X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • L Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj wakacje blisko i tez morze mi się marzy ale to za długo droga jak na takie maleństwo ja z okolic Krakowa wiec cała Polska do przejechania :-\ ale w następnym roku już nie odpuszczę ;-)

My dzisiaj mamy senny dzień pomimo, że słoneczko za oknem. Nocka ciężka sama bym się zdrzemnęła.

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri, d84, bardzo dziękuję za odpowiedzi. Leżaczek dodany na liste wyprawkową :)

A my byliśmy wczoraj u doktorka i Borys rośnie jak na drożdżach, waży już 269g i uśredniając z wszystkich wymiarów jest 6 dni starszy niż wynikałoby z OM :)

szara myszka, Bruśka, Zosia_wop, tulipanna, vayn, tysiaa93, Kri, Joanna_88, Lexi150, Mila920, Tusiaa, Biedroneczka29, Evans lubią tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super kar ze wszystko dobrze, niech Borys rosnie duzy i zdrowy :)

kkkaaarrr lubi tę wiadomość

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkkaaarrr super wieści :) rośnie zdrowo Borysku !!

kkkaaarrr lubi tę wiadomość

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy ktoras z Was ma moze sony xperia Z2?? chce sobie kupic nowego smartfona, do 1000 zeby mial jak najlepszy sie da w tej cenie aparat, a czytam ze ten jest dosc taki - moze ktoras z Was go przypadkiem ma i podzieli sie opinia? :)

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszko ja miałam i mówiąc krótko aparat ma do du@$#y :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2016, 13:42

Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
    córeczka luty 2013, córeczka luty 2016

Moja Wielka Rodzina 2+4+kot
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Jagody nie sliniakuje,uslini sie to przebieram, a slini sie najbardziej przed jedzeniem. Zaliczyla wlasnie 10 min ryk na rekach i zasnela. Ona mi tak ryczy przed spaniem o ile nie jest w goteliku/ na spacerze albo przy cycu. Prezy sie,wyje gardlowo jakby ja ktos ze skory obdzieral. Drze sie jak stare przescieradlo i zasypia. A wiecie,ona nie smoczkowa.. Dam cyca to zje znow po godzinie i rozreguluke jedzenie.. Trwa nauka smoczka.. Czasem zassie nuka lateksowego 6-18 miesiecy..tego wiekszego..Najwiecej cierpliwosci ma cora mojego Lubego w tej nauce:)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie Tuli jak się dogaduja razem?

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewelacyjnie to malo powiedziane. Mala leje plyn do kapania,rozklada recznik,szykuje ubranka,podaje pampersa,chusteczki,zaklada skarpetki, kremuje buzie,czesze Jagode. No nie wspomne ze jezdzi wozkiem caly czas,bawi sie z nią,uspokaja. Dzieki niej warzywa na dzialce posialam bo tak pieknie Jagoda sie zajmuje. Wczesniej jeszcze czytala jej bajki,teaz sama mniej czyta to i Jagodzie przestala:)

tysiaa93, Joanna_88 lubią tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To super a ile ona ma lat? Fajnie ze takiego uczucia zazdrości nie ma i ze krzydy nie robi.taki pomocnik dużo daje. Znam przypadek że starsza mniejsza gryzla, biła że oka nie można było spuscic.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dowiedziałam się, ze Gabryska będzie miała koleżankę lub kolegę do zabawy. Co prawda dopiero z grudnia ale rocznik ten sam. Cieszę się jak na swoją ciążę hehe :D

Tuli a skoro mała nie chce smoczka to jest sens uczyć? Pytam bo moja tez antysmoczkowa.

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E-ness Białe jezioro to lubelskie. :-) zapraszam. Ja tam nie lubię jeździć bo mimo że piękna woda to stragany i hameria wiejska się zjeżdża. Polecam Wam inne jeziora łęczynsko włodawskie np. Piaseczno, zagłębocze, mniejsze ale fajne :-) ja do nich mam kawałek :-)

Wiecie co jak chciałam dziś wyjść do fryzjera i może na zakupy, umówiłam wszystko męża i wogle. Jął zawsze rano wstaje i cycki pełne mleka to dziś jeden tylko a drugi flak... Odciągnęłam raptem 30 ml żeby cokolwiek zostawić. Może to przez stres że musiałam i dlatego nie leciało. A jak nie wychodzę nigdzie to czasem samo tryska. I oczywiście szybko fryzjer i lota do domu bo mały chciał znów jeść. Ja nie wiem, mam wrażenie jakbym mniej wogle miała pokarmu. Co tu robić? piersi bardziej miękkie są, nie robią się tak bardzo pełne jak wcześniej...

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka wrote:
    To super a ile ona ma lat? Fajnie ze takiego uczucia zazdrości nie ma i ze krzydy nie robi.taki pomocnik dużo daje. Znam przypadek że starsza mniejsza gryzla, biła że oka nie można było spuscic.
    Lada moment skonczy 9 lat

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    Dowiedziałam się, ze Gabryska będzie miała koleżankę lub kolegę do zabawy. Co prawda dopiero z grudnia ale rocznik ten sam. Cieszę się jak na swoją ciążę hehe :D

Tuli a skoro mała nie chce smoczka to jest sens uczyć? Pytam bo moja tez antysmoczkowa.
    A ssie Ci Gabrysia kciuki albo piastki,albo inne paluszki?
    Reki nie utne a smoczek zabiore. Sama nie wiem.. Usypianie-darcie.. A tak smok i cisza,uspokoilaby sie.. Chyba..
    Smoczkow dzieci udpokajaja sie jak dacie smoka?

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    A ssie Ci Gabrysia kciuki albo piastki,albo inne paluszki?
    Reki nie utne a smoczek zabiore. Sama nie wiem.. Usypianie-darcie.. A tak smok i cisza,uspokoilaby sie.. Chyba..
    Smoczkow dzieci udpokajaja sie jak dacie smoka?
    Ssie palce i to bardzo... Dlatego sama juz nie wiem co gorsze, czy smok czy palce. Ludze się, ze może z czasem sama te palce odrzuci. A ogólnie to do budzi pcha wszystko. Zabawki, kocyk, tetre itp.

tulipanna lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    chyba temat juz byl ale podejme go znowu - dziewczyny czy Wy sie wybieracie gdzies z maluchami i malzami/partnerami na wakacje? szukalam jakiejs fajnej oferty ale boje sie ze jak nie bedzie pogody to sie skonczy w hotelu z malym a to bez sensu
    ale z pogoda to tak zawsze jest ;/

Marzy mi się wyjazd nad morze, ale mamy do przejechania kilkaset kilometrów, więc ten rok odpada - może w przyszłym... w tym roku pewnie pojedziemy do Augustowa, ale to zapewne na spontanie bardziej, żeby pogodę złapać i na jeden dzień, bez nocowania.

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuli, mój Jaś ma smoka, ale jakiś zakochany w nim nie jest. Possie trochę i np. jak zaśnie to wypluwa. A nieraz jak mu wsadzę to i tak wyplunie i wkłada rączki do buzi - chyba taki etap.

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas smok tak średnio jak wrzeszczy to pomaga ale tylko w espumisanie namoczony bez mogę sobie wsadzić. Zasnie i wypluwa. Czasem dostanie jak mruczy. I wieczirem po mleku jak odlatuje jako zamulacz.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jak jesteśmy przy wakacjach, to któraś może planuje wakacje samolotem? Bo my tak, mam nadzieję, że jakoś to będzie i mały dobrze zniesie podróź :-)

ex2bx1hp35w324su.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka, Twój Jaś też tak uwielbia Espumisan? Z zapachu wydaje mi się, że jest bananowy, to pewnie dlatego. Moje dziecię pewnie piłoby Espumisan zamiast mleka, bo jego rozkosz na buzi, kiedy pije ten "syropek", jest nieziemska. Ale musi już się obejść smakiem, bo przestaję dawać, a i wcześniej dostawał raz dziennie, o ile nie zapomniałam oczywiście :P

dxom9vvj2dzo2yyb.png
‹‹ 1710 1711 1712 1713 1714 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ