Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Co za noc, pierwsze mnie moje dziecko pozytywnie zaskoczyło bo zasnęlo po 21, ale potem juz ni było tak wesoło, z zegarkiem w pupie budził sie o 23, 1, 3 i 5. Próbowałam o 3 i 5 dać smocżek i pokołysać ale nic to nie dawało, cyc najlepszy. Mojemu mężowi kolezanka z pracy powiedziała ze 3-miesięczne dziecko przesypia juz noce, muszę jeszcze pocźekac 10 dni
-
Dana mój syn przespal noc dopiero przed 3 urodzinami
do 2 roku potrafił budzić się nawet kilka razy, byłam wykończona.
Teraz nie nastawiam się na nocne przesypianie bo mogę się rozczarowaćWiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2016, 07:39
Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
córeczka luty 2013, córeczka luty 2016
Moja Wielka Rodzina 2+4+kot -
Wtrącę się. Tusia nie wiem czy coś źle zrozumiałam, ale przyrosty które opisujesz są bardzo ładne. Każde dziecko rośnie w swoim tempie, a i tak przyrosty które opisujesz wcale nie odstają
My przybieramy mniej, a i w każdym tygodniu inaczej i pediatra mówi że jest dobrze
-
mój na szczęście przesypia noc od 21/22 do 5 śpi o 5 czasem uda się go jeszcze uśpic do 7 a czasem juz skory do zabawy i marudzi bo mu nudno. Śpi tak w sumie już chyba od miesiąca. Ograniczam mu juz kropelki daję tylko do karmienia od ok 15 do 21 rano w ogóle i tak będe schodzić.
Mój wczoraj zrobił takiego kupsztala że nie tylko się cały obesrał ale że lezał na macie to i macie się dostało
Myslałyście juz nad rozszerzaniem diety ja planuje po 6ms ale nie wiem czy robić to tradycyjnie papkami czy ta metoda blw. W ogóle to nie znam zasad jak sie rozszerza musze pediatry dopytać.
Dziś ortopeda - mój i cały dzień na działce rozpoczynamy sezon grilowy.
Wczoraj mój ważył w pampersie i pajacu 5,3kg.
Wiecie że przegapiliśmy imieniny mojego niuniusia ;/ akurat był to dzień gdzie byliśmy w drodzeWiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2016, 08:26
17/2/2016 B
11/3/2018 I -
nick nieaktualnyD u nas będzie blw - przy okazji my też zaczniemy zdrowo jeść bo 2 obiadów gotować nie będę. Mam nadzieję, że wytrwam do tego 6mca bo już mnie kusi żeby dać jakąś papeczkę.
Tusia zobacz na siatki centylowe, dziecko na piersi nie musi przybierać ciągle tyle samo przecież -
Tez mi sie zdaje Tusia ze troche przesadzasz.. Przawie 5 kg wagi to ladna waga.. A na boga dziecko nie musi ksiazkowo przybierac..zaczniesz karmic mm bo sobie wbijesz glupote do glowy i calkiem przestaniesz karmic. Jagoda wazyla w tym samym czasie 4450g.
-
tuli a z jaka waga startowała? mi ta dr mówi ze przybiera po najnizszej lini oporu.
nie rozumiem tych siatek centylowych . pisze mi tam że wzrost i waga poniżej 25 centyla. NIe powiem ładnie w pierwszym miesiacu przybrał jak podliczyłam bo cos ponad 800g to fajnie ale teraz w tym miesiacu waga spada. Za tydzień bedzie 3 miesiac wiec zobaczymy ile przybrał w 2 msc
Może jestem przewrazliwiona bo ta od poczatku ciezko z tym kp i do tego jeszcze on tak jakos mało je i co chwile by chciał z cyca a nie wstawać co 1,5 godz w nocy . No i wasze dzieci wydaje mi sie że ładnie przybieraja mimo to maja wyzsza wage nawet jak sie później urodziły i z nizsza waga lub porównywalna.
Może faktycznie sama wariuje ale póki co nie przestaje karmic piersią. Tylko dokarmiam a nieraz jak chce wyjsc to i na reke jest żeby mu dac mm i nie myslec ze trzeba sie spieszyc i wrócic za godzine do domu bo bedzie głodny.
aaa i Tuli miałaś racje z tym sciaganiem i mysleniem o dzieckuprzed chwilą sciagałam pokarm i patrzyłam sie na niego i go uspiałam w bujaczku i leciało bez problemu 120ml naciagnełam
Kubuś
-
"Rano" (9.30-11 godz)byłam na zakupach i mówiłam meżowi że jak cos to żeby małego nakarmił jak bedzie głodny . Dzowniłam przed powrotem do meża że już jade i niedługo bede a ja wracam do domu i on go nakarmił mm przed moim przyjazdem . A mama mi powiedziała że mały nawet nie krzyczał że głodny a mam bardzo mądrego meża który mu po prostu wcisnał 90ml. Wkur... się bo jechałam z mysla że dam mu z piersi. zaczełam się kłocic z mezem a on do mnie z tekstem że załuje dziecku jedzenia. No normalnie nie wioem czy on to specjalnie robi czy co. Nie dosc ze jest tylko na weekendzie to jeszce bedzie mnie pouczał i nie bedzie słuchał moich uwag.
Tuli mój Kubuś z cyców je az godzine czasu i musze go jeszcze budzić w dodatku bo zasypia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2016, 13:24
Kubuś
-
Moj Maly chwycil sam zabawke
succes
Dzisiaj z ranka juz jest po kapieli, gdyz I poniewaz zrobil taaaaka kupe , ze naprawde az pod pachy weszla
Milego dnia Laseczki , u mnie jutro moj pierwszy DZIEN MATKI - nie moge sie doczekac !!!! Zla tylko jestem , ze mamy jutro komunie , ale to nic juz na dzis zaplanowalam swietowanie mojego dnia !!!!!!
Yeahmarissith lubi tę wiadomość
-
Pozdrawiamy z nad morza
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2016, 09:12
Biedroneczka29, Bruśka, vayn, Kri, tulipanna, Tusiaa, L, d84, Evans, marissith, Zosia_wop, tysiaa93, adelka77, dana222 lubią tę wiadomość
-
całuski z ciechocinka my jutro wracamy do domu kończy się już majówka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2016, 05:44
vayn, Lexi150, Biedroneczka29, tulipanna, Tusiaa, L, d84, Evans, marissith, Zosia_wop, tysiaa93, adelka77, dana222 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny zazdroszczę figur. Szczupłe, zgrabne. Ja muszę zrzucić jakieś 15 kg ktore złapałam jeszcze przed ciążą.
Jutro idę na komunię i mam problem w co się ubrać.
Czy Wam przez ciążę też urosły stopy ? Mam wrażenie że mi się rozdeptaly o pół rozmisru.