Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Oj wakacje blisko i tez morze mi się marzy ale to za długo droga jak na takie maleństwo ja z okolic Krakowa wiec cała Polska do przejechania
ale w następnym roku już nie odpuszczę
My dzisiaj mamy senny dzień pomimo, że słoneczko za oknem. Nocka ciężka sama bym się zdrzemnęła. -
Kri, d84, bardzo dziękuję za odpowiedzi. Leżaczek dodany na liste wyprawkową
A my byliśmy wczoraj u doktorka i Borys rośnie jak na drożdżach, waży już 269g i uśredniając z wszystkich wymiarów jest 6 dni starszy niż wynikałoby z OMszara myszka, Bruśka, Zosia_wop, tulipanna, vayn, tysiaa93, Kri, Joanna_88, Lexi150, Mila920, Tusiaa, Biedroneczka29, Evans lubią tę wiadomość
-
czy ktoras z Was ma moze sony xperia Z2?? chce sobie kupic nowego smartfona, do 1000 zeby mial jak najlepszy sie da w tej cenie aparat, a czytam ze ten jest dosc taki - moze ktoras z Was go przypadkiem ma i podzieli sie opinia?
-
Ja Jagody nie sliniakuje,uslini sie to przebieram, a slini sie najbardziej przed jedzeniem. Zaliczyla wlasnie 10 min ryk na rekach i zasnela. Ona mi tak ryczy przed spaniem o ile nie jest w goteliku/ na spacerze albo przy cycu. Prezy sie,wyje gardlowo jakby ja ktos ze skory obdzieral. Drze sie jak stare przescieradlo i zasypia. A wiecie,ona nie smoczkowa.. Dam cyca to zje znow po godzinie i rozreguluke jedzenie.. Trwa nauka smoczka.. Czasem zassie nuka lateksowego 6-18 miesiecy..tego wiekszego..Najwiecej cierpliwosci ma cora mojego Lubego w tej nauce:)
-
Rewelacyjnie to malo powiedziane. Mala leje plyn do kapania,rozklada recznik,szykuje ubranka,podaje pampersa,chusteczki,zaklada skarpetki, kremuje buzie,czesze Jagode. No nie wspomne ze jezdzi wozkiem caly czas,bawi sie z nią,uspokaja. Dzieki niej warzywa na dzialce posialam bo tak pieknie Jagoda sie zajmuje. Wczesniej jeszcze czytala jej bajki,teaz sama mniej czyta to i Jagodzie przestala:)
tysiaa93, Joanna_88 lubią tę wiadomość
-
Dowiedziałam się, ze Gabryska będzie miała koleżankę lub kolegę do zabawy. Co prawda dopiero z grudnia ale rocznik ten sam. Cieszę się jak na swoją ciążę hehe
Tuli a skoro mała nie chce smoczka to jest sens uczyć? Pytam bo moja tez antysmoczkowa. -
E-ness Białe jezioro to lubelskie.
zapraszam. Ja tam nie lubię jeździć bo mimo że piękna woda to stragany i hameria wiejska się zjeżdża. Polecam Wam inne jeziora łęczynsko włodawskie np. Piaseczno, zagłębocze, mniejsze ale fajne
ja do nich mam kawałek
Wiecie co jak chciałam dziś wyjść do fryzjera i może na zakupy, umówiłam wszystko męża i wogle. Jął zawsze rano wstaje i cycki pełne mleka to dziś jeden tylko a drugi flak... Odciągnęłam raptem 30 ml żeby cokolwiek zostawić. Może to przez stres że musiałam i dlatego nie leciało. A jak nie wychodzę nigdzie to czasem samo tryska. I oczywiście szybko fryzjer i lota do domu bo mały chciał znów jeść. Ja nie wiem, mam wrażenie jakbym mniej wogle miała pokarmu. Co tu robić? piersi bardziej miękkie są, nie robią się tak bardzo pełne jak wcześniej... -
tysiaa93 wrote:Dowiedziałam się, ze Gabryska będzie miała koleżankę lub kolegę do zabawy. Co prawda dopiero z grudnia ale rocznik ten sam. Cieszę się jak na swoją ciążę hehe
Tuli a skoro mała nie chce smoczka to jest sens uczyć? Pytam bo moja tez antysmoczkowa.
Reki nie utne a smoczek zabiore. Sama nie wiem.. Usypianie-darcie.. A tak smok i cisza,uspokoilaby sie.. Chyba..
Smoczkow dzieci udpokajaja sie jak dacie smoka? -
tulipanna wrote:A ssie Ci Gabrysia kciuki albo piastki,albo inne paluszki?
Reki nie utne a smoczek zabiore. Sama nie wiem.. Usypianie-darcie.. A tak smok i cisza,uspokoilaby sie.. Chyba..
Smoczkow dzieci udpokajaja sie jak dacie smoka?tulipanna lubi tę wiadomość
-
szara myszka wrote:chyba temat juz byl ale podejme go znowu - dziewczyny czy Wy sie wybieracie gdzies z maluchami i malzami/partnerami na wakacje? szukalam jakiejs fajnej oferty ale boje sie ze jak nie bedzie pogody to sie skonczy w hotelu z malym a to bez sensu
ale z pogoda to tak zawsze jest ;/
Marzy mi się wyjazd nad morze, ale mamy do przejechania kilkaset kilometrów, więc ten rok odpada - może w przyszłym... w tym roku pewnie pojedziemy do Augustowa, ale to zapewne na spontanie bardziej, żeby pogodę złapać i na jeden dzień, bez nocowania. -
Bruśka, Twój Jaś też tak uwielbia Espumisan? Z zapachu wydaje mi się, że jest bananowy, to pewnie dlatego. Moje dziecię pewnie piłoby Espumisan zamiast mleka, bo jego rozkosz na buzi, kiedy pije ten "syropek", jest nieziemska. Ale musi już się obejść smakiem, bo przestaję dawać, a i wcześniej dostawał raz dziennie, o ile nie zapomniałam oczywiście