Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Zosia! A moze ona ma te 6-cio godzinna przerwe w dzien jak inne dzieci w nocy!? Skoro mowisz ze w nocy je duzo. Jagoda z kolei w dzien je a w nocy malo i tez ma taka przerwe po kapieli. Nie rezygnuj z kp ale odetchnij troche. Powiedz sobie-tak je i koniec. Bo jak Ty przed kazdym karmieniem bedziesz sie spinac ze "znow beda cyrki" to one beda na bank! Odetchnij Zosieńko. A o ile za malo ona przybiera?Ile wazy?Jagoda 6900
-
Tuli chyba tak musze zrobić, przeciez na sile w nią nie wleje. Moze z ta orzewa jest tak jak mówisz, bo najcześciej największe cyrki sa pi nocy jak budzi sie co 3h...im blizej wieczora tym je mniej...nie da sie jej podtuczyć i koniec
Ważyła w czwartek jakies 5300g -
To nasz Igor waży ponad 6 kg a miesiąc młodszy od Jagody
Narazie jestem jeszcze u rodziców i podaje tylko wodę morską do noska. Jak przyjedziemy do domu to odpale inhalator. No i polecę do apteki po maść majerankowa i aromactiv. Męczy go ten katarek ale i tak śmieje się i gada jak zawsze -
A u nas dzisiaj sa jakieś zawody i służby medyczne opeprzyly mni ze z dzieckiem o 12 wychodzę na spacer. Juz mi sie nie chciało tłumaczyć ze wyszłam nachwile zeby zasnął, wywietrznik był otwarty i odsłaniałam go cały czas od słońca.
Zosiu, Tuli moze mieć racje z ta zmiana w jedzeniu dzień noc, ogólnie zauważyłam ze Tuli ma sporo rozwiązań jak piszemy o problemach.
Moj w 13 tyg wazy 6100 i ma 66 cm, a jak miał 6 tyg to miał 4800g i 60 cmZosia_wop lubi tę wiadomość
-
Dana a dlaczego niby o 12 nie można? To kiedy mam wychodzić o 19? Hehe wiem że pewnie o promieniowanie chodzi ale nie przesadzajmy plus 40 to jeszcze nie ma.
Dziewczyny mój W. też jakby rzadziej je i widzę, że krócej na pewno. Mam nadzieję że dobrze przybiera, w śr szczepienie to się dowiem. -
Brusia katarek mamy pierwszy raz. I tak mi go bidulka szkoda. Posmarowalam go aromactivem i zakropilam nosek bo już się krztusil. Wyciagnelam gile ale i tak go męczy. Nie wiem jak mu pomóc. Oprócz tego bardzo dużo dziś ulewa i strasznie się slini. Już zmniejszylam porcję mleka.
-
Lexi a czym odciagasz gile małemu ? Je męczyłam się z katarem u młodej dość długo i najskuteczniejsze okazało się odciaganie kataru zestawem katarek 3 razy dziennie. Szczegolnie na noc. Do odciagania Akraplałam nos marimerem baby plus nawilżanie powietrza. No i starałam się żeby Małgosia nie leżała cały czas na płasko na plecach bo ją zatkało.
Ja standardowo mam dylemat jak ubierać dziecko w taką pogodę. Małej pocą się plecy jak leży w wózku -
Dziewczyny, przepraszam ze wam sie w watek wtrace ale marcowkach chyba zadna nie ma takiego problemu.
Zosiu, jakie macie przyrosty między jednym a drugim wazeniem? U nas bylo 270 g w 14 dni, za 6 dni bylo tylko 30g więcej. Jako ze corka jest za mala na stale pokarmy i nie umie jesc z butelki to zostalismy wyslani do doradcy laktacyjnego. Wizyta w środę.