Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Pianistka wrote:to jest własnie coś takiego
w zależności od producenta, mają określone melodyjki i różne prędkości
Na 100% kupimy coś takiego.
A powiedzcie dziewczyny, planujecie że maleństwo będzie w sypialniach z Wami czy od razu w swoim pokoju?
U mnie bywało różnie, ale najlepiej sprawdza mi się opcja, że maleństwo początkowo w naszej sypialni, ale w swoim łóżeczku Tak też planuję teraz, a co wyjdzie? Czas pokażezosiaaa lubi tę wiadomość
Nelly 10.2008, Nicol 05.2010,
Marcel 01.2013, Kaya 09.2014 29tc [*]
-
Agnesia wrote:Wymyśliłam sobie jeszcze jeden problem! Więc dziecko będzie z nami w sypialni, dla dziecka mam meble koloru waniliowego a moje meble sypialniane to dąb! Oczywiście mogę zmienić meble sypialniane nie ma dla mnie to problemu ale i tak nie mogę znaleźć Waniliowych. Myślałam już nad tym by zamontować szafę 2 drzwiową, i z przodu zamiast drewna zrobić lustra przesuwne, nie będzie tak widać że są 2 różne komplety. Co myślicie o takim wykonaniu?
-
Skierka wrote:Ja miałam huśtawkę hybrydową dla synka i byłam nią bardzo rozczarowana. Wolę klasyczny, zwykły leżaczek, który jednak lepiej mi się sprawdził przy dziewczynkach Wiem jednak,że są mamy, które nie narzekają na model, który ja wówczas wybrałam. Po prostu mi nie pasował.
Pamiętam jak byłam opiekunką maluszka, miała taki bujaczek... nie dało się jej ściągnąć z niego
Mój mąż jest zafascynowany faktem iż nie trzeba bujać, tylko jest automatycznie Mówię wam że ustawi to żeby zarządzał komórką... (mogę przez telefon włączyć zmywarkę i piekarnik)... on ma obsesję... wszystkie światła mam na pilota w domu ^^
-
nick nieaktualnyAgnesia wrote:Wymyśliłam sobie jeszcze jeden problem! Więc dziecko będzie z nami w sypialni, dla dziecka mam meble koloru waniliowego a moje meble sypialniane to dąb! Oczywiście mogę zmienić meble sypialniane nie ma dla mnie to problemu ale i tak nie mogę znaleźć Waniliowych. Myślałam już nad tym by zamontować szafę 2 drzwiową, i z przodu zamiast drewna zrobić lustra przesuwne, nie będzie tak widać że są 2 różne komplety. Co myślicie o takim wykonaniu?
-
nick nieaktualny
-
Pianistka wrote:Wszystko zależy od dziecka
Pamiętam jak byłam opiekunką maluszka, miała taki bujaczek... nie dało się jej ściągnąć z niego
Mój mąż jest zafascynowany faktem iż nie trzeba bujać, tylko jest automatycznie Mówię wam że ustawi to żeby zarządzał komórką... (mogę przez telefon włączyć zmywarkę i piekarnik)... on ma obsesję... wszystkie światła mam na pilota w domu ^^
Tak. Od dziecka zależy, czy polubi w ogóle leżak, ale mi nie pasowało w nim,że jak kładłam synka, to taki powyginany był Nawet jak fotki oglądam, to widać to. I to nie ważne jak duży był. Miał niby opcję przełożenia na pozycję siedzącą, ale to też było zupełnie nie trafione....no jakiś dziwny był Spotkałam się z podobnymi opiniami, mimo innych pozytywnych. Szkoda, bo mi się bardzo ten model podobał, a w końcu oddałam znajomej, bo stał nie używanyNelly 10.2008, Nicol 05.2010,
Marcel 01.2013, Kaya 09.2014 29tc [*]
-
MamaNieMama wrote:A dzieciatko bedzie dlugi z wami w sypialni ? Bo jezeli masz zamiar je przeprowadzic po jakims czasie to zostaw jak jest
Ja mam plan aby w sypialni ustawić łóżeczko na początku, dosłownie na kilka miesięcy. ale tylko łóżeczko, komodę i przewijak... A po tych kilku miesiącach od razu do drugiego pokoju... żeby tam były zabawki i jakieś takie rzeczy
No ale w tej chwili w tym drugim pokoju jest siłownia i musimy wywalić te sprzęty... -
nick nieaktualny
-
e-ness wrote:Pati,wizytę mam dziś,zarówno usg jak i pogaduszki. Będę prowadziła ciążę u dwóch lekarzy,u jednego ze względu na darmowe badania bo mam pakiet, u drugiego bo jest to koleżanka mojej zaufane gin, ale ona niestety nie może mnie juz prowadzić.
W piątek kolejna wizyta,musze powtórzyć badania bo glukoza niestety źle mi wyszła ivta pierwsza chce mnie zobaczyć.jb
ja wizyte mam 25.06
to daj znac po wizycie co i jak, trzymam kciuki za sliczne zdjecie -
Pianistka wrote:też tak uważam.... jeśli dziecko ma byc z wami kilka miesięcy to po co przerabiać meble?
Ja mam plan aby w sypialni ustawić łóżeczko na początku, dosłownie na kilka miesięcy. ale tylko łóżeczko, komodę i przewijak... A po tych kilku miesiącach od razu do drugiego pokoju... żeby tam były zabawki i jakieś takie rzeczy
No ale w tej chwili w tym drugim pokoju jest siłownia i musimy wywalić te sprzęty...
Sypialnie mamy dużą to spokojnie sie z łozeczkiem, przewijakiem i dodatkową komoda pomieścimyWiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 09:52
-
nick nieaktualnyMamaNieMama wrote:A dzieciatko bedzie dlugi z wami w sypialni ? Bo jezeli masz zamiar je przeprowadzic po jakims czasie to zostaw jak jest
-
Iriss wrote:Pianistka, maleństwo będzie w naszej sypialni - pisałam wyżej. Ja nawet wpadłam na najdurniejszy pomysł, że mąż może od czasu do czasu spać w drugim pokoju, bo rano do pracy... Wybił mi to szybko z głowy, że nie ma takiej opcji, bo dzieckiem zajmujemy się razem i nie ma że płacze i rano trzeba wstać, to jest rola rodzica i żebym durnot nie wymyślała .
Iris, faktycznie nie wymyślaj takich rzeczy Osobiście znam jedno takie - już nie małżeństwo, gdzie facet poszedł spać w innym pokoju, później przestał ogólnie pomagać w opiecę i się wszystko rozsypało. -
Agnesia wrote:Chce zeby było ze mną w sypialni tak do 4 roku. Mam wielki pokój. Jakbym wiedziała jak oddzielić to bym zrobiła 2 różne style. Zastanawiałam się nad zasłoną moja koleżanka ma i fajnie to wygląda ma zrobiona sypialnie i salon z jednego pokoju gdy ma gości zasłania zasłoną część sypialnianą. Ale ja jak tak zrobie to okno się schowa za zasłoną
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 10:05
-
Justaw wrote:To ja mam tak samo, tylko, ze w pokoju, który ma być potem dziecinny mamy spiżarnio-graciarnie I w ogóle nie mam koncepcji na ustawienie mebli w tym pokoju, bo nie jest wielki, a ma okno na całą ścianę od sufitu do podlogi hmm, więc zostawię sobie to na przyszlosc
Sypialnie mamy dużą to spokojnie sie z łozeczkiem, przewijakiem i dodatkową komoda pomieścimy -
Justaw wrote:Ja się jeszcze zastanawiam, czy na pierwsze miesiące nie kupić takiej przystawki do naszego łozka, a do pokoju dziecinnego wstawić normalne łożeczko.
No ale jeszcze duuuużo czasu na decyzje mamy:)
-
nick nieaktualnyJustaw wrote:Ja chyba bym się nie czuła komfortowo;) majac takie duże dziecko w sypialni