Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzis mi maly spi jak na zlosc jak powinien jesc
teraz bede karmic zdrowa piersia ale odciagnelam z tej chorej powiedzmy ze do poczucia ulgi choc do tego to daleko - sciagnelam ponad 60ml - slyszalam ze mleko jak jest mrozone to zwieksza swoja objetosc - do ilu w pojemniczku mam dolac mleko?
za pare godzin znowu sciagne troche i doleje tylko zeby to sie tam pomiescilo
mam nadzieje ze takie po trochu sciaganie mi nie rozhula tej piersi bardziej
jak piers zmiekla trche to ten guz sie uwydatnil, latwiej go dotknac, moze zejdzie jak bedzie czesto mleko ciagniete z niej, a to Michalek a to laktator -
poczytalam tez wiecej i przyczyna tego zatkania moglo byc tez to ze tak karmie co 3 godziny wlasnie kurde. dla mnie to super i mamy staly plan dnia, ale wtedy jest przerwa dla jednej piersi 6 godzin a to troche duzo przy nadmiarze i zatkaniu. takze postaram sie zeby co 3h troche ubylo, raz on raz laktator
szalwie tez wypije, przy nadmiarze mozna 1-2 torebki na dzien, przez 1-2 dni
trzymajcie kciuki zeby mi to wszystko jakos pomoglo
maz pojechal po kapuste, ona tez pojdzie w ruch
musze z tym zrobic porzadek bo bol przy tym karmieniu i w ogole dyskomfort ze caly czas ciezka ta piers jest nie do wytrzymania -
Szaro Myszko widzę ze tez masz cały czas problemy jak moja szwagierka ktora urodziła 18 marca. Od przyjścia z szpitala ma czerwone, obrzęknięte piersi, co noc obkłada je kapusta, ale jej to nic nie pomogło, ale myśle ze przez to ze jej synek w nocy śpi nawet 6h i nie ściąga tego pokarmu w nocy. Do tego chce jej ssać tylko jedna piers, druga po 5 min wypluwa i płacze. Ona juz sie pomału poddaje, zwłaszcza ze go cały czas dokarmia bo za mało przybierał
-
oj to biedna, rozumiem co przezywa.. ja jeszcze chce powalczyc tym bardziej ze z mm duuuuzo zachodu tak jak pisalam wczesniej
dzieki roberta ze piszesz o tej brodawce bo nie wiedzialam
kurcze maly mi kaszle ;( -
Lexi150 wrote:Mój jest na mm i niby powinien spać dłużej a w nocy to jest max 5 godzin a zazwyczaj 4
To u mnie Zuzia tez na mm jak zasnie około 21-22 to śpi do 3-4 a potem juz regularnie co 3 godz. Dziś bylysmy na wazeniu i mamy 6420 ga na problem z kupkami mam przełamać ja rumiankiem albo mięta
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2016, 15:09
vayn lubi tę wiadomość
-
Lexi150 wrote:A kiedy Wasze Dzieciaki zaczęły śmiać się w głos?
narazie tylko czasem wietrzy dziąsło
Odpukać ja nie mam problemów z karmieniem, grunt to się nie denerwować bo to chyba Też źle wpływa, ja to na relaksie nie rozmyslam ile mam mleka i jakiej jakości. Mały rośnie swoim tempem, nie fiksuje się który centyl itp.
Myszko poproś może położną żeby do Ciebie przyszła przez parę dni skontrolować te piersi. -
a zapomnialam wam napisac ze u nas odpukac od prawie tygodnia kupska ida duzo latwiej, oczywisciee czasem sie napnie i zrobi czerwony ale juz nie placze pol godziny przed kupa
albo dziala sab simplex bo stosujemy od jakiegos czasu zamiast espumisanu
albo tak jak ktoras z was kiedys pisala - zaczelam pic sok jablkowy 100% i wydaje mi sie ze moze nawet to pomaga. pije szklanke dziennie, czasem zjem tez jablko to owsiankivayn lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMyszko cieszę się że na Was soczek też działa
Moja piszczała jak miała 1,5msc, ale głowę ładnie trzyma na brzuchu dopiero od tygodnia także coś za coś
Kurde za 2h wyjazd a ja jeszcze nas nie spakowałam. Ciągle coś dokładam na kupkę co może się przydać. Nie wiem jak się zapakujemy z wózkiem, tyle tego jak na 2 tyg a jedziemy bagatela na 3dni. Małżu będzie za godzinę, ogarniemy rzeczy i jedziem. Liczę, że koło 1 już będziemy na miejscu -
Czy Wasze dzieci tez zbieraja mechy miedzy palcami z ubran? I czy mrucza przy jedzeniu???Placz przeszedl bardzo szybko i nawet na chwile ja ululalam. Luby potem zabral ja na spacer wrocil po 15 i uwaga! Jagoda opitolila z dwoch cyckow! Z przerwa na czkawke i powieszenie prania!
-
Gabryska w glos zasmiala sie moze ze dwa razy, albo mi sie wydawalo co jest bardzo prawdopodne
A ostatnio z jej gugania wyszlo slowo 'gej'
Myszko obys juz nie miala problemow z piersiami, super ze walczysz o kp i sie nie poddajesz.
Tuli u nas ciagle sa jakies smieci miedzy paluszkami, kilka razy dziennie to czyszcze brudaskowi
Przyszla tez dzis hustawka, jakas ekspresowa przesylka. Ale Gabrysce na razie srednio sie podoba
Spokojnej podrozy tym, ktore wyjezdzaja na majowkevayn lubi tę wiadomość
-
Tuli zbiera, zbiera. Czasami to aż się dziwię skąd tyle paprochow nabral
Igor nie mruczy ale zawsze patrzy mi prosto w oczy podczas karmienia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2016, 16:54