Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyBrusia ja wyszłam. Jeśli nie ma gorączki albo innych niepokojących objawów to śmiało odpalaj furę.
U mnie dramat, ciągle ryczy bo płaczem nazwać tego nie można. Leżeć nie, bujać nie. W wózku niby śpi jak nią telepię, ale wystarzy że przestanę to wraz ryk.
Kri na wypisie powinnaś mieć kiedy zalecają kontrolę u gin. U mnie to było 6 tyg -
Paola.. ja byłam lutowką a jednak wyszłam ostatecznie marcówką hehe
Myślę że na jakąkolwiek regularność jest u nas trochę za wcześnie. Jak dziecko zaczyna przejawiać choć trochę zainteresowania czemuś to można to wykorzystać, pozabawiać bądź pogadać do ludzka aby w dzień był aktywny a nie np w nocy. U nas młoda jak zaśnie to niczym jej nie obudzę.
Jeśli chcesz aby odzwyczaił się od rączek. Może po uspokojeniu go połóż go kolo siebie na łóżku, rozmawiaj. Głaszcz po buźce. Ja tez staram się nie przyzwyczajać do rączek ale wiadomo czasem też młoda biorę na łapy bo oba tez potrzebuje bliskości.
Jedną regularną kwestią jest kąpiel. Robimy to w porze wieczornej pomiędzy 18-19:30.
Na sutka stosowałam zwykłe masło np.Łaciate ...
Pomagało szybciutko! -
nick nieaktualny
-
my wczoraj bylismy na kontroli bioderek i sie okazało ze Kuba ma jakies przykurczone nózki i kazał zakładac 2 pieluchy. Której mamuśki dziecko tak miało ? czy to pawda ze to sie robi bo za duzo lezy na bokach i czy po prostu z takimi sie urodził? od poczatku jakos nie chcial sie bardzo rozkraczac a ja nawet nie myslałam że to zle i nie miałam pojecia jak powinno być. usg mamy za miesiac dopiero. i pytanie moge go kłasc na boki czy jednak musze na wznak cały czas ?
co do karmien u mnie w nocy nie da sie go normalnie nakarmic z cyca bo uypia z cyckiem a jak odłoze to sie budzi wiec zaczynam odciagac i z butli w nocy podawacszybciej usypia i smoczka czasem nawet bierze. kapiemy go 19.30-20 a idzie spac dopiero 22-23
i w nocy go 2-3 razy karmie. aa w dzien nie zlicze ile tego jest bo sporo.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 21:03
Lexi150, Kri, marissith, Zosia_wop, vayn, tysiaa93, Moniaa, dana222 lubią tę wiadomość
Kubuś
-
nick nieaktualnyVayn
delicol 5 kropli przed jedzeniem, jeden cycek, odbijamy, bobotic 3 krople, drugi cycek jak sobie dziecko życzyjak jest trzeci cycek to daję jeszcze 3 krople delicolu (jak dużo zjadła, ale moja raczej jest typem degustatora więc zostajemy przy 5 kroplach zazwyczaj)
w temacie szczepionek jestem, na wzw B brałyście Engerix czy EUVAX B?vayn lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTusiaa moja mala ma dysplaxje biodetek obustronna... chyba. Bo 30/04 umowilam sie do innego lekarza w celu potwierdzenia czy zeczywiscie jest tak zle,bo my dostalismy szelki do noszenia.
Najlepej by dzidzius nie lezal na boczkach bo wtedy wada sie poglebia. My mamy problem z bioderkami bo w brzuchu mala byla ulizona posladkowo okolo poltora miesiaca.
Z racji tego ze prawdopodobnie ortopeda u ktorego bylismy sam produkowal te sxelki i okazaly sie wadliwe (twarde male elementy odpadaly od rzepow) przestalam je zakladac. Slyszalam tez opinie za ten lekarz daje te szelki mimo ze nie ma duzej dysplazji, po to tylko by opchac te szelki.
Dlatego idziemy do innego lekarza.
Na wszelki wypadek zakladam malej pieluche i na ten przykurcz chyba pomaga bo czesciej rozklada nogi(tylko bez skojarzen).
Zerknij tez na faldki na udach czy na jednej i drugiej nozce wygladaja tak samo.
-
nick nieaktualnyTo mi się musiało niesamowicie poszczęścić... Pola od 18tc pośladkowo, a bioderka nieznacznie się rożniły - mam nadzieję, że na kontroli się to potwierdzi. W szpitalu było ok z bioderkami, w 4tż jakąś zmianę zauważył
Mari a tej bezkomórkowej 3w1 nie można w przychodni kupić? Muszą ją mieć na stanie, chyba że ta nie na sprzedaż
Edit
My wkładaliśmy jaśka między nogi żeby jak najwięcej żabkę robiła. Leżała na boku tylko z poduchą tam. Teraz tak żabkowo bez poduchy leżyWiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 12:30
-
nick nieaktualny
-
Gezanew czyli teraz kładziesz mała tylko na pleckach ? Kuba tak mało tych fałdek w ogóle nogi szczupłe mi sie wydają ale przyjrze sie temu. On sobie lubi zakładac noge na noge jak wielki pan
Co za doktorek Wam sie trafiłporazka. Tylo żeby interes zrobic i nic sie nie liczy.
Mam jeszcze pytanie do mamusiek które rodziły SN moze i głupie albo i nie
kiedy pochwa(dziurka) sie skurczy do stanu podobnego jak sprzed ciązy? bo ja mam wrazenie że ona jest taka wielka i wszystko widze co tam jest i w dodatku leci mi czasem jeszcze troche krew ale wkładka starcza bez problemu. Zresztą odczuwam ze mnie tam jeszcze troche pobolewa w pochwie czy tak z brzegu. Mineło w sumie juz 5 tyg a tu nie widze , żeby było tak aby serduszkować.Kubuś