmienie piersią, musisz rozbudzić laktację - przystawiaj cześciej :) u nas tez ciągle cos, za chwile kolejny skok rozwojowy i młoda domaga sie wiecej cyca, teraz karmie ja w dzien co 2h, wcześniej co 3, w nocy robi większa przerwę, ale i tak dzieci kp budzą sie cześciej niz te na mm. Dochodzę do wniosku ze kp to ciągła walka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 11:14

tulipanna, gorgeous lubią tę wiadomość

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia_wop wrote:
    Ja mam 170cm wzrostu, maz 5 cm wyższy. A masz moze jakis filmik fajny na yt jak wiązać? Kurczę napaliłam sie ma ta chustę, ułatwiło by mi to życie :)
    Zobacz ten filmik, moim zdaniem dobrze oddaje sedno wiązania :)
    https://m.youtube.com/watch?v=FRxk_0fCuh8
    i spróbuj najpierw zawiązać na lalce albo pluszaku żeby oswoić się z ruchami po kolei co i gdzie przekładasz a jak już poćwiczysz to dopiero na dziecku. Tym sposobem mniej się zdenerwujesz, że coś nie idzie ;) Przy waszym wzroście polecam 4,6, ja też mam 1,7m ale mój mąż prawie 2m i się wkurza, że za ciężko mu supeł wiązać ;)
    Zosia mam już 3 chusty :D mąż się nadziwić nie może po co mi tyle, ale one są takie ładne <3

Tuli robiłam kurs razem z mężem zresztą. W tym wiązaniu bioderka są odwiedzione, zobacz na filmiku, jak się dobrze chustę założy nie ma opcji żeby coś było nie tak z bioderkami. A kto powiedział, że tylko 2h? Pierwsze słyszę.

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilekroć mowa o karmieniu piersią ... i jak mam z młoda słabsze noce, że za bardzo nie chce zasnąć to przypomina mi się ta piosenka hahah :

https://www.youtube.com/watch?v=Lh352rqnZBE

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 12:05

• Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiu ja walczę i pragnę karmić piersią i sie nie poddam za nic w swiecie!,ale jak widze jak ona mi po czasie sie strasznie denerwuje i dalej chce jesc a w cyckach pusto to nie moge pozwolić na to zeby dziecko było głodne płakało i sie bardzo denerwowało.Ja ja do cycka przykładam jak tylko ona chce jest to co 2 godziny czasem co godzinę lub trzy zalezy od niej.U mnie nie ma szansy przykładać wczesniej bo tak jak pisałam moja mleczarnia jeszcze nie naprodukuje mleka a zeby ja przystawić i zeby tylko sie denerwowała to tez bez sensu :( zaraz zapewne bedzie chciała cyca a ja czuje ze w tych cyckach wielki chu....jest :/ i beda nerwy po 5 minutach Jak nie szybciej.

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi się tez jakoś ostatnio wydawało że mleka prawie brak bo cyce miękkie, ale ja mam teraz rozmiar 75g albo jakoś tak więc może i dlatego miękkie bo kanaliki dłuugie hehe
    ale właśnie jak ją bulwers chwytał to wyjmowałam cycka i ściskałam i leciało. Więc nerw pojawiał się z innego powodu niż brak pokarmu.
    Biedroneczko nie stresuj się. Mam koleżankę co też dokarmia mm, młody jej ma już 3 miesiące. Czasami ssie cycka, czasami ona ściąga i podaje w butli. Najważniejsze aby nie zapominać przystawiać albo odciągac aby ta produkcja cały czas trwała i cycki się nie rozleniwiły. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka ale mleko produkuje się na bieżąco, nie musisz mieć twardych piersi. Ja mam już twarde tylko w dłuższych przerwach między karmieniami, a tak to flaczki a Młoda je i przybiera, więc mleko jest (ba nawet ulewa nosem, jak zatankuje pod sam korek). Piersi to nie magazyn, tylko fabryka ;)

Zosia_wop, Tusiaa, gorgeous lubią tę wiadomość

• Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Maris za linki :)
    Biedroneczko tak jak Mari napisała, miękkie cycki nie oznaczają ze mleczka nie ma. Florka tez sie denerwuje przy jedzeniu nieraz, szczególnie popołudniu czasem jest koszmar, ssie 5 min wypluwa i juz nie chce zassać, denerwuje sie i płacze i tez mam wrażenie ze jest tam pusto...ale tłumacze sobie, ze mleko nie zanika od tak po jednym dniu i ze moze młoda zamawia sobie mleczko i chce cześciej i wiecej, jednego dnia lepiej drugiego gorzej szczególnie ze wlasnie nie możemy zobaczyć ile dziecko wypiło jak przy mm, a co oczy nie widzą to nie uwierzą ;) cxytalam, ze nawet anorektyczki mogą wykarmić dzieci i w krajach gdzie nie ma mm jest nie do pomyślenia ze kp moze sie nie udać :) wszystko jest w naszych głowach :) oczywiście jesli cos nie wychodzi to tez nic na sile zeby sie nerwicy nie nabawić :)cierpliwości kochana, próbuj, próbuj i jeszcze raz próbuj.

Ps. Wypróbowałam przy kryzysie swoim przystawianie ciało do ciała - myslalam, ze to guzik da...ale mleko samo mi dosłownie wypłynęło z obydwu piersi, wiec moze tez spróbuj? Karmienie z góry to nowe doświadczenie ;)

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia_wop wrote:
    Biedroneczko każde mm oddała niestety karmienie piersią, musisz rozbudzić laktację - przystawiaj cześciej :) u nas tez ciągle cos, za chwile kolejny skok rozwojowy i młoda domaga sie wiecej cyca, teraz karmie ja w dzien co 2h, wcześniej co 3, w nocy robi większa przerwę, ale i tak dzieci kp budzą sie cześciej niz te na mm. Dochodzę do wniosku ze kp to ciągła walka :)
    U nas dokladnie to samo, teraz co 2 godziny.
    Biedronko, a jak nie chce wieczorem cyca to sciagasz? Im rzadziej mala je tym mniej bedziesz produkowac..a z butli lepiej leci, to rozleniwia... Nie oszukujmy sie

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia_wop wrote:

Dana, a ile przybrał w miesiąc? U nas tez tak słabo. Waga spadkowa 3kg, a po miesiącu 3620, teraz przed szczepieniem 1,5 mca dopiero 4kg i tez nikt nie kazał dokarmiać. Jak widze ile waza kolezanek maluchy to moja nawet jednej wagi urodzeniowej jeszcze nie ma...

Na wyjściu ze szpitala miał 3690, a po prawie 5 tygodniach ma 4520, czyli wychodzi 166g tygodniowo, z tym ze przez 1,5 tyg na początku byl dokarmiamy. Potem Mari wkleiła jakieś mądre artykuły o karmieniu i bardziej uwierzyłam w siebie i w swój pokarm i przestałam go dokarmiać, ale patrząc na przyrost wagi to jednak z tylu głowy mi siedzi czy może dokarmić go jednak.

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marissith wrote:
    Biedroneczka ale mleko produkuje się na bieżąco, nie musisz mieć twardych piersi. Ja mam już twarde tylko w dłuższych przerwach między karmieniami, a tak to flaczki a Młoda je i przybiera, więc mleko jest (ba nawet ulewa nosem, jak zatankuje pod sam korek). Piersi to nie magazyn, tylko fabryka ;)
    Genialnie napisane! :) ja tez mam cycki miekkie w dzien. Po nocy sa twarde bo Jagoda dlugo soi

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja ciumka cycka 10-15 minut ... rzadko kiedy dokarmię ją po tym jak zasypia bo nie dam rady jej dobudzić. Położna na poatronażu powiedziała że jeśli śpi 2-3h to znaczy że się najada i jej wystarcza. Jeszcze młodej nie ważyłam. ale jakaś taka troszkę bardziej kluskowata się zrobiła.

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronko a nie chce sie tej Twojej malej moze ulac albo odbic jak sie zlosci? Moja jak zaczyna lapac i puszcA i sie dasac to chce do gory na odbicie albo ulanie. A czasem nawet jak spi to wlasnie to ja przebudzi

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dana222 wrote:
    Na wyjściu ze szpitala miał 3690, a po prawie 5 tygodniach ma 4520, czyli wychodzi 166g tygodniowo, z tym ze przez 1,5 tyg na początku byl dokarmiamy. Potem Mari wkleiła jakieś mądre artykuły o karmieniu i bardziej uwierzyłam w siebie i w swój pokarm i przestałam go dokarmiać, ale patrząc na przyrost wagi to jednak z tylu głowy mi siedzi czy może dokarmić go jednak.
    Dana ale przecież to dobry wynik! Może nie przybiera jakoś super extra ale cały czas przybiera. Minimum to chyba 20g/dobę a u Ciebie jest więcej.
    Poczytaj jeszcze artykuły
    http://www.mlecznewsparcie.pl/2015/12/jak-wazyc-niemowleta-czyli-o-kontroli-malych-przyrostow-rzecz/
    http://www.mlecznewsparcie.pl/2015/01/male-przyrosty/
    Serio ciężko dziecko przy cycku zagłodzić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 13:00

dana222 lubi tę wiadomość

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronko jak masz podawać mm to podawaj w dzień w nocy karm piersią bobmleko nocne jest tresciwsze mniej pijesz spisz i jest bardziej gęste. Ja w niedziele nakarmilam małego 6 razy raz dostał mm a wczoraj tak wył że ja nawet jak napić się nie miałam i starczyło mi na 4 aby. Musisz dużo pić ja pije około 4 litrów dziennie jak nie więcej. Z tym że ja małego nie przystawiam tylko odciagam pokarm bo jak on pije z piersi to non stop ulewa. Pije denerwuje się że mu nie leci łyka powietrze i potem non stop ulewa i płacze bo zaraz czkawka jest. I chodzi w efekcie głodny. A ściągam już po 120 na każde karmienie.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokazałam moje zajebiaszcze nosidełko położnej to powiedziala, że w nim to dopiero jak ortopeda powie ze są wykształcone juz bioderka. Ogólnie że lepiej nie nosić w tym... Szkoda w sumie, bo tani prezent to nie był. Ja mam chustę leny lamb koleżanka pożyczyła, trzeba pamiętać żeby był splot skośnokrzyżowy, nie kupować elastycznej. Na olx jest b dużo, popatrz sobie Lexi.
    Biedroneczka - żeby rozchulac laktacje to można laktatorem podobno pracować. I słód jeczmienny spożywać np. Femilakter są takie herbatki. W szpitalu usłyszałam fajne stwierdzenie: laktacja jest w głowie :-) będzie dobrze!

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• d84 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczko mi na starcie pomógł właśnie laktator i to już w szpitalu. Mi połozna na brak pokarmu polecała to, ale nie stosowałam http://femaltiker.pl/

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczko ja stodowalam i stosuje femaltiker i powiem ci ze jest ok :) mleczko jest a nawet cieknie z cycow ale mój mały i tak lubi wisieć na cycu :) też na początku chciałam sztucznym ale ookarmilam parę razy u tyle. Teraz tylko cycem . Mały różnie się budzi ale pewnie przez to że baczki puszcza albo przez to że brzuszek boli i kupy zrobić nie może lub tak jak Tuli pisała ze chce my się odbic :)
    Także nie poddawaj się ja byłam na skraju wyczerpania i rezygnacji z kp i się w ch.... Zloscilan a teraz jest lepiej. Chociaż nocne karmienia mnie wkurzaja bo mój potrafi 2 godz spać i 1.5 jeść z przysypianiem :/
    A no i tak jak brusia mówi dużo pij :) ja wykonam po ok 2 litry dziennie czy nawet czasem więcej i starcza , produkcja jest :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 15:16

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy dzisiaj na kontroli bioderek, zrobił też od razu usg i na szczęście wszystko jest w jak najlepszym porządku :)

Vayn sto lat, sto lat, stawiaj wirtualne piccolo :D

Kri, Lexi150, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz nie wiem co kuzwa myślec,przystawilam malutka do cyca bo chciała oczywiscie znowu pociągnęła troche i zaraz zaczela sie strasznie złościć wiec postanowiłam ze wezmę w obroty lektator i zobacze o co chodzi a wiec:z poczatku mleko psikalo po czasie zczelo lecieć kroplami następnie kropelkami pozniej przestało,odczekałam moze z minutę i znowu psikalo pozniej nic i jak me dziecię ma sie nie denerwować?ona sie naprawde bardzo denerwuje spina cała jakby kupę robiła i wydaje takie dźwięki nerwowości. Nie moge tez tak pozwolić aby dziecko tak bardzo sie denerwowało :/ w sumie odciagnelam z jednego cyca 40ml mleka ale szło to strasznie :/ jak odciagalam wtedy jak miałam sutki poranione szło znacznie sprawniej.Teraz czas na drugiego cyca.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 16:13

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
‹‹ 1579 1580 1581 1582 1583 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ