Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Mnie też boli jak się przytulamy
miałam wczoraj usg to aż się popłakałam na lezance tak bolało . Nie wi czy to stres czy zmęczenie czy jakaś blokada ale póki co to jest kiepsko.
Tusia średnio mm podaje się co 3 godz ale jak Kuba wciąga mniejsze porcję to możesz co 2 i stopniowo wydłużać przerwy.
Przechodzisz juz całkowicie na mm czy " dopychasz" po piersi ☺Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
córeczka luty 2013, córeczka luty 2016
Moja Wielka Rodzina 2+4+kot -
e-ness a raz dopycham po cycach a raz daje cała porcje mm bez cyców a z piersi odciagam i patrze czy się coś wiecej produkuje
aa co zrobic jak np dostanie dawke 100ml albo 120ml i po 2 godz albo 2,5 godz sie obudzi i bedzie chciał jesc? On je tak jakby jedzenia nie widział i aż sie boje mu podawac takie porcje 120ml bo pozera jak odkurzacz a poźniej ulewa mu sie i beka jak stary facet
Ja jak byłam na kontroli po porodzie i też mnie bolało badanie więc podziekowałam za serduszkowaniemoże mąż kiedys da radę sie przebić przez pajęczyne hehe
Lexi a o jakiej internetowej aptece pisałas tańszej niz gemini?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2016, 21:54
Kubuś
-
My tez zero seksu, ja po cc, ale wieczorem to jak widze u wszystkich zamykam oko i odlatuje. No i smutno mi dzis, bo chyba nasze kp idzie ku końcowi...jak pisałam od jakis 2 tyg mam problem z karmieniem do tego to slabe przybieranie, a dzis to juz chyba apogeum
na początku myslalam ze to skok, ale to juz za długo. Od rana pierś jest be, ale do 13 jakos jeszcze szło, po czym spacer i po powrocie na sam widok piersi płacz i tak minęły 4h udało sie odciągnąć mi po nocnym karmieniu niestety tylko 60ml to po ciężki h trudach wypiła i szukała dalej, ale z piersi nie chciała, po czym znow na szybko sciAgnelam 60ml i wypiła, ale szukała dalej i płakała...wiec podaliśmy jej bebiko (posmakowalo w końcu cos) i wypiła kolejne 70ml, wiec moze w moich piersiach nie ma tyle? Ja juz sama nie wiem, przykro mi bo bardzo sie starałam, a tu cyrki, akazda butelka mm powoduje, ze piersi produkują jeszcze mniej, ale przeciez nie bede głodzić dziecka
-
Zosia mój Kuba tak samo jak juz mało leci z cyca albo wcale to sie oburza i wypluwa cycka ale on zawsze chetny żeby go ponownie łapać. Tyle że w moich cycach też jakoś specjalnie mleka nie ma tzn dzisiaj odciagnełam niecałe 100ml ale jak byłąm u tesciowej to odciagnełam raz 120ml i 110ml wiec ja sama nie wiem o co chodzi. NIe chciałam ogólnie podawac mm ale dla dobra dziecka wole mu to dac i ja bedzie potrzeba to całkiem przejde na mm bo zdrowie dziecka najwazniejsze. Lepiej podawac i niech przybiera na wadze , nie płacze że głodna niż później wylądowac w szpitalu bo niedozywionaKubuś
-
D84 uważaj żebyś sie nie upiła
ja ostatnio od męża łyka wzielam ale takie niedobre to piwo że ja nie wiem jak je kiedys piłam hehe
Zauważyłąm że mój królewicz lepiej śpi jak nie jest kapanyWiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2016, 22:16
Kubuś
-
Zosia powiem tak ja z racji tej że jestem technologiem żywności i chyba też to konczylas to chciałam bardzo karmić piersią bo to takie najlepsze wyjście ale życie to inaczej ułożyło. Pokarm miałam w 5 dobie dopiero przez cały okres ani razu nie miałam nawalu pokarmu gdzie u Was to nirma była. Mały pijąc z piersi ulewal jak fontanna i tak krzyczał po mleku moim jak i po mm. Teraz zmenilam mleko ale dalej to samo i chyba będę musiała wypróbować jakieś alergiczne ale to na receptę. Ale do tematu wracając myślałam że będzie cud miód i orzeszki a tak nie było ja zirytowana i zaplakana nie wiedziałam o co chodzi (choć dalej nie wiem). To wiszenie wprawialo mnie w stan nie powiem czego tym bardziej że ciągle był krzyk. Teraz jest spokojniejszy krzyczy jak butla się kończy i odbija i ja przrz to chyba też. Choć chyba mam znów rzut mojego hashi bo ledwo żyję. Może uda mi się pojechać do ciechocinka to się jodu nawdycham odrobinę. Plecy mnie napieprzaja bo bólem nazwać tego nie mogę. To że dostał mm nie wyplynie na to że będzie glupszy słabszy czy cokolwiek miłośći i tak ma dużo więc będzie dobrze. Poprostu tak wyszło może z drugim będzie inaczej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2016, 22:19
-
Tusia, Brusia wiem, ze zdrowie i zadowolenie dziecka najważniejsze, jak dzis piła tą butle to widać, ze była bardzo głodna i pd razu poprawił jej sie humor, a tak to zawsze popołudniu płakała i marudziła. Jakos tak te 3mce niby szło dopuki jej nie zaważyli na 2 szczepieniu ...moze nie potrafi wyssać wszystkiego, albo jest za leniwa i godziła sie z tym, ze nie dojada i stad mało waży. No nic, przeciez nie bede jej godzić bo kp to zdrowie, jak dziecko niedożywione. Juz powiem szczerze, ze mam dość tych placzów codziennie popołudniu, bo i ona sie meczy i ja, dzis to juz w ogole karmiłam ją cały dzien z przerwą na spacer, a i tak prawie nic nie wypiła prócz tego co było w butelce...
Ja chciałam kp bo mam problem z jelitami, juz wycięli mi kiedys guzka...nie chciałabym, zeby tez to ja kiedys spotkało, wiec chciałam jsk najmniej obciążać te młode jelita i karmić swoim mlekiem, bo najmniej obciążające. Az sie boje co po ciazy w tych moich jelitach mogło sie znow porobića kp nie pozwala mi isc na badanie czy do lekarza, bo karmienie co 2-3h - moze teraz czas pomysleć o sobie...
-
Wiadomo źe jak sie walczyło o to zeby karmić piersią to sie chce jak najdłużej. Moze Waszym dzieciaczkom brakuje tylko tej jednej dawki jedzenia. Moja kolezanka tak robiła, bo jej synek za mało przybierał i zaczęła raz dziennie dawać butle i potem normalnie przybierał.
W roznychporadnikach pisze ze jak sie karmiło 3 miesiące to jest juz duzo
Ja tez sie czasem zastanawiam czy mam dość pokarmu jak zdarza sie ze je co 2h, ale ja nie potrafię ściągać pokarmu, wiec nawet nie mam jak sprawdzić ile jest ml. Wtedy poprostu dla uspokojenia sie biorę więcej tych rzeczy na laktacjęWiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2016, 01:11
-
Dziewczyny !!! Nie martwie sie ! Ja tez mialam ogromny problem z laktacja , nie mialam mleka w ogole , przyszlo pozno 4-5 doba, moje dziecko bylo glodne , cukier spadl do 26 I juz w szpitalu podono mu formule , ja bylam rozzalona, a walczylam caly czas , ale co jak nic nie mialam ... Pozniej rozkrecilam sobie laktacje bardzo dobrze uzywajac pompy i pilam rozne rzeczy na laktacje ... Lecz jest cos co pobudzilo mnie najlepiej , fenugreek , nie mam pojecia czy jest to w Polsce dostepne , ale polecam !!!! To jest w tabletkach , sa 2 minusy , wiecej sie poce I moj pot ma zapach maple syrup lol
Co mam na mysli ... jesli trzeba dokarmiajcie bez zadnych wyrzutow I walczcie o swoje mleko w miedzy czasie , jesli sie da super , jesli nie formula I tez dobrze ... Ja juz raz sie pochwalilam wczesniej , ze mam bardzo duuuuze zapasy I dumna jestem ze swoich cyckow , mi sie udalo , chce dociagnac do 6 miesiecy , I stop , bo jednak te sciaganie to upierdliwe jest !!!
Jest w Polsce , googlowalam , to jest kozieradka , polecam , ja biore w kopsolkach , 2 na dzien , wczesniej bralam 4 , ale teraz nie potrzebuje juz , ja to biore w porozumieniu z pediatra I ginekologiem , wiec z czystym sercem polecam !Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2016, 05:48
-
Tusia apteka melissa. Zawsze tam mleko zamawiam.
U nas kp trwało 3 tygodnie i to z piersi było dokarmianie bo zwyczajnie nie chciał jeść mojego mleka. I co miałam zrobić? Tak jak Brusia napisała i tak ma morze miłości a przynajmniej nie mamy problemu z wagą i rykiem przy piersi jak to było w pierwszych tygodniach. -
gorgeous wrote:Ja też jestem taka zmęczona, że się odechciewa, gdzie zawsze miałam libido ogromne. Na razie pełne serduszkowanie było niedawno i było gorzej niż pierwszy raz... myślałam, że mnie rozerwie... a jestem po cc, więc w zasadzie nic nie powinno się tam zmienić, ale jak to mój tata mówi - nieużywany organ zanika, więc pewnie pajęczyną zaszło xD
-
Mój Tymuś juz 5 dzień bez kupy, zastanawiam się czy cos się złego nie dzieje
zawsze była minimum jedna kupa dziennie. Może powinnam pójść do lekarza? Czy kupić po prostu czopki?
A z tym kp to ja się bardzo cieszę, ze mogę karmić, ale nie ukrywam, ze są dni kiedy mam dośćczasem tak cuduje przy cycku..ciągnie, szczypie rączkami, płacze.. i tak godzinę trwa karmienie, bo do odbicia go biorę, później znowu uspokojenie i probowanie podania piersi az w końcu zaczyna ładnie, spokojnie jesc.
-
nick nieaktualnyTo ja to chyba zboczona jestem
mi tak sie teraz podoba w lozku ze moglabym z niego nie wychodzic. Chyba cos mi doszyli podczas cc bo jest nieziemsko
Moje panny za 5 dni koncza 4 miesiace a ja juz nie wytrzymalam i dalam im marchewke. Jedza az im sie uszy trzesa, tak smiesznie. Czesc wypluja, czesc zjedza. A jakie miny przy tym robia. Dzisiaj na sniadanie podalam im kaszke lyzeczka i tez byly zszokowane. Moja Ninka to taki niejadek, nigdy nie dopijala do konca mleka, przez co jest lzejsza od Rity o 0,5 kg. A lyzeczka tak jej podpasowala ze je wiecej od siostry i chyba ja dogonivayn lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
U mnie seks zajebisty... no ale rzadko znajduje na to siły
jak stare malzenstwo - średnio raz w tygodniu
. Ale pierwszy raz miał ciężki początek - jakbyśmy chcieli wsadzić coś zaduzego w coś zamałego hehe ale jak już się udało to bylo świetnie
dziewczyny jak macie blocked to lampka wina(albo dwie) i dacie radę!
MamaNieMama lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny