SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 00:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W moim przypadku wszystko wróciło do normy, ale słyszałam ze powiększone stypy i dłonie z ciazy mogą juz takie po ciazy pozostać. Moja kolezanka musiała powiększać obrączkę bo pomimo ze waga zeszła to grubsze palce zostały.

Właśnie karmie i sie denerwuje na duża muchę ktora tu lata, a której od 2 dni nie potrafię zatłuc. Bzzzz....

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • adelka77 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 00:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dana222 mi stawy w palcach się rozeszły I obrączki ani pierścionka nie wcisne na palec

l22ntv73brtiddsy.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 04:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie moge obrączki dalej założyć i tez czuje ze stopy jakby większe.
    Siedzę ściągam mleko...ehhh

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 04:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje palce u rąk też jakieś większe ale obrączkę wcisnelam :D. Czekam aż mi się palce pomniejsza a jak dalej będą takie grube to pójdę obrączkę trochę powiększyć bo problem mam jak chce ściągnąć :/
    Pierścionka w ogóle nie założę.
    Kubuś po 4 godz snu się obudził :) zauważyłam ze jak dłużej nie karmię to mnie mega chce bolą jak je :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2016, 04:16

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 04:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z obrączka problemu nie mam nawet mi spada lekko ale stopy mi chyba o pół rozmiaru skoczyly bo moje wygodne adidasy mnie w palucha uwieraja. No to może na dziecięcym butów kupować nie będę.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 04:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie jak było tak jest. Tylko ja w ciąży w ogóle nie puchlam. Cały czas nosiłam obrączkę i pierścionek. Młody przespal prawie 6 godzin :)

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 04:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moj ma znowu zegarek w pupie i budzi sie co 2h na karmienie, szok. Wczoraj przez to poczułam taka złość na niego

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Roberta Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja glupia walcze z zapaleniem gardla. Przewialo mnie na spacerze wczoraj. Nie chcialo mi sie po bluze wracac to teraz mam :(

• Asicka 81 Koleżanka

Wysłany: 8 maja 2016, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem coś o tym mnie jak przewialo w tamtą sobotę to zaraz zapalenie piersi i antybiotyk a mały do tej pory nie będzie jadł z tego cycusia tylko muszę ściągać pokarm i do butelki y

Asiula
  • Asicka 81 Koleżanka

Wysłany: 8 maja 2016, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mogę dodać zdjęcie bo za ch... Sobie nie radzę

Asiula
  • Asicka 81 Koleżanka

Wysłany: 8 maja 2016, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Założyłam konto na fotosiku i dalej jak?

Asiula
  • L Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asicka ja dodaję zdjęcia z https://naforum.zapodaj.net/ jak dodasz to rozmiar sobie zaznacz i pojawi się link który wkleisz normalnie tutaj jako wiadomość ;-)

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • L Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nocka całkiem nieźle, pobudka o 24 i 4 rano przed 7 zjadła pogadałyśmy i zasnęła przed chwilą :-)

Dziewczyny figury naprawdę macie super, na takie sukienki to ja jeszcze poczekam. mam jakieś 8 kg do zrzucenia :-\

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    L mam podobnie z kg, w porównaniu do ciazy (leżącej głownie) duzo sie ruszam, słodyczy prawie nie jem, a waga w miejscu :( minie 6mvy po cc i ide na siłownie zeby to zgubić i sie ujędrnić :)

Florka wstała po 8 i juz ma drzemkę, a ja ide sie szykować na wyjście :)
    Miłej, słonecznej niedzieli wszystkim!

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Kri Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co właśnie to mi się nie podoba, niby przy kp 500 kcal Organizm spala i się chudnie samo. U mnie nie. Od tygodnia orbitrek, mniej Słodyczy jem zdecydowanie i co? 60 dkg. A 8 kg do połowy czerwca chciałam zgubić bo wesele się szykuje a kiecki nowej nie chciałabym kupować bi to oznaczałoby porażkę.
    Milej niedzieli!

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciała jakieś 4 kg zrzucić ale jak ja nie jem a polykam słodycze. Muszę się ogarnąć do sierpnoa na chrzciny właśnie też aby kiecek nie kupować.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • L Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri ja też mam wesele w czerwcu ale na bank do sukienki z przed ciąży nie wejdę :-(

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chce tez jakoś zjechać 10kg do wagi sprzed ciąży brakuje 5, a i tak juz kiedyś ważyłam tyle co teraz ;/ 75kg. I też mam ochotę tylko na slodycze masakra jakś - własnie wszamałam sernik z tofii.

Ale od 3 dni zaczełam ćwiczyć na razie po 20-30min na rozruch. Od czerwca może zaczne chodakowską. chociaż dzis za duzo skrętów na twisterze zrobiłam bo coś zaczęłam czuć okolice blizny ;/ Przed ciążą chodziłam regularnie na siłkę a teraz stuka rok bez ćwiczeń....

Ale sie wkurwi**** prawie wszyscy znajomi się na nas dupa wypieli odkąd się B. urodził nawet nas odwiedzic nie chcą co za żenada, a wszyscy mają 30+. Tylko jedni nas odwiedzili.

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D84 a maja ci znajomi dzieci,bo nas juz wszyscy co maja dzieci odwiedzili, Mnie bardziej martwi moja rodzina, była tylko moja babcia i jedna ciocia, a od męża to prawie juz wszyscy byli. Szkoda ze z moimi kuzynkami mam coraz gorszy kontakt odkąd powychodzilysmy za maz i zaczęłyśmy pracować, a kiedyś tak sie trzymałyśmy razem

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dana moje dwie najlepsze koleżanki przrz cała ciążę nie zapytaly jak się czuje jak zaczynałam rozmowę to ja. O tym że urodziłam napisałam 3 tyg. Jedna się chyba od razu na mnie obrazila bo js opieprzylam bo nie inf o każdej chwili życia na fb i niewiele osób wiedziało wogole o ciąży a po tym jak wyslalm zdjęcie w wiad prywatnej to mi odpisuje że inna koleżanka mówi że mały jest śliczny. Zwróciłam jej uwagę że zdjevie wysłałam jej a nie do publicznej wiadomości i się chyba obrazila. Trudno. A ta druga od momentu jak się dowiedziała to nawet nie zapytała o małego a ma już ponad 3 miesiące. Szczerze to czrsciej pisały takie osoby co bym się niespodziewala gdzes tak co się kontakt urwał po czasie.

dqprqtkfus8kbbbd.png
‹‹ 1677 1678 1679 1680 1681 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Programy dawstwa komórek i moment, w którym warto o nich pomyśleć.

Gdy własne komórki mówią „nie”. A medycyna wciąż potrafi powiedzieć „tak”. Kiedy pada słowo „dawstwo”, niewiele osób reaguje spokojnie. To nie jest temat do rozmów między zupą a deserem. W życiu większości kobiet i par pojawia się dopiero wtedy, gdy ich pierwotna wizja drogi do rodziny zaczyna się kruszyć. Gdy mają za sobą kilka cykli IVF i za każdym razem wychodzą z wynikiem, na którym znów widnieje słowo „negatywny”. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ