SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • mycha28 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :-) nie udzielam sie tu ale czytam Was i widze ze bardzo duzo z Was kp. Powiedzcie czy stosujecie bardzo restrykcyjna diete? Czy jecie rzeczy smazone czy tylko gotowane? Ja karmie moich chlopcow mm + piers. Jem prawie wszystko oprocz kapust, grochu, fasoli i bardzo ostrych przypraw. Moi chlopcy dosc czesto placza wieczorami. To chyba kolka ale nie jest to codzien 3 godz placzu, czasem 30 min ale widac ze ewidentnie brzuszek. Gdy na poczatku stasowalam diete kolki tez byly pojawily sie w 2 tygodniu u jednego synka. Wiec nie wiem czy to teraz ma wplyw to co jem ze,jem prawie wszystko czy poprostu " tak musi byc- niedoskonaly uklad trawienny"!
    Bede wdzieczna za jakies rady :-)

Wojtus 2530 g, 50 cm <3 Szymus 2380 g, 50 cm <3
    201602151781.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E-ness oj tak uśmiechy i gadanie od rana, teraz leży w lozeczku i nawija do karuzeli :D

Mycha ja jem wszystko oprócz kapusty i innych wzdymajacych rzeczy. Bóle brzuszka nadal się zdarzają ale nie są tak ostre i częste jak kiedyś, wystarczy małą ponosić i poprzytulac i przechodzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2016, 06:44

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabrałam jednak mała na spacer -po hotelu☺ Klarcia przysnela a ja w ciszy rozkoszuje się smakiem kawki i widokiem jeziora.
    Mała rzecz a cieszy ☺
    Jutro już wracamy ale za chwilkę Boże Ciało a później odliczanie do wakacji ☺

Uwielbiam ten czas z rodziną kiedy mnie nie rozlicza zegarek ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2016, 07:32

Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
    córeczka luty 2013, córeczka luty 2016

Moja Wielka Rodzina 2+4+kot
  • mycha28 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    E-ness oj tak uśmiechy i gadanie od rana, teraz leży w lozeczku i nawija do karuzeli :D

Mycha ja jem wszystko oprócz kapusty i innych wzdymajacych rzeczy. Bóle brzuszka nadal się zdarzają ale nie są tak ostre i częste jak kiedyś, wystarczy małą ponosić i poprzytulac i przechodzi.

No nasze tez nie sa jakies tragiczne. Czasami kilkanascie minut noszenia pomaga. Wiec chyba to nie wina tego co jem?!

201602151781.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też po karmieniu. Młody zasnął na mojej klacie w oczekiwaniu na odbicie. :)

Ogólnie mamy pierwszy mały sukces bo Igor co prawda dalej śpi z nami ale nie trzeba go na raczkach trzymać ani tulic. Mam nadzieję ze przeniesienie do łóżeczka będzie równie sprawne :P

A tak poza tym to martwię się ze Mały za dużo śpi. Od kilku dni przesypia prawe caly dzień z przerwami na karmienie i krótkie pogaduchy i cale noce. W środę pojedziemy powtórzyć wyniki krwi bo może morfologia jeszcze poleciała i anemię mamy.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha tzw. szeroko pojęte kolki niemowlęce mają różne przyczyny. Można podawać symetykon żeby ułatwić puszczanie baczkow i delicol na nietolerancje laktozy. Ale tak jak pisała Tysia to i w naszym przypadku oprócz kropelek najlepiej sprawdza się przytulenie :)

E-ness zazdraszczam wyjazdu. My się kisimy w domu bo Malzu pracuje ale może w sobotę skoczymy nad morze na caly dzień.

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi Ty nie wyszukuj choroby u Igora tylko ciesz się ze możesz odpocząć i masz czas dla siebie ☺

gorgeous, Evans lubią tę wiadomość

• L Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.

My po pierwszej nocce w łóżeczku...tfutfutfu co by nie zapeszyć ale była spokojna mała po nakarmieniu o 20.00 obudzila sie około 24.00 i o 4.00 . Jeszcze nigdy tak dobrze nie spała, oj kazda nocka mogła by być taka ;-) wstawanie co 2 godziny jest dobijające.

Mycha u nas jest taki płacz wieczorem jak mała zmęczona i poprostu zasnąć nie może...wtedy prężenie wyginanie o przestawieniu do piersi mowy nie ma bo pociągnie 2 razy i krzyk. Co do diety to jem normalnie oprócz wzdymajacych i ostrych przypraw. Jeśli jesz wszystko zrób sobie np. 2-3 dni diety i zobaczysz czy problem z brzuszkiem nadal będzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2016, 09:13

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • mycha28 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczeta za odzew :-)

Lexi podaje im Bobotic Forte i Dicoflor, baczki ida jak burza ;-)
    a mimo to wieczorem jest tak jak pisze L - marudzenie, płacz, preżenie. I pomaga tylko noszenie i to na prosto z chodzeniem po pokoju. Jak siadamy a oni na rekach nadal to płacz, wstajemy i chodzimy powoli sie usokajaja. Wiec to tez mi sie wydaje ze moze nadmiar wrazen z calego dnia i tak odreagowywuja albo male wymuszacze nam urosly zeby nosic na raczkach ;-)

201602151781.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś mamy 3 miesiące <3 <3 <3 !!!!!

Lexi150, marissith, e-ness, mycha28, Zosia_wop, Mila920, tysiaa93, vayn, L, d84, niecierpliwa_92, Tusiaa lubią tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E-ness gdyby tak spał zawsze to bym się nie martwila ale taka nagła zmiana jest niepokojąca.

Brusia jak ten czas leci... :)

Bruśka lubi tę wiadomość

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi ja myślę że naszym dzieciom wreszcie brzuszki, bąki nie przeszkadzaja i teraz ich drzemki będą spokojniejsze i dłuższe, Klara tez fajnie śpi a jeszcze tydz temu urwała sobie 5- 10 minutowki ☺

• Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha ja tez jem wszystko i nawet istatnio gastroenterolog powiedziała, ze tak trzeba i nie ma co stosować diet, bo dziecko musi sie do alergenów przyzwyczaić i pozniej dzieci tez chętniej sięgają po nowe jedzonko.

A płaxz u nas co wieczór, ake to raczej nie od brzuszka tylko juz kiedys pisałyśmy ze chyba wszystkie maluchy wieczorem rozdrażnione strasznie, zmęczone i chyba większość to przezywa...

Lexi ta lekarka tez mowila o anemi, ze 3 mc to najniższy poziom żelaza i jest to fizjologiczne, wszystkie dzieci tak maja, a po 3mcu znow wzrasta i kazała sie nie przejmować

Wczoraj młoda od 13 prawie nic nie chciała jeść, znow pierś parzyła...wiec chcieliśmy dać NAN, ale nawet łyka nie chciała zrobić, chyba tylko 10ml ubyło z butelki bo ciumkala jak smoka i chyba po prostu cos poleciało, ale pic nie chciała :/ teraz chyba trzeba bedzue próbować czegoś innego, tylko kupować cała paczkę, a ona nie zrobi łyka to ja nie wiem...

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na obiad była młoda kapusta gotowana na parze, Ninie absolutnie nic nie było. A wieczorne marudzenie to raczej od zmęczenia i wrażeń po całym dniu.
    Brusia 100 lat dla Jasia :)

mycha28 lubi tę wiadomość

• dana222 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak moj jak nie ma w ciagu dnia konkretnej drzemki, to wieczorem jest właśnie zmierzly i płaczliwy.
    I jak jest za duzo gości wieczorem to tez jest zagubiony

Maz wychodząc z domu właśnie wpuścił psa nie wycierając jej łapek i oczywiście weszła do pokoju gdzie karmie i przez to nie mam jak jej wygonić, znowu podłoga do mycia...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2016, 10:29

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dana znam ten ból.. znaczy moja suka nie wchodzi do pokoju gdzie śpimy i karmie malego, ale wystarczy, ze chodzi po reszcie pokoi.. A póki facet sam nie będzie myl podłóg to nigdy nie zrozumie tego bólu :-D

Mój mały tez potrafi być marudny wieczorami, trzeba go ciagle przytulać, a zdazaja się i takie dni, ze trzeba chodzić po pokoju, trzymać smoka i mruczec albo śpiewać :-D oby nie dziś, bo chciałabym w końcu gdzieś ze starym wyjsc :-D i mama ma zostacz z małym wieczorkiem na troche

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiu czasami ciężko trafić w gust malucha. My na początku mieliśmy bebiko ale Małemu nie podeszlo. Zdecydowaliśmy się na enfamil i tu się udało.

Moja przyjaciółka pierwszego synka karmila bebiko i drugiego też chciała ale Mały mial inne plany. Próbowali tez humane ale w koncu stanęło na nan.

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mycha28 - ja jem czekoladę, nabiał (choć niewiele), smażone itd. Co prawda, nie jadłam jeszcze orzechów, cytrusów i kapusty, ale tego ostatniego na pewno nie będę ruszała przez dłuższy czas, bo nigdy nie miałam problemów, a w ciąży zjadłam 2 razy i myślałam, że umrę. Chociaż przypomniało mi się, że na połogu w szpitalu była zupa z kapustą, brukselką i brokułami - przeżyłam i ja, i Jaś :)
    Dzieciaczki mają jeszcze niedojrzały układ trawienny, zresztą sama napisałaś, że jeden syn miał kolki, nawet jak trzymałaś dietę. ;-)

mycha28 lubi tę wiadomość

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas zapomniałam napisać, ze nadeszła pora wszystkie rączki poza mamy i taty są be...
    Wczoraj był tato z przyszywaną babcia popołudniu w trakcie złego humorku, chciałam chociaż szybko obiad zjeść to ryk u niej na rękach, wróciła do mnie było ok, pozniej przyszedł kuzyn z żoną to samo, dzis rano przyjechał drugi dziadek - tylko wziął ode mnie i znow okropny płacz, wróciła do mnie cisza...

Czy ktos tez tak ma? Myslalam ze takie rzeczy przyjdą troche pozniej...

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze sztucznym mleczkiem moglibyśmy miec fajnie, bo teściowa wypisze w szpitalu i mleczko jedno takie gotowe mamy za 1gr, ale co tylko NAN albo bebiko mozna....nie podejdzie to kupimy inne. Moze jeszcze z tym laktatorem cos pójdzie...zamówiłam, tylko teraz długo weekend i pewnie dojdzie w piątek najszybciej do paczkomatu :/

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
‹‹ 1666 1667 1668 1669 1670 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ