X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn ja ostatnio też na 3 dni to pół domu zabrałam. Przy czym moje rzeczy to tylko była mała torba.

Igor wczoraj się uczył a dziś juz pięknie trafia piastka do buzi :D

vayn lubi tę wiadomość

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • niecierpliwa_92 Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomo ze za dobre jakościowo ubranko trzeba zapłacić ale zobaczymy kokosow na to nie wydam ;) lexi faktycznie a 1 kg to różnica jest ;) moja Zuzia tez zbiera jakieś paproszki i co jej po wyjmuje nowe ma i z kad to sie bierze :\

l22nio4pat68ge0a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Ciotki :)
    uśmiechy przesyłamy!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2016, 22:44

niecierpliwa_92, Lexi150, Moniaa, Zosia_wop, vayn lubią tę wiadomość

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli nie rylko moja jest kareciarz smieciarz! Zbieracz mechow:)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • L Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnej drogi dla wszystkich wyjeżdżających.

U nas tez paproszki między paluszkami sie zbierają nie wiele ale jak widzę odrazu czyszczę.
    Moje dziecię nauczylo sie sprawnie przewraca z brzuszka na plecy i szans nie ma by poleżała na nim choćby minutę. I czy wasze dzieciaczki też tyłek podnoszą do góry? Ada nóżki zegnie i tyleczkiem góra dół jakby ćwiczyła. Jak leżała bez większego ruchu tak z dnia na dzień widzę takie zmiany.

Myszka super ze nie dajesz za wygraną i karmisz piersią. Oby bylo coraz lepiej :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2016, 19:03

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcę jeszcze powalczyć, oby przestało boleć :( siedzę właśnie z kapucha w staniku

Podbijam pytanie - jak pojemnik do mrożenia ma chyba 160ml to do ilu nalać tam mleka? Bo podobno zwiększa potem swoją objętość, to ile miejsca zostawić?

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszko,zwieksza objetosc tak samo jak i zupa:) jak nalejesz cale to wieczko I odskoczy:) co do pokarmu to ja polecam torebki Avent do mrozenia,jednorazowe,sterylne.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • L Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszko w temacie przechowywania mleka nie pomogę nic nie udalo mi jak nakazie odciągnąć tzn takiej ilości by zamrażać.

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Wczoraj tez przeżyliśmy płacz i obrazę na cycka, poza tym pisałam ze cos nas brało, niby mała ok, byliśmy na szczepieniu niby wsio ok mozna szczepić no i w domu standardowo spała i pozniej przy każdym karmieniu kupa chyba 11 razy tego dnia...znow pojechaliśmy do szpitala sprWdxic czy sie nie odwodnila, ale jest ok...ma tylko lekką anemię i troche katarek, ale w płucach czysto...mnie w dodatku wczoraj juz do reszty rozłożyło z gorączką i dzis troche lepiej, ale wszystko złożyło sie na raz. Najgorzej, ze mała jeść nue chce, a przybiera słabo i nie wiem co robic... Po domu chodzę w maseczce, łeb napiernicza , tragedia...

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia ja mam ten sam problem z przybiera niem na wadze małej. Tydzień temu kontrolowalismy wagę po 7 dniach od poprzedniej wizyty to mała schudła 20g

• gorgeous Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Czy Wasze dzieci tez zbieraja mechy miedzy palcami z ubran? I czy mrucza przy jedzeniu???Placz przeszedl bardzo szybko i nawet na chwile ja ululalam. Luby potem zabral ja na spacer wrocil po 15 i uwaga! Jagoda opitolila z dwoch cyckow! Z przerwa na czkawke i powieszenie prania!

O tak, wystarczy parę godzin po kąpieli i znowu ma brudy w rączkach. Wyciągam mu ciągle, oczywiście siłując się, bo wtedy piąstki zaciska. A mruczy czasami, chociaż bardziej skupiam się na patrzeniu jak je, bo tak patrzy się w oczy, że odpływam ze wzruszenia :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2016, 20:05

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi150 wrote:
    A kiedy Wasze Dzieciaki zaczęły śmiać się w głos?

Nie pamiętam od kiedy, ale śmieje się już tak trochę, bo jak ma dobry humor to może leżeć i śmiać się - nic mu do szczęścia nie potrzeba :P

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja chyba jestem wyrodna matka. Karmie juz tylko mm, butelki myje pod biezaca woda, nie sterylizuje, nigdu nie bylo plesniawek, nic. Moje male jedza i budza sie jak z zegarkiem w rece o 4,8,12,16,19.30. Ja mimo ze mam blizniaki jestem wypoczeta i wyspana.
    Na poczatku mialam zal do mojej mamy ze doradzala mi karmienie mm, ze nie wspierala mnie w kp. Ale szczesliwa mama to szczesliwe dziecko :)
    Moje sa najstarsze i od jakis 2 tyg juz smieja sie w glos, a dzisiaj jak jadlam banana to dalam im do sprobowania. Byly zaszokowane ale ciumkaly jak szalone ;)

Zosia_wop, Lexi150, Joanna_88, L lubią tę wiadomość

• Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze chciałyśmy sie pochwalić, ze dzis mija nam dokładnie 3 mce izdobylysmy nowa umiejetność: łapiemy w rączki zabawkę i jestesmy w stanie skupić na tym uwagę nawet 30min, a teraz zamiast spac dalej chce bawic sie w łapanie. Mama jest dumna ;)

Lexi150, marissith, L lubią tę wiadomość

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    Zosia ja mam ten sam problem z przybiera niem na wadze małej. Tydzień temu kontrolowalismy wagę po 7 dniach od poprzedniej wizyty to mała schudła 20g

Robiliście badanie moczu, krwi i CRP? Chudniecie to troche niepokojąca sprawa...dzis podczas wizyty pierwsze co na wagę czy nie schudła, a pozniej od razu badania na cito. Jutro teściowa bedzie gadać z gadtroenergologiem o tym przybieraniu i kp, zobaczymy co powie...

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamamama - absolutnie żadna wyrodna matka! Przy bliźniakach to ja sobie nie wyobrażam kp, przy jednym jest ciezko, a co dopiero przy dwoch, to by człowiek wysiadł psychicznie i fizycznie...no i ładnie przesypiają, tylko pozazdrościć :)

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia tak robiliśmy. Krew ok Crp 0.2 wiec ok. Mocz ok i nawet posiew na bakterie wzięli i nic nie wychodowalo to w ubiegłym tygodniu był spadek a dziś zanotowaliśmy lekki wzrost. Szału nie ma ale lepsze to niż minus.
    Zosia napisz koniecznie co ten lekarz powiedział. Jestem ciekawa

• Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia a ile Twoja mała przybiera? My tak 500g/mc wychodzi...
    No jeszxe zastanawiamy sie nad problemem dziecko-sutek, wędzidełko, przystawianie?
    Dobrze, ze wyniki ok u Was :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2016, 20:54

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszko ja suszarka podgrzewalam chce przed karmieniem żeby nie brać prysznica bo to męczące było.
    Ja odciagam zaledwie 80 ml mleka . Porażka jakąś :( i powoli chyba będę rezygnować z kp bo się tylko mecze a on mało przybiera na wadze. Tak długo je z piersi ze to przegięcie a w nocy zwłaszcza jak przysypia.

Jakimi butelkami karmicie dzieciaki ? Ma któraś butelki z tomme tipee ?

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biorąc pod uwagę tę wagę z jaką wpisali nas ze sPitalu to wychodzi To około 720g na msc.
    No chyba ja się zapisze w przyszłym tygodniu do poradni laktacyjnej.
    Moja wcześniej mocno ulewała ... więc lekarką zalecił gastrotuss. No ale jeśli podczas jedzenia dosłownie ma gdzieś pierś i aż zanosi się płaczem to powiedziała ze może ulewa podczas jedzenia i dlatego tak się zachowuje bo ja zgaga rypie.
    Bo właśnie jest tak ze jak się jej uleje. Bo dziś odbeknie pomęczyłam ja czkawka. To później płacz jest niesamowity.
    Dziś przepisała nam jakieś kuleczki robione. Mają ograniczyć wydzielanie kwasu żołądkowego.
    Juz nie wiem sama co o tym myśleć.

‹‹ 1662 1663 1664 1665 1666 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ