X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się boję ząbkowania :D

Dziewczyny jak u was z serduszkowaniem? U nas już 2mies po porodzie i dalej mam opor, zero chęci i zmęczenie wieczorem :( mąż póki co obdarzany robotkami ręcznymi ale chciałabym wrócić do tego co było
    Bolaca pierś nie pomaga :(

Jaki był u was ten 1raz po porodzie sn?

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Węża w rodzinie Tuli mały kinczy 6 mies 10 a żeby moal w 4 miesiącu już a od 3 już zaczynał się slinic. Neonatolog nam na wizycie mówiła że jyz nieugo.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Roberta Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d84 mój Mikołaj też długo główki nie chciał podnosić, jeszcze 2 tygodnie temu podnoszenia było prawie zero, piąstka do buzi i leżał zadowolony. Dzisiaj podnosił głowę (i część pleców)już prawie 3 minuty, tak wysoko że nawet ja tak nie potrafie. Po porodzie mam problem z krzyżem, tak jakbym tam "zawiasów" nie miała i nie potrafie się odginać do tyłu leżąc na brzuchu :|
    z serduszkowaniem kiepsko, u mnie jeszcze nic nie było a wczoraj minęło 14 tygodni od porodu. Już powoli zaczynam się zastanawiać czy mąż mnie przypadkiem nie zdradza bo coś mi się nie chce wierzyć w jego ciągłe zmęczenie...

• Kri Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My próbowaliśmy ale nie dało rady chyba mnie zszyli na dziewice i daliśmy spokój bałam się na siłę Hehe. Ja wieczorami to Też padam na twarz i nie to mi w głowie :-)
    A Dziecko zmienia się w ciągu dnia albo dwóch np martwię się o coś a to mija za Dzień itp

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Evans Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj plodnosi glowke , czasem sie cieszy jak to robi , czasem jeczy, a najczesciej to sie denerwuje jak mu spada ....
    Moj tez odkryl piastki jakis czas temu , ale nic a nic nie probuje sie przewracac na boki! Staram sie mu pokazywac , to tylko sie dziwi , a potem niezadowolony ....wczoraj marudzil , a on lubi jak sie go nosi przodem a nie jak baby male , jak go polozyc do zabawy , to tez lubi wyzej , wiec ja go wczoraj oparlam na lozku o duza pduche I tak sobie "siedzial-lezal" sprawdzalam co chwilke co robi I chwala mi za to , Bo sie zsunal I znalazlam go lezacego z boku poduszki na brzuszku, a ja mam bardzo gruba I miekka koldre I nie ma mowy by na niej sobie swobodnie glowke podosil , wydawalo mi sie , ze dobrze go zabezpieczylam , a tu ooooo co moglo sie stac ... !!! Jak to trzeba uwazac !!!!
    Moj nie potrafi jeszcze zabawki chwytac , ale dotyka I ciekawi sie ....

P.s. Ja po cesarce, ale szczerze , to nie mam ochoty na sex , choc pierwszy raz po porodzie zaliczylismy chyba 2 tyg. temu I dalej cicho sza...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2016, 14:43

f2wle6ydurxmnzb6.png
  • L Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka ja też już po pierwszym razie hahaha jak to śmiesznie brzmi :-D Tak jak po pierwszym razie po pierwszej ciąży tak i teraz obawa byla, że boleć będzie. Źle nie było , sytuacja wybadana teraz można powoli wracać do normalności :-P choc to może trochę potrwać bo tak jak piszecie wieczorem padam na ryjek i nie w glowie mi przytulanie.
    Myszka nic na sile, trzeba poprostu spróbować a jak będzie kiepsko to jeszcze poczekać...w każdym bądź razie na pewno krzywda się nikomu nie stanie ;-)

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • L Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evans oj trzeba juz kontrolować maluszki. Ja miałam małą na przewijaku na łóżeczku sięgnęłam po mokre chusteczki do komody zaraz obok a ona z pleców na boczek i noga zwisa poza przewijak. Serce o malo mi nie wyskoczyło a mała uśmiech od ucha do ucha.

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój walczy z matą prawie ją demoluje wali tak rekami po zabawkach że cala mata chodzi najbardziej lubi te kółka łączone w łańcuch, któraś z Was juz o nich tez pisała.
    Mój wczoraj raz się przetoczył z pleców na bok. Dziś za to śmiał się sam do swojego odbicia w lustrze.

Ja dziś byłam na cytologii i kurde nigdy mnie to nie bolało, a dziś masakra, a jestem po cc ;/ za 2 tyg ide na kolposkopie to tam to chyba zejdę ;/a co gorsza ide z małym bo nie mam go z kim zostawić.

W sobote ide do ortopedy bo nadal mnie te plecy w nocy strasznie bolą.

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mój maz to osioł cos mu sie popierdzielilo ze szczepieniem i na miejscu sie okazało ze mamy na 10 maja a nie na 5.Pisze jak byk na tej kartce,a ja nawet nie sprawdzałam bo jak powiedział ze 5go to 5go,No i z 10tego musieliśmy przełożyć na 12stego bo 10tego nam niw pasuje .Wiec czekamy do przyszłego czwartku.

Kri jakies szczepienie malutka miała w szpitalu jak sie urodziła,ale to chyba każde dziecko ma.A teraz mamy pierwsze wezwanie na szczepienie.

Sofijka tez raczki strasznie do buźki wkłada i ssie sobie :)

A jak ona zaciesza to szok <3 bezcenne sa te uśmiechy <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2016, 17:15

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • L Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka to ci historia. Dobrze że mogliście bez problemu zmienić termin. My tez mamy szczepienie w przyszłym tygodniu dokladnie 10tego ;-) to juz drugie.

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, to drugie szczepienie ma być po 6 tygodniach, no a jak mi ten termin nie pasuje, to chyba możemy iść trochę później, prawda? Mam nadzieję, że to jakoś na skuteczność tych szczepionek nie wpłynie

ex2bx1hp35w324su.png
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D84, a próbowałas masaze na te plecy? Takie u fizjoterapeuty

ex2bx1hp35w324su.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie próbowałam wg mnie i położnej to kwestia duzych cycków, ale gin powiedział żebym się przeszła do ortopedy i neurologa bo moze to po zzo. Zobacze co mi powie najwyżej da mi skierowanie do fizjoterapety czy rehabilitacje. Dziwne jest to że bolą mnie tylko w nocy jak leżę, w dzień w ogóle.

A wczoraj zaczęłam cwiczyć 2,5ms po cc. Wczoraj 20 min dziś ok 30-40 na plenerowej siłowni. Ćwiczę tyle ile mały pozwoli tzn ile nie będzie się darł w wózku :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2016, 20:14

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj tez byłam na siłowni plenerowej, niestety za rzadko na nią chodzę zeby były jakieś efekty a brzuch mnie wkurza:/

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • L Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ćwiczyłam we wtorek i do dzisiaj mam problem z pokonaniem schodów a zrobiłam raptem skalpel Chodakowskiej...ależ mam zakwasy :-P jutro znowu spróbuję w końcu z dnia na dzień będzie lepiej ;-) a z czasem tez u mnie kiepsko :-\

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też jeszcze nie było pierwszego razu po ciąży. jakoś też boję się ze bedzie bolało :( no a poza tym w ogóle nie mam ochoty. Mąż już na mnie poluje od miesiąca a ja dalej wymówki :D

Mój synek próbuje się przerzucić ostatnio z boczku na brzuszek ale jeszcze nie wie jak się za to zabrać. Główkę trzyma mega wysoko i czasem się przrkreca z brzuszka na plecy ale nie zawsze ma ochotę na to. Też się slini i obserwuje rączki :) nawija strasznie wystarczy do niego mówić , uśmiecha się cały czas :) śmieje się w głos . Strasznie jest ruchliwy. Mało co śpi w dzień. Dzisiaj w nocy przesłał 5 godz a później 2.5 godz :) no i od 6 chyba zaczął gadać do karuzeli, nogi rzucał na szczebelki w łóżku ale jak zobaczył ze cycki wstaly to od razu w ryk i do jedzenia :D. Może jakbym jeszcze nie wstała to by sobie jeszcze leżał :) jeszcze w łóżku splismy do 10 :)

Co ile mogę podawać mm Kubie ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2016, 20:32

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale te nasze dzieciaczki szybko rosną... dzisiaj mąż musiał wynieść 3 wory ciuchów Jasia, bo za małe. No i już piorę wszystkie na 74 i 80... Masakra!!!

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    Też się boję ząbkowania :D

Dziewczyny jak u was z serduszkowaniem? U nas już 2mies po porodzie i dalej mam opor, zero chęci i zmęczenie wieczorem :( mąż póki co obdarzany robotkami ręcznymi ale chciałabym wrócić do tego co było
    Bolaca pierś nie pomaga :(

Jaki był u was ten 1raz po porodzie sn?

Ja też jestem taka zmęczona, że się odechciewa, gdzie zawsze miałam libido ogromne. Na razie pełne serduszkowanie było niedawno i było gorzej niż pierwszy raz... myślałam, że mnie rozerwie... a jestem po cc, więc w zasadzie nic nie powinno się tam zmienić, ale jak to mój tata mówi - nieużywany organ zanika, więc pewnie pajęczyną zaszło xD

Evans, L lubią tę wiadomość

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj po wizycie w poradni preluksacyjnej. Wspaniała wiadomość - bioderka wyglądają lepiej, jest poprawa!! :) A zła, że Jaś ma je nosić jeszcze 3 miesiące..... Spytałam czy 3 miesiące razem z tym, który już minął, ale lekarz powiedział, że na razie nie myśleć o tym, bo zobaczymy. Przeraża mnie to... idzie lato, a moje dziecko będzie musiało gotować się i odparzać w tych szelkach. Nie wspominając o tym, że wszystkie dzieci w jego wieku będą już przewracały się z brzuszka na plecki, za jakiś czas będą siadały, a on mimo tego, że robiłby to szybko, bo jest silny, to nie będzie miał takiej możliwości na razie, bo jest niemal unieruchomiony.... :((((

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też po cc ale ochotę na seks mam ogromną. I powiem szczerze, że jest lepiej niż przed ciążą. Doznania nieziemskie. Niestety Młody rzadko pozwala nam na szaleństwa ale zawsze znajdziemy chwilę na "szybką akcję" :P

Dziś dostałam okres i zdycham. Skurcze jak po oxy :P

Tusia mm nie częściej niż co 3 godziny.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
‹‹ 1672 1673 1674 1675 1676 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ