X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Evans Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruska !!! Ale fajniutki I jak Go wystroilas :) :) :) :)

Bruśka lubi tę wiadomość

f2wle6ydurxmnzb6.png
  • Evans Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E-ness

Mowisz , ze wiekszosc czasu na brzuchu , a pozwalasz zasypiac na brzuchu ? , ja panicznie sie tego boje , moze nie powinnam?

f2wle6ydurxmnzb6.png
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evans od urodzenia śpią na brzuchu nawet na spacerze Klara tak spi☺

Evans lubi tę wiadomość

Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
    córeczka luty 2013, córeczka luty 2016

Moja Wielka Rodzina 2+4+kot
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri oooo Bylas w Gardalandzie to całkiem niedaleko mnie :) :) 10 minut autem :)

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mój dalej bunt na leżenie na brzuchu wsadza tylko pięść do buzi i się ślini wtedy, a głowy za nic podnieść nie chce, ale jak go noszę to ładnie główkę trzyma już mu prawie w ogóle w tej pozycji nie leci.

Zaczynam się rozglądać za nosidełkiem, chcę go używać sporadycznie tylko na wyjazdach np. na plaży, zwiedzanie starówek czy wyskok na jakąś górę w rodzinnych stronach. Zastanawiam się nad jakimś do 200zł bo na tule itp szkoda mi kasy przy sporadycznym używaniu.
    Co myślicie o takim
    http://allegro.pl/ergonomiczne-nosidlo-dla-niemowlat-3-30-m-do-20kg-i6149870117.html

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila920 wrote:
    Dwa pytanka, mój Tymuś, który jeszcze niedawno robił 1-3 kupki dziennie, od wczoraj nie zrobił żadnej, ciągle tylko puszcza baczki, o co może chodzic? Coś mu zaszkodziło czy po prostu im jest starszy tym rzadziej robi?

moj Michał tez robił ok 3 kup dziennie, od kilku dni robi jedna ale bardziej konkretna

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po majówce. Chyba się wyleczyliśmy z wyjazdów. Cyrk taki, że głowa mała... wrzask jak przy kolkach. Dziś juz na swoich śmieciach Pola od rana uśmiechnięta.

Poznałam w końcu moje kuzynostwo, bliźniaki młodsze o niecałe 3 tyg od Poli. Ona przy nich to 'smokozord' wygląda na starszą o jakieś 3 miesiące, a urodziły się praktycznie z taką samą wagą i też 36tc

Jestem załamana tym jak ona szybko rośnie. Body na 68 ok, natomiast śpiochy i pajace porażka. Rękawy za duże, nogawki na styk. Długaśną córcię mam, istna gazela! Jutro zaczynam prać 74....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2016, 21:46

Bruśka lubi tę wiadomość

• Roberta Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d84 zapytaj na chusty Polska na fb ;)

d84 lubi tę wiadomość

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 01:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majówka i po majowce, szybko przelecialo :P
    W poniedziałek wieczorem miałam wychodne i byłam na koncercie happysad i long&junior :D Starzeje się bo po trzech godzinach bolaly mnie nogi haha

Vayn może modeleczka będzie ;)
    Jak ostatnio wsadzalam do kartonu za male ciuchy to az smutno mi było :D Za szybko te dzieciaczki rosną.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2016, 01:26

marissith lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 01:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia to trzeba się starać o kolejnego szkraba :)

U mnie sukces jak idcisgalam zaledwie 80 ml tak ostatnio jak byłam u teściowej na majowce odciagnelam 110 ml !!! Byłam dumna z moich cycow :D

My używamy bebilon pronutra i kubusiowi nic nie jest :) czasem przesyłka 4 godz ale ostatnio budzi się nawet ci 3 godz w nocy. Mały nauczony jest w dzień na usypianie w wózku a na wieczór po kąpieli i cycu kładę go do łóżeczka i zasypia bez bujania,bez siedzenia przy nim :)

Mój bardzo dużo gaworzy, rozmawia ze wszystkimi . wystarczy do niego mówić :) bardzo dużo się śmieje prawie ze cały czas :) coraz częściej przekreca się z brzuszka na plecki. Próbuje z pleckow na brzuszek ale jeszcze nie wie jak się za to zabrać przekreci się na bok i próbuje dalej ale nic z tego :) główkę trzyma bardzo długo i wysoko :)

No i mi się w piersi zrobiły guzki akurat jak mały na karmienie się obudził. zauważyłam że coraz częściej mam sny ze śpię z małym i ze go niechcący przyduszam ręką czy w ogóle coś podoobnego o wtedy szukam go gdzieś na łóżku i sprawdzam czy to prawda . Jakieś mam głupie schizy już.

A i mój mały odpukac żadnych kolek Nie ma :) mało krzyczy. jak to teściowa powiedziała bardzo pocieszne , wesołe dziecko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2016, 01:54

marissith lubi tę wiadomość

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 04:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam często takie schizy ze dziecko leży ze mną w łożku. Kiedyś to nawet wyklucalam sie z mezem ze ma uważać bo mały jest miedzy nami, ja mu nawet pokazywałam miejsce gdzie dokładnie leży, maz do mnie ze przecież jest w łóżeczku, a ja obstawiałam swoje, az maz zapalił światło zeby mi udowodnić ze on ma racje. Ja czasem sobie myśle ze albo jestem tak przemęczona albo powinnam sie juz leczyć.

Tusiaa, marissith lubią tę wiadomość

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 04:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Waszym dzieciom zdarza sie ulewanie przez nos? Mojego dzisiaj cos takiego obudziło. W sumie kilka razy juz sie tak zdarzyło. Czego to moze byc przyczyna? Wystarczy potem przemyć nosek patyczkiem zmoczonym w roztworze soli fizjologicznej czy jednak oczyścić tym sprzętem do kataru?

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym lezeniem dziecka to i ja mialam schozy. To samo. Budze sie z mysla ze lezy obok, nie ma jej, strach-moze zrzucilam ja. Lozzka? Patrze w lozczku- spi- ulga. To chyba zmeczenie plata figle.

Tusiaa lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na początku miałam tak ze śniło mi się nie że mały na ręku i tak z nim śpię. A kołdrę sciskalam. I mówiłam do męża weź go ode mnie.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka wrote:
    E Ness chwal się swoją gromadka.

Brusia jAK znajdę chwilkę i ogarnę fotosik to wrzucę je z dedykacją dla Ciebie ☺

• e-ness Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny te Wasze sny to lunatyzm ☺ mam tak od dziecka i właśnie najbardziej daje mi się we znaki jak jestem zmęczona lub pełna emocji ☺

Ja to nawet z domu wychodziłam ;/

• e-ness Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila u nas kupki tez co 2-3 dni a jeszcze 2 tyg temu było kilka dziennie.

• Tusiaa Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A myślałam że to ja jestem jakąś szurnieta hehe :D

Dana mojemu się to może ze 3 razy zdarzyło ale nosek jednak pczyszxzalam katarkiem . Zawsze coś wychodziło jeszcze :)

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio na fb byl taki post co robia zneczone matki:) wygrala jak dla mbie konitka ktora do odbicia podniosla spiacego z nimi yorka:)

Tusiaa, marissith, Bruśka, dana222, e-ness, tysiaa93, Evans lubią tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mojemu jakiś czas temu zdarzało się ulać nosem, ale to wtedy jak za dużo jadł i po zmianie pozycji równoczesnie chlustał nosem i ustami.

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
‹‹ 1669 1670 1671 1672 1673 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ