X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzisz Tuli ja nawet o tym nie pomyslałam tylko martwiłam sie czy mi brodawki nie odgryzie

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiu moja właśnie dzisiaj przy śminiu oddawała dzwieki wiec juz zaczyna :) <3

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny mam problem, mały mniej więcej przy co drugim karmieniu bardzo mi placze, pręży się, ciągnie za cycka, wypluwa, potem nerwowo łapie.. i to zawsze po kilku minutach ssania - około 3 min, z cycka leci bo sprawdzałam. Nie mam już sił, dzisiaj prawie każde karmienie wygląda jak walka, cycki bola gorzej niż po porodzie, a najgorszw ze mały nie wiem czy sie najada bo więcej walki niz jedzenia..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2016, 20:42

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z utęsknieniem czekam na pierwszy śmiech w głos. Moja bratanica miała dokładnie 3 miesiące kiedy po raz pierwszy jej wyszło więc może niedługo.

U nas była ciężka nocka. Definitywnie brzuszek bolał bo strasznie się prezyl. Ale w końcu przeszło. Zobaczymy jak będzie dzisiaj.

Mężu po operacji. Okazało się że nie będzie to zwykła korekta przegrody bo miał nieźle namieszane w tym nosie. Zahaczylo też więc o plastyke nosa. 1,5 godziny na stole leżał. Mam nadzieję że w niedzielę wyjdzie.

D jak tata się czuje?

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mila mój jak sie prezy i wypluwa i bierze cyca i tak w kółko A nieraz nawet do buzi nie chce i sie odwraca. wtedy albo do odbicioa go musze wziac albo dop drugiego cyca. ja niby tez sprawdzam czy leci i niby leci ale za chwile znowu sprawdzam i malutko leci tyke co nic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2016, 21:28

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I nas śmiechy w choć już od dawna choć dopiero teraz są bez limitu;)

Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
    córeczka luty 2013, córeczka luty 2016

Moja Wielka Rodzina 2+4+kot
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też biorę do odbicia, kiedyś to pomagało, a teraz nie :-( czyli może mu po prostu mało lecieć? Bo ja widzę, ze jest głodny i ładnie ssie, a zaraz masakra :-( dziś plakalam razem z nim..

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • Evans Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 02:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila920 wrote:
    Ja też biorę do odbicia, kiedyś to pomagało, a teraz nie :-( czyli może mu po prostu mało lecieć? Bo ja widzę, ze jest głodny i ładnie ssie, a zaraz masakra :-( dziś plakalam razem z nim..

A moze przechodzi jakis kryzys , Bo ja tez karmie swoim mlekiem , ale z butelki I od kilku dni moj malutki je mniej niz zazwyczaj, bardzo sie o niego martwie , od 4 dni nic na wadze nie przybral , ale tez nic nie stracil !!! Nie wiem , narazie nie dzwonilam do lekarza , przeczekam ten weekend I zobacze co wyniknie, moze sie poprawi , czytalam, ze moze sie p tak zdarzac po 3 miesiacu zycia , moj maly zje moze 60 ml I odwraca glowe , wczesniej robil 120 -140 lekko czasem nawet wiecej , ja karmie go na rzadanie , moj maly nie placze , ale prezy sie I glowe odwraca I ma gdzies , lubi, jak sie go sadza na kolanach , nie lubi lezec ...

Ja wyciagnelam dla niego spacerowke, Bo w gondoli nie chce juz jezdzic , polozony do niej placze !!! , spcerowka jest za duza , wyglada jak zuczek w niej , schowalam do szafy , na ta chwile moj malutki chodzi na spacer w car seat / fotelik samochodowy I sie cieszy bardzo usmiech od ucha do ucha

A tak przede wszystkim to czesc , ide Was troche poczytac , Bo znowu mnie nie bylo juuuuz daaaaaawno

Brusia przyszlo kolo , jutro bedzie sie kapal w nim :))))))) ciekawe czy polubi
    Pozdrawiam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2016, 02:56

f2wle6ydurxmnzb6.png
  • Evans Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 02:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    Na szczescie mi włosy w ogóle nie wypadały prawie po ciąży a od dawna już nic :)

I'm dopiero zaczely wypadac !!!!!! Garsciami !!! Zalamana :(

f2wle6ydurxmnzb6.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 05:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi teraz tez wypadają włosy garściami. Dzisiaj po umyciu i rozcźesaniu to na szczotce zostało mnóstwo wlosow i na podłodze, a mam białe kafelki i ciemne włosy. Kiedyś mi ktoś powiedział ze włosy zaczynaja wypadać po trzecim miesiącu, ale chyba nikt nie powiedział do kiedy tak to trwa.

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png

Wysłany: 21 maja 2016, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiu ja znam bardzo dokładnie ten bol jak dziecko juz praktycznie spi a tu nagle kupa i u mnie przytrafia sie to czasami kilka razy w nocy. A juz najgorsze jak juz koncze przebierać zapinam pajaca a tu kupy ciąg dalszy i od nowa :/
    Wodze,ze Twoja Malutka charczy No moja wlasnie tez tak jakby miała zatkany bardzo mocno nosek ale jak maz odciąga to praktycznie nic tam nie ma a chrapie charczy jakby miała cały zatkany nosek i to tak z rana zawsze ma a jak to jest u Was???nie moge tego słuchać okropne to jest.Inahalujesz sola fizjologiczna ???

Uciekam spac póki mała spi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2016, 09:02

Sofija <3
    201602294556.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila mi to wygląda na kryzys laktacyjny, miałam tak przez jakieś dwa dni ze mała wsciekala się przy cycku, bo mleko za wolno leciało i musiała się natrudzic... Ale przystawialam ja jak najczęściej i produkcja ruszyła, i bardzo ładnie przybiera. Jeśli ci zależy na KP to przystawiaj, przystawiaj i jeszcze raz przystawiaj. A dzieci nie są głupie, jak bardzo zglodnieje to się potrudzi ale wycisnie z ciebie ostatnia krople mleczka ;)

Lexi niech maz szybciutko wraca do domu.

tulipanna, gorgeous lubią tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • L Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczko a sprawdzałaś jaką macie wilgotność powietrza w pokoju? U nas na charczenie pomógł nawilżacz powietrza.

bl9cdf9hb2lk5j8d.png

Wysłany: 21 maja 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    L nie sprawdzałam. Musze mezowi powiedziec.

Sofija <3
    201602294556.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia ja ostatnio tak miałam ze sie strasznie darl/ ja go przystawiam a on się odwraca albo weźmie do buzi i wypływa. Tak krzyczał że szok. Usnąć też nie dał rady. nic nie mogłam zrobić i podałam mu leki bo skoro mam mm to nie będę dziecka męczyć. I tak ho przetrzymalam ale z cyca nie chciał zresztą jak naciskalam to tam nic pusto .
    Wczoraj na noc dałam mu mm bo oszalec można każdego wieczoru wietzganie nogami i jedzenie i nie mógł przez to spać :/ za każdym razem musiałam mu dawać mm bo bym oszalala od jego krzyku. A no i wczoraj odciagnelam a tam zaledwie 90 ml i jak tu dziecko może się najeść :/ z jednego cyca leci ok 20 ml mniej porażka :/
    A i dzisiaj mi zrobił zbita kupę i jak zaczrlam mu wycierac tyłek to jeszcze zrobił i mało co a by mnie osral :D druga tura kupy już była zadsza. Parę dni postekiwal... :/ ale z drugiej strony jak włożyłam mu czopka po szczepieniu na noc to by mu pomógł a go nawet nie ruszyło. Dziwne. U nas dalej kupy raz na tydzień :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2016, 09:13

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiaa jak nic nie pomagało to wiadomo. To mama zna najlepiej swoje dziecko. Sama mam kilka saszetek mm na czarną godzinę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2016, 09:16

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam saszetki mm ale jeszcze Jagoda od wyjscia ze szpitala nie jadla. Raz mama jej chciala dac bebilon pepti jak na tej komunii bylam ale odmowila:) i w szpitalu ze 2 razy nutramigen dostala.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie Tysia i tu największy problem, jutro chrzciny - dzisiaj milion spraw do ogarnięcia, a jutro tym bardziej ciezko.. każde karmienie to masakra już jestem zmęczona psychicznie

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila wiem ze jest ciężko ale dasz radę! :*

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka29 wrote:
    Zosiu ja znam bardzo dokładnie ten bol jak dziecko juz praktycznie spi a tu nagle kupa i u mnie przytrafia sie to czasami kilka razy w nocy. A juz najgorsze jak juz koncze przebierać zapinam pajaca a tu kupy ciąg dalszy i od nowa :/
    Wodze,ze Twoja Malutka charczy No moja wlasnie tez tak jakby miała zatkany bardzo mocno nosek ale jak maz odciąga to praktycznie nic tam nie ma a chrapie charczy jakby miała cały zatkany nosek i to tak z rana zawsze ma a jak to jest u Was???nie moge tego słuchać okropne to jest.Inahalujesz sola fizjologiczna ???

Uciekam spac póki mała spi :)

To tak wlasnie jakby z nosa, jakby z gardła - cis wlasnie jakby siedzi w środku. Podobno moze sie to nasilać Od 3 do 6 mca i u nas tak jakos po 3 sie nasiliło niestety, a na leżąco niby ta krtań sie zapada i bardziej słychać :( mamy brać wapno, ale jakby jeszcze bardziej charczało to inhalować z pulmicortem, ale jesli to wrodzone i ma samo przejść jak ta krtań "stwardnieje" to nie chcemy pakować w nią tej chemi...

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
‹‹ 1713 1714 1715 1716 1717 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ