X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyś ja tak czesto małej nie ważyłam przed 3 mcem (po 3 przyrosty są podobno mniejsze), ake wychodziło ok 500g mc czyli podobnie jak u was. Teraz wychodzi po ważeniu 26.04 4770g i następny 6.05 4910, kolejny 15.05 5200g i za 4 dni 95g wiecej czyli w jakies 3,5 tyg znow jakies 500g, ale raczej tak czesto nie powinno sie ważyć, bo siku, kupka, raz jest po jedzeniu raz nie, a dzieci kp rosną skokowo...raz było tak ze ubyło jej od poprzedniego dnia 30g, ale na nast ważeniu było juz wiecej. My u doradcy byliśmy na początku, pozniej doradzała nam całkiem kumata lekarka - przede wszystkim kazała karmić z dwoch piersi (karmiłam z jednej zawsze) i dawać jeszcze dodatkiwo odciągnięte swoje mleko...co prawda z 2 piersi sie sprawdziło (o ile w ogole chce jeść) tak dokarmianie juz nie, nie bedzie chciała to za Chiny ludowe nie wypije niczego...

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem co sie mojemu dziecku stało, ake pierwszy raz tfu, tfu odpukać ładnie jadła przez cały dziec i sama sie upominała! jadła krótko dość, ale co godzinę, a po kapieli z dwoch piersi jakies 40min - od razu mi sie humor poprawił :)

adelka77, marissith, edyś, tysiaa93, tulipanna lubią tę wiadomość

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia to super :) moja od wczoraj ma gastrofazę, nic tylko jeść i jeść, pociumka trochę i się rozgląda albo zaczyna gadać z cyckiem w paszczy :P
    Tuli oczywiście, że dobrze zawiązana chusta wpływa dobrze na bioderka, lekarze coraz częściej to proponują do odwiedzenia bioderek.

• edyś Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas do niskiego przyrostu dochodzi jeszcze częste ulewanie, zielone kupki o których już wam pisałam, dodatkowo śluz w kupkach, sapka, plus zmiany na policzkach - wszystko to wpasowuje się w skazę białkową lub nietolerancję laktozy, ale dla naszej pediatry te objawy się nie łączą i twierdzi, że dzieci tak mają.
    Również wizytowałam u doradczyni na początki i już wtedy zalecała karmienie z dwóch piersi i zaczynanie następnego karmienia na tej na której się skończyło. Niestety jakoś się do tego nie stosowałam :/ Zaczęłam parę dni temu i jak się okazuje moja córka chętnie je jeszcze z drugiej piersi.

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adelka odciagam frida jak tylko słyszę ze mu się zbiera. Katarka używać nie mogę bo nie mam regulowanej mocy w odkurzaczu a to warunek. Poza tym co kilka godzin wode morską do noska i maść majerankowa od nosek. Wieczorem zakropilam nasivinem na noc i przespal spokojnie do 2 pozniej juz go wzielam na swoją klatkę piersiowa i tak spalismy do 6. Najważniejsze że uśmiech od ucha do ucha i nastrój mu się nie zmienił. :D
    Igor po jednej stronie łóżka sapie a tatuś po drugiej bo po operacji jeszcze wszystko zatkane. A matka noc miala przesrana :P

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstawać łaski nie ociagac się ;-) a ja mam taką wodę do nosa że nigdy nie wiadomo kiedy nadejdzie jej kres wybrała sobie poranek dzisiejszy i trzeba zamówienie złożyć. Miłego dnia pełne słońce więc chyba cały dzień na dworze spędzimy.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari to co ty malej dajesz ze juz ma gastro hahaha ;D

W ogole ten tydzien podobno ma byc mega goracy. A ja kuzwa nie mam jakiejs cieniutkiej czapki, chyba opaske na uszy bede zakladac. Ale niby glowa powinna byc zaslonieta... Hmmm jak to jest z tymi czapkami w takie upaly?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2016, 07:21

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

1c0c8bca28f707c9gen.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2016, 07:30

marissith, adelka77, Bruśka, Zosia_wop, dana222, Lexi150, Biedroneczka29, gorgeous, Tusiaa, L, vayn lubią tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia ale słodko. Z czapka to powiem takbjak leży w gondoli i jest przyslonieta że jej nie swiexi to nie zakładaj Jasiek z czapja cienka jest upocony bo w tej gondoli jest tak gorąco. No chyba że masz obawy co ludzie powiedzą to opaska. A czapka to tylko gdy wystawione jest na słońce między 11-14

tysiaa93 lubi tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • adelka77 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi ja tez nie mam regulacji mocy. Mam odkurzacz stary dużą mocą i wszystko jest ok. Frida leży na dnie szafy a katarek używamy codziennie rano do odciagniecia gili mlecznych.

l22ntv73brtiddsy.png
  • adelka77 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że nie tylko ja mam dylematy czapkowe

l22ntv73brtiddsy.png
  • adelka77 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze. Ucina mi posty. Napisalam dluzszego a wysłało mi tylko linijkę

l22ntv73brtiddsy.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez bym chętnie wyszła na cały dzien, ale jak tak gorąco to chyba jednak po 14 najszybciej pójdę, ja mieszkam w centrum wszędzie tylko beton, nie ma gdzie sie schować,do parku nie mam az tak daleko, ake tam pełno ludzi, a mnie jakos tez nie przekonuje karmienie na dworze przez to, ze wszyscy sie gapią jakby niewuadomo co to było, a w szczególności rodzice z dziećmi "oj co ta pani robi, dzidziusia karmi" i tak staną i sie patrzą jak to dzieci ;) my czapki nie zakładamy, tylko jakbym wyciągała i słońce świeciło w główkę to by sie taki cienki kapelusik przydał, ale jeszcze sie nue dorobiłam ;) Brusua jak Ty masz tam takie jeziorka to tez bym tylko tam chciała siedzieć :)

Edyś- my z ulewaniem czy kupkami problemu nie mieliśmy tzn. Ulewala pare dni w ostatnim tygodniu, ale znow przeszło...nie wiem o co chodzi, moze to przez to mm co troche wypiła, wysypki tez nigdy nie mieliśmy...a próbowałaś stosować dietę bez mleka? Troche to trwa niestety i jest ciezko jesli ktos mleczko lubi, ale jesli podejrzewasz uczulenie to moze warto sie przemęczyć i wiedzieć czy to od tego czy nie?

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za opinie, czapka zostanie w domu :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia te jeziorka to mam spory kawałek musiałabym autobusem jechac a zanim wsiade to bus pełene wiec dziekuje jezdzimy autem a tak spaceruje koło domu dzis pojdziemy do parku z fontanna matce tez sie cos nalezy dla mnie najgorsze jest to ze woda + las = komary na które jestem mega uczulona i zaraz mam bable i strupy które odpadaja w grudniu ;/ wiec zawsze wypsikana estem tymi cholerstwami ale ile mozna :) ale fakt pod blokiem mam park 400 m mam las a troche dale mega duzy las i park z fontannami ale jak mowie lesni przyjaciele mnie kochaja

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do lasu to chyba bym sie bała, ostatnio apelują zeby uważać na plagę kleszczy...

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • Kri Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czapka to chyba już przesada. Ja chciałam właśnie zapytać czy w krótkim rekawku juz któryś malec występował bo dziś ma być cieplutko. Wczoraj mały był ba dworze w jednej warstwie ubranka, w sumie w domu mam chłodniej niż na dworze...

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas nawet zeby pojechać to jeziora brak, są tylko jakies sztuczne po kopalni, albo wykopane przeciwpowodziowe coś ;) a jak jest cis fajnego to wszyscy tam sie pchają i nawet skrawka miejsca nie znajdziesz...zawsze mi wlasnie w lecie brakowało takich spokojnych miejsc z wodą

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri my wczoraj bidy z krótkim i getry cienkie, najpierw wyszliśmy w długim rekawie, ale zmieniliśmy...dzis chyba założymy nawet "opalacz"
    Edit: to zależy tez kto w jakiej części Polski mieszka, bo u jednych moze byc 22st, a u drugich 27 :) my z tej gorącej części u nas dzis ma byc 28

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2016, 09:44

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie u mńie brakuje lasu czy parku zeby pochodzić w cieniu. Ale zaraz po karmieniu pójdę na spacerek dopóki nie ma jeszcze tak ciepło. Mam nadzieje ze juz dzisiaj ńikt mnie nie upomńi ze wychodzę z dzieckiem.

Bruska musisz mieć słodka krew.

A my dzisiaj po pierwszej morfologi, myślałam ze bedzie krzyk, a Michałek tylko uśmiechał sie do pani, ale trzeba przyznać miała fajne podejście.

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
‹‹ 1717 1718 1719 1720 1721 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ