SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na olx używane. Koszt z przesyłką jakieś 50 zł. Polska firma pentelka.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wam też tak wszystko siada. A to kolano boli, a to plecy. Przed wczoraj mnie bolal brzuch ale to tak mocno jak na początku ciąży i już łapie schizy czy znów nie zaszlam ale to raczej nie możliwe bo okres regularny no i z zabezpieczeniem. W tej od razu miesiączki nie było. Włosy lecą, wzrok jeszcze słabszy ehhh jeszcze mi się nie poprawił. Tragedia. A schizy łapie bo w lutowkach jest dziewczyna która jest już w drugiej ciąży termin ma na 22 grudnia.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Zosia,ja to mysle ze Ciebie nerwy zżeraja przez to i tym barfziej nie wychodzi

Teraz to juz na pewno, moze za bardzo chce :(

Elcia89 lubi tę wiadomość

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia u mnie tez kolana, plecy i nadgarstki siadają, ogólnie jestem zmeczona i ociężała przez nadmiar kg. Jak sie zabezpieczacue to raczej mała szansa na ciąże, ake dwoje dzieci z tego samego roku z dwoch ciąż to ładnie...znam osobiscie taki przypadek, dziewczyny sa z mojego wieku, pewnie ciężko na początku, ale tez ile radości pozniej ;)

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beusia od nas z lutowek jest w kolejnej ciazy ??

Mnie ostatnio bolała noga z obciążenia ale przestala No i kręgosłupa boli jak dłużej ponoszę mała .

Lexi super sie prezentujecie ja to chusty nie kupuje bo cos czuje ze jakby malej sie spodobało to w wozku nie chciałaby siedzieć.Ale watpię ze byłaby zadowolona z chusty bo ona lubi przodem do świata :)

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z fb lutowek

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka ale extra! Też bym chciała dzieci z jednego rocznika :P
    Tuli byłam ostatnio na warsztatach z chustowania i pani bardzo odradzała nosidełka jak dzieci nie siedzą samodzielnie. Akurat tula ma dobre nosidła ale ludzie noszą dzieci w takich wisiadłach :( My chyba kupimy tule albo lenny lamb ale w okolicy sierpnia-września jak Nina usiądzie
    Kurde nie pamiętam co komu miałam odpisać :( Czytam wszystko na raty

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2016, 14:36

dana222, Bruśka, Lexi150, tysiaa93 lubią tę wiadomość

• dana222 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie bolą kolana, juz mnie w ciazy bolały, to było zrozumiałe bo był nadmiar kg, a teraz czemu bolą to nie wiem. A najlepsze ze najbardziej mnie bolą jak mam wstać z toalety, zwłaszcza w nocy.

Ojaaa dwójka dzieci w jednym roku, u moich sąsiadów tak jest, ale tam była pomoc dziadków. Jakbym mieszkała sama to sobie tego nie wyobrażam

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie wiem ja bym się chyba nie cieszyła tak ;-) widzę że dziewczyny kortowiade zaliczają :-D
    Idę spać starzeje się głową mbie dziś okrutnie boli tabletki nie działają a już nie mówię o tym że swędzi mbie całe ciało masakra dobranoc dziewczyny.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Roberta Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi bo dziecko do chusty musi przywyknac. U mnie syn tez na poczatku marudzil i krzyczal. Od srody mam nowa chuste tzn uzywana, miekka, ktora sie pieknie dociaga i teraz przy motaniu jest usmiech. Postanowilam kupic cos lepszego i wybralam lenny lamb, splot zakardowy, drzewo cytrynowe. Nawet maz widzi roznice. Nie zaluje wydanej kasy choc na poczatku szkoda mi bylo wylozyc 450 zl...

• Lexi150 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 04:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko ja nie za bardzo mam kiedy go w tym nosić. Może jak wyjedziemy na wczasy to się przyda. Na razie spacery w wózku bo Mały na dworze śpi jak susel więc niech się spokojnie wyciąga.

Chyba mi się dziecko pochorowalo. Nagle w nocy zaczął charczec. Ewidentnie za dużo wydzieliny w nosku az w koncu niedawno zwymiotowal. Ale teraz. Wzięłam go na klatkę piersiową w pozycji pół leżącej i spokojnie zasnął.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 06:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi moze po wyprzyulaniu mu przejdzie
    A co do przytulania to mi ostatnio lekarka powiedziała ze widać ze Michał jest z tych bojących sie dzieci, No i zdarzają sie jeszcze drgania rak, wiec zaleciła mi więcej go przytulać a zwłaszcza przy tych drganiach. Choć nie wiem czy sie da więcej przytulać

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 06:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpisałam tak z ciekawości wymiary Michała na siatki centylowa, wyszło ze jest za długi, No nic muszę mu założyć jakieś ograniczniki na nogi albo skrócę łóżeczko hihihi

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia i co lekarz powiedział oprócz tego, ze za mało przybiera? Jakieś sugestie czemu nie chce jeść? Ja już nie wiem co robic i myśleć, dałam mu cyca, pojadl chwilke i placz, to odstawiłam i za jakieś 1,5h Luby dał mu 90ml mm, żeby sprawdzić czy głodny i uwaga zjadł, zasnął i spal 8,5h po czym obudzil się z super chumorkiem.. i teraz ładnie zjadł cyca. I dodam, ze spal bez pobudek, po 90ml.. To 80ml potrafił zjeść mojego odciagnietego mleka jak miał kilka tygodni, może po prostu ma chwilowo mniejszy apetyt i dlatego płacze i prezy się przy piersi, bo po prostu nie jest głodny? Sama już nie wiem.

Trzymajcie kciuki za Tymusia - dzisiaj chrzciny :-) mama nie lubi kościoła oby tego po mamusi mie mial hehe

Miłej niedzieli :-)

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze dzieci maja tak jak dorośli, czasem poprostu nie maja apetytu, szkoda ze ja ten stan mam rzadko ze sobą. Jadlabym i jadlabym

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko! Dzieci z jednego roku... Ja to widuje u podopiecznych i na ogol te dzieci sa takie nie teges...slabsze,uposledzone albo ponizej normy..
    Raczej ta laska tego nie planowala.. Wiecie..dla mnie to skrajna glupota wierzyc ze sie po porodzie w ciaze nie zachodzi..
    Panie od chust na pewno nie beda polecac nosideł:) i na odwrot:-) aczkolwiek jak patrze to w tej samej pozycji sa dzieci w chuscie i w nosidle..dodatkowo mysle ze pdchodzi uciazliwe motanie tego i usadzanie odpowiednie dziecka,w nisidle od razu jest usadzone jak powinno:)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez nawalaja nadgarstki,kolana jak wstaje po nocy, nie wspomne juz ze nie moge sie ulozyc do spania bo boli mnie...WSZYSTKO!

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze co do chust.. Tak sobie mysle.. Fajnie,zachwalaja,w Afryce nosza w chustach i blisko ciala i w ogole..ale dzieci chustowych pod kątem bioderek tez jeszcze nikt nie badal bo to teraz ta moda:) a w afryce raczej nikt tego nie sprawdza:) Osobiscie mysle ze i jedno i drugie jest ok sle nie za dlugo. Przydaje sie.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A sluchajcie.. Moze Wasze dzieci placza nie z glodu w danym momencie a ze zmeczenia!? Dajecie wtedy cyca,troche pojedza i myslicie ze malo i ze placza dalej.. A moze one spiace sa wtedy a nie glodne...ja tak mysle bo Jagoda czasem tak ma i tez dam jej jesc a ona chwile poje i ryczy za chwile..a okazuje sie ze spac sie chce po 2 godzinach a nie jesc.. Wiecie.. Co 1,5 godziny przystawiac to ciut za duzo..Zosia, moze sprobuj wprowadzic stale godziny jedzenia?Wdech,wydech.. Wiemy ze sie martwisz i denerwujesz..ale moze tez masz po prostu niejadka.?

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila mi lekarka kazała przystawiać z dwoch piersi na jedno karmienie, a jak chce w ostateczności mm. Mowila zeby zmieniać pozycje i jak nie chce to przerwa i dalej próbować. Ale tego, ze nic nie chce to nie wie bo wtedy jeszcze tak nie było. Właściwie odkąd daje dwie i wtedy tez zachorowałam to od tego momentu takie cyrki sie dzieją. Moze przez to, ze w nocy teraz zjada wiecej to w dzien nie chce?
    Tuli z tym, ze za czesto to masz racje mi lekarka mowila, ze dzieci w tym wieku to spokojnie 2,5-3h tylko u nas nieraz zje o 13-14 i pozniej cały czas cyrk az zje dopiero ok 20 to troche za duża przerwa...owszem costam pociumka z 2-3 min...jest tez teoria, ze w tym wieku za duzo rozprasza, bo w nocy problemu nie ma...no i moze rzeczywiście mam niejadka,prawie co karmienie jest tez kupa co ja rozprasza i juz nie wróci do jedzenia

Lexi moze inhaluj małego? Oby nic sie nie rozwinęło

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
‹‹ 1715 1716 1717 1718 1719 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ