X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na olx używane. Koszt z przesyłką jakieś 50 zł. Polska firma pentelka.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wam też tak wszystko siada. A to kolano boli, a to plecy. Przed wczoraj mnie bolal brzuch ale to tak mocno jak na początku ciąży i już łapie schizy czy znów nie zaszlam ale to raczej nie możliwe bo okres regularny no i z zabezpieczeniem. W tej od razu miesiączki nie było. Włosy lecą, wzrok jeszcze słabszy ehhh jeszcze mi się nie poprawił. Tragedia. A schizy łapie bo w lutowkach jest dziewczyna która jest już w drugiej ciąży termin ma na 22 grudnia.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Zosia,ja to mysle ze Ciebie nerwy zżeraja przez to i tym barfziej nie wychodzi

Teraz to juz na pewno, moze za bardzo chce :(

Elcia89 lubi tę wiadomość

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia u mnie tez kolana, plecy i nadgarstki siadają, ogólnie jestem zmeczona i ociężała przez nadmiar kg. Jak sie zabezpieczacue to raczej mała szansa na ciąże, ake dwoje dzieci z tego samego roku z dwoch ciąż to ładnie...znam osobiscie taki przypadek, dziewczyny sa z mojego wieku, pewnie ciężko na początku, ale tez ile radości pozniej ;)

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beusia od nas z lutowek jest w kolejnej ciazy ??

Mnie ostatnio bolała noga z obciążenia ale przestala No i kręgosłupa boli jak dłużej ponoszę mała .

Lexi super sie prezentujecie ja to chusty nie kupuje bo cos czuje ze jakby malej sie spodobało to w wozku nie chciałaby siedzieć.Ale watpię ze byłaby zadowolona z chusty bo ona lubi przodem do świata :)

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z fb lutowek

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka ale extra! Też bym chciała dzieci z jednego rocznika :P
    Tuli byłam ostatnio na warsztatach z chustowania i pani bardzo odradzała nosidełka jak dzieci nie siedzą samodzielnie. Akurat tula ma dobre nosidła ale ludzie noszą dzieci w takich wisiadłach :( My chyba kupimy tule albo lenny lamb ale w okolicy sierpnia-września jak Nina usiądzie
    Kurde nie pamiętam co komu miałam odpisać :( Czytam wszystko na raty

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2016, 14:36

dana222, Bruśka, Lexi150, tysiaa93 lubią tę wiadomość

• dana222 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie bolą kolana, juz mnie w ciazy bolały, to było zrozumiałe bo był nadmiar kg, a teraz czemu bolą to nie wiem. A najlepsze ze najbardziej mnie bolą jak mam wstać z toalety, zwłaszcza w nocy.

Ojaaa dwójka dzieci w jednym roku, u moich sąsiadów tak jest, ale tam była pomoc dziadków. Jakbym mieszkała sama to sobie tego nie wyobrażam

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie wiem ja bym się chyba nie cieszyła tak ;-) widzę że dziewczyny kortowiade zaliczają :-D
    Idę spać starzeje się głową mbie dziś okrutnie boli tabletki nie działają a już nie mówię o tym że swędzi mbie całe ciało masakra dobranoc dziewczyny.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Roberta Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi bo dziecko do chusty musi przywyknac. U mnie syn tez na poczatku marudzil i krzyczal. Od srody mam nowa chuste tzn uzywana, miekka, ktora sie pieknie dociaga i teraz przy motaniu jest usmiech. Postanowilam kupic cos lepszego i wybralam lenny lamb, splot zakardowy, drzewo cytrynowe. Nawet maz widzi roznice. Nie zaluje wydanej kasy choc na poczatku szkoda mi bylo wylozyc 450 zl...

• Lexi150 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 04:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko ja nie za bardzo mam kiedy go w tym nosić. Może jak wyjedziemy na wczasy to się przyda. Na razie spacery w wózku bo Mały na dworze śpi jak susel więc niech się spokojnie wyciąga.

Chyba mi się dziecko pochorowalo. Nagle w nocy zaczął charczec. Ewidentnie za dużo wydzieliny w nosku az w koncu niedawno zwymiotowal. Ale teraz. Wzięłam go na klatkę piersiową w pozycji pół leżącej i spokojnie zasnął.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 06:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi moze po wyprzyulaniu mu przejdzie
    A co do przytulania to mi ostatnio lekarka powiedziała ze widać ze Michał jest z tych bojących sie dzieci, No i zdarzają sie jeszcze drgania rak, wiec zaleciła mi więcej go przytulać a zwłaszcza przy tych drganiach. Choć nie wiem czy sie da więcej przytulać

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 06:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpisałam tak z ciekawości wymiary Michała na siatki centylowa, wyszło ze jest za długi, No nic muszę mu założyć jakieś ograniczniki na nogi albo skrócę łóżeczko hihihi

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia i co lekarz powiedział oprócz tego, ze za mało przybiera? Jakieś sugestie czemu nie chce jeść? Ja już nie wiem co robic i myśleć, dałam mu cyca, pojadl chwilke i placz, to odstawiłam i za jakieś 1,5h Luby dał mu 90ml mm, żeby sprawdzić czy głodny i uwaga zjadł, zasnął i spal 8,5h po czym obudzil się z super chumorkiem.. i teraz ładnie zjadł cyca. I dodam, ze spal bez pobudek, po 90ml.. To 80ml potrafił zjeść mojego odciagnietego mleka jak miał kilka tygodni, może po prostu ma chwilowo mniejszy apetyt i dlatego płacze i prezy się przy piersi, bo po prostu nie jest głodny? Sama już nie wiem.

Trzymajcie kciuki za Tymusia - dzisiaj chrzciny :-) mama nie lubi kościoła oby tego po mamusi mie mial hehe

Miłej niedzieli :-)

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze dzieci maja tak jak dorośli, czasem poprostu nie maja apetytu, szkoda ze ja ten stan mam rzadko ze sobą. Jadlabym i jadlabym

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko! Dzieci z jednego roku... Ja to widuje u podopiecznych i na ogol te dzieci sa takie nie teges...slabsze,uposledzone albo ponizej normy..
    Raczej ta laska tego nie planowala.. Wiecie..dla mnie to skrajna glupota wierzyc ze sie po porodzie w ciaze nie zachodzi..
    Panie od chust na pewno nie beda polecac nosideł:) i na odwrot:-) aczkolwiek jak patrze to w tej samej pozycji sa dzieci w chuscie i w nosidle..dodatkowo mysle ze pdchodzi uciazliwe motanie tego i usadzanie odpowiednie dziecka,w nisidle od razu jest usadzone jak powinno:)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez nawalaja nadgarstki,kolana jak wstaje po nocy, nie wspomne juz ze nie moge sie ulozyc do spania bo boli mnie...WSZYSTKO!

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze co do chust.. Tak sobie mysle.. Fajnie,zachwalaja,w Afryce nosza w chustach i blisko ciala i w ogole..ale dzieci chustowych pod kątem bioderek tez jeszcze nikt nie badal bo to teraz ta moda:) a w afryce raczej nikt tego nie sprawdza:) Osobiscie mysle ze i jedno i drugie jest ok sle nie za dlugo. Przydaje sie.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A sluchajcie.. Moze Wasze dzieci placza nie z glodu w danym momencie a ze zmeczenia!? Dajecie wtedy cyca,troche pojedza i myslicie ze malo i ze placza dalej.. A moze one spiace sa wtedy a nie glodne...ja tak mysle bo Jagoda czasem tak ma i tez dam jej jesc a ona chwile poje i ryczy za chwile..a okazuje sie ze spac sie chce po 2 godzinach a nie jesc.. Wiecie.. Co 1,5 godziny przystawiac to ciut za duzo..Zosia, moze sprobuj wprowadzic stale godziny jedzenia?Wdech,wydech.. Wiemy ze sie martwisz i denerwujesz..ale moze tez masz po prostu niejadka.?

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila mi lekarka kazała przystawiać z dwoch piersi na jedno karmienie, a jak chce w ostateczności mm. Mowila zeby zmieniać pozycje i jak nie chce to przerwa i dalej próbować. Ale tego, ze nic nie chce to nie wie bo wtedy jeszcze tak nie było. Właściwie odkąd daje dwie i wtedy tez zachorowałam to od tego momentu takie cyrki sie dzieją. Moze przez to, ze w nocy teraz zjada wiecej to w dzien nie chce?
    Tuli z tym, ze za czesto to masz racje mi lekarka mowila, ze dzieci w tym wieku to spokojnie 2,5-3h tylko u nas nieraz zje o 13-14 i pozniej cały czas cyrk az zje dopiero ok 20 to troche za duża przerwa...owszem costam pociumka z 2-3 min...jest tez teoria, ze w tym wieku za duzo rozprasza, bo w nocy problemu nie ma...no i moze rzeczywiście mam niejadka,prawie co karmienie jest tez kupa co ja rozprasza i juz nie wróci do jedzenia

Lexi moze inhaluj małego? Oby nic sie nie rozwinęło

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
‹‹ 1715 1716 1717 1718 1719 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ