X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Skierka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    to jest własnie coś takiego :)
    w zależności od producenta, mają określone melodyjki i różne prędkości :)
    Na 100% kupimy coś takiego.
    A powiedzcie dziewczyny, planujecie że maleństwo będzie w sypialniach z Wami czy od razu w swoim pokoju? :)

U mnie bywało różnie, ale najlepiej sprawdza mi się opcja, że maleństwo początkowo w naszej sypialni, ale w swoim łóżeczku :) Tak też planuję teraz, a co wyjdzie? Czas pokaże :)

zosiaaa lubi tę wiadomość

Nelly 10.2008, Nicol 05.2010,
    Marcel 01.2013, Kaya 09.2014 29tc [*]
    yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • Iriss Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesia wrote:
    Wymyśliłam sobie jeszcze jeden problem! :D Więc dziecko będzie z nami w sypialni, dla dziecka mam meble koloru waniliowego a moje meble sypialniane to dąb! Oczywiście mogę zmienić meble sypialniane nie ma dla mnie to problemu ale i tak nie mogę znaleźć Waniliowych. Myślałam już nad tym by zamontować szafę 2 drzwiową, i z przodu zamiast drewna zrobić lustra przesuwne, nie będzie tak widać że są 2 różne komplety. Co myślicie o takim wykonaniu?
    albo poszukać specjalnej okleiny :), ale nie takiej lak w latach 80 hehe, sa teraz fajne rozwiązania na przerabianie mebli :). A ile frajdy np przerabianie mebli drewnianych :D, no ale my w ciąży i wdychanie oparów to odpada :)

h84fe6ydttjiala2.png
  • Pianistka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skierka wrote:
    Ja miałam huśtawkę hybrydową dla synka i byłam nią bardzo rozczarowana. Wolę klasyczny, zwykły leżaczek, który jednak lepiej mi się sprawdził przy dziewczynkach :) Wiem jednak,że są mamy, które nie narzekają na model, który ja wówczas wybrałam. Po prostu mi nie pasował.
    Wszystko zależy od dziecka :)
    Pamiętam jak byłam opiekunką maluszka, miała taki bujaczek... nie dało się jej ściągnąć z niego :)
    Mój mąż jest zafascynowany faktem iż nie trzeba bujać, tylko jest automatycznie :) Mówię wam że ustawi to żeby zarządzał komórką... (mogę przez telefon włączyć zmywarkę i piekarnik)... on ma obsesję... wszystkie światła mam na pilota w domu ^^

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesia wrote:
    Wymyśliłam sobie jeszcze jeden problem! :D Więc dziecko będzie z nami w sypialni, dla dziecka mam meble koloru waniliowego a moje meble sypialniane to dąb! Oczywiście mogę zmienić meble sypialniane nie ma dla mnie to problemu ale i tak nie mogę znaleźć Waniliowych. Myślałam już nad tym by zamontować szafę 2 drzwiową, i z przodu zamiast drewna zrobić lustra przesuwne, nie będzie tak widać że są 2 różne komplety. Co myślicie o takim wykonaniu?
    A dzieciatko bedzie dlugi z wami w sypialni ? Bo jezeli masz zamiar je przeprowadzic po jakims czasie to zostaw jak jest

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dzieciaczki beda poczatkowo z nami w sypialni. Nie wiem czy poczatkowo w jednym lozeczku czy kupic od razu dwa. Musze poszukac jakies forum od blizniakow i poczytac jak sobie poradzic ;)

• Skierka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Wszystko zależy od dziecka :)
    Pamiętam jak byłam opiekunką maluszka, miała taki bujaczek... nie dało się jej ściągnąć z niego :)
    Mój mąż jest zafascynowany faktem iż nie trzeba bujać, tylko jest automatycznie :) Mówię wam że ustawi to żeby zarządzał komórką... (mogę przez telefon włączyć zmywarkę i piekarnik)... on ma obsesję... wszystkie światła mam na pilota w domu ^^

Tak. Od dziecka zależy, czy polubi w ogóle leżak, ale mi nie pasowało w nim,że jak kładłam synka, to taki powyginany był :/ Nawet jak fotki oglądam, to widać to. I to nie ważne jak duży był. Miał niby opcję przełożenia na pozycję siedzącą, ale to też było zupełnie nie trafione....no jakiś dziwny był :P Spotkałam się z podobnymi opiniami, mimo innych pozytywnych. Szkoda, bo mi się bardzo ten model podobał, a w końcu oddałam znajomej, bo stał nie używany :/

Nelly 10.2008, Nicol 05.2010,
    Marcel 01.2013, Kaya 09.2014 29tc [*]
    yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaNieMama wrote:
    A dzieciatko bedzie dlugi z wami w sypialni ? Bo jezeli masz zamiar je przeprowadzic po jakims czasie to zostaw jak jest
    też tak uważam.... jeśli dziecko ma byc z wami kilka miesięcy to po co przerabiać meble?
    Ja mam plan aby w sypialni ustawić łóżeczko na początku, dosłownie na kilka miesięcy. ale tylko łóżeczko, komodę i przewijak... A po tych kilku miesiącach od razu do drugiego pokoju... żeby tam były zabawki i jakieś takie rzeczy :)
    No ale w tej chwili w tym drugim pokoju jest siłownia i musimy wywalić te sprzęty...

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wyjatkowo sie z Toba zgadzam w 200 % ;)

• pati87 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e-ness wrote:
    Pati,wizytę mam dziś,zarówno usg jak i pogaduszki. Będę prowadziła ciążę u dwóch lekarzy,u jednego ze względu na darmowe badania bo mam pakiet, u drugiego bo jest to koleżanka mojej zaufane gin, ale ona niestety nie może mnie juz prowadzić.
    W piątek kolejna wizyta,musze powtórzyć badania bo glukoza niestety źle mi wyszła ivta pierwsza chce mnie zobaczyć.jb

ja wizyte mam 25.06
    to daj znac po wizycie co i jak, trzymam kciuki za sliczne zdjecie :)

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• Justaw Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    też tak uważam.... jeśli dziecko ma byc z wami kilka miesięcy to po co przerabiać meble?
    Ja mam plan aby w sypialni ustawić łóżeczko na początku, dosłownie na kilka miesięcy. ale tylko łóżeczko, komodę i przewijak... A po tych kilku miesiącach od razu do drugiego pokoju... żeby tam były zabawki i jakieś takie rzeczy :)
    No ale w tej chwili w tym drugim pokoju jest siłownia i musimy wywalić te sprzęty...
    To ja mam tak samo, tylko, ze w pokoju, który ma być potem dziecinny mamy spiżarnio-graciarnie :D I w ogóle nie mam koncepcji na ustawienie mebli w tym pokoju, bo nie jest wielki, a ma okno na całą ścianę od sufitu do podlogi hmm, więc zostawię sobie to na przyszlosc ;)
    Sypialnie mamy dużą to spokojnie sie z łozeczkiem, przewijakiem i dodatkową komoda pomieścimy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 09:52

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaNieMama wrote:
    Chce zeby było ze mną w sypialni tak do 4 roku. Mam wielki pokój. Jakbym wiedziała jak oddzielić to bym zrobiła 2 różne style. Zastanawiałam się nad zasłoną moja koleżanka ma i fajnie to wygląda ma zrobiona sypialnie i salon z jednego pokoju gdy ma gości zasłania zasłoną część sypialnianą. Ale ja jak tak zrobie to okno się schowa za zasłoną:(

• Max Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss wrote:
    Pianistka, maleństwo będzie w naszej sypialni - pisałam wyżej. Ja nawet wpadłam na najdurniejszy pomysł, że mąż może od czasu do czasu spać w drugim pokoju, bo rano do pracy... Wybił mi to szybko z głowy, że nie ma takiej opcji, bo dzieckiem zajmujemy się razem i nie ma że płacze i rano trzeba wstać, to jest rola rodzica i żebym durnot nie wymyślała :P.

Iris, faktycznie nie wymyślaj takich rzeczy :P Osobiście znam jedno takie - już nie małżeństwo, gdzie facet poszedł spać w innym pokoju, później przestał ogólnie pomagać w opiecę i się wszystko rozsypało.

15.06 - 128,3
    17.06 - 370,6

xnw4csqv9cg1u5ee.png
  • Justaw Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się jeszcze zastanawiam, czy na pierwsze miesiące nie kupić takiej przystawki do naszego łozka, a do pokoju dziecinnego wstawić normalne łożeczko.
    No ale jeszcze duuuużo czasu na decyzje mamy:)
    2ahfvx4.jpg

Biedroneczka29 lubi tę wiadomość

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
  • Justaw Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesia wrote:
    Chce zeby było ze mną w sypialni tak do 4 roku. Mam wielki pokój. Jakbym wiedziała jak oddzielić to bym zrobiła 2 różne style. Zastanawiałam się nad zasłoną moja koleżanka ma i fajnie to wygląda ma zrobiona sypialnie i salon z jednego pokoju gdy ma gości zasłania zasłoną część sypialnianą. Ale ja jak tak zrobie to okno się schowa za zasłoną:(
    Ja chyba bym się nie czuła komfortowo;) majac takie duże dziecko w sypialni :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 10:05

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justaw wrote:
    To ja mam tak samo, tylko, ze w pokoju, który ma być potem dziecinny mamy spiżarnio-graciarnie :D I w ogóle nie mam koncepcji na ustawienie mebli w tym pokoju, bo nie jest wielki, a ma okno na całą ścianę od sufitu do podlogi hmm, więc zostawię sobie to na przyszlosc ;)
    Sypialnie mamy dużą to spokojnie sie z łozeczkiem, przewijakiem i dodatkową komoda pomieścimy :)
    No u mnie sypialnia jest ogromna... mamy łóżko 200x220 i jeszcze 2 takie by się zmieściły... problem tylko jest taki, że mamy w niej ogromną szafę której nie przestawimy, telewizor na ścianie którego też nie chcemy przenosić bo zostaną straszne dziury... :/ no i jedyna "puste miejsce" na łóżeczko jest pod kominkiem elektrycznym... więc też musimy go wywalić i ścianę łatać... Ale musi zostać w pokoju bo w Norweskim budownictwie w sypialniach nie robi się ogrzewania :) Ja jestem przyzwyczajona do spania w ok 15st :) ale dla maleństwa to za zimno więc kominek musi zostać :) przy tym daje fajne światło :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Iriss Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Max, to był durny pomysł jak pisałam :D szybciej powiedziałam niż pomyślałam hehe ;). Ja już mam wymierzone i zaprojektowane, jak ma wyglądać sypialnia :D
    Ale jak dzidzia podrośnie, to dostanie swój pokój:)

h84fe6ydttjiala2.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justaw wrote:
    Ja się jeszcze zastanawiam, czy na pierwsze miesiące nie kupić takiej przystawki do naszego łozka, a do pokoju dziecinnego wstawić normalne łożeczko.
    No ale jeszcze duuuużo czasu na decyzje mamy:)
    2ahfvx4.jpg
    To też jest fajne :) w nocy dziecko może spać z rodzicami na takiej przystawce a w dzień w swoim pokoju :) Ja też wolałabym aby dziecko było w drugiej sypialni bo np gdy będzie spało w dzień, a ja bede chciała iść do sypialni po coś mogę obudzić... No i nasza sypialnia leży na końcu domu i z salonu czy kuchni raczej niesłyszałabym że dziecko płacze... a pokój dziecięco - siłownia jest obok salonu :) no i jest bardzo przytulny :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Iriss Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka :D jakby było miejsce na przeniesienie telewizora, to te dziury zakryłabym wielką antyramą ze zdjęciem we 3 :D, jakimś artystycznym z sesji noworodkowej ;)

h84fe6ydttjiala2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justaw wrote:
    Ja chyba bym się nie czuła komfortowo;) majac takie duże dziecko w sypialni :D
    Wiem, wiem to mi sie z czasem okaże. Teraz mówię tak może za rok powiem inaczej:) Moja siostra ma w sypialni 3 latka i roczniaka dlatego wydaje mi się że ten czas 4 lat nie jest taki straszny:) Ale zobacze w praktyce u siebie:)

• Max Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, widzę, że już spore plany macie. Ja na razie boję się trochę planować, zresztą jeszcze nie dowierzam, że się udało.

15.06 - 128,3
    17.06 - 370,6

xnw4csqv9cg1u5ee.png
‹‹ 172 173 174 175 176 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ