Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny czy Wam też tak wszystko siada. A to kolano boli, a to plecy. Przed wczoraj mnie bolal brzuch ale to tak mocno jak na początku ciąży i już łapie schizy czy znów nie zaszlam ale to raczej nie możliwe bo okres regularny no i z zabezpieczeniem. W tej od razu miesiączki nie było. Włosy lecą, wzrok jeszcze słabszy ehhh jeszcze mi się nie poprawił. Tragedia. A schizy łapie bo w lutowkach jest dziewczyna która jest już w drugiej ciąży termin ma na 22 grudnia.
-
Brusia u mnie tez kolana, plecy i nadgarstki siadają, ogólnie jestem zmeczona i ociężała przez nadmiar kg. Jak sie zabezpieczacue to raczej mała szansa na ciąże, ake dwoje dzieci z tego samego roku z dwoch ciąż to ładnie...znam osobiscie taki przypadek, dziewczyny sa z mojego wieku, pewnie ciężko na początku, ale tez ile radości pozniej
-
Beusia od nas z lutowek jest w kolejnej ciazy ??
Mnie ostatnio bolała noga z obciążenia ale przestala No i kręgosłupa boli jak dłużej ponoszę mała .
Lexi super sie prezentujecie ja to chusty nie kupuje bo cos czuje ze jakby malej sie spodobało to w wozku nie chciałaby siedzieć.Ale watpię ze byłaby zadowolona z chusty bo ona lubi przodem do świata -
nick nieaktualnyBruśka ale extra! Też bym chciała dzieci z jednego rocznika
Tuli byłam ostatnio na warsztatach z chustowania i pani bardzo odradzała nosidełka jak dzieci nie siedzą samodzielnie. Akurat tula ma dobre nosidła ale ludzie noszą dzieci w takich wisiadłachMy chyba kupimy tule albo lenny lamb ale w okolicy sierpnia-września jak Nina usiądzie
Kurde nie pamiętam co komu miałam odpisaćCzytam wszystko na raty
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2016, 14:36
dana222, Bruśka, Lexi150, tysiaa93 lubią tę wiadomość
-
Mnie bolą kolana, juz mnie w ciazy bolały, to było zrozumiałe bo był nadmiar kg, a teraz czemu bolą to nie wiem. A najlepsze ze najbardziej mnie bolą jak mam wstać z toalety, zwłaszcza w nocy.
Ojaaa dwójka dzieci w jednym roku, u moich sąsiadów tak jest, ale tam była pomoc dziadków. Jakbym mieszkała sama to sobie tego nie wyobrażam
-
Lexi bo dziecko do chusty musi przywyknac. U mnie syn tez na poczatku marudzil i krzyczal. Od srody mam nowa chuste tzn uzywana, miekka, ktora sie pieknie dociaga i teraz przy motaniu jest usmiech. Postanowilam kupic cos lepszego i wybralam lenny lamb, splot zakardowy, drzewo cytrynowe. Nawet maz widzi roznice. Nie zaluje wydanej kasy choc na poczatku szkoda mi bylo wylozyc 450 zl...
-
Tylko ja nie za bardzo mam kiedy go w tym nosić. Może jak wyjedziemy na wczasy to się przyda. Na razie spacery w wózku bo Mały na dworze śpi jak susel więc niech się spokojnie wyciąga.
Chyba mi się dziecko pochorowalo. Nagle w nocy zaczął charczec. Ewidentnie za dużo wydzieliny w nosku az w koncu niedawno zwymiotowal. Ale teraz. Wzięłam go na klatkę piersiową w pozycji pół leżącej i spokojnie zasnął. -
Lexi moze po wyprzyulaniu mu przejdzie
A co do przytulania to mi ostatnio lekarka powiedziała ze widać ze Michał jest z tych bojących sie dzieci, No i zdarzają sie jeszcze drgania rak, wiec zaleciła mi więcej go przytulać a zwłaszcza przy tych drganiach. Choć nie wiem czy sie da więcej przytulać
-
Zosia i co lekarz powiedział oprócz tego, ze za mało przybiera? Jakieś sugestie czemu nie chce jeść? Ja już nie wiem co robic i myśleć, dałam mu cyca, pojadl chwilke i placz, to odstawiłam i za jakieś 1,5h Luby dał mu 90ml mm, żeby sprawdzić czy głodny i uwaga zjadł, zasnął i spal 8,5h po czym obudzil się z super chumorkiem.. i teraz ładnie zjadł cyca. I dodam, ze spal bez pobudek, po 90ml.. To 80ml potrafił zjeść mojego odciagnietego mleka jak miał kilka tygodni, może po prostu ma chwilowo mniejszy apetyt i dlatego płacze i prezy się przy piersi, bo po prostu nie jest głodny? Sama już nie wiem.
Trzymajcie kciuki za Tymusia - dzisiaj chrzcinymama nie lubi kościoła oby tego po mamusi mie mial hehe
Miłej niedzieli
-
Matko! Dzieci z jednego roku... Ja to widuje u podopiecznych i na ogol te dzieci sa takie nie teges...slabsze,uposledzone albo ponizej normy..
Raczej ta laska tego nie planowala.. Wiecie..dla mnie to skrajna glupota wierzyc ze sie po porodzie w ciaze nie zachodzi..
Panie od chust na pewno nie beda polecac nosidełi na odwrot:-) aczkolwiek jak patrze to w tej samej pozycji sa dzieci w chuscie i w nosidle..dodatkowo mysle ze pdchodzi uciazliwe motanie tego i usadzanie odpowiednie dziecka,w nisidle od razu jest usadzone jak powinno:)
-
A jeszcze co do chust.. Tak sobie mysle.. Fajnie,zachwalaja,w Afryce nosza w chustach i blisko ciala i w ogole..ale dzieci chustowych pod kątem bioderek tez jeszcze nikt nie badal bo to teraz ta moda:) a w afryce raczej nikt tego nie sprawdza:) Osobiscie mysle ze i jedno i drugie jest ok sle nie za dlugo. Przydaje sie.
-
A sluchajcie.. Moze Wasze dzieci placza nie z glodu w danym momencie a ze zmeczenia!? Dajecie wtedy cyca,troche pojedza i myslicie ze malo i ze placza dalej.. A moze one spiace sa wtedy a nie glodne...ja tak mysle bo Jagoda czasem tak ma i tez dam jej jesc a ona chwile poje i ryczy za chwile..a okazuje sie ze spac sie chce po 2 godzinach a nie jesc.. Wiecie.. Co 1,5 godziny przystawiac to ciut za duzo..Zosia, moze sprobuj wprowadzic stale godziny jedzenia?Wdech,wydech.. Wiemy ze sie martwisz i denerwujesz..ale moze tez masz po prostu niejadka.?
-
Mila mi lekarka kazała przystawiać z dwoch piersi na jedno karmienie, a jak chce w ostateczności mm. Mowila zeby zmieniać pozycje i jak nie chce to przerwa i dalej próbować. Ale tego, ze nic nie chce to nie wie bo wtedy jeszcze tak nie było. Właściwie odkąd daje dwie i wtedy tez zachorowałam to od tego momentu takie cyrki sie dzieją. Moze przez to, ze w nocy teraz zjada wiecej to w dzien nie chce?
Tuli z tym, ze za czesto to masz racje mi lekarka mowila, ze dzieci w tym wieku to spokojnie 2,5-3h tylko u nas nieraz zje o 13-14 i pozniej cały czas cyrk az zje dopiero ok 20 to troche za duża przerwa...owszem costam pociumka z 2-3 min...jest tez teoria, ze w tym wieku za duzo rozprasza, bo w nocy problemu nie ma...no i moze rzeczywiście mam niejadka,prawie co karmienie jest tez kupa co ja rozprasza i juz nie wróci do jedzenia
Lexi moze inhaluj małego? Oby nic sie nie rozwinęło