Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
No to widze ze nie tylko moje chlopaczki to male marudki wieczorne
My na poczatku mielismy bebilon comfort ale Wojtus mial kolki i polozna polecila dla niego Hipp ale nie bardzo mu podchodzil, chyba mu nie smakowalo. Przeszlismy wiec na zwykle bebiko i obaj teraz na nim sa. Smakuje im i nim widze roznicy w sprawach brzuszkowych u Szymusia jak byl na bebilonie i teraz na bebiku, wiec jest ok i portfel zostaje grubszy bo cenowo jest bardzo przystepne
Zosia u nas jak tesciowa przyjezdza raz na tydzien to na poczatku jak chce ich wziac na rece to placz dopiero po jskims czasie jak juz sie chwile oswoja, popatrza to moze nosic. Ale jak jest wieczorny ryk to najlepiej u mamy i taty jak utulaWiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2016, 11:09
-
Zosiu a może zamiast kombinować z mm spytaj lekarki czy może mogłabyś trochę wcześniej wprowadzać inne posiłki. Ja to się na tym nie znam ale Florcia już skończyła 3 miesiące więc może coś pomalutku będzie można.
-
hej dziewczyny jak majówka? u nas sie pogoda zepsula
staralam sie przystawiac malego jak najczesciej zeby nie zalegalo w tej piersi ale tylko mu plan dnia rozregulowalam ;/ powoli to naprawiam, czyli karmienie co 3 godziny, po karmieniu pampers, potem zabawa i sen na 30min-1godzina ale czasem nie wychodzi
plus odnosze wrazenie ze nie chce mi jesc z tej piersi chorej! denerwuje sie przy niej i rzuca, choc widac ze leci mleko bo w nakladce sie zbiera wiec widze ze jest
troche odciagam, troche siedze w kapuscie, w sumie chyba bez zmian naraziejak kapusta jst w staniku to nie czuje ciezkosci, jak wyjme to wtedy czuje, piers caly czas ciezka, duzo nie sciagam bo wtedy jest gorzej
szalwie pije wiec dalej dzis przynajmniej -
Dziewczyny u nas mały mimo espumisanu i fliractinu, masowaniu, lezeniu, termoforku kupy nie zrobi. Kupy nie są twarde normalne. Ale lekarka powiedziała że to nie problem w brzuchu a w zwieraczu. Poprostu układ nerwowy nie jest wykształcony i trzeba mu pomagać. I dajemy czopki wystaczy dotknąć wsadzić lekko i idzie a bez tego cuda wianki ryk. I powiedziała że w tym przypadku mamy dawać że nie przyzwyczai się taka potrzeba i już . Zobaczymy dziś 3 miesiące pidibno po 3 miesiącu problemy mijają jak ręką odjal. Czekam na to!!!!!
marissith lubi tę wiadomość
-
Pozdrawiamy :*
http://static.pokazywarka.pl/i/6560180/436968/image.jpg
Lexi150, Bruśka, tysiaa93, szara myszka, Kri, Mila920, Evans, vayn, L, d84, dana222, niecierpliwa_92, Zosia_wop, e-ness, marissith, MamaNieMama lubią tę wiadomość
-
Biedroneczka dlaczego mi to robisz? buuuuu
ale masz super! Zazdraszczam!
U mnie pogoda Wczoraj Bajeczna, dziś bardzo ok. Wojtek też zaczyna świrować, jak na spacerze zawsze spał jak zabity nawet 3-4 Godz i mogłam sobie porobić coś w ogrodzie to teraz 15 min sen i Rączki i tak w kółko
-
Zosia_wop wrote:Mycha ja tez jem wszystko i nawet istatnio gastroenterolog powiedziała, ze tak trzeba i nie ma co stosować diet, bo dziecko musi sie do alergenów przyzwyczaić i pozniej dzieci tez chętniej sięgają po nowe jedzonko.
A płaxz u nas co wieczór, ake to raczej nie od brzuszka tylko juz kiedys pisałyśmy ze chyba wszystkie maluchy wieczorem rozdrażnione strasznie, zmęczone i chyba większość to przezywa...
Lexi ta lekarka tez mowila o anemi, ze 3 mc to najniższy poziom żelaza i jest to fizjologiczne, wszystkie dzieci tak maja, a po 3mcu znow wzrasta i kazała sie nie przejmować
Wczoraj młoda od 13 prawie nic nie chciała jeść, znow pierś parzyła...wiec chcieliśmy dać NAN, ale nawet łyka nie chciała zrobić, chyba tylko 10ml ubyło z butelki bo ciumkala jak smoka i chyba po prostu cos poleciało, ale pic nie chciałateraz chyba trzeba bedzue próbować czegoś innego, tylko kupować cała paczkę, a ona nie zrobi łyka to ja nie wiem...
Zosiu w rossmanie są saszetki bebilonu po 2,99 zl. Moze kup i daj mlodej sprobowac. Nie ma potrzeby kupowac calego opakowania. Bebilon i Enfamil ma tez wersje plynna w malych buteleczkach. Moja Malgosia uwielbia. Ale ona wszystko lubi. Takie buteleczki kosztują ok 5 zl. Ja dorwalam nawet po 2,69 zl. Kupilam na zapas bo to jest mega fajne do podania na miescie.
http://www.ceneo.pl/27507960
https://www.google.pl/search?q=enfamil+w+butelkach&newwindow=1&espv=2&rlz=1C1TEUA_enPL505PL505&biw=1366&bih=667&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwi05aPLs7vMAhVCG5oKHQInDcgQ_AUIBygB -
Biedroneczko mieszkasz nad morzem? Wow... Też chcę!
My właśnie wróciliśmy z mega długiego spaceru i Igor dalej śpi. W ogóle dzisiaj cały czas śpiocha a jak się budzi to zje, marudzi i dalej zasypia
Pogoda marzenie... -
a mój przed jakąś godzina dokonał na sobie aktu samookaleczenia!!!!
Nosiłam go na rekach bo coś marudził, patrzy się na mnie i buh pięścią w twarz, patrzę a dzidek rozwalił sobie warge i krew mu zaczęła lecieć!!! Ten w ryk taki mega głośny ale trwający tylko ok 10s padł jak zabity - normalnie nie wiedziałam czy spi czy zemdlał, ale na szczęście spał.
Wyjazd się nam udał pogoda teżBiedronko zazdroszczę widoków, jaka to część Włoch?
17/2/2016 B
11/3/2018 I -
Lexi to nie morze to takie wielgachne jezioro
mam do niego bardzo blisko ok 10km a tam gdzie zdjęcie zrobione to ze 100km
i z kazdej strony jeziora sa przepiekne widoczki
D84 północWiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2016, 17:00
-
Lexi mleko jest bardziej kaloryczne o ile dobrze kojarzę to jakies 70kcsl/100ml, wiec raczej niczym innym nie zastąpię, a poza tym myslalam o rozszerzaniu diety metoda BLW...ale życie zweryfikuje
Adelka dzieki za podpowiedz bede szukac takich małych opakowań
Boedroneczko piękne zakątki az mi sie zachciało wakacji -
Biedroneczka29 wrote:Lexi to nie morze to takie wielgachne jezioro
mam do niego bardzo blisko ok 10km a tam gdzie zdjęcie zrobione to ze 100km
i z kazdej strony jeziora sa przepiekne widoczki
D84 północ