Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 04:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia ja tez kiedyś miałam wrażenie ze mleko leci tylko z pozycji spod pachy, bo tylko wtedy słyszę takie przełykanie, w innej pozycji tego tak nie słyszę, ale ja małemu zmieniam pozycje co karmienie, to jednak musi sie zawsze najadać bo rośnie i nie płacze.

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 04:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia-jasne ze sobie wbilas!:) proponuje eksperyment:nakarm 2 razy pod rzad z tej samej piersi,tak zeby druga nocno sie wypelnila i znien pozycje karmienia np na lezàca i po piersi zobaczysz czy zjadda czy niee a nie po przelykaniu ktore w zaleznosci od ulozenia szyjki dziecka slychac albo nie:)A slychac jak ma mocniej odgieta glowke w tyl:)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co zauwazylam? Ze wszystkie body i pajace ktore zamowilam na smyk.com sa albo gdzies rozprute albo zaraz porozpruwaly sie przy napach:/ nawet dwie czapeczki..przypadek? Nie wiem..bawelna super a szycie jakies do dupy:/ mysle ze moze jakies zlezale sa albo z jakis reklamacji wysylaja dlatego na necie sa tansze duzo niz w sklepie. Bez kitu,jedyne rzeczy jakie wywalilam do kosza to body x2,pajac i 2 czapki ze smyka..i nastepny pajac sie rozprul ale ten sie da zszyc

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuli elasnie siedzę i zaszywam dziurki. Ale nie przy napAch tylko na szyciach bo za płytko wszyte. I to właśnie w rzeczach że smyka i kupowanych stacjonarnie. Jedno na paluszku u stopy i drugie tuż przy metce. Jakościowo te ciuchy z lidla są niezniszczalne. I te z Tesco też się dobrze sprawują. A smyk właśnie ma bawełnę superancka ale za to niedbale wykonanie.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robiłam w szafie porządki bo co z tego że mały wchodzi już w 62 choć tu już niektóre przy zapinaniu to krzyczą o pomoc i 68. A też wvhodzi uwaga w 56 i są ok. Więc musiałam mimo że mi szkoda te 56 dobre odesłać bo przez to nie wykorzystam innych 62/68 jak będę nad tymi się rozpamietywac. Pogodę mamy pod psem cały dzień leje. Mały spacer ma w gondoli na balkonie się dotlenia.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    Kkkaaarrr zamelduj sie koniecznie jak poznasz plec groszka :)
    No to melduje się szybciej niż zakładałam :) na wczorajszych prawie spóźnionych prenatalnych Bąbel miał 8,39cm (limit na prenatalne do 8,4cm!!) i nie dało się ukryć, że coś dynda między nogami. Wszystko wskazuje na to, że Olga będzie miała braciszka :)

Bruśka, Mila920, nick nieaktualny, tulipanna, Biedroneczka29, Lexi150, Kri, Tusiaa, L, Zosia_wop, nick nieaktualny, d84, tysiaa93, Evans, Moniaa, niecierpliwa_92, gorgeous lubią tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkkaaarrr więc Olga będzie miała Olusia ;-) :-D gratuluję i trzymam za Was mocno kciuki :-*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2016, 15:46

kkkaaarrr lubi tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Roberta Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie tez Wam tak włosy wypadają?

• dana222 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja szwagierka była wczoraj u fryzjera i tam sie dowiedziała ze najcześciej kobieta 3 miesiące po porodzie zaczynaja wypadać włosy.

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po ciaży w 6 tyg niby z reguły wypadaja wlosy. mi natomisat zupelnie odwrotnie strasznie sie zagęsciły ale tez moze dlatego ze obciełam je b. krótko. za to na poczatku ciazy strasznie mi wypadały i dlatego postanowiłam je obciąc.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkkaaarrr gratuluję synusia ;* ale Ci zazdroszczę ciazy, to taki fajny czas.. :-) korzystaj ile się da, bo ani się obejzysz, a będziesz na porodowke :-D
    Masz już jakieś imię na oku?

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkkaaarrr gratuluję:-) mi włosy wypadają ale przed ciążą tez wypadały także nie widzę żeby tego było jakoś dużo, dużo więcej. U mnie dziś było 23 st i pełne słońce :-) p.s. Mi ze smyka jeszcze nic się nie rozpruło...

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Lexi150 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkkaaarrr gratulacje! Rosnijcie zdrowo :*

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wypadały wlosy przed ciążą i w pierwszym trymestrze aa później coraz mniej i teraz też jest spoko. Za to cerę mam paskudna. Ostatnio kilka lat temu mnie tak wysypało.

Moja kuzynka urodziła wczoraj synka. 4200g i 61 cm. Poród SN. :)

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • L Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkkaaarrr gratuluję fajnie będziesz miała parkę :-)

Tuli mi też ostatnio przyszła bluza z dziurką dla starszej córki zamawiałam. Faktycznie często te ciuszki kupowane przez Internet są jakieś felerne :-\

Leci oj kuzynka dużego chłopca urodziła pogratulować ;-)

U nas dzisiaj było piękne słońce ale wiało okropnie i w związku z tym ze moje dziecko nie będzie leżeć we wózku nie wyszłyśmy na spacer bo na rękach przeciez przewiało by ją na amen.

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkkaaarrr super wieści! Zaglądaj do nas i zdawaj relacje na bieżąco, my tu z przyjemnością poczytamy ci tan u Fasolki :)

A my dzis dowiedzieliśmy sie, ze siostra męża w 7tyg ciazy i urodzi jeszcze w tym roku, wiec Florka bedzie miec kuzyna lub kuzynkę rówieśnika :) oczywiście teść juz wróżył z ręki i wyszło ze dziewczynka, niby głupie ale zawsze mu sie sprawdza ta wróżba :P oczywiście jak oznajmiał, ze drugi raz bedzie dziadkiem to wszyscy pierwsze co na nas, ze juz od razu w druga ciąże zaszłam :P bo siostra męża w wolnym związku i nikt sie raczej nie spodziewał ;)

A ja mam taki problem z bólem nadgarstków i kolan, ze dzis ledwo chodzę i ledwo co dziecko nosze...
    Młoda dzis prawie cały dzien przespała, ciekawe co bedzie w nocy robic

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • L Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile wasze maluchy czas jedzą? Ja dzisiaj trochę sie zdziwiłam bo młoda jadła 5 min z czego więcej bylo przy tym wiercenia i myślę odciągnę bo na pewno sporo zostało pokarmu a tu niecałe 20 ml . Czyżby moja laktacja zwolniła :-\

A i jeszcze o włosach pisałyście, u mnie tydzień po porodzie włosy wypadały w dużych ilościach bałam się że łysa zostanę jak potrwa to dluzej. Na szczęście po kilku daniach przeszlo. I znów mnie @ nawiedziła pierwszą miałam 31marca teraz 17 kwiecień. Chyba trochę potrwa zanim się to wszystko unormuje.

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • L Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia to przespanej nocki życzę, u nas jak dzień przespany to nocka ciężka...to cię pocieszyłam :-P

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi aż mnie ciarki przechodzą jak pomyślę o takim porodzie. Tak wogóle to poród sn to hardkor, następny (jak będzie) to cc. :-D

Tusiaa lubi tę wiadomość

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Lexi150 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie miałam problemów z ubrankami ze Smyka. Ani z tymi ze sklepu ani z zamówionymi. Ale ja i tak uważam, że najlepsze jakościowo, najtrwalsze i najładniejsze są rzeczy z h&m. Zamawiam online jak są jakieś wyprzedaże i dużo mam z lumpa. Uwielbiam je.

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
‹‹ 1629 1630 1631 1632 1633 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pieluchy tetrowe w nowoczesnej wyprawce. 5 sprytnych sposobów, jak wykorzystać je na co dzień

Kompletowanie wyprawki dla noworodka łatwo zamienić w listę drogich i skomplikowanych gadżetów. Tymczasem jedna z najbardziej praktycznych rzeczy od lat pozostaje dokładnie taka sama — pielucha tetrowa. Naturalna, delikatna dla skóry dziecka i niezwykle uniwersalna. Sprawdza się jako lekki kocyk, ręcznik po kąpieli, podkład do odbijania czy awaryjny przewijak poza domem. W nowym artykule podpowiadamy, jak wybrać dobrą tetrę i dlaczego nadal jest absolutnym must-have każdej wyprawki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ