Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Vayn ja ostatnio też na 3 dni to pół domu zabrałam. Przy czym moje rzeczy to tylko była mała torba.
Igor wczoraj się uczył a dziś juz pięknie trafia piastka do buzivayn lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Spokojnej drogi dla wszystkich wyjeżdżających.
U nas tez paproszki między paluszkami sie zbierają nie wiele ale jak widzę odrazu czyszczę.
Moje dziecię nauczylo sie sprawnie przewraca z brzuszka na plecy i szans nie ma by poleżała na nim choćby minutę. I czy wasze dzieciaczki też tyłek podnoszą do góry? Ada nóżki zegnie i tyleczkiem góra dół jakby ćwiczyła. Jak leżała bez większego ruchu tak z dnia na dzień widzę takie zmiany.
Myszka super ze nie dajesz za wygraną i karmisz piersią. Oby bylo coraz lepiejWiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2016, 19:03
-
Chcę jeszcze powalczyć, oby przestało boleć
siedzę właśnie z kapucha w staniku
Podbijam pytanie - jak pojemnik do mrożenia ma chyba 160ml to do ilu nalać tam mleka? Bo podobno zwiększa potem swoją objętość, to ile miejsca zostawić? -
Hej.
Wczoraj tez przeżyliśmy płacz i obrazę na cycka, poza tym pisałam ze cos nas brało, niby mała ok, byliśmy na szczepieniu niby wsio ok mozna szczepić no i w domu standardowo spała i pozniej przy każdym karmieniu kupa chyba 11 razy tego dnia...znow pojechaliśmy do szpitala sprWdxic czy sie nie odwodnila, ale jest ok...ma tylko lekką anemię i troche katarek, ale w płucach czysto...mnie w dodatku wczoraj juz do reszty rozłożyło z gorączką i dzis troche lepiej, ale wszystko złożyło sie na raz. Najgorzej, ze mała jeść nue chce, a przybiera słabo i nie wiem co robic... Po domu chodzę w maseczce, łeb napiernicza , tragedia... -
tulipanna wrote:Czy Wasze dzieci tez zbieraja mechy miedzy palcami z ubran? I czy mrucza przy jedzeniu???Placz przeszedl bardzo szybko i nawet na chwile ja ululalam. Luby potem zabral ja na spacer wrocil po 15 i uwaga! Jagoda opitolila z dwoch cyckow! Z przerwa na czkawke i powieszenie prania!
O tak, wystarczy parę godzin po kąpieli i znowu ma brudy w rączkach. Wyciągam mu ciągle, oczywiście siłując się, bo wtedy piąstki zaciska. A mruczy czasami, chociaż bardziej skupiam się na patrzeniu jak je, bo tak patrzy się w oczy, że odpływam ze wzruszeniaWiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2016, 20:05
-
nick nieaktualnyTo ja chyba jestem wyrodna matka. Karmie juz tylko mm, butelki myje pod biezaca woda, nie sterylizuje, nigdu nie bylo plesniawek, nic. Moje male jedza i budza sie jak z zegarkiem w rece o 4,8,12,16,19.30. Ja mimo ze mam blizniaki jestem wypoczeta i wyspana.
Na poczatku mialam zal do mojej mamy ze doradzala mi karmienie mm, ze nie wspierala mnie w kp. Ale szczesliwa mama to szczesliwe dziecko
Moje sa najstarsze i od jakis 2 tyg juz smieja sie w glos, a dzisiaj jak jadlam banana to dalam im do sprobowania. Byly zaszokowane ale ciumkaly jak szaloneZosia_wop, Lexi150, Joanna_88, L lubią tę wiadomość
-
Jeszcze chciałyśmy sie pochwalić, ze dzis mija nam dokładnie 3 mce izdobylysmy nowa umiejetność: łapiemy w rączki zabawkę i jestesmy w stanie skupić na tym uwagę nawet 30min, a teraz zamiast spac dalej chce bawic sie w łapanie. Mama jest dumna
Lexi150, marissith, L lubią tę wiadomość
-
Moniaa wrote:Zosia ja mam ten sam problem z przybiera niem na wadze małej. Tydzień temu kontrolowalismy wagę po 7 dniach od poprzedniej wizyty to mała schudła 20g
Robiliście badanie moczu, krwi i CRP? Chudniecie to troche niepokojąca sprawa...dzis podczas wizyty pierwsze co na wagę czy nie schudła, a pozniej od razu badania na cito. Jutro teściowa bedzie gadać z gadtroenergologiem o tym przybieraniu i kp, zobaczymy co powie...
-
Mamamama - absolutnie żadna wyrodna matka! Przy bliźniakach to ja sobie nie wyobrażam kp, przy jednym jest ciezko, a co dopiero przy dwoch, to by człowiek wysiadł psychicznie i fizycznie...no i ładnie przesypiają, tylko pozazdrościć
-
Zosia tak robiliśmy. Krew ok Crp 0.2 wiec ok. Mocz ok i nawet posiew na bakterie wzięli i nic nie wychodowalo to w ubiegłym tygodniu był spadek a dziś zanotowaliśmy lekki wzrost. Szału nie ma ale lepsze to niż minus.
Zosia napisz koniecznie co ten lekarz powiedział. Jestem ciekawa -
Monia a ile Twoja mała przybiera? My tak 500g/mc wychodzi...
No jeszxe zastanawiamy sie nad problemem dziecko-sutek, wędzidełko, przystawianie?
Dobrze, ze wyniki ok u WasWiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2016, 20:54
-
Myszko ja suszarka podgrzewalam chce przed karmieniem żeby nie brać prysznica bo to męczące było.
Ja odciagam zaledwie 80 ml mleka . Porażka jakąśi powoli chyba będę rezygnować z kp bo się tylko mecze a on mało przybiera na wadze. Tak długo je z piersi ze to przegięcie a w nocy zwłaszcza jak przysypia.
Jakimi butelkami karmicie dzieciaki ? Ma któraś butelki z tomme tipee ?Kubuś
-
Biorąc pod uwagę tę wagę z jaką wpisali nas ze sPitalu to wychodzi To około 720g na msc.
No chyba ja się zapisze w przyszłym tygodniu do poradni laktacyjnej.
Moja wcześniej mocno ulewała ... więc lekarką zalecił gastrotuss. No ale jeśli podczas jedzenia dosłownie ma gdzieś pierś i aż zanosi się płaczem to powiedziała ze może ulewa podczas jedzenia i dlatego tak się zachowuje bo ja zgaga rypie.
Bo właśnie jest tak ze jak się jej uleje. Bo dziś odbeknie pomęczyłam ja czkawka. To później płacz jest niesamowity.
Dziś przepisała nam jakieś kuleczki robione. Mają ograniczyć wydzielanie kwasu żołądkowego.
Juz nie wiem sama co o tym myśleć.