Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Moje dziecko najczesciej je z avent I medela , czasem z lansinoh I dr.brown
Ja uzywam sterelizator I podgrzewacz z avent , chce kupic teraz turystyczny podgrzewacz , polecacie cos ? Co myslicie o tommee tippee ? Ma ktos ?
P.s. Do mrozenia sterylne woreczki z medela sa dobre , ja pompuje od razu w nie , jest fajna przedluzka do nich , czyli przelewam tylko raz jak odmrozone !
P.s.2 . Moje dziecko juz bardzo rzadko je z cycka , troche zaluje , ze to mi ucieklo, no ale jest jak jest . W nocy moze karmic maz
Ile waza Wasze dzieci ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2016, 16:37
-
Lexi150 wrote:Cześć ciocie!
https://www.youtube.com/watch?v=09Aa5-RNsB4
https://www.youtube.com/watch?v=09Aa5-RNsB4[/QUOTE]
Ooo jaki rozmowny Igorek , na pewno tak rozmawiając przebierał przy tym nóżkamisłodziak
Ja jak chce małą nagrac to milknie w sekundzie i tak podejrzliwie na mnie patrzyLexi150 lubi tę wiadomość
-
Kri dobrze, że się nie rozplakal
L pewnie, że przebierala też go ciężko nagrać bo jak tylko widzi telefon to oczy jak 5 złotych i koniec fisiowania
Evans tydzień temu Igor ważył 5150g. Ale teraz dzieciaki już we własnym tempie przybierają.
A już dawno miałam Wam pisać, że jak potrzebujecie robić jakieś większe zakupy apteczne to polecam apteke melissa. Taniej niż w Gemini i ekspresowa realizacja. Po dwóch dniach zawsze mi paczki przychodzą a w Gemini czasami i tydzień albo i dłużej czekałam.Evans lubi tę wiadomość
-
Szara Myszko , a dlaczego Ty sie tAK boisz rozmrecic lepiej laktcje? Rozbij ten guz sobie jak najszybciej , zamroz co dla Twojego dziecka za duzo , a potem jak nie chesz I nie masz takiej potrzeby , powoli zmiejszaj uzycie pompy , wszystko wroci do normy , a bedziesz sie komfortowo czuc ....
Ja mam duze zapasy , bo chce je miec I potrzebuje ...
Moj synek wazy 5950 z Wczoraj ,bardzo dobrze mi przybiera na wadze ...ale ostatnio zrobil sie placzliwy, a tak go chwalilam wszedzie, ze nic nie placze ,Wczoraj dal mi Taki koncert w sklepie, ze szok !!! I to bylo 4 raz jak tak mi sie rozplakal nie z gruszki nie z pietruszki
Wierzyc nie Wierzyc , ale jezdze z czerwona wstazeczka na wozku , zawsze ktos mi do tego wozka zaglada, a jaki ladny , a jaki sliczy lmao , a moze On po prostu ma skok rozwojowy ?
Czy Wasze dzieciatka trzymaja zabawke w reku ? A probuja sie przewracac na bok?? Moj znalazl swoje piastki narazie tylko ...Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2016, 20:07
-
Trening był. Płaczu zero tylko szok i chyba się podobalo. Kupiliśmy ubranko do chrztu. I dzień zlecial. Mały w drodze nie spał prawie i grzechotka machal. Ale rekord pibil zjadł o 18;30 padł dopiero o 21 i przegapil jedzenie nie obudził się jak przyjechaliśmy spał do 4. Nadal ulewa i to dużo ale lekarka piwiedziala że przybiera ksiazkowo i patrząc na wagę nawet nie pyta czy chętnie je.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2016, 13:16
marissith, Zosia_wop, Evans, vayn, Lexi150, e-ness, tysiaa93 lubią tę wiadomość
-
Te kółko to super sprawa
my zamierzamy isc niedługo ba basen tzn czekamy az sie ociepli ma tyle zeby nie zawisło jsk wyjdziemy.
My po dzisiejszych konsultacjach z panią dr (chciała mała obejrzeć, wiec pojechaliśmy do szpitala) generalnie nie jest najgorzej, ale mogłaby juz osiągnąć te 5kg...powinna zamiast 500g przybierać te 700-800, no i gorsza wiadomosc taka, ze juz nie nadrobi tego co nie przybrała w pierwszych 3mcach, wiec teraz trzeba zrobić cos zeby to poprawić. Jest generalnie za karmieniem naturalnym, wiec sprawdziła jak mała je i tu powiedziała zeby zmienić taktykę na karmienie z obydwu piersi plus dokarmianie ściągniętym mlekiem i sprawdzenie czy jak wypije z piersi to czy dalej bedzie głodna czy juz nie. Tylko, ze ja laktatorem sciągnąć nie bardzo potrafię (mam ręczny) to msm wypożyczyć lub kupić elektryczny zeby cos poszło lepiej i zeby podkręcić laktację. Jesli to nic nie da to w ostateczności mm, ale nie wiecej niz raz dziennie. Mamy kontrolować wagę za ok 2 tyg i zobaczyć czy jest lepiej. No ale w domu z mała jak to zawsze raz poszło gładko wypiła z dwoch piersi, a pod sam wieczór najpierw w ogole pierś parzyła, wiec najpierw wykopaliśmy jednak (co wydłużyło nieszczęsna przerwę w karmieniu), pozniej złapała pierś i ok pila, chciałam pozniej przystawić do drugiej to znow ryk...nosiłam i zasypała rączki, znow pierś i ryk...wiec juz zeby sprawdzić daliśmy buteleczkę mm, no i prawie nic nie wypiła moze 20ml wiec opcje sa dwie albo jej nie smakuje, albo była najedzona...i dalej nie wiemy
Dziewczyny jaki laktator elektryczny polecacie? Musze zamówić - jeszcze ten długi weekend wypada to pewnie troche poczekam -
Evans ja mam cholernie za dużo już mleka, a najzwyklejsze na świecie nie mam kiedy siedzieć z laktatorem bo w dzień jestem z małym sama a jak go wkaxze to leci leci i leci i końca nie ma nawet prawie godzinę. Miałam już go super nauxzonego że je co 3h równo mniej więcej i już długo jest na tym trybie i organizm niestety nie zakapowal że on tego nie przejadą
Powiem wam nieśmiało że ta kapusta dziala jakoś przeciwbólowo, jak ja zdejmę to pierś taka odprężona
A i szałwia chyba zaczyna działać bo po 5h snu małego czyli 6h od karmienia to chora piersią nie jest ona jak kamień jak zwykle, jest ciężka owszem ale nie skamieniała, wypilam 3 kubki jak dotąd, wczoraj dwa i przed wczoraj jeden. Jeszcze chyba jutro 1 albo 2 wypije i odstawie na jakiś czas, zobaczę jak będzie -
gorgeous wrote:Czy bierze któraś z Was Cerazette? Jakieś skutki uboczne?
Ja biore. Skutkow ubocznych nie zauwazylam- lekarz mi mowil ze sa nieregularne krwawienia lub ich brak. Nie wiem czy wplywa na libido bo codziennie zasypiam podczas karmirnia Mlodegogorgeous lubi tę wiadomość
-
tulipanna wrote:I ogolnie moze zmniejsz ilosc wypijanych plynow to i laktacja ciut zwolni, ale to tez 1-2 dni nic nie zdzialaja bo organizm czasu potrzebuje. Np. O pol litra mniej pij
te ilości wody o trzeba do laktacji to mit☺
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2016, 08:11
Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
córeczka luty 2013, córeczka luty 2016
Moja Wielka Rodzina 2+4+kot -
gorgeous wrote:Czy bierze któraś z Was Cerazette? Jakieś skutki uboczne?
Ja brałam poprzednim razem, oprócz krwawienia trwającego 3 miesiące, spadku libido i zatrzymaniu masy ciała żadnych skutków ubocznych nie zauważyłam ;PRoberta, gorgeous lubią tę wiadomość
Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
córeczka luty 2013, córeczka luty 2016
Moja Wielka Rodzina 2+4+kot