Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u nas mój mąż lunatykuje, bo już kilka razy szukał Niny w nocy w łóżku :P ja zawsze wiem gdzie ona leży ;)
    Dana moja ulewa nosem i codziennie jej czyszczę katarkiem bo ma gile...
    http://dziecisawazne.pl/3-argumenty-naukowe-dlaczego-dzieci-potrzebuja-bliskosci-i-dlaczego-warto-je-nosic-w-chustach/ wiadomo, artykuł sponsorowany, ale przeczytać można. Mój mąż lubi Ninę nosić w chuście bo się do niego wtedy laski uśmiechają... Jak ja noszę zazwyczaj słyszę pytania czy karmię i czy sama rodziłam (o to raz pytał facet, w tym celu specjalnie przebiegł przez ulicę)...

tysiaa93 lubi tę wiadomość

• d84 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vayn mój wyjazd zniósł dobrze, wieczorami trochę więcej marudził i płakał ale to pewnie z emocji bo gości trochę się przewineło przez dom i spacery były o innych porach. najbardziej spasowało mu towarzystwo innych dzieci 8 i 6 lat :D

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raz w nocy było tak wstałam małego nakarmilam ale odbić nie mógł budzę męża. Patrzy na mnie i pytam odbijesz go? Kiwa głową leżąc ręce wyciąga i zasypia...

L, e-ness, Tusiaa, tysiaa93, Evans lubią tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • L Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka wrote:
    Raz w nocy było tak wstałam małego nakarmilam ale odbić nie mógł budzę męża. Patrzy na mnie i pytam odbijesz go? Kiwa głową leżąc ręce wyciąga i zasypia...

Brusia najważniejsze że miał dobre chęci hehe :-D

Hej mamuśki ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2016, 09:37

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my stawiamy szarlotkę na stół z okazji 3 miesiąca.
    Ale czas zapitala ...

d84, Lexi150, tysiaa93, Evans lubią tę wiadomość

Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
    córeczka luty 2013, córeczka luty 2016

Moja Wielka Rodzina 2+4+kot
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)
    Ale u mnie przepiękna pogoda :)

A tu moje dzisiejsze zdjecia :) nie wiem czy widzicie w całości bo ja nie :/
    Dwa miesiące temu...i dzis <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2016, 21:56

L, e-ness, dana222, Bruśka, nick nieaktualny, Kri, Evans, d84, Lexi150, niecierpliwa_92, nick nieaktualny, Mila920, Tusiaa lubią tę wiadomość

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • L Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eness smacznego szarlotka pycha :-) my świętujemy za tydzień ;-)

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • L Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka też nie widzę w całości...pomysł bardzo fajny, a zdjęcia śliczne :-)

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka super zdjecia

Co do schizow to moja szwagierka ktora urodziła w marcu ostatnio uderzyła sie w brzuch i sie przestraszyła ze cos dziecku zrobiła

Moniaa lubi tę wiadomość

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczki super pomysłowe zdjęcia!!!

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skok w 14 tyg? Ile to trwa? Matko wczoraj 14 tydz i diabeł wcielony. Nie mówię już o płaczu ulewaniu itp. Na kupę czopki zero pomocy. Dziś kupiłam już inne mleko był bebilon kupiłam bebiko pro + germentowane bo znów ulewa a lekarze mówią że ok bo przybiera. Czy 90 czy 120 i tak leci. Na noc vibrucol dostanie bp od 3 rano nie śpi. Na spacerze od 12 do 14 40 spał i się wiercil non stop.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2016, 19:47

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka zajebiscie wyszły Ci te zdjecia :-D sama planowałam coś podobnego zrobić, ale nie mogę się zabrać za to..

Ile razy na dobę karmicie? Bo ja zazwyczaj 7 razy i nie wiem czy to nie za mało? Ogólnie polecam takim nieogarnietym mama jak ja aplikację 'karmie piersią' i wiadomo, którego cycka wywalac :-P

Biedroneczka29, Tusiaa lubią tę wiadomość

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też 7razy, w dzień co 3h, potem długi sen 5h a potem znowu co 3. Dla synka to w sam raz, a czasem mam wrażenie że mógłby dłużej wytrzymać ale dla moich piersi to bolesne :(

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • L Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila ogarnięta jesteś nie pisz głupot ;-) ja tez mam często tak ze zapominam z której piersi karmiłam i macam obie która pełniejsza :-P a karmie różnie nawet nie liczę bo moje dziecię co 2-3 h je zależy od dnia.

tysiaa93 lubi tę wiadomość

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi karmien wychodzi 8-10. A ze mam sklerozę i zazwyczaj miękkie piersi, wiec nie czuje z której karmiłam to mam notesik, gdzie zapisuje godzinę + L lub P

Bruska No to masz nieciekawie. A te czopki dajesz bo go brzuszek boli? Bo moj jak robił kilka na dzień to teraz robi 1 na dwa dni, ale nie widzę zeby sie spinał i tez nie ma twardego brzuszka. A na spacerże to dopiero po godzinie zasnął, chyba robi sie coraz bardziej ciekąwy

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dana sciagnij sobie ta aplikacje "karmienie piersia" mi duzo pomaga ;D moj juz 3 dni bez kupy..eh.. a zawsze byla minimum jedna. To czesto karmisz, Twoj synek chyba lubi w nocy jesc :D moj czasem spi nawet 7 godzin i nie budze go na jedzenie

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktos pisał o ulewanie nosem, u nas rzadko ulewa ale jak juz to prawie zawsze nosem.
    Młoda spi, a mam karmić co 3-4h tylko jak dobudzić takiego malucha? Ostatnio o 3 nad ranem wszystkie światła włączone, telewizor, nosiliśmy, halasowalisny ulubiona zabawka i nic to nie dało, co sie rozbudziła 2 łyki z piersi i spi dalej...

Ja karmiłam 9-11 razy dziennie tylko z jednej piersi na karmienie, teraz z dwoch to juz wypada mniej tak 7-8razy
    Dobra trzeba próbować budzić śpiocha.,.

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i to by było na tyle, zasnęła na przewijaku...Piła z 5min po czym juz koniec nic nie dobudzi :/ mimo szczerych chęci...

Ps. Babcia ciagle mowi o dokarmianiu to ja mowię, ze mała nie chce tego pic to kazała mi posłodzić mleko zeby wypiła :D szkoda, ze jeszcze nie wspomniała o zagęszczeniu mąką, zeby sie bardziej najadła...do mnie nie trafiła to do męża dzwoniła dzis, a jutro przyjeżdza to pewnie sie nasłucham, wiem ze chce dobrze, ale stare metody sprzed 50lat to juz nie na dzisiejsze czasy

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 04:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila w nocy karmie przynajmniej 2 razy, głodomorek mały. Moj organizm juz ńie pamięta co to znaczy wyspać się. A wieczorami jak zasypia ok 22-23 to ja pomimo ze cos fajnego leci w tv to wole szybko tez sie położyć bo wiem ze czeka mnie pobudka o 1-2 w nocy.

Zosiu ja ostatnio wyskoczyłam na babcie męża, bo oczywiście było hasło - zrób mu butelkę bo on głodny jest bo płacze. Potem mi głupio było.

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja karmię 7 razy na dobę, czasami 6. Skoro Mały przybiera to chyba jest w porządku.

Dziewczyny, od kiedy spacerówka? Jak dziecko usiądzie dopiero? Bo mój mega się zaczyna w gondoli nudzić

ex2bx1hp35w324su.png
‹‹ 1670 1671 1672 1673 1674 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ