Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ashley wrote:Melduję się po wizycie Wszystko w porządku, jak to dr powiedział "jest żywy mały człowieczek". Ma 11 mm i serduszko bije jak dzwon wg lekarza to 7 tyd + 1 dzień. Dostałam luteinę ze względu na poprzednią ciążę i kolejna wizyta za 2 tyg Ulżylo mi, mam nadzieję, że do końca będzie ddobrze Objawów oprócz bóli piersi nie mam, więc to dla mnie dobry sygnał
Ashley lubi tę wiadomość
-
Justaw wrote:Dziewczyny jakie witaminy planujecie brać od 2 trymestru? Własnie robię zakupy w polskiej aptece internetowej, żeby odebrac w przyszłym tygodniu i tak się zastanawiam... Teraz biorę femibion 1 i chyba kupie jeszcze jedno opakowanie, a dalej? Femibion2? Czy coś innego macie na oku?
Nie brałam w żadnej ciąży i teraz też nie będę, chyba że lekarz zdecyduje inaczejNelly 10.2008, Nicol 05.2010,
Marcel 01.2013, Kaya 09.2014 29tc [*]
-
Ashley wrote:Melduję się po wizycie Wszystko w porządku, jak to dr powiedział "jest żywy mały człowieczek". Ma 11 mm i serduszko bije jak dzwon wg lekarza to 7 tyd + 1 dzień. Dostałam luteinę ze względu na poprzednią ciążę i kolejna wizyta za 2 tyg Ulżylo mi, mam nadzieję, że do końca będzie ddobrze Objawów oprócz bóli piersi nie mam, więc to dla mnie dobry sygnał
Pięknie! Gratuluję z całego sercaAshley lubi tę wiadomość
Nelly 10.2008, Nicol 05.2010,
Marcel 01.2013, Kaya 09.2014 29tc [*]
-
Ashley super.. Niech bąbelek rośnie ładnie
No fakt - szef trafił mi się naprawdę życzliwy i fajny. Także chociaż praca się nie martwię i Ze będę miała gdzie wrócić także jest dobrze
Teraz niech tylko przestanie mnie podbrzusze boleć i będzie rewelacja.. Dobrze że jutro urlopik mam...Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 18:38
Ashley lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny jeżeli chcecie coś poczytać o plamieniach/krwawieniach to polecam ten artykul, dość mi się sensowny wydaje:
http://ebobas.pl/artykuly/czytaj/645/zdrowie/krwawienie-i-plamienie-w-ciazy
Musze się spytać gina jutro co mam zrobić jakbym nie daj Boze w Grecji dostala plamienia - będę na dupku, ale wiadomo ze może się zdarzyć. Czy jechać tam do jakiegoś szpitala czy zwiekszyc dawke, czy lezec, czy co. Troche się tego zaczynam bac. -
szara myszka wrote:Dziewczyny jeżeli chcecie coś poczytać o plamieniach/krwawieniach to polecam ten artykul, dość mi się sensowny wydaje:
http://ebobas.pl/artykuly/czytaj/645/zdrowie/krwawienie-i-plamienie-w-ciazy
Musze się spytać gina jutro co mam zrobić jakbym nie daj Boze w Grecji dostala plamienia - będę na dupku, ale wiadomo ze może się zdarzyć. Czy jechać tam do jakiegoś szpitala czy zwiekszyc dawke, czy lezec, czy co. Troche się tego zaczynam bac. -
Aleście naprodukowały Ja już po pracy, mam dość...
Tulipanna dziękuję za wsparcie, wiem, że poradzę sobie z tym pobieraniem krwi, w końcu to dla naszego małego CUDU
Powiem Wam, że już sama nie wiem co jeść... Dziś "naszło" mnie na ryż na mleku Ale wyszedł mi trochę za słodki. No i mdłości trochę osłabły. Już naprawdę nie wiem co jeść. Codziennie po 21 bierze mnie na nektarynki i pomarańcze W pracy coraz trudniej mi się skupić, gdybym mogła zasnęłabym na biurku.Zaraz po wizycie u gina chcę powiedzieć szefowej, już się domyślam co od niej usłyszę... No ale prędzej czy później muszę powiedzieć. I wiecie co? Mnie to się wydaje, że ja się strasznie marudna zrobiłam, płakać mogłabym z byle powodu, nic mi się nie chce. Ten mój Mąż pewnie mnie nie poznaje
No ok, lecę z pieskiem na spacerek Trzeba się dotlenić. A Wam Kochane życzę spokojnego wieczoru Buzia :* -
tulipanna wrote:Żadnego plamienia mieć nie będziesz! Nawet tak nie mów!Akysz plamienie, akysz! Wszystko będzie dobrze, odpocznij w Grecji, ciesz się
Mam nadzieje ze masz racje tulipanna Ale będę tam bez łatwego, o ile wogole dostępu do gina wiec wole się choć trochę zorientować zeby nie wpaść tam w panike. Ale oczywiście oby nie było potrzeby
Czuje się dość dobrze, choć rano mnie zemdlilo a popołudnie cale jestem bardzo slaba i zmeczona, co godzine się klade na kilkanaście minutWiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 19:20
-
A co do badań, bo dzis tak rozprawiałyśmy czy na czczo, czy nie, jak to z tą morfologią, moczem, etc. I ja dziś zapytałam jak miałam krew pobieraną. Laborantka powiedziała wyraźnie: "na każde planowane badanie należy przychodzić na czczo a mocz oddaje się pierwszy poranny.Proszę wyłączyć internet na czas ciąży i bzdur nie czytać. Zawsze na czczo na planowane badania. Wiadomo, proszę pani, że jak trafia ktoś po wypadku, nagle, to na czczo/nie na czczo badania się robi.Wyniki są najbardziej wiarygodne. I na krzywą cukrowa w przyszłości proszę sobie 2 godziny zarezerwować" Kobitka tak koło 50-tki, widac że doświadczona. U mnie tak powiedziała.
tysiaa93, Reni, MiSia :) lubią tę wiadomość
-
Szwagier mojego męża ostatnio dobrze powiedział Jak rozmawiałyśmy ze szwagierka (która tez jest w ciąży ale już w 4mies.) wlasnie o forach, internecie i ze wszystko od razu wpisujemy w wyszukiwarke, a on dopowiedział: "czy komputer szkodzi kobiecie w ciąży? - tak, jeśli ma polaczenie z internetem"
tysiaa93, Deliliah, Doti87 lubią tę wiadomość
-
Szara myszka no i faceci mieli rację.. Bo czytamy te wszystkie głupoty i niepotrzebnie się nakręcamy na każdy ból, objaw... Dlatego ja też ograniczam się do forum i do przeglądania ciuchów na necie dla maluszka i więcej nie kombinuje
tysiaa93, szara myszka lubią tę wiadomość
-
Tysia, ja to samo robię, tematyka związana z ciążą ogranicza się do tego forum, a raczej tego wątku bo i na forum można niezłe straszaki znaleźć.
Aaaa przepraszam, są jeszcze inne rzeczy ale takie przyjemne jak akcesoria, wózki, łóżeczka - nie żałuje sobie i oglądam .
Nie czytam o żadnych dolegliwościach itp, wystarczy mi że nie mogę się odzwyczaić od spoglądania na papier po toalecie, no zostało mi to... ale już się ograniczam, zwłaszcza że mąż kupił ostatnio papier we wzorki hehe (nieświadomie) więc nie mam co się tam wpatrywać
P.S dzień bez pawia dniem straconym, jakaż ta ciąża kolorowatysiaa93 lubi tę wiadomość