Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
e-ness wrote:Tuli czy bierzes jeszcze tabletki czy odpuscilas?
Ja zaczęłam 2 tyg temu i wczoraj powrót do przeszłości : okres ale taki ze masakra
Do tego głos głowy i mdłości czego wcześniej nie było. Liczyłam ze może tym razem mi się uda ale chyba nic z tego -
dana222 wrote:Szara Myszko a jak tam bol brodawki? Ja moze nie mam bolących i ciężkich piersi, ale non stop wycieka mleko, myślałam ze jak juz laktacja sie unormuje to juz będę mogła pożegnać wkładki do stanika, a sie okazało ze jeszcze muszę domowic
Boli nadal ale tylko przez pierwsze parę pociągnięć potem już mało a czasem wcale zależy jak jest napompowana piers, też bym chciała żeby to się już doatosowalo -
Magne B6 jest dobry, ale nie tani, jak będziesz kupować to patrz na mg bo są różne.
A mi się coś stało z ręką, tak mnie boli ramię że masakra ledwo małego podnoszę ;/
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2016, 18:54
gorgeous lubi tę wiadomość
17/2/2016 B
11/3/2018 I -
tulipanna wrote:Aha! I to nie okres. Po prostu leci z tylka. Ja nigdy jakis obfitych krwawien nie mialam a tu mnie zalewalo zywa czerwona krwia. Ale poczytalam i to trzeba przeczekac.nawet chyba w ulotce jest ze plamienia i krwawienia moga sie pojawiac w pierwszych opakowaniach
ale chyba powolutku sie konczy.
Kri pewnie masz podrazniona brodawke, smaruj czesto i najlepiei by bylo dac tej brodawce troche odpoczac. -
Kri albo to zastój . Nie masz guzków w piersi? mnie tez bolało ze tez jeczałam jak mi jadł cyca i łzy w oczach miałam. Każde karmienie przyprawiało mnie o lęk przed bólem i niechecią ale przeszło samo. Dostawialam czesto małego do cyca i wczesniej przed karmieniem rozgrzewałam cyce suszarką
Wy tak piszecie ze tyle mleka macie w cycach a u mnie porazka. 90ml odciagne i tyle a przeciez to chyba mało dla 2 miesiecznego bobasazreszta on tez tak je czesto ze nie zje do końca bo zasypia. Znowu woła co 1,5 godz jesc.
No i mój mały przekreca sie w łzeczku tylko na lewą strone i tak spi codziennie w nocy .. a na prawą w ogóle nie chce.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2016, 19:23
Kubuś
-
edyś wrote:Szara myszko, pozwól że zapytam o kupki Twojego dziecka. Przeczytałam kilka stron wcześniej, że były zielone? Czy coś się zmieniło? Byłaś u lekarza z tym?
Dalej każda Zielonadzwonilam do rodzinnej i kazała narazie czekać i odstawić narazie nabiał bo to może być alergia na białka mleka krowiego, we środę do niej idziemy, ciekawe czy nas zaszczepić
Tylko zastanawiam się czy gdyby miał alergie to nie byłoby tak od razu, a nie tak nagle
-
Kri wrote:Mnie też zaczęła boleć jedna brodawka ale to tak, że krzyczę jął on chwyta. Nie wiem od czego tak się nagle zrobiło... Aż muszę od nowa osłonek używać. jakieś pomysły? Chwyta chyba dobrze cycka...
Ja tak miałam, teraz jest trochę lepiej choć też czasem chce mi się płakać - ja mam guzka w tej piersi, pomogło mi trochę jak po karmieniu dużo sciagnelam ale po tym zaś za dużo mleka nalecialo i tak też źle
-
szara myszka wrote:Dalej każda Zielona
dzwonilam do rodzinnej i kazała narazie czekać i odstawić narazie nabiał bo to może być alergia na białka mleka krowiego, we środę do niej idziemy, ciekawe czy nas zaszczepić
Tylko zastanawiam się czy gdyby miał alergie to nie byłoby tak od razu, a nie tak nagleszara myszka lubi tę wiadomość
-
Szara Myszko z alergia jest tak ze możesz nawet jeść to co Cię zacznie uczulac i nic Ci nie jest ale jak zjesz coś dodatko to razem stworzy to taka reakcje że ta pierwsza rzecz staje się dla Ciebie alergizujaca. Potrzeba do tego inhibitora rekacji co pudzi cała machine i wychodzi co wychodzi.
szara myszka lubi tę wiadomość
-
Tusia to ze mi mleko wycieka to nie oznacza ze go sciągnąć potrafię. Kiedyś próbowałam pożyczonym elektrycznym laktatorem, ani kropelki nie ściągnęłam a ręcznie potrafię ok 20 ml sciągnąć. Myślałam kupic inny laktator ale boje sie ze następnym tez nic nie ściągnę a kase wydam. Ostatnio philips miał promocje i mozna było zakupić laktator, wypróbować i jak co to oddać, ale zapomniałam o tym i tez nie przeczytałam regulaminu czy rzeczywiście tak bez problemu mozna bylo oddać
-
Dana mam to samo, laktatory mam dwa i ani jednym nawet kropli nie ściągnę
młoda obraziła sie na cycka i znow wieczorem ryk...a ona miała jeść zeby przybierać to jak na zlosc...jestem wykończona
-
Kolejne szczepienie zaliczone. Strasznie plakal, a w domu jeszcze bardziej. Nie byłam w stanie go uspokoić
teraz biedaczek śpi... Wazy juz 6 kg i ma 65 cm. Pielęgniarka 3 razy sprawdzala bo nie wierzyła, ze taki dlugi. Moja mama mi ciągle wmawia, ze mam za slaby pokarm. Widac po wadze
jutro idę na spotkanie z doradca laktacyjnym i od chustonoszenia
-
Kolejne szczepienie zaliczone. Strasznie plakal, a w domu jeszcze bardziej. Nie byłam w stanie go uspokoić
teraz biedaczek śpi... Wazy juz 6 kg i ma 65 cm. Pielęgniarka 3 razy sprawdzala bo nie wierzyła, ze taki dlugi. Moja mama mi ciągle wmawia, ze mam za slaby pokarm. Widac po wadze
jutro idę na spotkanie z doradca laktacyjnym i od chustonoszenia
-
nick nieaktualnyDziewczyny z problemami kupowymi
odkryłam sposób na kupę częściej niż raz na tydzień. Jako, że jestem trochę podziębiona od 3 dni jem na kolację czosnek i o dziwo mamy codziennie kupę a wcześniej była 1 max 2 w tyg. Tylko czosnek jest wyczuwalny w mleku przez 2-3h, mojej to nie przeszkadza, ale niektóre dzieci mogą się buntować.
-
szara myszka wrote:Dalej każda Zielona
dzwonilam do rodzinnej i kazała narazie czekać i odstawić narazie nabiał bo to może być alergia na białka mleka krowiego, we środę do niej idziemy, ciekawe czy nas zaszczepić
Tylko zastanawiam się czy gdyby miał alergie to nie byłoby tak od razu, a nie tak nagle