Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
My po usg bioder i wszystko ok, następna kontrolna wizyta w czerwcu. Ale dupa ortopeda i o tym wcześniej nie powiedział tylko lekarka od usg powiedziała żeby sie umawiac bo potem terminu nie bedzie.
Lexi poczytaj trochę o tym że bobotic i sab simplex to to samo, różni się chyba tylko jednym składnikiem wspomagającym i smakiem. Podstawowa różnica jest dawkowanie w polsce jest na na cały dzień tyle zalecane w środkach tego typu co w innych krajach ue na 2 posiłki i w tym tkwi sekret tego cudu zza odry
Ja póki co testuje bobotik i przy zalecanych 3kroplach i tak jest różnica na + w stosunku do espumisanu 40. Delicolu nas nie działał więc nie jest to nietolerancja laktozy a gazy.
Zastanawiam się czy nie przejść juz na pieluchy 3ki, Kupiłam 1 paczkę na próbę bonie wiem które lepsze na ten moment 2 czy 3.Lexi150 lubi tę wiadomość
17/2/2016 B
11/3/2018 I -
Po szczepieniu. Mały był bardzo dzielny tylko trochę plakal. Teraz jeszcze śpi choć o 13 powinien jeść. Waży w 7 tyg 4700. Przez 11 dni przybrał 600g. Rodzice muszą jakąś nagrodę ufundowac. Jejku jaki to stres. Oby było dziś wszystko dobrze.
Lexi150, tysiaa93 lubią tę wiadomość
-
Jejku to mój robi z 8 kup dziennie, w każdej pieluszce ma. Ostatnio nawet zielone.
Łuszczy mu się skóra na główce tutaj przy skroniach , białe płatki, jak łupież. Nie wygląda to na ciemieniuchę... Nie jest żółte. Macie jakiś pomysł co z tym robić? Ogólnie wogle sucha ma skórę ciała.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2016, 15:17
-
Hej my dzis tez po badaniu bioderek wszystko ok, Florka ma duże szczęście jak na siedzenie cała ciąże pośladkami w dół
doktorem pozwolił na chustę, wiec Tez juz wybrałam tylko na fb maja zawsze promocje na koniec miesiąca, wiec czekam.
Szczepienie Brusia to zawsze stres...Lexi150 lubi tę wiadomość
-
D84 no wiem że niby to samo ale jakoś tak spróbujemy
To chyba bardziej mi pomoże
Kri nasz Maluch też ma suchą skórę ale nie wszędzie. Jak tylko zauważyłam to do kąpieli dodawałam emolientów bo miałam próbki. Już mi się pokończyły więc dziś zakupiłam Emolium bo widzę poprawę. Ogólnie fajną ma skórę Iguś po tym emolium i Oilatum też było w porządku. Najgorzej zareagował na oilan, dostał wysypki i też nie podeszły nam próbki z Musteli, od razu krostki. -
Ja kapie w atoperal junior to samo co emolium. Jak miał problem to codziennie a teraz co 3 mycie bo prawda taka że skóra się przyzwyczai a poza tym zapach tych emolientow nie jest ciekawy mimo że niby bezzapachowe. Emolium się skończyło i to kupiłam a skórę smarujemy też emulsja atoperal. A do głowy to ten krem latopic polecę bo jest naprawdę dobry.
A na to co mówisz jeszcze to polozna mówiła żeby zrobić wieczorem przed kapaniembnalozyc na głowę oliwki wymasowac użyć szczotki założyć czapkę na dziesięć minut i normalnie głowę umyć w kąpieli.
-
Mari mój właśnie potrafi nie robić 8 dni
teraz już jest 5 dzień i nadal nic. Masowanie brzuszka. Przyciągania nóżek do brzuszka , koperek , rumianek i nadal nic. Na brzuszku też kładę albo u mnie na brzuchu leży. Biogaie podaje codziennie rano.
Kubuś
-
nick nieaktualnyKri wrote:Jejku to mój robi z 8 kup dziennie, w każdej pieluszce ma. Ostatnio nawet zielone.
Łuszczy mu się skóra na główce tutaj przy skroniach , białe płatki, jak łupież. Nie wygląda to na ciemieniuchę... Nie jest żółte. Macie jakiś pomysł co z tym robić? Ogólnie wogle sucha ma skórę ciała. -
W końcu was nadrobilam
mała raz śpi ładnie raz potrafi i noc i dzień marudzic je co raz więcej
gorzej Ze mną
wczoraj pojevhalam do swojego gina bo dziwnie pobolewal mnie brzuch i co się okazalo po USG ze w macicy mam jakiej "farfocle" i jutro jade na zastrzyk z oxy żeby pobudzić macicie co skurczy żeby się oczyściła
jak to nie pomoże to szpital.. Z tego stresu żołądek mi się scisnal
mam nadzieje ze po tym zastrzyku nie będę miała takich boli jak przy porodzie bo chyba umrę
-
niecierpliwa_92 - trzymam kciuki, aby wszystko poszło dobrze!
Moje dziecię zasypia, jak tylko wychodzimy za próg mieszkania - już chłodne powietrze na klatce działa na niego jak narkozaCo najlepsze, ostatnio zaczął zasypiać już przy ubieraniu kombinezonu xD Ach, no i musieliśmy zrezygnować już z cudnego misiowego kombinezonu z Kubusiem Puchatkiem oraz przepięknej flanelowej koszuli, bo już ledwo właziły.
-
Tuli nie powiem, że łatwo to przeszłam ale u Nas był problem od samego początku. Tak na serio to Mały chyba tylko ze dwa razy w przeciągu miesiąca jadł z cyca tak żeby się najeść. A przecież po urodzeniu nie znał mm i był przystawiany do cyca a nie chciał jeść mimo tego. Od razu kimono. Nawet jak później odciągałam swojego mleko i podawałam w butli to nie chciał go jeść. Wypluwał albo wszystko ulewał. Nie wiadomo dlaczego. Miałam spotkanie z doradcą laktacyjnym ale nie znaleziono przyczyny. Tak się ułożyło. Najważniejsze, że ładnie przybiera i jest najedzony.
-
Niecierpliwa - współczuje, oby było dobrze.
Tuli- jesli Jagódka robi takie przerwy w nocy jak spi to ile karmien wychodzi Ci na dzien?
Pytanie kieruje z reszta do wszystkich mam kp
U nas przerwy w nocy to dwa razy 4/5h i na dobę wychodzi najcześciej równo 8, co jakis czas 7 lub 9, nawet ciezko by było cześciej...Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2016, 20:04