Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Umrę chyba do tej 11;40 tak się stresuje że szok tym szczepieniem i tego co będzie po. A najgorzej że sama muszę z nim iść i tragedia dla mnie. Trzymajcie kciuki aby było wszystko ok przed po i w trakcie. Ja osiwieje... Chyba to jest tak to że to my się bardziej nakrecamy a dzieciaczki od nas zbierają. Oby to przetrwać.
-
Bruska powodzenia
Tusia ja zmieniam pozycje przy karmieniu, tzn raz karmie klasycznie, potem z pod pachy a w nocy zdarza sie na leżąco i tez mam wrażenie ze najlepiej leci jak karmie z pod pachy, może dziecko jest wtedy tak ułożone z lepiej słychać prżelykanie.
-
Tulipanna ja wlasnie od kad mam malutka przestałam używać perfum
i naprawde nie denerwuje sie jak ona tak walczy z cyckiem tylko spokojnie do niej rozmawiam
ale to jiz Twoja sprawa czy wierzysz czy nie
słyszę jak ssie i połyka z poczatku to az gaworzy bo tak mleko fajnie leci i zajada a po chwili sie denerwuje i jak wypluje cyca to wali głowa w cycka i otwiera buzie szukając sutka.Po takiej scenie przykładam ja ponownie bo walenie glowa o cycka i szeroko otwarta buźka i szukanie cycka raczej nie oznacza ze mała sie najadła
chwyta bardzo lakomie sutka i ciagnie bardzo mocno i to trwa chwilkę i od nowa sa nerwy.A melko wczoraj ściągałam tylko dlatego zeby sprawdzic o co z tymi cycami chodzi czy jest wystarczajaco mleka i jak leci.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2016, 08:36
-
nick nieaktualny
-
Mari,mojej czasem bulgocze
Biedronko,a zawsze tak łapie i puszcza? Mojej tez sie zdarza,tez sie zlosci, a jak byla mlodsza to nagminnie tez sie zdzarzalo. Moze to kwestia wieku,umiejetnosci dziecka,moze skoku rozwojowego..nie wiem sama.Mysle ze skoro jak mowisz walczysz, to ta walka przyniesie rezultat tylko sie nie zniechecaj. Tak jak Mari gdzies kiedys napisala,na cycku dziec sie nie zaglodzi. Najwazniejsze ze przybiera.
My dzis Jagode po kupie i przed jedzeniem zwazylismy na zwyklej wadze lazienkowej (wiem ze to malo dokladnie,polozylismy poeluszke a na niej dziecioline)- waga pokazala 5,2 kg!Rosnie Puszolina:) czyli w 2 tygodnie przybrala ok 800g!!!:)Obżarciuch Maly:) No ale ma prawie 2 miesiace juz:)
-
nick nieaktualnyMari mojej ciągle się przelewa i to masakrycznie słychać, nie trzeba ręki przykładać
lekarka kazała nam podawać bobotik bo bulgotanie to ewidentnie kolki. Koleżance kazano nabiał odstawić mówiąc, że kolki miną po 3 tyg bo tyle laktoza krąży po organizmie. Bądz tu mądry.
-
nick nieaktualnyTuli każdemu czasami bulgocze, mi teraz też
Vayn u nas pomógł bobotic + delicol + trillac plus ale 15 kropli na dobę (to wszystko podaję po konsultacji z pediatrą i doradcą laktacyjnym). Jeżeli dziecko ma prawdziwą alergię na laktozę to dieta ale jak tylko nietolerancję to podaje się delicol bo to kwestia niedojrzałego układu pokarmowego. A podajesz jakieś probiotyki?
http://www.mlecznewsparcie.pl/2016/03/postepowanie-w-przypadku-alergii-u-dziecka-najnowsze-zalecenia-towarzystwa-alergologicznego-oraz-konsultantow-laktacyjnych/vayn lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMari to ja mam jakąś "dupiatą" lekarkę. Mi powiedziała, że delicol dla Polci już za słaby bo to dla dzieci do 1mż a ona miała już 2 miesiące. Debridatu mi nie przepisze bo nietolerancje musiałabym mieć potwierdzoną badaniami
Tak Mari podajemy aktualnie od 2 dni floridal, wcześniej dicoflor - ponoć to samo, ale 3x tańszemarissith lubi tę wiadomość
-
mam stresa... Jadedzis pierwszy raz sama z Mała do rodzicow.. 100 km... Boje sie... Co bedzie jak zachce mi sie siku???I jeszcze nie wiem jak ja zapakuje wozek w fieste..stelaz wszedl do bagaznika..ale gondola???mala z fotelikiem,torby z rzeczami.. <stres duuuzy>
-
nick nieaktualnyRoberta wrzuć zdjęcie jak zamotasz
Chusta śliczna
Vayn spróbuj z delicolem, ja daję 5 kropli a powinnam wg ulotki 8, ale doradca poleciła zacząć od najniższej dawki i działano i trillac plus podobno jest silniejszym probiotykiem, też polecili nam zmienić z dicifloru. Chociaż może u was wystarczy to co dajesz. Nie ma tutaj sposobu na 100%, trzeba próbować
My miałyśmy jeszcze problem z kupkami, Nina potrafiła nie robić 8 dób, teraz codziennie robi
Oh dumna ja!
-
nick nieaktualnyNo ja już panikowałam jak cały poniedziałek był bezkupny. Wczoraj była jedna, dzisiaj też.. także może się jej to normuje, że nie ok 6 dziennie a 1.
Mari kupię ten trillac i delicol, a to co mam to ja zużyję bo w linku który podesłałaś było coś o wzmocnieniu mojej flory. Także zobaczymy, to nie są niewiadomo jakie pieniądze. Odpukać już jest lepiej, ale też ja jestem bezmleczna. U nas nie było nigdy żadnej wysypki, także może tak jak piszesz niedojrzały układ
Tuli mój małżu jak sam jeździ z Polą, to stelaż w bagażnik a gondola za jego fotelem. CO do siku, nosidło w rękę i idziecie razem do kibelka dla mamy z dzieckiemJa Polę zawsze brałam ze sobą, toalety dla mam są o niebo czystsze...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2016, 10:21
-
My tez po konsultacji z lekarzem podajemy delicol-5 kropli do każdej butli. Bobotic-3 kropelki na smoczek przed każdym karmieniem ale bedziemy zmieniać chyba na sab simplex niemiecki. I codziennie rano 5 kropelek bio gaja. Na razie jest spoko.
Mari wczoraj motalam chustę z poduszką i wyszło całkiem zacnie. Dziś spróbuję z Mlodym. A powiedz mi jak wychodzisz z Nina na dwor w chuście to jak ją ubierasz? No bo w kombinezonie to raczej tak nóżek nie uloze. No i chustę na kurtke motasz czy jak? -
Nie Tuli. Dopiero jutro idę do lekarza. Poza tym starałam się Małemu dawać cyca chociaż na noc albo nad ranem zeby nawet kilka lyczkow zrobil mojego mleka ale od kilku dni odmawia przystawiania. I widzę że sama laktacja zanika.
-
nick nieaktualnyLexi zakładam ciepłe welurowe półśpiochy i sweter podszyty polarem z kapturem, bawełnianą albo polarową czapkę i na nas polarową bluzę męża (zapinamy się we dwie). Tylko trzeba uważać żeby śpiochy się nie naciągnęły przy dociąganiu chusty za bardzo bo paluszki mogą boleć, te są za duże na Ninę więc nic jej nie ciśnie w paluszki. Lepiej spodenki i ciepłe skarpetki albo rajstopki.
Lexi150 lubi tę wiadomość