Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Skierka wrote:A jaka konsystencja ciasta? Uwielbiam takie przepisy. Dzieciom zrobię na kolacje
Na placki z 1 banana daję jedno jajko
Skierka lubi tę wiadomość
-
Deliliah wrote:Iriss, ja też uwielbiam takie placuszki!
Jak miałam dietę wysokobiałkową (treningi siłowe), to rano robiłam sobie omlecik z jajeczek + płatki owsiane + banan z mąką bg też robiłam jak się dowiedziałam, ze mam hashi
Kurde muszę dupkę zebrać z kanapy i iść coś ogarnąć, bo mąż niebawem wróci ;P i jak zobaczy ten rozgardiasz to nie dostanę owocków heheSkierka, Deliliah lubią tę wiadomość
-
Tak czytam o Waszych dolegliwościach i zaczynam się zastanawiać czy wszystko u mnie ok. Nie mdli mnie, nie mam jakiejś specjalnej ochoty na coś konkretnego do jedzenia, sennosci odeszły, piersi trochę bolą, ale się nie powiększają, może trochę więcej jem, ale to raczej kwestia odstawienia papierosów... Ogólnie nie czuje się jakoś "inaczej" i zastanawiam się czy wszystko jest ok...
-
Hejka ponownie dziewczyny
Odebralam wczorajsza beta i chyba jest ok
Było tak:
pierwszza beta - 10dpo = 48,12
druga beta - 12 dpo = 153,7
trzecia beta - 15dpo = 577, 20
czwarta we srode to zobaczę czy ta trzecia się podwoitysiaa93 lubi tę wiadomość
-
Nie ma za co
To jak już jesteśmy przy bananach, to polecam też ten przepis:
-pół kostki rozpuszczonego masła
- 3 lub 4 banany
- 1,5 szklanki zmielonych płatków owsianych
- 2 jajka
- łyżeczka sody oczyszczonej
- łyżeczka cukru waniliowego
- rodzynki (opcjonalnie)
Banany rozgniatamy widelcem na papkę, następnie dodajemy wszystkie składniki (bez mąki) i mieszamy, na koniec dodajemy mąkę i mieszamy na gładką masę.
Całość przelewamy do formy (keksówka). Cisto wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w 170 stopniach przez 60 min ( góra – dół ).
Ja piekę od razu po 2 takie ciacha, bo z mężem bardzo lubimySkierka lubi tę wiadomość
-
abovo94 wrote:Tak czytam o Waszych dolegliwościach i zaczynam się zastanawiać czy wszystko u mnie ok. Nie mdli mnie, nie mam jakiejś specjalnej ochoty na coś konkretnego do jedzenia, sennosci odeszły, piersi trochę bolą, ale się nie powiększają, może trochę więcej jem, ale to raczej kwestia odstawienia papierosów... Ogólnie nie czuje się jakoś "inaczej" i zastanawiam się czy wszystko jest ok...
Każda z nas jest inna:) -
abovo94 wrote:Tak czytam o Waszych dolegliwościach i zaczynam się zastanawiać czy wszystko u mnie ok. Nie mdli mnie, nie mam jakiejś specjalnej ochoty na coś konkretnego do jedzenia, sennosci odeszły, piersi trochę bolą, ale się nie powiększają, może trochę więcej jem, ale to raczej kwestia odstawienia papierosów... Ogólnie nie czuje się jakoś "inaczej" i zastanawiam się czy wszystko jest ok...
Póki co też nie mam objawów,choć poprzednie ciąże nie były tak łaskawe
Iriss dziękuję za kolejny przepis. Na pewno wypróbuję
Nelly 10.2008, Nicol 05.2010,
Marcel 01.2013, Kaya 09.2014 29tc [*]