Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Czy Wasze dzieci przed zasnieciem w dzien sie awanturuja? Jestem u rodzicow i Jagoda usypiana na rekach drze sie jak stare przescieradlo a potem zasypia. W domu na lezaczku takich awantur nie bylo. Niby spiaca,trze oczy,zakrywa,przestaje ruszac,postekuje(wykasluje)a wzieta na rece sie drze. A potem zasypia.. O co kamman?
-
ja juz nie rozumiem Kuba dostał mleko mm 120ml o 15.40 a on już przed 18 sie drze i ja nie wiem czy jest głodny czy co . Dałam mu wodę i niby pije . mam czekac do tych 3 godz ? Nie rozumiem karmienia mm?
dałam mu cyca i je. mozliwe ze on tak szybko strawił to mleko?
roberta ja podaje biogaje a z kupa i tak marnie jest. ostatnia była w niedzieleWiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2016, 18:17
Kubuś
-
Tuli bardzo mi sie podobają Twoje porównania - drze sie jak stare prześcieradło haha.
Moj jak nie potrafi zasnąć w dzień (nie wiem czy za duzo emocji) to tez jest nerwowy i płacze, wtedy tylko zasnie w wózku na spacerze lub jak z nim sie położę do lozka i daje mu na chwile cyca.tulipanna lubi tę wiadomość
-
Tusia,to raczej chec pocmokania mamy a nie glod. Jagoda mozliwe ze drze sie tez dlatego ze wtedy po godzinie,poltorej po jedzeniu nie daje jej cyca na zasniecie. Karmie co 3 godziny i koniec. Moze to dlatego. Na spacerze tez zasypia bez problemu.albo w samochodzie.
-
Tyle że jak dałam mu cyca to on jadł. PO karmieniu odciagnełam jeszcze może 20 ml wieć wiekszość musiał zjesc i w dodatku burczało mu w brzuchu. Czesto mu burczy zreszta. Już mam mysli że głodze swoje dziecko
no i spi od 19 po cycach. Wydaje mi sie że gdyby miał chęć pocmokania to i wody by nie pił bo nieraz w ogóle niechciał tylko gryzł smoka. ehh.. ciezkie to wszystko i swiadomość że coraz gorzej przybiera
Kubuś
-
chodze do neonatologa , mój waży teraz tzn wazył tydzien temu w środe 4815g ale jak podliczyłam ile przybierał na wadze to idzie to w dół
Wagę urodzeniowa miał 3450g a jak wychodzilismy ze spzitala 3275g . w szpitalu spadł 290g , poxniej w 5 dni przybrał 110g, w 11 dni 335g, w 2 tyg 550g , w niecały miesiac 480g i w 2 tyg 175g
no i w środe idziemy znowu na kontrol.
Ja nie wiem czy to wina jest że miał żółtaczke - naświetlania, był odwodniony - kroplówka do tego kroplówka z magnezem bo jakies drżenia miał których ja nie widziałam no i był niespokojny.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2016, 21:44
Kubuś
-
Tusiu raczej nie był głodny. Tylko był przyzwyczajony że z cycusia je częściej. Mi się zdarzało karmić na początku np. co 2 godziny ale szybko zauważyłam że Małemu ciężko później na brzuszku. Niestety ale mm trawi się dużo wolniej niż mleko mamy. Spróbuj następnym razem podać Kubusiowi 150 ml zamiast 120.
Tuli u nas krzyk jest sygnałem że Igor jest zmęczony. Dostaje wtedy dydunia i od razu oczy maślane
Ja niby mogę pić bo przecież Młody na mm ale w ogóle nie mam ochoty. Z resztą i przed ciążą piłam od wielkiego dzwonu.
Powtarzaliśmy dziś morfologię i poziom żelaza Igusiowi i niestety poleciało na łeb na szyję. Hemoglobina już tylko 8,8 a norma od 10. Żelazo punkt na dolnej granicy. W poniedziałek lecimy do lekarza ale chyba bez żelaza się nie obędzie. -
Kurcze Lexi boje się mu podac taka dawkę. Niedawno jadł 80-90ml tzn ja tyle spuszczałam i ogólnie tyle podawałam mm bo nie wiedziałam mam mu dawać. Teraz podaje bez cyców 120ml. On jest taki że zje nawet i 200ml jakbym mu dała a później bedzie sie męczyć
Nie dało rady go uspokoić a on tylko tak się drze na głód. Nieraz jak go odkładam na łózko i zmieniam strony w poduszce do karmienia to jest taki krzyk i od razu czerwony jak burak sie robi.
Próbowałam go nawet uspać ze smoczkiem w buzi i przytulonym do mnie i z tetrą na głowie-oczach ale nie dało rady, na rekach tez krzyk, na macie też, pielucha sucha przebrana, na brzuszju to samo było i mu dałam cyca i jak zjadł dwa po 18 to spi do tej pory.
Lexi a Twój Iguś ile zjada? nie beka mu sie cały czas po tym mm? bo mojemu strasznie sie odbija w sumie i nie tylko po mm ale po moim też. Po godzinei nawet coś tam beknie, coś mu podejdzie do gardła i to przełknie i tak w kółko jest. Kup tez nie robi a podaje mu mm ok 3 razy na dobe.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2016, 22:09
Kubuś
-
Tusia tylko to co zjada z cyca a mm to inna sprawa. Bo z piersi właśnie dziecko je częściej więc je mniej. Igor teraz je 120 ale podawaliśmy mu już 150. Tylko zaczął nam ulewać więc wróciliśmy do 120. Ale coraz częściej dopomina się o więcej więc znów spróbujemy 150 od poniedziałku. Ale Kubuś jest starszy od Igora więc myślę że spokojnie możesz spróbować 150. Jak będzie mu za dużo to uleje
Zdarza się Igorowi odbić nawet przed kolejnym karmieniem ale to chyba nic takiego.
Tusia a podajesz jakiś probiotyk? -
Jak przeszłam całkiem na mm to Mały też nie robił kupki chyba ze 3 dni. Zaczęłam mu wtedy podawać biogaję regularnie i cały czas mu daję probiotyk i teraz jest min 1 kupka dziennie a czasami nawet 3
-
biogaie podawałam a teraz w sumie ostatnio chyba przez tydzien nie bo mi sie rano zapominało i teraz znowu zaczne podawac. no własnie u niego to różnie bywa z tym ulewaniem. Wydaje mi się , że jak tak mało jadł to mu sie żołądek skurczył i teraz boje sie własnie mu dac wiecej i tak wydaje mi sie że 120ml dla niego to duzo. 120ml daje mu od soboty wiec to prawie tydzień. A na opakowaniu z mm pisze że 150ml od 4 miesciaca dopiero.
Ciezko mi cokolwiek stwierdzic i zielonego pojecia nie mam. Nie chce mu krzywdy zrobic że np bedzie tak przejedzony że brzuszek go bedzie bolał albo że bedzie mi sie poźniej darł nie wiadomo jak długo.
Mój kupska robi raz na 8-9 dni wiec myslałam że po mm bedzie czesciej troche a tu nie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2016, 22:28
Kubuś
-
A na moim jest napisane, że dziecko pomiędzy 2 a 4 miesiącem powinno dostawać 180 już
Ale tym się nie sugeruje. Jak karmisz Kubę mm a później podajesz pierś to się nie martw tymi przerwami. Bo od Twojego mleczka nic mu nie będzie. A jeśli robisz 2 karmienia pod rząd mm to staraj się mimo wszystko zachować te 3 godziny odstępu. Ale jak zdarzy Ci się nakarmić co 2,5 to też nic takiego się nie stanie.
No a z tymi kupkami to też organizm Kuby musi ogarnąć nowy system karmienia i trawienia. Ale poradzi sobie i będzie lepiejWiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2016, 22:33