X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spróbuję z tymi pozycjami choć z tą osłonka jest trudno bo jedna rękę muszę ją trzymać jak on robi przerwy żeby jej nie zrzucił

A powiedzcie jedno karmienie osiągniętym mlekiem to mniej więcej ile ml?

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    Tulipanna wiem że to nie grzybica tylko nie wiem czy jej słuchać i ściągać ten pokarm i jeszcze dodatkowo pobudzać laktacje skoro już mam dużo mleka :(
    Moze jilka razy sciagnij zeby zeszlo to co sie zastalo. Skoro nie karmilas z tego cycka jakis czas to ten pokarm nie jest swiezy w nim. Sciagnij,wylej,posciagaj kilka razy, potem karm i juz nie sciagaj. Ja bym tak zrobila

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszko nadal karmisz z oslonkami????Moze zrezygnuj juz z tego. Do tego czasu Maly juz dawno by Ci sutki wyrobil. Moze stad problemy?U mnie Jagoda jak wypije 60ml sciagnietego to sie jeszcze drze:) A czasem wypije 60 i jest git.to chyba zalezy od dnia.w koncu my dorosli tez roznie jemy:)

tysiaa93 lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jestem w stanie znieść karmienia bez osłonek. Naprawdę próbowałam, jestem za wrażliwa chyba, wiem że się poddam bez tych oslonek

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nadal karmie z osłonkami. Pola od początku łapać cyca bez nie umiała - kiepsko u mnie z sutkami, dalej nie wyciągniete :p

Myszka moją koleżankę też brodawki bolą. Przez kilka dni nie karmiła piersią tylko odciągniętym w butli. Piersi odpoczęły i było ok :- )

Moja Polena dzisiaj kończy 3 miesiące... dorosła kobietka. Dzisiaj ją zważyliśmy... 6200! :D

Lexi150, tysiaa93, L lubią tę wiadomość

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no nie dzieie sie ze bola bo sie nie mialy kiedy zahartowac. Ja odstawialam oslonki juz w domu jak bylam,pracowalam,staralam sie co ktores karmienie bez. I sie udalo:)Nadal nir sa wystajace,ale juz nie bola

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam płaskie brodawki, ale nie używałam nakładek. Lewy sutek wyciąga się łatwiej, z prawej piersi pobolewa, nieraz dość mocno, ale nakładek nie chciałam próbować. Wczoraj byliśmy prywatnie u pediatry i tak jak myślałam - mały nie trawi dwucukrów i ma dużo gazów w brzuszku, zatem mam ściągać pierwsze 20ml mleka i podawać Delicol (tylko Jaś jak głodny to tak się drze, że nie da rady czasami...). No i do tego nie wiem, jak mam ściągać mleko, będąc poza domem...

Ach, no i pytanie - czy przy pierwszych próbach z laktatorem sutki tak bolą? Myślałam, że umrę, jak mi zaczął ciągnąć sutka... a że są płaskie to w ogóle... Za to jak Jaś później łapnął, to w porównaniu z bólem laktatorowym, jak mały ciągnął to była przyjemność :D

Jaś waży 6400g :D

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorgeous ok.... wpadam w kompleksy :p
    Wydawało mi się, że Polcia to duża kobietka :D nie umiem sobie wyobrazić 1,5miesięcznego 6,5kg bobasa!

U nas bez.nakładek nie da rady, Pola mnie liże jak kotek, złapać nie umie mimo że się nieźle nagimnastykuję.
    Nakładki wcale nie są takie złe, jeśli dzięki teny mogę karmić to dlaczego nie korzystać :-)

Byłam dziś kolejną 8 rwać. Mam nadzieję, że nie spuchnę i nie zrobią się siniaki jak miesiąc temu. Ostatnio też rwałam 2 dni przed szczepieniem i pediatra się dziwnie na mnie patrzył.... wyglądałam jakby mnie mąż bił

gorgeous lubi tę wiadomość

• Mila920 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorgerous a jak sie ta nietolerancja objawiala u Jasia? A tak w ogole z taką wagą to chyba już Jan :-D duży chlopczyk :-)

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vayn, bo Jaś zaraz się obrazi! Jaki 1,5 miesięczny bobas? Za 4 dni skończy 2 miesiące :P No, wszyscy dają mu co najmniej miesiąc więcej - pewnie niedługo wyrośnie z gondoli :P Duży i długi z niego chłopak - ma bardzo "męskie" szerokie plecy i mocne uda po tatusiu. :D Mój brat ważył przy urodzeniu kilogram mniej od Jasia, a był takim pulpecikiem... za to Jaś dużo waży, ale ma niewiele fałdeczek.
    Za to mnie wszyscy komplementują, że nie wyglądam, jakbym w ciąży była xD

L, L lubią tę wiadomość

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila920 - bardzo wodniste kupy, strzeliste, czasami pieniste. Do tego nieraz podczas jedzenia odrywa się od piersi i płacze, zaraz znowu się przysysa i płacze - i tak ciągle.

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gorgeous wrote:
    Mila920 - bardzo wodniste kupy, strzeliste, czasami pieniste. Do tego nieraz podczas jedzenia odrywa się od piersi i płacze, zaraz znowu się przysysa i płacze - i tak ciągle.
    Gorgeous, a jakiego koloru te kupki? Moje dziecię od paru dni robi kupki trawiastozielone - wodniste. I czytam, że tak właśnie może być przy nietolerancji laktozy.

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorgeous. ..

U mnie młoda jak strzelała kupami to ściana oddalona od przewijaka o 1.5m była uwalona gównem na wysokości mojego pasa haha
    Od tamtej pory podaje młodej właśnie przed każdym karmieniem 6 kropel delicolu i faktycznie widać poprawę. I ścian nie musze myć hehe
    I nie ściągam żadnego pierwszego pokarmu. To mijałoby się z celem!
    Skoro mała ma nietolerancję laktozy która jest obecna w pierwszym pokarmie które dziecko zaciąga podczas karmienia to podaje enzym laktazy aby stawić ta laktoze.
    No i po co podawać ten enzym skoro ten właśnie pierwszy pokarm zalecają Ci odciągać. No bez sensu!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2016, 12:55

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    Gorgeous, a jakiego koloru te kupki? Moje dziecię od paru dni robi kupki trawiastozielone - wodniste. I czytam, że tak właśnie może być przy nietolerancji laktozy.
    U mojej są wodniste ale to normalne przy kp ... ale normalnie żółte, lekko pomarańczowe takie jakieś musztardowe

• gorgeous Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa, na dobrą sprawę nie wiadomo ile mililitrów "pierwszego mleka" mam w piersiach. A przypadkiem laktaza nie jest generalnie w mleku, a w tym pierwszym po prostu jest jej więcej? Zatem, tak czy siak, kropelki mogą pomóc. Owszem, wiadomo, że przy kp kupy nie będą zwarte, ale uwierz - u Jasia nieraz idzie sama woda. Wiem, co widzę.
    Z tym odciąganiem to różnie jest - jedni twierdzą tak, a inni inaczej, że odciąganie pomaga. Na razie będę obserwować co pomoże.

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    te szczoteczki do zębów nakładane na palec co pisała o nich chyba Tuli pare dni temu sa w rossmanie za10złza 2szt.

tysiaa93 lubi tę wiadomość

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • L Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorgeous Jasiu duży chłopczyk i dobrze masz więcej ciałka do kochania :-D niech rośnie zdrowo :-)

Dobrze, ze u mnie z sutkami wszystko ok, przy porodzie położna mi mówiła że mam sutki stworzone do karmienia :-P nic mnie nie bolą podczas karmienia i ładnie mała chwyta bez robienia mamusi krzywdy.

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi150 wrote:
    Ale ze mnie gapa. Tusia z tym dopajaniem to pomyliłam Cię z Evans. Macie podobne suwaczki i to mnie zmylilo. Przepraszam :)

W zasadzie mnie też się to tyczylo bo ja przepajam woda czasem rumiankiem i koperkiem jak widzę że się spina przy bakach :)

Ja też mam płaskie brodawki i lewa się fajnie wyciąga a prawa to tak średnio. No i zawsze jak karmię muszę trzymać cyca bo Kubusiowi wypadają z buzi . Mnie na początku bolą przy karmieniu a później ok no chyba że uzbiera mi się dużo mleka i się guzki robią to wtedy bolą mnie skutki przy karmieniu cały czas i czasem kluja :)

Gorgeous może masz na początku za duża siłę ssania w laktatorze. Lepiej zaczynać od najsłabszych obrotów i później zwiększać. Mnie właśnie do niedawna bolały jak brałam na najmocniejsze ssanie a teraz jest ok ale cały czas zaczynam od najniższych i stopniowo zwiekszam :)
    A i mnie też skutki bolą jak mam pusto w piersi jak odciagsm laktatorem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2016, 21:05

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d84 wrote:
    te szczoteczki do zębów nakładane na palec co pisała o nich chyba Tuli pare dni temu sa w rossmanie za10złza 2szt.
    Super, jutro kupię :D

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 02:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę dziewczyny cały czas mam w dwóch cyckach zaledwie 80 ml i nie chce drgnac i więcej się prodkukowac . Nawet mi te herbatki nie pomagają :/ czy pozycję do karmienia ają znaczenie ? Powinnam je zmieniać ? W ogole mam wrażenie że jak karmię inną niż spod pachy to mu w ogóle mleko nie leci :/ chyba sobie coś do łba wbilam z tą pozycją :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2016, 02:48

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
‹‹ 1628 1629 1630 1631 1632 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ