X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ashley wrote:
    Melduję się po wizycie ;) Wszystko w porządku, jak to dr powiedział "jest żywy mały człowieczek". Ma 11 mm i serduszko bije jak dzwon :) wg lekarza to 7 tyd + 1 dzień. Dostałam luteinę ze względu na poprzednią ciążę i kolejna wizyta za 2 tyg Ulżylo mi, mam nadzieję, że do końca będzie ddobrze ;) Objawów oprócz bóli piersi nie mam, więc to dla mnie dobry sygnał :)
    Świetne wiadomości!!!!Super!!!!

Ashley lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Justaw Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swietna wiadomość Ashley :)

Ashley lubi tę wiadomość

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
  • Ashley Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulżyło mi, bo już przez brak objawów też miałam dziwne schizy heh ale jest ok ;)

tysiaa93, zosiaaa lubią tę wiadomość

___Bartuś___ 4050g /57cm
    * 08.02.16r. godz. 15.05
    lprk2n0ax3utoe40.png[/url]
  • Ashley Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z radości postanowiłam to uczcić i kupiłam "nam" arbuza, tak o nim pisałyście, że ja również zaszalałam :)

___Bartuś___ 4050g /57cm
    * 08.02.16r. godz. 15.05
    lprk2n0ax3utoe40.png[/url]
  • Skierka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justaw wrote:
    Dziewczyny jakie witaminy planujecie brać od 2 trymestru? Własnie robię zakupy w polskiej aptece internetowej, żeby odebrac w przyszłym tygodniu i tak się zastanawiam... Teraz biorę femibion 1 i chyba kupie jeszcze jedno opakowanie, a dalej? Femibion2? Czy coś innego macie na oku?

Nie brałam w żadnej ciąży i teraz też nie będę, chyba że lekarz zdecyduje inaczej ;)

Nelly 10.2008, Nicol 05.2010,
    Marcel 01.2013, Kaya 09.2014 29tc [*]
    yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • Skierka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ashley wrote:
    Melduję się po wizycie ;) Wszystko w porządku, jak to dr powiedział "jest żywy mały człowieczek". Ma 11 mm i serduszko bije jak dzwon :) wg lekarza to 7 tyd + 1 dzień. Dostałam luteinę ze względu na poprzednią ciążę i kolejna wizyta za 2 tyg Ulżylo mi, mam nadzieję, że do końca będzie ddobrze ;) Objawów oprócz bóli piersi nie mam, więc to dla mnie dobry sygnał :)

Pięknie! Gratuluję z całego serca :)

Ashley lubi tę wiadomość

Nelly 10.2008, Nicol 05.2010,
    Marcel 01.2013, Kaya 09.2014 29tc [*]
    yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ashley super.. Niech bąbelek rośnie ładnie :-)
    No fakt - szef trafił mi się naprawdę życzliwy i fajny. Także chociaż praca się nie martwię i Ze będę miała gdzie wrócić także jest dobrze :-)

Teraz niech tylko przestanie mnie podbrzusze boleć i będzie rewelacja.. Dobrze że jutro urlopik mam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 18:38

Ashley lubi tę wiadomość

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti brzuszek trochę boli bo to początek ciąży :) Jeśli bóle są takie jak na miesiączkę to nie ma się czym martwić, odpoczywaj :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeżeli chcecie coś poczytać o plamieniach/krwawieniach to polecam ten artykul, dość mi się sensowny wydaje:

http://ebobas.pl/artykuly/czytaj/645/zdrowie/krwawienie-i-plamienie-w-ciazy

Musze się spytać gina jutro co mam zrobić jakbym nie daj Boze w Grecji dostala plamienia - będę na dupku, ale wiadomo ze może się zdarzyć. Czy jechać tam do jakiegoś szpitala czy zwiekszyc dawke, czy lezec, czy co. Troche się tego zaczynam bac.

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szczęście nie mam plamien żadnych także nie chce się stresować niepotrzebnie.. Hmm to jest ból jak by coś mnie przezynalo na brzuchu.. Na biegunkę czy coś.. Nie wiem czy to jeszcze jest ok..ale leżę na wszelki wypadek

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstawiam link oczywiście dla tych co chcą przeczytać:)

zosiaaa lubi tę wiadomość

f2wlj48apsehglf6.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    Dziewczyny jeżeli chcecie coś poczytać o plamieniach/krwawieniach to polecam ten artykul, dość mi się sensowny wydaje:

http://ebobas.pl/artykuly/czytaj/645/zdrowie/krwawienie-i-plamienie-w-ciazy

Musze się spytać gina jutro co mam zrobić jakbym nie daj Boze w Grecji dostala plamienia - będę na dupku, ale wiadomo ze może się zdarzyć. Czy jechać tam do jakiegoś szpitala czy zwiekszyc dawke, czy lezec, czy co. Troche się tego zaczynam bac.
    Żadnego plamienia mieć nie będziesz! Nawet tak nie mów!Akysz plamienie, akysz! Wszystko będzie dobrze, odpocznij w Grecji, ciesz się:)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • niezapominajka_86 Przyjaciółka

Wysłany: 16 czerwca 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleście naprodukowały :D Ja już po pracy, mam dość...

Tulipanna dziękuję za wsparcie, wiem, że poradzę sobie z tym pobieraniem krwi, w końcu to dla naszego małego CUDU :)

Powiem Wam, że już sama nie wiem co jeść... Dziś "naszło" mnie na ryż na mleku :) Ale wyszedł mi trochę za słodki. No i mdłości trochę osłabły. Już naprawdę nie wiem co jeść. Codziennie po 21 bierze mnie na nektarynki i pomarańcze :) W pracy coraz trudniej mi się skupić, gdybym mogła zasnęłabym na biurku.Zaraz po wizycie u gina chcę powiedzieć szefowej, już się domyślam co od niej usłyszę... :/ No ale prędzej czy później muszę powiedzieć. I wiecie co? Mnie to się wydaje, że ja się strasznie marudna zrobiłam, płakać mogłabym z byle powodu, nic mi się nie chce. Ten mój Mąż pewnie mnie nie poznaje :D

No ok, lecę z pieskiem na spacerek :) Trzeba się dotlenić. A Wam Kochane życzę spokojnego wieczoru :) Buzia :*

oar8skjolhdcmtjr.png

Wszystko ma swój czas. A na dobre rzeczy warto poczekać.
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eness kiedy idziesz do gina? Bo mamy taki sam dpo

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• szara myszka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Żadnego plamienia mieć nie będziesz! Nawet tak nie mów!Akysz plamienie, akysz! Wszystko będzie dobrze, odpocznij w Grecji, ciesz się:)

Mam nadzieje ze masz racje tulipanna :) Ale będę tam bez łatwego, o ile wogole dostępu do gina wiec wole się choć trochę zorientować zeby nie wpaść tam w panike. Ale oczywiście oby nie było potrzeby :):)

Czuje się dość dobrze, choć rano mnie zemdlilo a popołudnie cale jestem bardzo slaba i zmeczona, co godzine się klade na kilkanaście minut :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 19:20

f2wlj48apsehglf6.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do badań, bo dzis tak rozprawiałyśmy czy na czczo, czy nie, jak to z tą morfologią, moczem, etc. I ja dziś zapytałam jak miałam krew pobieraną. Laborantka powiedziała wyraźnie: "na każde planowane badanie należy przychodzić na czczo a mocz oddaje się pierwszy poranny.Proszę wyłączyć internet na czas ciąży i bzdur nie czytać. Zawsze na czczo na planowane badania. Wiadomo, proszę pani, że jak trafia ktoś po wypadku, nagle, to na czczo/nie na czczo badania się robi.Wyniki są najbardziej wiarygodne. I na krzywą cukrowa w przyszłości proszę sobie 2 godziny zarezerwować" Kobitka tak koło 50-tki, widac że doświadczona. U mnie tak powiedziała.

tysiaa93, Reni, MiSia :) lubią tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i ma rację :P Z tym internetem trafiła w dziesiątkę :D Ja ograniczam się tylko do tego forum :D

tulipanna, Doti87 lubią tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szwagier mojego męża ostatnio dobrze powiedział :D Jak rozmawiałyśmy ze szwagierka (która tez jest w ciąży ale już w 4mies.) wlasnie o forach, internecie i ze wszystko od razu wpisujemy w wyszukiwarke, a on dopowiedział: "czy komputer szkodzi kobiecie w ciąży? - tak, jeśli ma polaczenie z internetem" :D

tysiaa93, Deliliah, Doti87 lubią tę wiadomość

f2wlj48apsehglf6.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szara myszka no i faceci mieli rację.. Bo czytamy te wszystkie głupoty i niepotrzebnie się nakręcamy na każdy ból, objaw... Dlatego ja też ograniczam się do forum i do przeglądania ciuchów na necie dla maluszka i więcej nie kombinuje :-)

tysiaa93, szara myszka lubią tę wiadomość

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • Iriss Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia, ja to samo robię, tematyka związana z ciążą ogranicza się do tego forum, a raczej tego wątku :) bo i na forum można niezłe straszaki znaleźć.
    Aaaa przepraszam, są jeszcze inne rzeczy ale takie przyjemne jak akcesoria, wózki, łóżeczka - nie żałuje sobie i oglądam :P.
    Nie czytam o żadnych dolegliwościach itp, wystarczy mi że nie mogę się odzwyczaić od spoglądania na papier po toalecie, no zostało mi to... ale już się ograniczam, zwłaszcza że mąż kupił ostatnio papier we wzorki hehe (nieświadomie) więc nie mam co się tam wpatrywać :P

P.S dzień bez pawia dniem straconym, jakaż ta ciąża kolorowa :P

tysiaa93 lubi tę wiadomość

h84fe6ydttjiala2.png
‹‹ 159 160 161 162 163 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ