X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się boję ząbkowania :D

Dziewczyny jak u was z serduszkowaniem? U nas już 2mies po porodzie i dalej mam opor, zero chęci i zmęczenie wieczorem :( mąż póki co obdarzany robotkami ręcznymi ale chciałabym wrócić do tego co było
    Bolaca pierś nie pomaga :(

Jaki był u was ten 1raz po porodzie sn?

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Węża w rodzinie Tuli mały kinczy 6 mies 10 a żeby moal w 4 miesiącu już a od 3 już zaczynał się slinic. Neonatolog nam na wizycie mówiła że jyz nieugo.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Roberta Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d84 mój Mikołaj też długo główki nie chciał podnosić, jeszcze 2 tygodnie temu podnoszenia było prawie zero, piąstka do buzi i leżał zadowolony. Dzisiaj podnosił głowę (i część pleców)już prawie 3 minuty, tak wysoko że nawet ja tak nie potrafie. Po porodzie mam problem z krzyżem, tak jakbym tam "zawiasów" nie miała i nie potrafie się odginać do tyłu leżąc na brzuchu :|
    z serduszkowaniem kiepsko, u mnie jeszcze nic nie było a wczoraj minęło 14 tygodni od porodu. Już powoli zaczynam się zastanawiać czy mąż mnie przypadkiem nie zdradza bo coś mi się nie chce wierzyć w jego ciągłe zmęczenie...

• Kri Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My próbowaliśmy ale nie dało rady chyba mnie zszyli na dziewice i daliśmy spokój bałam się na siłę Hehe. Ja wieczorami to Też padam na twarz i nie to mi w głowie :-)
    A Dziecko zmienia się w ciągu dnia albo dwóch np martwię się o coś a to mija za Dzień itp

roxa lubi tę wiadomość

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Evans Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj plodnosi glowke , czasem sie cieszy jak to robi , czasem jeczy, a najczesciej to sie denerwuje jak mu spada ....
    Moj tez odkryl piastki jakis czas temu , ale nic a nic nie probuje sie przewracac na boki! Staram sie mu pokazywac , to tylko sie dziwi , a potem niezadowolony ....wczoraj marudzil , a on lubi jak sie go nosi przodem a nie jak baby male , jak go polozyc do zabawy , to tez lubi wyzej , wiec ja go wczoraj oparlam na lozku o duza pduche I tak sobie "siedzial-lezal" sprawdzalam co chwilke co robi I chwala mi za to , Bo sie zsunal I znalazlam go lezacego z boku poduszki na brzuszku, a ja mam bardzo gruba I miekka koldre I nie ma mowy by na niej sobie swobodnie glowke podosil , wydawalo mi sie , ze dobrze go zabezpieczylam , a tu ooooo co moglo sie stac ... !!! Jak to trzeba uwazac !!!!
    Moj nie potrafi jeszcze zabawki chwytac , ale dotyka I ciekawi sie ....

P.s. Ja po cesarce, ale szczerze , to nie mam ochoty na sex , choc pierwszy raz po porodzie zaliczylismy chyba 2 tyg. temu I dalej cicho sza...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2016, 14:43

f2wle6ydurxmnzb6.png
  • L Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka ja też już po pierwszym razie hahaha jak to śmiesznie brzmi :-D Tak jak po pierwszym razie po pierwszej ciąży tak i teraz obawa byla, że boleć będzie. Źle nie było , sytuacja wybadana teraz można powoli wracać do normalności :-P choc to może trochę potrwać bo tak jak piszecie wieczorem padam na ryjek i nie w glowie mi przytulanie.
    Myszka nic na sile, trzeba poprostu spróbować a jak będzie kiepsko to jeszcze poczekać...w każdym bądź razie na pewno krzywda się nikomu nie stanie ;-)

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • L Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evans oj trzeba juz kontrolować maluszki. Ja miałam małą na przewijaku na łóżeczku sięgnęłam po mokre chusteczki do komody zaraz obok a ona z pleców na boczek i noga zwisa poza przewijak. Serce o malo mi nie wyskoczyło a mała uśmiech od ucha do ucha.

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój walczy z matą prawie ją demoluje wali tak rekami po zabawkach że cala mata chodzi najbardziej lubi te kółka łączone w łańcuch, któraś z Was juz o nich tez pisała.
    Mój wczoraj raz się przetoczył z pleców na bok. Dziś za to śmiał się sam do swojego odbicia w lustrze.

Ja dziś byłam na cytologii i kurde nigdy mnie to nie bolało, a dziś masakra, a jestem po cc ;/ za 2 tyg ide na kolposkopie to tam to chyba zejdę ;/a co gorsza ide z małym bo nie mam go z kim zostawić.

W sobote ide do ortopedy bo nadal mnie te plecy w nocy strasznie bolą.

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mój maz to osioł cos mu sie popierdzielilo ze szczepieniem i na miejscu sie okazało ze mamy na 10 maja a nie na 5.Pisze jak byk na tej kartce,a ja nawet nie sprawdzałam bo jak powiedział ze 5go to 5go,No i z 10tego musieliśmy przełożyć na 12stego bo 10tego nam niw pasuje .Wiec czekamy do przyszłego czwartku.

Kri jakies szczepienie malutka miała w szpitalu jak sie urodziła,ale to chyba każde dziecko ma.A teraz mamy pierwsze wezwanie na szczepienie.

Sofijka tez raczki strasznie do buźki wkłada i ssie sobie :)

A jak ona zaciesza to szok <3 bezcenne sa te uśmiechy <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2016, 17:15

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • L Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka to ci historia. Dobrze że mogliście bez problemu zmienić termin. My tez mamy szczepienie w przyszłym tygodniu dokladnie 10tego ;-) to juz drugie.

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, to drugie szczepienie ma być po 6 tygodniach, no a jak mi ten termin nie pasuje, to chyba możemy iść trochę później, prawda? Mam nadzieję, że to jakoś na skuteczność tych szczepionek nie wpłynie

ex2bx1hp35w324su.png
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D84, a próbowałas masaze na te plecy? Takie u fizjoterapeuty

ex2bx1hp35w324su.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie próbowałam wg mnie i położnej to kwestia duzych cycków, ale gin powiedział żebym się przeszła do ortopedy i neurologa bo moze to po zzo. Zobacze co mi powie najwyżej da mi skierowanie do fizjoterapety czy rehabilitacje. Dziwne jest to że bolą mnie tylko w nocy jak leżę, w dzień w ogóle.

A wczoraj zaczęłam cwiczyć 2,5ms po cc. Wczoraj 20 min dziś ok 30-40 na plenerowej siłowni. Ćwiczę tyle ile mały pozwoli tzn ile nie będzie się darł w wózku :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2016, 20:14

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj tez byłam na siłowni plenerowej, niestety za rzadko na nią chodzę zeby były jakieś efekty a brzuch mnie wkurza:/

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • L Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ćwiczyłam we wtorek i do dzisiaj mam problem z pokonaniem schodów a zrobiłam raptem skalpel Chodakowskiej...ależ mam zakwasy :-P jutro znowu spróbuję w końcu z dnia na dzień będzie lepiej ;-) a z czasem tez u mnie kiepsko :-\

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też jeszcze nie było pierwszego razu po ciąży. jakoś też boję się ze bedzie bolało :( no a poza tym w ogóle nie mam ochoty. Mąż już na mnie poluje od miesiąca a ja dalej wymówki :D

Mój synek próbuje się przerzucić ostatnio z boczku na brzuszek ale jeszcze nie wie jak się za to zabrać. Główkę trzyma mega wysoko i czasem się przrkreca z brzuszka na plecy ale nie zawsze ma ochotę na to. Też się slini i obserwuje rączki :) nawija strasznie wystarczy do niego mówić , uśmiecha się cały czas :) śmieje się w głos . Strasznie jest ruchliwy. Mało co śpi w dzień. Dzisiaj w nocy przesłał 5 godz a później 2.5 godz :) no i od 6 chyba zaczął gadać do karuzeli, nogi rzucał na szczebelki w łóżku ale jak zobaczył ze cycki wstaly to od razu w ryk i do jedzenia :D. Może jakbym jeszcze nie wstała to by sobie jeszcze leżał :) jeszcze w łóżku splismy do 10 :)

Co ile mogę podawać mm Kubie ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2016, 20:32

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale te nasze dzieciaczki szybko rosną... dzisiaj mąż musiał wynieść 3 wory ciuchów Jasia, bo za małe. No i już piorę wszystkie na 74 i 80... Masakra!!!

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    Też się boję ząbkowania :D

Dziewczyny jak u was z serduszkowaniem? U nas już 2mies po porodzie i dalej mam opor, zero chęci i zmęczenie wieczorem :( mąż póki co obdarzany robotkami ręcznymi ale chciałabym wrócić do tego co było
    Bolaca pierś nie pomaga :(

Jaki był u was ten 1raz po porodzie sn?

Ja też jestem taka zmęczona, że się odechciewa, gdzie zawsze miałam libido ogromne. Na razie pełne serduszkowanie było niedawno i było gorzej niż pierwszy raz... myślałam, że mnie rozerwie... a jestem po cc, więc w zasadzie nic nie powinno się tam zmienić, ale jak to mój tata mówi - nieużywany organ zanika, więc pewnie pajęczyną zaszło xD

Evans, L lubią tę wiadomość

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj po wizycie w poradni preluksacyjnej. Wspaniała wiadomość - bioderka wyglądają lepiej, jest poprawa!! :) A zła, że Jaś ma je nosić jeszcze 3 miesiące..... Spytałam czy 3 miesiące razem z tym, który już minął, ale lekarz powiedział, że na razie nie myśleć o tym, bo zobaczymy. Przeraża mnie to... idzie lato, a moje dziecko będzie musiało gotować się i odparzać w tych szelkach. Nie wspominając o tym, że wszystkie dzieci w jego wieku będą już przewracały się z brzuszka na plecki, za jakiś czas będą siadały, a on mimo tego, że robiłby to szybko, bo jest silny, to nie będzie miał takiej możliwości na razie, bo jest niemal unieruchomiony.... :((((

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też po cc ale ochotę na seks mam ogromną. I powiem szczerze, że jest lepiej niż przed ciążą. Doznania nieziemskie. Niestety Młody rzadko pozwala nam na szaleństwa ale zawsze znajdziemy chwilę na "szybką akcję" :P

Dziś dostałam okres i zdycham. Skurcze jak po oxy :P

Tusia mm nie częściej niż co 3 godziny.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
‹‹ 1672 1673 1674 1675 1676 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ