X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • d84 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po usg bioder i wszystko ok, następna kontrolna wizyta w czerwcu. Ale dupa ortopeda i o tym wcześniej nie powiedział tylko lekarka od usg powiedziała żeby sie umawiac bo potem terminu nie bedzie.

Lexi poczytaj trochę o tym że bobotic i sab simplex to to samo, różni się chyba tylko jednym składnikiem wspomagającym i smakiem. Podstawowa różnica jest dawkowanie w polsce jest na na cały dzień tyle zalecane w środkach tego typu co w innych krajach ue na 2 posiłki i w tym tkwi sekret tego cudu zza odry :)

Ja póki co testuje bobotik i przy zalecanych 3kroplach i tak jest różnica na + w stosunku do espumisanu 40. Delicolu nas nie działał więc nie jest to nietolerancja laktozy a gazy.

Zastanawiam się czy nie przejść juz na pieluchy 3ki, Kupiłam 1 paczkę na próbę bonie wiem które lepsze na ten moment 2 czy 3.

Lexi150 lubi tę wiadomość

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po szczepieniu. Mały był bardzo dzielny tylko trochę plakal. Teraz jeszcze śpi choć o 13 powinien jeść. Waży w 7 tyg 4700. Przez 11 dni przybrał 600g. Rodzice muszą jakąś nagrodę ufundowac. Jejku jaki to stres. Oby było dziś wszystko dobrze.

Lexi150, tysiaa93 lubią tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia cym szczepilas??

http://www.rodzice.pl/niemowle/noworodek/Jak-uspokoic-placzacego-noworodka-w-kilka-sekund-hit-Internetu.html

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Kri Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku to mój robi z 8 kup dziennie, w każdej pieluszce ma. Ostatnio nawet zielone.
    Łuszczy mu się skóra na główce tutaj przy skroniach , białe płatki, jak łupież. Nie wygląda to na ciemieniuchę... Nie jest żółte. Macie jakiś pomysł co z tym robić? Ogólnie wogle sucha ma skórę ciała.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2016, 15:17

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta 5 w 1 daliśmy.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej my dzis tez po badaniu bioderek wszystko ok, Florka ma duże szczęście jak na siedzenie cała ciąże pośladkami w dół :) doktorem pozwolił na chustę, wiec Tez juz wybrałam tylko na fb maja zawsze promocje na koniec miesiąca, wiec czekam.
    Szczepienie Brusia to zawsze stres...

Lexi150 lubi tę wiadomość

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D84 no wiem że niby to samo ale jakoś tak spróbujemy ;) To chyba bardziej mi pomoże :P

Kri nasz Maluch też ma suchą skórę ale nie wszędzie. Jak tylko zauważyłam to do kąpieli dodawałam emolientów bo miałam próbki. Już mi się pokończyły więc dziś zakupiłam Emolium bo widzę poprawę. Ogólnie fajną ma skórę Iguś po tym emolium i Oilatum też było w porządku. Najgorzej zareagował na oilan, dostał wysypki i też nie podeszły nam próbki z Musteli, od razu krostki.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kapie w atoperal junior to samo co emolium. Jak miał problem to codziennie a teraz co 3 mycie bo prawda taka że skóra się przyzwyczai a poza tym zapach tych emolientow nie jest ciekawy mimo że niby bezzapachowe. Emolium się skończyło i to kupiłam a skórę smarujemy też emulsja atoperal. A do głowy to ten krem latopic polecę bo jest naprawdę dobry.

A na to co mówisz jeszcze to polozna mówiła żeby zrobić wieczorem przed kapaniembnalozyc na głowę oliwki wymasowac użyć szczotki założyć czapkę na dziesięć minut i normalnie głowę umyć w kąpieli.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari mój właśnie potrafi nie robić 8 dni :/ teraz już jest 5 dzień i nadal nic. Masowanie brzuszka. Przyciągania nóżek do brzuszka , koperek , rumianek i nadal nic. Na brzuszku też kładę albo u mnie na brzuchu leży. Biogaie podaje codziennie rano.

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri jak moja mała się łuszczyła po szpitalu to zwykłą oliwkę zmieniłam na maść cholesterolową...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2016, 17:45

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri wrote:
    Jejku to mój robi z 8 kup dziennie, w każdej pieluszce ma. Ostatnio nawet zielone.
    Łuszczy mu się skóra na główce tutaj przy skroniach , białe płatki, jak łupież. Nie wygląda to na ciemieniuchę... Nie jest żółte. Macie jakiś pomysł co z tym robić? Ogólnie wogle sucha ma skórę ciała.
    Mój też tak ma- kupiłam oliwkę z emolium i przed kąpielą nacieram główkę. Zostawiam na 15min. Na całe ciało używam kremu z la Roche Posay coś tam dla atopikow. Poza tym wyczesuje główkę.

• niecierpliwa_92 Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu was nadrobilam :) mała raz śpi ładnie raz potrafi i noc i dzień marudzic je co raz więcej ;) gorzej Ze mną :\ wczoraj pojevhalam do swojego gina bo dziwnie pobolewal mnie brzuch i co się okazalo po USG ze w macicy mam jakiej "farfocle" i jutro jade na zastrzyk z oxy żeby pobudzić macicie co skurczy żeby się oczyściła :( jak to nie pomoże to szpital.. Z tego stresu żołądek mi się scisnal :( mam nadzieje ze po tym zastrzyku nie będę miała takich boli jak przy porodzie bo chyba umrę :(

l22nio4pat68ge0a.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oo Lula wieki cię tu nie było! jeszcze Szara Myszka by się mogła odezwać :)
    Nas jutro czeka to potworne szczepienie :P

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za rady. Zacznę smarować zobaczymy czy pomoże.
    Niecierpliwa co za lipa,no! Będzie dobrze. Trzymaj się!

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do kapieli uzywam zeli z baby dream a cialko smarujemy w domu oliwka Linomag.
    Pochwale sir- moja corka spala cala droge- 1,5 godziny:)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Tuli, większośc maluchów uwielbia spać podczas jazdy :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi-szkoda ze juz prawie po laktacji u Ciebie...:-(

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa_92 - trzymam kciuki, aby wszystko poszło dobrze!

Moje dziecię zasypia, jak tylko wychodzimy za próg mieszkania - już chłodne powietrze na klatce działa na niego jak narkoza :D Co najlepsze, ostatnio zaczął zasypiać już przy ubieraniu kombinezonu xD Ach, no i musieliśmy zrezygnować już z cudnego misiowego kombinezonu z Kubusiem Puchatkiem oraz przepięknej flanelowej koszuli, bo już ledwo właziły.

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuli nie powiem, że łatwo to przeszłam ale u Nas był problem od samego początku. Tak na serio to Mały chyba tylko ze dwa razy w przeciągu miesiąca jadł z cyca tak żeby się najeść. A przecież po urodzeniu nie znał mm i był przystawiany do cyca a nie chciał jeść mimo tego. Od razu kimono. Nawet jak później odciągałam swojego mleko i podawałam w butli to nie chciał go jeść. Wypluwał albo wszystko ulewał. Nie wiadomo dlaczego. Miałam spotkanie z doradcą laktacyjnym ale nie znaleziono przyczyny. Tak się ułożyło. Najważniejsze, że ładnie przybiera i jest najedzony. :)

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa - współczuje, oby było dobrze.

Tuli- jesli Jagódka robi takie przerwy w nocy jak spi to ile karmien wychodzi Ci na dzien?
    Pytanie kieruje z reszta do wszystkich mam kp :)
    U nas przerwy w nocy to dwa razy 4/5h i na dobę wychodzi najcześciej równo 8, co jakis czas 7 lub 9, nawet ciezko by było cześciej...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2016, 20:04

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
‹‹ 1582 1583 1584 1585 1586 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ