Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • mycha28 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :-) nie udzielam sie tu ale czytam Was i widze ze bardzo duzo z Was kp. Powiedzcie czy stosujecie bardzo restrykcyjna diete? Czy jecie rzeczy smazone czy tylko gotowane? Ja karmie moich chlopcow mm + piers. Jem prawie wszystko oprocz kapust, grochu, fasoli i bardzo ostrych przypraw. Moi chlopcy dosc czesto placza wieczorami. To chyba kolka ale nie jest to codzien 3 godz placzu, czasem 30 min ale widac ze ewidentnie brzuszek. Gdy na poczatku stasowalam diete kolki tez byly pojawily sie w 2 tygodniu u jednego synka. Wiec nie wiem czy to teraz ma wplyw to co jem ze,jem prawie wszystko czy poprostu " tak musi byc- niedoskonaly uklad trawienny"!
    Bede wdzieczna za jakies rady :-)

Wojtus 2530 g, 50 cm <3 Szymus 2380 g, 50 cm <3
    201602151781.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E-ness oj tak uśmiechy i gadanie od rana, teraz leży w lozeczku i nawija do karuzeli :D

Mycha ja jem wszystko oprócz kapusty i innych wzdymajacych rzeczy. Bóle brzuszka nadal się zdarzają ale nie są tak ostre i częste jak kiedyś, wystarczy małą ponosić i poprzytulac i przechodzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2016, 06:44

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabrałam jednak mała na spacer -po hotelu☺ Klarcia przysnela a ja w ciszy rozkoszuje się smakiem kawki i widokiem jeziora.
    Mała rzecz a cieszy ☺
    Jutro już wracamy ale za chwilkę Boże Ciało a później odliczanie do wakacji ☺

Uwielbiam ten czas z rodziną kiedy mnie nie rozlicza zegarek ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2016, 07:32

Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
    córeczka luty 2013, córeczka luty 2016

Moja Wielka Rodzina 2+4+kot
  • mycha28 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    E-ness oj tak uśmiechy i gadanie od rana, teraz leży w lozeczku i nawija do karuzeli :D

Mycha ja jem wszystko oprócz kapusty i innych wzdymajacych rzeczy. Bóle brzuszka nadal się zdarzają ale nie są tak ostre i częste jak kiedyś, wystarczy małą ponosić i poprzytulac i przechodzi.

No nasze tez nie sa jakies tragiczne. Czasami kilkanascie minut noszenia pomaga. Wiec chyba to nie wina tego co jem?!

201602151781.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też po karmieniu. Młody zasnął na mojej klacie w oczekiwaniu na odbicie. :)

Ogólnie mamy pierwszy mały sukces bo Igor co prawda dalej śpi z nami ale nie trzeba go na raczkach trzymać ani tulic. Mam nadzieję ze przeniesienie do łóżeczka będzie równie sprawne :P

A tak poza tym to martwię się ze Mały za dużo śpi. Od kilku dni przesypia prawe caly dzień z przerwami na karmienie i krótkie pogaduchy i cale noce. W środę pojedziemy powtórzyć wyniki krwi bo może morfologia jeszcze poleciała i anemię mamy.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha tzw. szeroko pojęte kolki niemowlęce mają różne przyczyny. Można podawać symetykon żeby ułatwić puszczanie baczkow i delicol na nietolerancje laktozy. Ale tak jak pisała Tysia to i w naszym przypadku oprócz kropelek najlepiej sprawdza się przytulenie :)

E-ness zazdraszczam wyjazdu. My się kisimy w domu bo Malzu pracuje ale może w sobotę skoczymy nad morze na caly dzień.

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi Ty nie wyszukuj choroby u Igora tylko ciesz się ze możesz odpocząć i masz czas dla siebie ☺

gorgeous, Evans lubią tę wiadomość

• L Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.

My po pierwszej nocce w łóżeczku...tfutfutfu co by nie zapeszyć ale była spokojna mała po nakarmieniu o 20.00 obudzila sie około 24.00 i o 4.00 . Jeszcze nigdy tak dobrze nie spała, oj kazda nocka mogła by być taka ;-) wstawanie co 2 godziny jest dobijające.

Mycha u nas jest taki płacz wieczorem jak mała zmęczona i poprostu zasnąć nie może...wtedy prężenie wyginanie o przestawieniu do piersi mowy nie ma bo pociągnie 2 razy i krzyk. Co do diety to jem normalnie oprócz wzdymajacych i ostrych przypraw. Jeśli jesz wszystko zrób sobie np. 2-3 dni diety i zobaczysz czy problem z brzuszkiem nadal będzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2016, 09:13

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • mycha28 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczeta za odzew :-)

Lexi podaje im Bobotic Forte i Dicoflor, baczki ida jak burza ;-)
    a mimo to wieczorem jest tak jak pisze L - marudzenie, płacz, preżenie. I pomaga tylko noszenie i to na prosto z chodzeniem po pokoju. Jak siadamy a oni na rekach nadal to płacz, wstajemy i chodzimy powoli sie usokajaja. Wiec to tez mi sie wydaje ze moze nadmiar wrazen z calego dnia i tak odreagowywuja albo male wymuszacze nam urosly zeby nosic na raczkach ;-)

201602151781.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś mamy 3 miesiące <3 <3 <3 !!!!!

Lexi150, nick nieaktualny, e-ness, mycha28, Zosia_wop, Mila920, tysiaa93, nick nieaktualny, L, d84, niecierpliwa_92, Tusiaa lubią tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E-ness gdyby tak spał zawsze to bym się nie martwila ale taka nagła zmiana jest niepokojąca.

Brusia jak ten czas leci... :)

Bruśka lubi tę wiadomość

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi ja myślę że naszym dzieciom wreszcie brzuszki, bąki nie przeszkadzaja i teraz ich drzemki będą spokojniejsze i dłuższe, Klara tez fajnie śpi a jeszcze tydz temu urwała sobie 5- 10 minutowki ☺

• Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha ja tez jem wszystko i nawet istatnio gastroenterolog powiedziała, ze tak trzeba i nie ma co stosować diet, bo dziecko musi sie do alergenów przyzwyczaić i pozniej dzieci tez chętniej sięgają po nowe jedzonko.

A płaxz u nas co wieczór, ake to raczej nie od brzuszka tylko juz kiedys pisałyśmy ze chyba wszystkie maluchy wieczorem rozdrażnione strasznie, zmęczone i chyba większość to przezywa...

Lexi ta lekarka tez mowila o anemi, ze 3 mc to najniższy poziom żelaza i jest to fizjologiczne, wszystkie dzieci tak maja, a po 3mcu znow wzrasta i kazała sie nie przejmować

Wczoraj młoda od 13 prawie nic nie chciała jeść, znow pierś parzyła...wiec chcieliśmy dać NAN, ale nawet łyka nie chciała zrobić, chyba tylko 10ml ubyło z butelki bo ciumkala jak smoka i chyba po prostu cos poleciało, ale pic nie chciała :/ teraz chyba trzeba bedzue próbować czegoś innego, tylko kupować cała paczkę, a ona nie zrobi łyka to ja nie wiem...

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na obiad była młoda kapusta gotowana na parze, Ninie absolutnie nic nie było. A wieczorne marudzenie to raczej od zmęczenia i wrażeń po całym dniu.
    Brusia 100 lat dla Jasia :)

mycha28 lubi tę wiadomość

• dana222 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak moj jak nie ma w ciagu dnia konkretnej drzemki, to wieczorem jest właśnie zmierzly i płaczliwy.
    I jak jest za duzo gości wieczorem to tez jest zagubiony

Maz wychodząc z domu właśnie wpuścił psa nie wycierając jej łapek i oczywiście weszła do pokoju gdzie karmie i przez to nie mam jak jej wygonić, znowu podłoga do mycia...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2016, 10:29

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dana znam ten ból.. znaczy moja suka nie wchodzi do pokoju gdzie śpimy i karmie malego, ale wystarczy, ze chodzi po reszcie pokoi.. A póki facet sam nie będzie myl podłóg to nigdy nie zrozumie tego bólu :-D

Mój mały tez potrafi być marudny wieczorami, trzeba go ciagle przytulać, a zdazaja się i takie dni, ze trzeba chodzić po pokoju, trzymać smoka i mruczec albo śpiewać :-D oby nie dziś, bo chciałabym w końcu gdzieś ze starym wyjsc :-D i mama ma zostacz z małym wieczorkiem na troche

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiu czasami ciężko trafić w gust malucha. My na początku mieliśmy bebiko ale Małemu nie podeszlo. Zdecydowaliśmy się na enfamil i tu się udało.

Moja przyjaciółka pierwszego synka karmila bebiko i drugiego też chciała ale Mały mial inne plany. Próbowali tez humane ale w koncu stanęło na nan.

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mycha28 - ja jem czekoladę, nabiał (choć niewiele), smażone itd. Co prawda, nie jadłam jeszcze orzechów, cytrusów i kapusty, ale tego ostatniego na pewno nie będę ruszała przez dłuższy czas, bo nigdy nie miałam problemów, a w ciąży zjadłam 2 razy i myślałam, że umrę. Chociaż przypomniało mi się, że na połogu w szpitalu była zupa z kapustą, brukselką i brokułami - przeżyłam i ja, i Jaś :)
    Dzieciaczki mają jeszcze niedojrzały układ trawienny, zresztą sama napisałaś, że jeden syn miał kolki, nawet jak trzymałaś dietę. ;-)

mycha28 lubi tę wiadomość

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas zapomniałam napisać, ze nadeszła pora wszystkie rączki poza mamy i taty są be...
    Wczoraj był tato z przyszywaną babcia popołudniu w trakcie złego humorku, chciałam chociaż szybko obiad zjeść to ryk u niej na rękach, wróciła do mnie było ok, pozniej przyszedł kuzyn z żoną to samo, dzis rano przyjechał drugi dziadek - tylko wziął ode mnie i znow okropny płacz, wróciła do mnie cisza...

Czy ktos tez tak ma? Myslalam ze takie rzeczy przyjdą troche pozniej...

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze sztucznym mleczkiem moglibyśmy miec fajnie, bo teściowa wypisze w szpitalu i mleczko jedno takie gotowe mamy za 1gr, ale co tylko NAN albo bebiko mozna....nie podejdzie to kupimy inne. Moze jeszcze z tym laktatorem cos pójdzie...zamówiłam, tylko teraz długo weekend i pewnie dojdzie w piątek najszybciej do paczkomatu :/

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
‹‹ 1666 1667 1668 1669 1670 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy to nie wszystko: Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą.

Co najmniej dwa fakty na temat folianów i suplementacji przed ciążą naprawdę Cię tu zaskoczą. Zebraliśmy najczęstsze pytania naszej społeczności i na ich podstawie stworzyliśmy kompletny, oparty na badaniach przewodnik po mądrej suplementacji. Jeśli myślisz, że „zacznę brać coś po pozytywnym teście” - koniecznie sprawdź, dlaczego nauka mówi coś zupełnie innego.

CZYTAJ WIĘCEJ